Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Krem do twarzy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
417 odpowiedzi w tym temacie

#241 bluemagic72

bluemagic72
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 13:36

Ja ostatnio kupiłam nowy krem Dermiki Lily-Skin. Jest rewelacyjny, świetnie się wchłania a skóra jet bardzo wygładzona i odżywiona.

#242 Trzcina

Trzcina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14 sierpnia 2012 - 10:17

Przy kupnie biorę pod uwagę cenę, ale ważniejsza jest pora roku, i aktualny stan mojej cery, w lecie na noc używam garniera, na dzień jakiegoś dowolnej firmy active fresh, zimą czegoś ochronnego i natłuszczającego. Ale cera się zmienia z roku na rok i chyba nie ma niczego uniwersalnie dobrego dla wszystkich....

#243 KasiaKaa

KasiaKaa
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 08:42

Nie ma takiego kremu, po którym nie miałabym uczucia ściągniętej skóry :(

#244 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 08:59

Nie ma takiego kremu, po którym nie miałabym uczucia ściągniętej skóry :(

Na pewno gdzieś taki jest, szukaj ;-) Może musiałabyś sięgnąć po kremy z "górnej półki" są droższe, ale może akurat będą odpowiednie dla Twojej skóry ;-) Popytaj w aptece, może dostaniesz jakieś próbki i wtedy będziesz wiedziała czy istnieje taki krem ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#245 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 09:54

KasiaKaa, a próbowałaś kremów dla niemowląt? One zazwyczaj mają dobry skład, są delikatna z zarazem bardzo dobrze nawilżają czy natłuszczają skórę ;-)
Od siebie mogę polecić krem z BabyDream, który dostępny jest w Rossmannie.
Kosztuje naprawdę niewiele, a pięknie nawilża i do tego nie uczula - nawet mojej mamy, która od 90% kremów dostępnych na rynku dostaje podrażnienia i uczulenia.
Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#246 kasienka22

kasienka22
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 23 października 2012 - 16:02

Mam tłusta cere i duze z nia problemy. Stosowalam juz wiele roznych kremow ale zaden nie spelnial wszystkich moich oczekiwan. Wrocilam do kremu Dove ktorego kiedys uzywalam. Nie jest co prawda do tlustej cery, wrecz intensywnie nawilzajacy, a jego dzialanie jak narazie chyba najbardziej mnie zadowala. Dobrze sie wchlania, nawilza. Moja skora wczesniej ulegala tez przesuszeniu a teraz jest dobrze nawilzona. Dobrze goi i usuwa niedoskonalosci. Troche dziwnie sie rozprowadza ale mozna mu to wybaczyc;)

#247 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 października 2012 - 19:45

Dobrze goi i usuwa niedoskonalosci.

:shock: A mi się zawsze wydawało, że Dove należy do tłustych kremów... A to dla mnie jest równoznaczne z nieużywaniem go przy tłustej skórze z problemami.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#248 kasienka22

kasienka22
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 29 października 2012 - 15:42

Tez mnie to zastanowilo ale puki co dziala zadowalajaco, lepiej od wielu kremow przeznaczonych dla tlustej cery

#249 gusiek

gusiek
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 30 października 2012 - 14:40

ja mam cerę tłustą,ale jednocześnie strasznie mi się wysusza od kremów na trądzik,po prostu schodzi mi skóra z twarzy i jest to strasznie męczące,od jakiegoś czasu używam maści z witaminą A i jest dzięki niej lepiej:)

#250 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 07:55

Ja używam Eveline 18+, ale tak średnio jestem zadowolona. Chyba mi się znudził.
I na zmianę używam kremu Aqua 24 z włoskiej firmy Venus.

#251 lemingoo

lemingoo
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 01:27

Ja ostatnio kupiłam nowy krem Dermiki Lily-Skin. Jest rewelacyjny, świetnie się wchłania a skóra jet bardzo wygładzona i odżywiona.

Nie wiem czy używamy tego samego kremu, bo ja mam Lily Skin ochrona piękna na dzień i jest zachwycona, jak chyba nigdy w kwestii kremów!

Załączone miniatury

• dermika-lily-skin-krem-ochrona-piekna-na-dzien-50-ml.jpg

#252 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 17:20

Kremów to twarzy jest bardzo dużo, wybór jest ogromny, ale ja i tak kupuję tylko w aptece i to kremy naszej produkcji Ziaja, Soraya, IrenaEris itd.Uważam, że nasze są najlepsze.

#253 lesia345

lesia345
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20 lipca 2013 - 19:49

Ja też lubię kremy Sorayi. Bardzo ciekawa kolekcja Świat Natury z olejkami jest naprawdę godna uwagi. Mam mleczko do ciała z olejkiem z róży z tej serii, ale nie o nim będę teraz pisała. Najpierw zakupiłam to mleczka, a potem zachęcona i zadowolona z mojego nowego zakupu, kupiłam krem przeciwzmarszczkowy z olejkiem szafranowym. Bardzo dobrze nawilża, natłuszcza i wygładza. A teraz zachęcona jeszcze bardziej będę przymierzała się do kupna olejku regenerującego do twarzy z tej samej serii

Załączone miniatury

• 20130720_204015.jpg

#254 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 21 lipca 2013 - 10:46

Balsamy do ciała też ostatnio mam z Soraya, ale zwykłe bezzapachowe,mam raczej wrażliwą skórę , jak nie przymierzając niemowlę. ;) A krem używam tylko i wyłącznie na dzień,wolę,aby w nocy cera też się przespała razem ze mną niczym nie natłuszczona. :)

#255 rybakowa

rybakowa
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 30 lipca 2013 - 22:46

W lato używam tylko filtrów zarówno do ciała jak i pod makijaż i P20 sprawdza się idealnie, nie jest tłusty i trzyma przez cały dzień bo wystarczy tylko jedna aplikacja

#256 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 10:10

Ja stosuję tylko i wyłącznie kremy polskiej produkcji, bo uważam, że jednak co polskie, to polskie.Zresztą są najlepsze - wspomniany wyżej Soraya,IrenaEris,Dermika,AA,Ziaja. Czasami kupuję też z Nivea, Dove - bo są delikatne i nie podrażniają skóry.

#257 katella

katella
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 10:44

a ja zainwestowalam w naturke:) i uzzywam kosmetykow wylacznie naturalnych. moja skora bardzo to lubi, co do kremu mam z mineralami z morza martwego i olejem arganowym! swietnie wygladza i przede wszystkim nawilza ( chyba nic nigdy tak nie nawilzalo mnie jak to ) ja swoje kremiki kupuje na l maja spoko ceny i oddaja 1 % na bezdomne zwerzaczki :D

#258 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:40

Ja obecnie używam do twarzy kremu z aloesem Himalaya Herbals, Nourishing Skin Cream- odżywczy krem do twarzy.
Kosztuje grosze, a dla mnie jest idealny! łagodzi podraznienia, nawilża skórę, ma bardzo lekką konsystencję, szybko się wchłania, widzę po nim dużą różnicę w kondycji skóry jeżeli chodzi o zmiany trądzikowe- buzia jest ładnie wygojona i gładka. :-)

Nie polecam za to: Vichy aqualia thermal- nałożyłam raz i od razu dostałam uczulenia.. Ale często w pracy słyszę że kosmetyki Vichy uczulają.

Załączone miniatury

• 27072_500.jpg

#259 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:49

mloda, gdzie go można kupić?

#260 mloda

mloda
  • Użytkownik