Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#341 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 20:44

Mój mąż pracował w kilku salonach mebli jako projektant. Zazwyczaj było tak, że maksymalnie proponowali dwa projekty i nie były one płatne. Dopiero realizacja wiązała się z kosztami. W salonach i biurach projektowych mają mnóstwo katalogów, ale najwięcej i tak możesz znaleźć sama np. w internecie.
Zawsze łatwiej coś projektantowi zaproponować jeśli klient ma już jakiś wstępny pomysł. Wtedy wiadomo, w którym kierunku iść a nie strzelać na oślep. Dobrze też by było, gdybyś sama mniej więcej zorientowała się w sprzęcie AGD, bo salony mebli kuchennych proponują zazwyczaj takie marki, z których mają największą prowizję a nie zawsze jest to najlepsza jakość.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#342 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 21:00

Hmm czyli oprócz wyboru mebli powinnam wiedzieć jakie sprzęty AGD będę miała? To niejako pod nie projektuje się meble? Bo może będę mogła sobie sprzęty wybrać kiedyś tam, a teraz tylko ich rozmieszczenie. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#343 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 21:16

Niestety nie. Sprzęty muszą być wybrane najpierw bądź najpóźniej w trakcie projektowania. Meble pod wymiar muszą być skomponowane ze sprzętem, bo później może się okazać, że dany rodzaj sprzetu nie mieści się, jest za wysoki, na niski bądź za głęboki i wtedy będziesz musiała kupić to co pasuje a nie to co Ci się podoba.

fMCSp1.png

#344 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 21:30

O masz. O tym to nie wiedziałam. :roll:
No to teraz czeka mnie zabawa z tymi sprzętami. A tu jeszcze tyle innych rzeczy zostało do rozwiązania.

#345 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 21:39

Dobrze będzie :)
Jak miałabyś jakieś pytania to pisz :) zawsze coś możemy doradzić.

fMCSp1.png

#346 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:02

Janina jak sobie zażyczysz to zostawia ci dziure na piec czy zmywarke etc ;-) jakis standardowy wymiar , albo jaki sobie wymyslisz, tylko potem własnie pod to bedziesz musiła kupować. zapytaj o standardowe wymiary i takie ci luki moga zostawić. tylko jak bedziesz chciała sprzety do zabudowy to muisłabys od razu fronty zamawiać , bo za rok 2 moze byc np problem z jakims frontem , bo takiego koloru nie bedzie czy odcien sie bedzie roznił.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#347 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 10:13

Myślę, że kuchnię już zrobię od a do z. Wykosztujemy się na nią, ale tu nie ma czego rozwlekać w czasie.
Przeglądałam te katalogi i stwierdzam, że podobają mi się te droższe meble. :roll: Choć od małża mam zielone światło na droższą kuchnię bo miałam do wyboru: albo kuchnia albo dachówka karpiówka. :lol: Jednak wolę wyposażyć ją za kwotę, która nie będzie powodowała zawału serca. :)

#348 AuroraX

AuroraX
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 12:55

Zastanawiam się, czy w przypadku piekarnika zainwestować więcej pieniędzy, czy kupić coś tańszego. Głębokość powinien mieć tak do 60 cm i szerokość podobnie (najlepiej w tych okolicach, niewiele mniej i nie więcej w żadnym razie). Kuchnia jest jasna (dokładniej odcienie oliwkowe na meblach). Czy w przypadku piekarnika da się połączyć nowoczesnym wygląd ze sprawnością i solidnością?

#349 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 września 2013 - 18:46

;-)

jako ze my na etapie remontu zastanawiam sie nad wyborem kuchni. Jeszcze nie wiem czy to bedzie klasyka czy styl nowoczesny bardziej sklaniam sie ku klasyce. .czyli cos z 2 foto
Ma ktos pomysly jak mala i waska kuchnie mozna optycznie powiekszyc?
Wymieniamy wszystko w kuchni od a do z.
Zastanawiam sie tez co dac na jednej scianie by nie byla pusta :-> i tak mysle o takim chocby obrazie
albo jakies zdjecia za antyrama ? bo szafki raczej nie chce, miałam polke i to jednak zabiera przestrzen tylko

Załączone miniatury

• wfmnowoczesne.jpg
  • kuchniatradycyjna2.jpg
  • kuchnia-nowoczesna160.jpg
  • 235186_1286347762163_n.jpg
  • images.jpeg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#350 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 września 2013 - 18:52

Jeszcze nie wiem czy to bedzie klasyka czy styl nowoczesny bardziej sklaniam sie ku klasyce. .czyli cos z 2 foto

Kuzynka ma taką kuchnię. Identyczny kolor i rozmieszczenie szafek.
Ładna, podoba mi się.

#351 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 września 2013 - 08:28

A ja mam pytanie...do takiego koloru mebli jak na 3 foto jaki pasuje kolor scian ?

#352 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 18 września 2013 - 18:51

A nie za ciemne te meble do wąskiej kuchni?

Na pewno jasny kolor ścian. Myślę, że kremowy albo bardzo jasny ciepły odcień beżu.
A dla kontrastu odrobina filetu.

#353 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 września 2013 - 19:00

Jasminka, kuchnia bedzie w klasycznym stylu, ale nie beda szafki tak ciemne. Te wszystkie nowoczesne jakos srednio mnie zachwycaja a Jak juz mi wpadla w oko ostatnio jedna to nie do naszej kuchni. Duzo w niej nie zaszaleje ;) nie mam miejsca na zmywarke choc moze bym i chciala. Mala kuchenka;/ Myslalam z poczatku by wyburzyc sciane i zrobic sobie jadalnie ( tam gdzie teraz maly pokoj) no ale byloby to kosztem sypialni ( bo tam by wowczas cora miala pokoj ) a my w duzym . Wiec zostawiamy bez zmian.

Co do koloru sufit bialy. A sciany - kupilam biala i barwnik, cos ala kawa z mlekiem, bede kombinowac tak by byl jasniutki.

A dla kontrastu odrobina filetu.

:mrgreen: czli podobnie gdybamy

#354 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 października 2015 - 12:45

Zrobilam zdjecia kuchni.

Jeszcze brakuje rolet, frontu do zmywarki( bo nie przyszedł ze wszystkimi meblami) , krzesel przy tej niby "wyspie" - takie zrobilismy przedłużenie blatu ,  który w miejscu do siedzenia  jest o wiele szerszy , wygodnie sie siedzi nogi nie zawadzają, więc jestem zadowolona. No i jeszcze musimy obić czymś ten dół blatu. Nie chcieliśmy stołu , bo będzie taki duży w salonie .

No i tak to wygląda :-)

Załączone miniatury

• 12084048_891756384237783_167333571_n.jpg
  • 12071711_891756327571122_1115702946_n.jpg
  • 12076911_891756344237787_143692658_n.jpg

iv09i09kftvt0mdm.png

#355 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 października 2015 - 13:31

Fronty są białe, a blat czarny ? w macie czy w połysku ? bo na zdjęciach nie do końca widać  :-)

Lodówka narazie zostaje czy będziesz zmieniać ? Nie chciałaś pod zabudowę ?

Kuchnia ładna, klasyczna. Podoba mi się.

#356 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 01 października 2015 - 13:43

Nie w moim guście, ale bardzo ładna ;-) i chociaż sama też zdecydowałam się na lodówkę osobno a nie w zabudowie to u Ciebie troszkę się gryzie. Z zabudowaną byłoby idealnie! I zazdroszczę, nas kuchnia dopiero czeka :P

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#357 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 października 2015 - 13:53

Fronty są białe, a blat czarny ?

fronty białe , blat grafitowy ciemny.

w macie czy w połysku

nie , nie w polysku. Takie mi sie nie podobają :-)

Lodówka narazie zostaje czy będziesz zmieniać ? Nie chciałaś pod zabudowę ?

No pewnie , że chcialam i chce, dlatego w przyszlosci jest miejsce pod zabudowe.  Na razie jeszcze ta troche posluży,  bo jest całkiem dobra ,a jak kiedys będzie wiekszy przyplyw gotówki, to zmienimy. Narazie są inne priorytety :-)

troszkę się gryzie

Wiem, moze tez dlatego , ze obok jest zmywarka jeszcze bez frontu. Na lodowke jeszcze pojdzie kuchenka mikrofalowa- więc lodówka będzie wyższa :P 

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 01 października 2015 - 13:51

iv09i09kftvt0mdm.png

#358 biedronka-w-czapce

biedronka-w-czapce
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 26 listopada 2015 - 20:12

A mnie podobają się meble jasnobrązowe i do tego jakiś ciepły kolor na ścianie - np. blady żółty, no i kwiaty na parapecie  :)

...link... 

#359 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 01 grudnia 2015 - 17:14

Bardzo ładna kuchnia. Co do frontów w połysku to jest zło po prostu. Ładnie wygląda, ale trzeba myć kilka razy dziennie, bo inaczej nie wygląda.

#360 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 16:10

Ja planuję urządzić kuchnię mało zaskakująco, wiem że teraz dużo osób tak ma, ale mi połączenie bieli z drewnem podoba się już kilka lat, dla mnie to taka ciepła kuchnia jaką chcę mieć a potrzebuję takiej w której chętni będę przebywać :-)

Załączone miniatury

• 14572933_886731168095048_87578147658955025_n.jpg
  • 12400753_553587111484349_3290148742817431886_n.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png