Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Krem do twarzy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
417 odpowiedzi w tym temacie

#141 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 15:33

Powiedz mi gdzie kupujesz to swoje serum, bo w drogeriach nie ma produktów tej firmy?

Tego serum nie można kupić w drogerii, ja kupiłam u dermatologa jak byłam w gabinecie kosmetycznym. Wydaje mi się, że może to zlecić tylko dermatolog ze względu na tak dużą zawartość witaminy C, żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Bo tak młoda już nie jestem więc zmarszczki powoli się pojawiają, a pryszcze i zaskórniki to moja zmora od młodości. Preparat z witaminą C pomaga leczyć trądzik i spłyca zmarszczki.
A nawiasem mówiąc, żeby mieszać sobie takie serum w domu to trzeba znać się trochę na chemii bo witamina C bardzo łatwo ulega rozpadowi.
Ale warto mieć takie serum, bo pięknie rozświetla buzię co widać niemal po pierwszym zastosowaniu.

#142 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 09:42

Ja chyba na te mrozy zakupię sobie najzwyklejszą w świecie Niveę, jak ten mrozny wiatr wieje po twarzy to szczypie strasznie, moze krem choc troszke pomoze...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#143 mahonia

mahonia
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 10:23

Dzięki Kleopatra za odpowiedź. No fakt trzeba się znać na chemii i mieć czas i wytrwałość żeby sobie co kilkanaście dni robić krem własnoręcznie. Mi już przeszło. Poczytałam trochę na necie o DCL i chyba się skuszę, bo same dobre opinie o tych produktach. A na stronie tej firmy znalazłam adres dermatologa w moim mieście, u którego mogę kupić te kosmetyki. Oprócz tego serum z witaminą C 25%, to ciekawi mnie jeszcze Hydrating Serum, bo podobno bardzo mocno nawilża (a ciężko znaleźć taki preparat) no i też wygładza zmarszczki.

#144 lukrecja7777

lukrecja7777
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 11:05

Ja nie słyszałam nigdy o kosmetykach DCL, a bardzo mnie zaciekawiło te 25 % witaminy C. Skoro są one dostępne tylko w gabinetach lekarskich, to znaczy, że muszą być stosowane pod kontrolą dermatologa i tylko dostanę wtedy je, kiedy mam problemy z cerą? Jestem ciekawa ile kosztuje takie serum?

#145 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 10:37

Jakich kremów do twarzy używacie na taki mróz,przed wyjściem z domu?
Jesli chodzi o mnie to buzię natłuszczam kremikiem bambino dla dzieci.

na zimę kremik tłusty, ja mam taki:

http://img11.allegro...9/07/1361590764

z tej samej serii mam krem do rąk. Oba kremy pozostawiają na skórze ochronny film, świetnie się wchłaniają. Krem do twarzy stosuję tak pół godzinki przed wyjściem, nadaje się pod makijaż.
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#146 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:42

Ja jako że mam problem z przetłuszczającą się skórą używam kremu matującego Marizy. Jestem bardzo zadowolona bo naprawdę mi pomaga na te kilka godzin jak idę do pracy i skóra się nie świeci.
Dodatkowo jest niedrogi.
Dołączona grafika

#147 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 10:34

Ja używam tego kremu ;)
Dołączona grafika

[ Dodano: 2011-01-26, 11:03 ]
A ja mam tlusta skore a nivea soft jest dla mnie naprawde dobra ;)
Dobrze sie wchlania i fajna jest po nim buzka :-D lubie go bo czuc po nim ze rewelacyjnie nawilza twarz.

#148 lukrecja7777

lukrecja7777
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 13:08

Ja lubię zmieniać kremy do twarzy, jakoś mam wrażenie że skóra "uodparnia się" na działanie kremu. Obecnie mam fioła na punkcie serum z witaminą C, pierwsze moje serum tego typu było mojej własnej produkcji wykonane z półproduktów zakupionych w sklepie mazidła. Jednak strasznie uciążliwe jest robienie kremu co dwa tygodnie, i przerzuciłam się na gotowy produkt serum do twarzy DCL z 25% zawartością witaminy C. Mówię Wam witamina C to złoty środek dla mnie, bo tak mam juz pierwsze zmarszczki a nadal mam problemy z niedoskonałościami <bezradny></span> a preparaty z witaminą C leczą trądzik i wygładzają zmarszczki. Buzia stała się jaśniejsza i promienna.
Serum stosuje rano i wieczorem, gdy wchłonie aplikuję na to jakiś krem, obecnie jest to bielenda ogórek i limonka, po którym buzia się nie świeci.

Kleopatra owszem warto stosować przy trądziku kosmetyki z witaminą C, chociażby DCL, ale one nie leczą trądziku, tylko zmniejszają jego negatywne skutki. Do leczenia trądziku jak widziałam tej firmy są też kosmetyki na uporczywy trądzik - cały zestaw, można też kupić pojedyncze kosmetyki np. sam Żel do mycia twarzy lub żel punktowy.

#149 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 13:16

Oto moj nowy nabytek: krem do twarzy Nivea Pure & Natural. Według opisu na etykiecie ma 95% naturalnych składników. Staram się kupować jak najmniej toksyczne kosmetyki i w końcu trafiłam na coś, co ma dobry skład i fajne działanie. Krem bardzo dobrze nawilża, skończył się mój problem z suchymi skórkami i nie mam wyrzutów sumienia, że truję dziecinkę ;-) kosztuje ok. 20 zł, ale już widzę, że będzie bardzo wydajny. Moim zdaniem warto.

Załączone miniatury

• nivea_visage_pure_natural.jpg

#150 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 19:49

na zimę kremik tłusty, ja mam taki:

Obrazek

z tej samej serii mam krem do rąk. Oba kremy pozostawiają na skórze ochronny film, świetnie się wchłaniają. Krem do twarzy stosuję tak pół godzinki przed wyjściem, nadaje się pod makijaż.

Też to stosowałam. A krem do rąk bardzo fajny. A widziałaś tę linię beECO z flosleku? Chodzi mi po głowie ten krem nawilżający. Chyba po wypłacie zrobię sobie prezent. :)
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#151 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 20:23

Uzywam kremów Verona, na dzien i na noc :)
I musze przyznac ze fajnie ujedrniaja. Jak dla mnie idealne, cena przystepna.

Załączone miniatury

• na noc.jpg
  • na dzien.jpg

#152 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 14:32

ja sobie kupiłam krem z firmy AA póltusty do cery wrażliwej. Ktoś go może miał?

Załączone miniatury

• aa-oceanic-aa-cera-wrazliwa-krem-poltlusty-do-cery-suchej-i~1885509.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#153 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 23:13

Na dzień używam Garnier podstawa pielęgnacji, a na noc Lirene dermo program do cery normalnej

#154 arleta81

arleta81
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 10:25

ja uzywam beECO z flosleku - krem na noc. Ładnie się rozprowadza i wchłania. Rano skóra jest gładka i miła w dotyku.

#155 MISSbutterfly

MISSbutterfly
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 13:11

Ja z kolei stosuje ten krem... kupiłam go u dermatologa i może w końcu wygram z moją tłustą skórą, do której już nawiasem mówiąc nie mam siły :(

Załączone miniatury

• night-time-treatment--74ml.jpg

#156 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 marca 2011 - 13:18

Obecnie chwale sobie AA
Dołączona grafika
oraz muszę używać
Dołączona grafika
tłuścioch z niego, ale jest dobry.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#157 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 marca 2011 - 20:58

Kosmitka a cenowo jak to wychodzi , bo widze, ze mamy ten sam problem ze skóra ???
nie masz poczucia tłustej skóry , dobrze sie wchłania ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#158 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 10 marca 2011 - 13:19

Kosmitka a cenowo jak to wychodzi , bo widze, ze mamy ten sam problem ze skóra ???
nie masz poczucia tłustej skóry , dobrze się wchłania ???

Mam tłustą skórę-niestety :oops: i kilka czerwonych naczynek wokół nosa.
Krem długo się wchłania i używam go tylko na noc.
Cena tego kremu "AA naczynka" to 23zł. Chociaż lepiej poszukaj w aptekach zestawu za 40zł, 2 kremy + balsam AA malinowy.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#159 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 marca 2011 - 17:03

Krem długo się wchłania i używam go tylko na noc.

no ja zazwyczaj tylko na nos uzywam , bo rano mi sie nie chce, rano tylko jakis na mroz na policzki nakladam.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#160 Malutka

Malutka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 marca 2011 - 08:54

Ja potrzebuję kosmetyku mocno nawilżającego, obecnie moim ulubionym kremem jest Floslek-Naturalne piękno. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek po jakimkolwiek kremie miała po zastosowaniu tak delikatną w dotyku twarz. Super!

Załączone miniatury

• 15_58_46_15_2_2011_1Naturalne Piekno krem normalizajacy.jpg