Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#321 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 września 2011 - 18:07

Sajuri pierwsza kuchnia- cudna te meble, ciemna podłoga, lampy :-D nie pogardziłabym taką :mrgreen:

amoramor śliczne są te firanki, które wrzuciłaś na poprzedniej stronie (pierwsza szczególnie) :-D podobają się jeszcze takie upięte na boki zasłonki w karteczkę, ale to wtedy bez firan, żeby nie było za dużo i żeby w kuchni było jasno, bo to jednak bardzo ważne :-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#322 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 28 września 2011 - 17:32

amoramor ja lubię w kuchni TV z takiego względu, że gdy coś robię (gotuję, piękę) i trzeba często czekac, stać nad potrawą i po porstu nuda jest stać nad palenią i gapić się w okno a tak mogę z przyjemnością gotować
Dołączona grafika

#323 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 października 2011 - 09:08

Ja mam pytanko
Poniewaz sprawa dotyczy rzeczy w kuchni pytam tu co by nie zakładac nowego tematu
rozbiła sie nam szyba od drzwiczek pieca :-/ były z tymi drzwiczakami juz problemy, bo czasem sie rozkrecały. No i wczoraj szybka ta druga, mocna , hermetyczna - bach.
Jak myslicie mozna to bedzie wymienic? szklarz zrobi? czy raczej wymiana pieca?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#324 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:38

Jak myslicie mozna to bedzie wymienic? szklarz zrobi? czy raczej wymiana pieca?

Myślę, ze jeśli już to nie u szklarza tylko w serwisie firmy z której jest piec. Zapytaj może w najbliższym rtv/agd czy takie rzeczy się wymienia czy trzeba cały piec kupić nowy.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#325 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 października 2011 - 13:26

halynka, no własnie tez sobie pomyslałam ze jednak bardziej w serwisie.Maz ma jechac.
Zobaczymy jak to w kosztach wyjdzie za to szybe. Bo moze sie okazac ze bardziej sie bedzie opłacalo kupic nowy piec.

A tak z własnego doswiadczenia - jaki piec wolicie ? gazowy czy elektryczny ? bo ja roznice widze chocby w ...ciescie. Inne jest z pieca gazowego inne z elektr.

#326 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 października 2011 - 13:06

jaki piec wolicie ? gazowy czy elektryczny

W domu mam od zawsze gazowy, więc dużego porównania nie mam <bezradny></span>
Babcia ma elektryczny i jej ciasta faktycznie zawsze wychodzą inne niż nasze. Nigdy się nie zastanawiałam z jakiego powodu, ale może faktycznie masz rację, że jest to wina rodzaju pieca <hmm></span>
Mnie gazowy odpowiada, przede wszystkim w kwestiach cenowych ;-) tzn jego użytkowanie

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#327 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2011 - 14:37

Babcia ma elektryczny i jej ciasta faktycznie zawsze wychodzą inne niż nasze.

no własnie. To samo u mnie ( elektryczny ) i u mamy ( gazowy).
U mamy sa takie...swojskie. Nie wiem jak to nazwac. U mnie jak od liniki.Rowniutkie Zupęłnie inne ciasta a robione tak samo.

#328 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 05 października 2011 - 15:36

Ja tam wolę elektryczny :mrgreen: Lubię jak wszystko jest, jak to określiła Sajuri,

od liniki

. Nie mam problemu, że mi sie coś przypala od spodu, że nierówno się upiecze. A smakuje mi tak samo jak z gazowego
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#329 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 października 2011 - 13:05

Nie mam problemu, że mi sie coś przypala od spodu, że nierówno się upiecze.

A u mnie właśnie odwrotnie. Odkąd mamy piec elektryczny ciasto nie wychodzi nigdy takie, jak z pieca gazowego. Albo za bardzo, albo za mało przypieczone.
Czytałam gdzieś ostatnio, że do tych 'nowych' piecy powinny być czarne blachy i wtedy podobno są super. A my używamy zawsze tych srebrnych i może dlatego <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#330 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 07 października 2011 - 15:57

My mieliśmy gazowy i ciasta zawsze nam się przypalały. Kiedy wymieniliśmy na elektryczny to wszystko jest pięknie i równo upieczone i szczerze mówiąc ja różnicy w smaku cista nie czuję.

Czyli elektryczny rządzi
Dołączona grafika

#331 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 października 2011 - 17:04

Odkąd mamy piec elektryczny ciasto nie wychodzi nigdy takie, jak z pieca gazowego

o własni to samo. Jak piekłam na gazowym gdy mieszkałam z rodzicami to takich problemow nie było. Teraz zas tak. Mało tego, dłuzej na elektrycznym sie piecze.

być czarne blachy

te wsuwane ?? jesli tak to ja mam czarna i biała. Czy chodzi Ci o blachy ( formy ) na ciacho? bo mam tylko srebne. Moze dlatego <bezradny></span> juz sama nie wiem

#332 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 23:49

Mam kuchnię na taki styl (3 po lewej stronie od góry)tylko,ze w innej kolorystyce czerwono-kremowej, zastanawiam się czy wstawić do niej jakąś rogówkę/sofę sama nie wiem. Jak wam się wydaje? I chciałabym aby w ścianie, która łączy kuchnię z jadalnią umieścić duże akwarium. Czy to już lekka przesada? :->

Dołączona grafika

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-11-06, 00:03 ]
usunęłam link - dodałam zdjęcie

#333 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 18:38

nie wiem czy do takiej kuchni pasuje jaks sofa <hmm></span> moze taka biala z ekologicznej skóry.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#334 laskasia

laskasia
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 14:31

Dziewczyny którą zmywarkę wybrać ?

[ Komentarz dodany przez: Katarzynka89: 2012-11-17, 14:44 ]
Na forum jest zakaz linkowania, więc poprawiłam i wstawiłam zdjęcia zmywarek

Załączone miniatury

• e3258be1dc62a2f16f12afe94e84ff40.jpg
  • 10dc471bfbd963f942044f2b1408e954.jpg

#335 aniag1

aniag1
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:45

Ja mam tą pierwszą i nie polecam nie dokładnie myje

#336 Palemka

Palemka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:02

Cześć :) Niedawno zajęliśmy się remontem w kuchni i już właściwie jesteśmy na finiszu. Zmieniliśmy płytki na jaśniejsze oraz meble na laminowane. Wyposażenia nie zmieniamy, jedynie jakiś okap chcielibyśmy kupić, ale jednak nie w bajońskich cenach. Na to nie możemy sobie pozwolić, jeszcze by sprzęt był droższy od remontu :D A okap preferujemy taki w 50-60 cm. W sumie nie wiadomo, czy lepszy teleskopowy, czy kominowy... Ktoś coś doradzi?

#337 visienka

visienka
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 18:10

Podoba mi się kolor tych mebli i ułożenie wyspy. Siorstra teraz przymierza się do urządzania swojej wnęki kuchennej, wnęki bo kuchnią tego nazwać raczej nie nazwałabym. Oczywiście na podłogę idą płytki, meble zabudowa na wymiar, prawdopodobnie będzie komandor albo coś bliźniaczego. Do tego oświtlenie LED szafek i pod spodem. I tu pytanie odnośnie mebli lakierowanych czy np. lakier po latach wam nie odchodził, nie odbarwiał się? Wiem, że są różne sposoby lakierowania i różne lakiery.

#338 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 21:31

Ja powinnam się już na poważnie rozejrzeć w projektach kuchni, ale nie mam w ogóle koncepcji. <bezradny></span> Wiem, że chcę zlew jak na tym zdjęciu wklejonym powyżej, piekarnik ma być na wysokości klatki piersiowej, zamiast szafek muszą być wszędzie szuflady i podobają mi się te podłużne półki, chyba cargo się to nazywa.

Ale co ze stylem, kolorystyką? Tu nie mam pojęcia. Mamy wybrane już płytki, musimy tylko zdecydować się co do koloru i chyba wtedy pomyślę nad kolorystyką.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#339 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 09:23

co ze stylem, kolorystyką?

Pooglądaj katalogi, może coś Ci wpadnie w oko :-)

Projekt kuchni mam już do roku, ale wciąż nie mam $ aby go zrealizować :-/
Wybrałam białe, gładkie, błyszczące fronty z niewielkimi uchwytami i brązowy blat.
Marzył mi się piekarnik na wysokości klatki piersiowej, ale na 5m2 nie ma na niego miejsca :-P

#340 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 18:10

A może mi podpowiecie ...

Czy jak pójdę do takich kuchennych salonów z projektem domu to oni mi zrobią kilka projektów kuchni do wyboru i czy będę musiała za nie płacić?
I takie katalogi to chyba tam też będą, w tych salonach, co? :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"