Z rodzicami, same, czy z facetem?
Napisano 14 stycznia 2013 - 19:41
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 14 stycznia 2013 - 20:26
Takie coś pomiędzy blokiem, a nową kamienicą.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 15 stycznia 2013 - 12:26
Obecnie z przyszłymi teściami mieszkam. Dużo mnie psychicznie kosztowała ta wyprowadzka, no bo przecież mieszkaliśmy sami z Miśkiem, ale cóż....życie tak się toczy
Do dziś nie umiem się z tym oswoić, a minął już miesiąc od wyprowadzki. Wciąż czuje się jak gość i mam wrażenie, że niedługo wracamy do siebie.
Obecnie przyjechałam na kilka dni do rodziców, żeby odetchnąć i jutro wracam. Tęskno mi za chłopem
Napisano 15 stycznia 2013 - 12:38
Ale w planach macie np budowę czegoś swojego/lub to robicie? Czy ta przeprowadzka do przyszłych teściów to na stałe.
Na pewnie cięzko się przestawić jak się mieszkało we dwójkę a teraz tak. Ja jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić, chyba za długo mieszkam oddzielnie.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 15 stycznia 2013 - 12:42
nie i nieAle w planach macie np budowę czegoś swojego/lub to robicie?
Na razie nie jestem w stanie napisać na jak długo. Niedawno myślałam, że w dużym mieście też już będziemy na stałe, a czas pokazał co innego...więc tutaj też może być różnieCzy ta przeprowadzka do przyszłych teściów to na stałe.
I to bardzoNa pewnie cięzko się przestawić jak się mieszkało we dwójkę a teraz tak.
Ja też nie mogłam, ale musiałamJa jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić, chyba za długo mieszkam oddzielnie.
Napisano 15 stycznia 2013 - 13:11
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 15 stycznia 2013 - 21:07
Napisano 15 stycznia 2013 - 21:16
My też najpierw mieliśmy kupić, ale ceny odstraszały. Teraz za mniej niż bym wydała na kupno będę miała dom energooszczędny.
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 15 stycznia 2013 - 21:27
Napisano 16 stycznia 2013 - 17:03
Najlepsze co moze byc dla zwiazku - to razem. A jesli z rodzicami, tesciami - to najlepiej jak jest dom, osobne wejscia, kuchnie.
Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:02
Są plusy i minusy mieszkania z kim, ale najlepiej mieszkać samemu bez osób trzecich.
Napisano 09 kwietnia 2013 - 18:05
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 09 kwietnia 2013 - 18:50
Czego się nie robi dla miłości, prawda?
Napisano 09 sierpnia 2013 - 17:19
Smutno mi, bo zdałam sobie sprawę, że mój dom (rodzinny) już jest taki nie do końca mój. Dobrze mi tam, jeśli jestem na kilka godzin, ewentualnie dzień-dwa, a potem strasznie mnie męczy. Czuję się jak na wakacjach, a nie w domu. Wydaje mi się, że przestałam tutaj pasować. I to już nie chodzi nawet o takie sprawy, jak to, że mówiąc "zróbię obiad" mam na myśli, że zrobię coś wg własnego planu, a dostaję dokładne wytyczne, co skąd wziąć i jak zrobić. :-> Ale nie w tym rzecz. Po prostu czuję się tu jak u kogoś, nie u siebie. Niby to normalne, ale równocześnie jakieś smutne.
A tak już zupełnie w tym temacie, to jednak temat mieszkania w domu z teściami pożegnany. Próbowałam się przemóc, nastawiałam się pozytywnie, ale nie..to nie byłoby nasze życie.
Mam nadzieję, że nigdy sytuacja mnie nie zmusi, żebym zaczęła do niego wracać.
Napisano 09 sierpnia 2013 - 17:24
mam tak samo... nawet myslałam o tym czy tylko u mnie tak jest...Smutno mi, bo zdałam sobie sprawę, że mój dom (rodzinny) już jest taki nie do końca mój. Dobrze mi tam, jeśli jestem na kilka godzin, ewentualnie dzień-dwa, a potem strasznie mnie męczy. Czuję się jak na wakacjach, a nie w domu. Wydaje mi się, że przestałam tutaj pasować. I to już nie chodzi nawet o takie sprawy, jak to, że mówiąc "zróbię obiad" mam na myśli, że zrobię coś wg własnego planu, a dostaję dokładne wytyczne, co skąd wziąć i jak zrobić. Ale nie w tym rzecz. Po prostu czuję się tu jak u kogoś, nie u siebie. Niby to normalne, ale równocześnie jakieś smutne.
Niby tata mowi czuj sie swobodnie, wez sobie cos itd ALE.... w pelni u siebie czuje sie tu gdzie mieszkam z mezem i corcia. Do rodzicow jade w gosci.... i to juz nie jest MOJ dom. Chociaz wiem ze jak cos - moge wracac. Taki azyl- w razie czego.
Napisano 09 sierpnia 2013 - 17:30
Zawsze chciałam się wyrwać z tej wiochy... ale mój chłop mówi, że w życiu nie będzie nas stać na wynajem, a już nie mówiąc o kupnie...
Nie wiem co myśleć, bo zawsze marzyłam o swoim mieszkaniu. Małym, ale swoim
Mam wyjście albo mieć duże 2 pokoje u mnie i mamę moją, czasem nie do wytrzymania
Mieć z nią wspólną kuchnię. Własną łazienkę za to.
Albo... Mieszkać u D. z jego rodzicami i siostrą. Czyli gnieść się w bardzo małym pokoiku (gdzie dzieci?) i mieć kuchnię na spółę z siorą D. ale i łazienkę wspólną...
Lepsza pierwsza opcja się wydaje... Ale zawsze marzyłam żeby stąd uciec...
Napisano 09 sierpnia 2013 - 18:48
a dlaczego ma was nie stać na wynajem? dobra praca lepsze zarobki i będzie was stać...że w życiu nie będzie nas stać na wynajem,
ja aktualnie mieszkam sama juz od 3 miesiecy i jakoś sobie radzę
Od pazdziernika ma się sytuacja zmienić ale nic nie mówię żeby nie zapeszać
Napisano 09 sierpnia 2013 - 18:59
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 09 sierpnia 2013 - 18:59
Niby spoko, u mnie można by było komfortowo mieszkać pod względem metrażu i wgl...
Gorzej jeśli chodzi o organizację i wysłuchiwanie, że nie jestesmy na swoim
Napisano 09 sierpnia 2013 - 20:04
Myślę, że trochę łatwiej, bo u mnie dochodzi to, że rodzice uważają, że do czasu ślubu to mój dom jest u nich i ciągle się obrażają o takie głupotki, jak to, że nie przyjadę bo muszę U SIEBIE umyć okna. No ale mam nadzieję, że to już niedługo się zmieni. :->mam tak samo... nawet myslałam o tym czy tylko u mnie tak jest...
Dla mnie opcja w żaden sposób nie do przyjęcia. Nie dałabym rady.Mieć z nią wspólną kuchnię.
To my mieliśmy w opcji osobną kuchnię, łazienki, pokoje, salon i wejścia, a i tak było mi za blisko. :-> Ale to też dużo zależy od Waszych charakterów i rodziców/teściów i wzajemnych stosunków.