Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Krem do twarzy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
417 odpowiedzi w tym temacie

#181 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 10:27

dalam co w granicach 20zl

to podobnie co ten Garnier mój ;-) A miałam kiedys kremy Nivea i byłam zadowolona.

może odrobinę, ale tak dosłownie nieznacznie
tzn potrzebuje dość długiego czasu by się wchłonąć ale jak już to zrobi to nie zostawia na twarzy tłustej warstwy

No ja niestety suchej skóry nie mam, i nawet jak na noc się posmaruje takim kremem, to rano mam dramat na twarzy <bezradny></span> Więc to z tego samego gatunku co miała moja sis :-P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#182 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 16:56

Ja teraz używam tego kremu
Dołączona grafika
i w sumie jestem zadowolona. Szybko się wchłania, ładnie pachnie i czuję, że mam o wiele gładszą cerę.

#183 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:33

piccola, ja miałam próbkę tego kremu i był dobry (ale do można powiedzieć więcej przy 2-krotnym użyciu) ale nie kupiłam go, był dobry ale niezachwycał
Dołączona grafika

#184 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 09:05

piccola, ja miałam próbkę tego kremu i był dobry (ale do można powiedzieć więcej przy 2-krotnym użyciu) ale nie kupiłam go, był dobry ale niezachwycał

No zależy chyba od tego kto jaką ma cerę. W każdym bądź razie, ja jestem zadowolona. Cera jest gładka i miła w dotyku. Krem mnie nie podrażnia, także jak dla mnie bomba ;-).

#185 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 10:36

Obecnie używam kremu z mleka koziego Ziaji.Lekki,nawilżający z witaminami.Pod podkład idealny. :mrgreen:

#186 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 07:05

amoramor, taki sobie sprawiłam Bambino. I jest lepszy od tego, który pokazywałaś, przynajmniej dla mnie - nie jest taki tłusty i lepiej się wchłania. No a cena elegancka :mrgreen:

Dołączona grafika

#187 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:06

A ja jestem aktualnie w posiadaniu kremu na dzień Garnier Skin Naturals z wyciągiem z łopianu dla cery normalnej i mieszanej. Cenowo bardzo przystępny- dałam za niego jakieś 12zł.

Plusy:

:arrow: cena
:arrow: przyjemny zapach
:arrow: fajna konsystencja- nie za rzadki, nie za gęsty
:arrow: szybko się wchłania
:arrow: pozostawia rewelacyjną matową skórę

Minusy:

:arrow: należy uważać na oczy, bo podrażnia

Dołączona grafika

#188 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:09

Garnier Skin Naturals

to też mój faworyt, i nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń. Najlepszy krem jakiego kiedykolwiek używałam ;-)

pozostawia rewelacyjną matową skórę

to dla mnie w kremie najważniejsze, takim nawilżającym i tu działa w 100% :->

#189 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:13

to dla mnie w kremie najważniejsze

Powiem Ci, że jeśli stosuję jakiś tam krem na noc to nie oczekuję, żeby moja cera była matowa, bo po prostu w nocy mi to nie jest potrzebne. Ale skusiłam się na ten, korzystam od czasu do czasu na dzień i naprawdę jest rewelacyjny. Nawet Nivea nie daje tak matowej skóry jak ten ;) No i przy okazji używam go na noc, chociaż przeznaczony jest na dzień :P

Jestem wręcz zaskoczona, że taka taniocha tak fajnie działa ;)

#190 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:26

jeśli stosuję jakiś tam krem na noc to nie oczekuję, żeby moja cera była matowa, bo po prostu w nocy mi to nie jest potrzebne.

a mnie tak, bo jak mam rano taką syfnie świecącą twarz, to czasem nawet podkład nie pomaga <bezradny></span> Dlatego nawet na noc, wole mieć lżejszy :->

#191 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:30

taki sobie sprawiłam Bambino

a gdzie go dostałaś i cenowo podobny jest do tego z BabyDream? :D
i co dla mnie najważniejsze jaki ma skład - bo ten z Rossmanna nie ma żadnych świństw w sobie ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#192 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:38

gdzie go dostałaś i cenowo podobny jest do tego z BabyDream?

bnoo w Rossmanie jest a cenowo nie pamiętam ( cos 7-8 zł za 150 ml) , ale też drogi nie jest ;-)

Skład (INCI)
Aqua, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Ceresin, Talc, Zinc Oxide, Sorbitan Sesquioleate, Glycerin, Magnesium Sulfate, Lanolin Acohol, Cetyl Acohol, Tocopheryl Acetate, Lactic Acid, Parfum.

#193 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:42

Zinc Oxide

i to załatwia sprawę u mnie - bo mam alergię na cynk <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#194 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 13:55

to załatwia sprawę u mnie - bo mam alergię na cynk

przekichane z tymi alergiami masz :-/ A cynk chyba w wielu kremach występuje, tych dla cery tłustej na przykład myślę - bo ma działanie wysuszające chyba , nie ? <hmm></span>

#195 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 14:04

A cynk chyba w wielu kremach występuje, tych dla cery tłustej

praktycznie we wszystkich <zleee></span> i bardzo często w maściach czy żelach przeciw syfkom też <bezradny></span> dlatego muszę czytać dokładnie skład przez zakupem.. Kiedy jeszcze nie wiedziałam o tym uczuleniu używałam na syfki maści cynkowej () i zastanawiałam się od czego ja mam taką dziwnie napuchniętą twarz miejscami, takie rozszerzone pory, taka ta skóra była dziwna, ciastowata - teraz już wiem :mrgreen:
Ogólnie mam skłonności do reagowania podrażnieniem, nadmiernym przetłuszczaniem czy odwrotnie wysuszeniem na różne kosmetyki do twarzy, głównie kremy. Szczególnie gdy zawierają barwniki, konserwanty, są perfumowane <bezradny></span>

ma działanie wysuszające chyba

tak i przeciwzapalne i ściągające skórę, więc na tłustą cerę czy krostki b.dobry. Poza tym jako suplement diety lub składnik dobrze zbilansowanego jadłospisu jest dobry również na włosy i paznokcie ;) (pestki dyni, słonecznik, kasze, pieczywo czy makarony pełnoziarniste, razowe - dużo go zawierają) - to tak na marginesie <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#196 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 14:09

amoramor, a nie myślałaś o tym,żeby pójść do dobrego dermatologa,który wypisze Ci receptę na krem specjalnie dla Twojej cery?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#197 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 14:14

Tilia, przerobiłam już paru dermatologów i mówiąc szczerze troszkę się do nich zniechęciłam <bezradny></span> zazwyczaj polecają te kremy czy preparaty, z takich firm, z którymi mają podpisane jakieś umowy czy mówiąc krótki z polecenia których mają korzyści <bezradny></span>
zdarzają się na naszym rynku kremy które nie zawierają tych wszystkich świństw (wspomniany wcześniej BabyDream) na które moja skóra reaguje źle :D
Obecnie mam cerę przesuszoną ale to z powodu leków, które biorę - taki ma być po nich efekt, ponieważ walczyłam z trądzikiem i przetłuszczającą się skórą. Więc póki co matujące kremy nie są mi potrzebne, a te nawilżające na szczęście rzadziej zawierają np. cynk ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#198 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 14:19

amoramor, ale ja mam na myśli kremy,które farmaceuta zrobi Ci ręcznie w aptece...a mając receptę od lekarza to za 100g zapłacisz 5 zł
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#199 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 14:43

ale ja mam na myśli kremy,które farmaceuta zrobi Ci ręcznie w aptece

a o tym nie pomyślałam <jezorek11></span> dziękuję za radę :*
do tej pory dermatolog polecała mi tylko same La Roche-Posay a one niestety do najtańszych nie należą <bezradny></span> zresztą próbki, które mi kiedyś dała nie dały oczekiwanych efektów

za 100g zapłacisz 5 zł

to bardzo niewiele biorąc pod uwagę, że taki krem byłby idealnie dopasowany do potrzeb mojej skóry. Chyba powinnam znaleźć jakiegoś dobrego dermatologa bo mam wrażenie, że lekarka do której obecnie chodzę nie do końca spełnia moje oczekiwania ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#200 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 05:40

Obecnie mam cerę przesuszoną ale to z powodu leków, które biorę - taki ma być po nich efekt, ponieważ walczyłam z trądzikiem i przetłuszczającą się skórą

Co to za cudaśny lek :?: :mrgreen: Też chcę :lol:

Ja stosuję lekki krem z kwasem salicylowym z Avonu, niby jest do stosowania punktowego, ale, że na mojej twrzy nie ma czegoś takiego jak punkt to i tak jadę po całości :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”