Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Krem do twarzy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
417 odpowiedzi w tym temacie

#201 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 11:46

Ja stosuję lekki krem z kwasem salicylowym z Avonu, niby jest do stosowania punktowego, ale, że na mojej twrzy nie ma czegoś takiego jak punkt to i tak jadę po całości :lol:

a przez to nie wysysza Ci twarzy lub nie świeci się nadmiernie ?
Dołączona grafika

#202 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 19:41

nie wysysza Ci twarzy lub nie świeci się nadmiernie ?

nie wysusza - jest w sam raz, ale pod koniec dnia zaczynam się świecić to fakt <bezradny></span>
co nie zmienia faktu, że to pierwszy krem po którym mam spokój ze świeceniem się do końca dnia :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#203 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 08:22

Madź, wrzuć fotę tego kremu, muszę sama go wypróbowac ponieważ także mam problem z świeceniem
Dołączona grafika

#204 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 14:57

Jeszcze niedawno - nawilżający krem na dzień i na noc LEROSETT Exclusive
To kosmetyk dla cery tłustej, trądzikowej. Teraz już nie muszę z niego korzystać i szukam czegoś nowego. Myślę o GUAM INTHENSO Idratante Ujędniający, ale to jeszcze zobaczymy ;-)

#205 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 19:58

Ja ze swej strony polecam krem z wiesiołkiem, stosowałam głównie w dzień. B. fajnie natłusza. A na noc, mam jeszcze ten naturalny z beECO.
adonis - krem ujędrniający do twarzy?
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#206 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 września 2011 - 18:29

ale pod koniec dnia zaczynam się świecić to fakt <bezradny></span>

ponieważ także mam problem z świeceniem

Ja też miałam. W zeszłym tygodniu kupiłam krem na dzień Vichy z serii Normaderm Pro Mat. Jest rewelacyjny! Wchłania się praktycznie od razu i cały dzień twarz pozostaje mi bardzo matowa. Nie wiem, czy to tylko jego zasługa, bo używam razem z żelem do mycia twarzy i kremem na noc z tej samej serii, ale myślę jednak, że to nie świecenie się to głównie jego zasługa. Oprócz tego po kilku dniach stwierdzam, że skóra bardzo mi się wygładziła i odżyła. Fakt, że cena odstrasza, bo za 30ml zapłaciłam coś ok 62 zł, ale jeszcze w życiu nie miałam tak fajnie matującego kremu. Miałam wątpliwości, ale nie żałuję tych pieniędzy. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#207 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 21 września 2011 - 14:18

Ja ma na dzień Nivea Visage matujący krem nawilżający. Wczoraj dokupiłam krem na noc tej samej firmy - regenerujący. Do tej pory używałam Herbika Plant Ziaja odżywczo-kojący i nieźle się sprawdził, ale był jednak trochę za tłusty.

#208 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 24 września 2011 - 08:03

Kupiłam krem nawilżający AA Help

Dołączona grafika

Ma zero parabenów i innych złych składników.
Plusy: 100% nawilża, cena w promocji 12 zł
Minusów: chyba brak
Dołączona grafika

#209 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 września 2011 - 19:09

na ile wam starcxza słoiczek kremu, jak uzywacie raz dziennie ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#210 Antracea

Antracea
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28 września 2011 - 14:36

A jakie znacie lekkie kremy? W stylu Nivea Soft, bo od tłustszych moja cera robi się jakaś taka nierówna...

#211 waariatka

waariatka
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29 września 2011 - 10:12

Witajcie!
Słuchajcie, czy to mi pomoże?
"krem na owal twarzy".
mam okropnie dziwną i nie ładnie wyprofilowaną twarz, ponieważ schudłam... bo byłam strasznie duża i teraz mam policki jak babcia 65 letnie :P

czy może lepiej stosować tylko kremy ujędrniające?

#212 Eva23

Eva23
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29 września 2011 - 12:08

Witajcie!
Słuchajcie, czy to mi pomoże?
"krem na owal twarzy".
mam okropnie dziwną i nie ładnie wyprofilowaną twarz, ponieważ schudłam... bo byłam strasznie duża i teraz mam policki jak babcia 65 letnie :P

czy może lepiej stosować tylko kremy ujędrniające?

Hmm.. przede wszystkim należy pamiętać, że kremy to nie operacja plastyczna, która czyni cuda. Na pewno twarz stanie się bardziej jędrna, sprężysta po kremach, ale prawdopodobnie nie wróci na swoje dawne miejsce. Poradź się jakiejś dobrej kosmetyczki. Być może za szybko traciłaś kilogramy?

#213 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 września 2011 - 16:26

waariatka, ja myślę , że na to na pewno ŻADEN krem Ci nie pomoże, zacznij zdrowo jeść, nie głodować i owal powróci , a z kosmetyki to kw. hiaur. albo lifting
Dołączona grafika

#214 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 08 października 2011 - 19:33

A czy myslicie ze serum jest znacznie lepsze,bardziej skoncentrowane i bogatsze w składniki niz tradycyjny krem ?
Czego jest lepiej używac,zwłaszcza na noc?

#215 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 18 października 2011 - 11:22

Wydaje mi się, że serum powinno działać silniej. Ale jak to się ma jednak w praktyce? Nie wiem. Ja zaczynam porządki przedzimowe i zastanawiam się jakie kremy wybrać na zimę. Czy któraś ma już może krem z winter care z dodatkiem olejku z migdałów? Jest tłusty bardzo?
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#216 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 29 października 2011 - 18:53

Ja własnie teraz zastanawiam sie nad serum z kwasem hialuronowym.W sumie i bedzie działał znacznie silniej ,bo jest bardziej skoncentrowany niz krem,a poza tym kwas ma silne własciwosci nawilzajace skóre

#217 AccademiaTeN

AccademiaTeN
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 20:01

Serum zawsze jest bardziej intensywne, większe stężenie składników aktywnych i lżejsza konsystencja tak, żeby można go była zaaplikować pod krem lub zastosować na noc.

Ja zaczęłam już stosować krem o bogatszej konsystencji nie tylko ze względu na niższą temperaturę na dworze lecz ze względu na nieszczęsne ogrzewanie w pomieszczeniach. Moja skóra woła o nawilżenie i większą ochronę.

#218 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 18:45

Wydaje mi się, że serum powinno działać silniej. Ale jak to się ma jednak w praktyce? Nie wiem. Ja zaczynam porządki przedzimowe i zastanawiam się jakie kremy wybrać na zimę. Czy któraś ma już może krem z winter care z dodatkiem olejku z migdałów? Jest tłusty bardzo?

A ktorego winter care bo chyba kilka firm ma takie serie. :-)
Te zimowe -ochrone kremy to chyba z definicji sa bardzej takie tluste i gorzej sie wchlaniaja?

#219 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 16:53

Od dłuższego już czasu używam sprawdzonego zestawu: krem qlinicue na dzień(teraz do naczynek, latem - matującego), na noc avon anew, a na moje wory pod oczami super się sprawdza avon taki na górną i dolną powiekę - nie jest za mocny, a skóra pod oczami jest w lepszej formie

#220 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:06

ja używam zarówno na dzień jak i na noc krem z Lirene do cery naczynkowej

201407101662.png