Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#1001 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 maja 2013 - 10:18

AgnieszkaT, napisz jak poszło, bo ja mamie farbowałam sayossem i bardzo kiepsko złapało, ogólnie słyszałam słabe opinie o tej marce <bezradny></span>

#1002 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 19 maja 2013 - 10:40

Powiem szczerze, że i ja nie mam dobrego zdania o tej marce. Lubię szampony i odżywki, ale farba też mnie nie złapała. Co więcej przyżółciła mi włosy i musiałam iść do fryzjerki aby mnie uratowała.

Każdy z nas urodził się ateistą

#1003 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 19 maja 2013 - 11:05

Ja cały czas farbuję syossem i dla moich włosów farba jest dobra. Zawsze farbowałam z tej serii zielonej ale chyba ja likwidują bo już w kilka sklepach widziałam pustki. No ale kolorek się ładnie łapie i wygląda naturlanie. Próbowalam loreal casting creme ale kolor wychodził strasznie nienaturalnie.

Farbować planuję pod koniec tygodnia, fotki wrzucę :mrgreen:

#1004 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 11:51

AgnieszkaT
Piszę tutaj bo w pogaduchach nie chcę zaśmiecać. Moim zdaniem kolorek wyszedł fajny. Ale jak chcesz go rozjaśnić albo dodać koloru to kup może jakiś wściekły bordowy lub coś w tym stylu. Chociaż jak dla mnie wyglądasz bardzo dobrze w nim.

#1005 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:34

Riia,farbowałam tym. Ogólnie farba taka sobie jak dla mnie. Bez amoniaku ale zapach denerwujący. Ogólnie nie ma aplikatora i trzeba sobie samemu wymieszać w miseczce. Na początku w miarę gęsta ale po 30 minutach powoli mi zaczęła spływać. No drugi raz jej nie kupię.

#1006 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:41

To już jesteś trzecia która na tą farbę narzeka, bo dwie moje znajome też jej nie polecają. Ja też nie znoszę jak mi farba spływa.
A może idź do takiego sklepu fryzjerskiego i tak kup farbę i wodę oddzielnie. Ja polecam Loreal Luo color. Może nie jest tania, ale naprawdę dobra, gęsta i długo trzyma.

#1007 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 14:50

AgnieszkaT, ja farbowałam szwagierce tą farbą (nawet ten sam odcień) i byłam pod wrażeniem, zapach całkiem przyjemny, dla mnie nie była ona w ogóle śmierdząca, konsystencja ok- nic nie spływało,
kolor wyszedł jej ciekawy, w sumie jej naturalne włosy zyskały ładny blask i nie wyszły zbyt ciemno.

#1008 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:18

mloda, kurcze to nie wiem dlaczego u mnie wyszło tak a nie inaczej. Może (i pewnie tak) to kwestia wcześniejszego odcienia...

#1009 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:31

to kwestia wcześniejszego odcienia

Na pewno ;-) Poza tym mam wrażenie, że jednak różne włosy pomimo nawet zbliżonego początkowego odcienia reagują na farbę inaczej ;-)

Ja ostatnio używam Color Mask Schwarzkopf odcienia Popielaty Blond. Podoba mi się, że jest łatwy w aplikacji i kolorek mi ładny wychodzi, tylko... Strasznie ręka boli przy przygotowywaniu, bo przez minutę trzeba energicznie pojemniczkiem potrząsać :lol:

#1010 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:43

Ja ostatnio używam Color Mask Schwarzkopf odcienia Popielaty Blond. Podoba mi się, że jest łatwy w aplikacji i kolorek mi ładny wychodzi,

A nie masz po nim suchych włosów bardziej, bo mi strasznie ta firma przesuszała. Takie siano w dotyku miałam.

#1011 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:46

Ja cały czas używam Loreal bez amoniaku , nie jest tania ale jest bardzo dobra, wiec lepiej wydac wiecej i miec dobrą farbę niz potem kupowac druga...takie jest moje zdanie ;)

#1012 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:49

Ja cały czas używam Loreal bez amoniaku , nie jest tania ale jest bardzo dobra, wiec lepiej wydac wiecej i miec dobrą farbę niz potem kupowac druga...takie jest moje zdanie ;)

Też tak uważam. Po wielu naprawdę wielu próbach i zmianach farb (a przeszłam już chyba wszystko) trafiłam na tą i nie widzę w niej wad. Koszt to około 35 zł już z wodą (która starcza na 2 farbowania), więc i dużo i nie. Ale kolor mi nie żółknie i jedyne co to odrosty się pojawiają.

#1013 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:54

Marzycielka, a kolorek długo się trzyma?? No i pytanie czy ma amoniak? Pytam się bo denerwuje mnie zapach....

#1014 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:57

A nie masz po nim suchych włosów bardziej, bo mi strasznie ta firma przesuszała. Takie siano w dotyku miałam.

Nie, nie zauważyłam nic takiego ;-)

Koszt to około 35 zł już z wodą

To i tak niewielki koszt uważam. Tym bardziej jeśli wasze włosy w dobrym stanie zostawia ;-)

Jako koszmarny wydatek wspominam przechodzenie na blond u fryzjera- musiałam skorzystać z pomocy fachowca na początku, to były 3 miesiące, i jak po tym ostatnim znów miałam nierówny blond, a zapłaciłam 150 zeta, to się tak wkurzyłam, że sama kupiłam farbę położyłam i... wyszło równiusieńko :-P

AgnieszkaT, no właśnie u mnie trochę się przez pierwsze 4-5 dni spiera, a potem już nic a nic ;-)

Co do amoniaku, to tak jest, zapach nie jest jakiś bardzo mocny, ale czuć ;-) Natomiast nie wiem czy ciemniejsze odcienie tez pachną.

Bo czy tylko ja mam wrażenie, że farby blond pachną intensywniej niż inne odcienie? <hmm></span>

#1015 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:18

Zamarzyło mi się ombre :P Wiem, wiem moda na cieniowanie kolorów na włosach już mija :P Ale mnie się podoba i już.

Do mojego ombre potrzebowałam:
-mojego faceta,
-folię aluminiową,
-jakiś tam rozjaśniacz znaleziony w Rossmannie za 3.99 :P
-pędzelek do farby najtańszy + jakieś pudełeczko
-ewentualnie odżywka jakaś lepsza do włosów, jakby się zbytnio spaliły (u mnie nic się nie stało takiego)

Cały proces trwał długo, bo musiałam najpierw namówić faceta mojego, żeby mi pomógł. Reszta to około 2h ;) Na poszczególne pasma nakładamy rozjaśniacz pędzelkiem, zawijamy w folię. Końcówki staramy się dokładnie im wyżej tym możemy niedokładnie. Rozjaśniacz wybieramy 2-3 tony rozjaśniający, żeby nam marchewa nie wyszła :P Po upływie danego czasu zmywamy rozjaśniacz ciepłą wodą i odżywkujemy obficie :P Całkiem fajnie to wyszło :D

Może kiedyś zrobię foty :P

#1016 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:15

No wlasnie...ja zamierzam jak wspomnialam rozjasnic moje brazowe wlosy . Bo zle sie czuje w ciemnym
Myslałam o balejazu - 2 kolory, blond i karmel, a przy moich dluasnych wlosach to koszt od 150 zl w gore..
Noi nie wiem jaki bylby inny sposob na rozjasnienie ? ombre mi sie nie podoba.
Moze rozswiellic ? tylko czy to faktycznie widac na wlosach ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1017 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:02

Sajuri, balejaż jest podobno passe teraz <bezradny></span>
Jak nie chcesz ombre to poprostu rozjaśnij kilka pasem zwłaszcza przy twarzy o 2-3 tony, będzie naturalnie ;)

#1018 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:21

Wisienkowa, akurat to ze passe to mi obojetne nie kieruje sie tym co jest teraz na topie a co nie jest.
Chce wlosy rozjasnic, calosciowo napewno nie,ale moze pomysl refleksow o 2- 3 tony bylby dobry
balejaz jest drogi, i ponoc farbowanie odrostow to tez koszta duze.

[ Dodano: 2013-10-01, 12:55 ]
Marzycielka24, a masz jaki kolor blondu teraz? co kiedy farbujesz?

ja mam juz odrosty, kupilam syoss miodowy kolor. I zobaczymy jak chwyci...

#1019 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 października 2013 - 08:19

ja zamierzam jak wspomnialam rozjasnic moje brazowe wlosy . Bo zle sie czuje w ciemnym

ja też, farbuje już chyba z rok na brązy, a chciałabym osiągnąć jakiś kolor zbiżony do karmelu, laskowego orzecha- czy coś takiego.
Zamawiam dekoloryzator i mam chęć potem na garniera złoty bursztyn ale boję się że będzie za bardzo rudy <hmm></span>

Załączone miniatury

• garnier-color-naturals-farba.jpg

#1020 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 października 2013 - 18:04

mloda, ooo ten kolor bylby wymarzony chyba;) Jak mi sie znudzi bycie blond ( ale tylko miodowy ) o moze zrobie sobie taki orzech laskowy -karmel. Byle nie ciemny braz- never. Strasznie powaznie wygladam

Zamawiam dekoloryzator

a robilas juz kiedys??
ja nie robie. Babka mi mowila co prawda ze jak nie zrobie dekoroloryzacji to te moje odrosty ( ciemne ) beda rozjasnione a te ufarbowane jasniejsze troche.
Zobaczymy jak to wyjdzie

ale boję się że będzie za bardzo rudy

moze. Wiem ze z tymi farbami roznie bywa
Ja jednak cos musze wykombinowac tak by sobi sama farbowac wlosy w domu co 2 miesiace i tylko odrosty. I dam za to tyle co farba a nie 100zl :roll: co 2 miesiace