Farbowanie wlosow :)
Napisano 19 maja 2013 - 10:18
Napisano 19 maja 2013 - 10:40
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 19 maja 2013 - 11:05
Farbować planuję pod koniec tygodnia, fotki wrzucę
Napisano 04 sierpnia 2013 - 11:51
Piszę tutaj bo w pogaduchach nie chcę zaśmiecać. Moim zdaniem kolorek wyszedł fajny. Ale jak chcesz go rozjaśnić albo dodać koloru to kup może jakiś wściekły bordowy lub coś w tym stylu. Chociaż jak dla mnie wyglądasz bardzo dobrze w nim.
Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:34
Napisano 04 sierpnia 2013 - 12:41
A może idź do takiego sklepu fryzjerskiego i tak kup farbę i wodę oddzielnie. Ja polecam Loreal Luo color. Może nie jest tania, ale naprawdę dobra, gęsta i długo trzyma.
Napisano 04 sierpnia 2013 - 14:50
kolor wyszedł jej ciekawy, w sumie jej naturalne włosy zyskały ładny blask i nie wyszły zbyt ciemno.
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:18
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:31
to kwestia wcześniejszego odcienia
Na pewno
Ja ostatnio używam Color Mask Schwarzkopf odcienia Popielaty Blond. Podoba mi się, że jest łatwy w aplikacji i kolorek mi ładny wychodzi, tylko... Strasznie ręka boli przy przygotowywaniu, bo przez minutę trzeba energicznie pojemniczkiem potrząsać
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:43
Ja ostatnio używam Color Mask Schwarzkopf odcienia Popielaty Blond. Podoba mi się, że jest łatwy w aplikacji i kolorek mi ładny wychodzi,
A nie masz po nim suchych włosów bardziej, bo mi strasznie ta firma przesuszała. Takie siano w dotyku miałam.
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:46
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:49
Ja cały czas używam Loreal bez amoniaku , nie jest tania ale jest bardzo dobra, wiec lepiej wydac wiecej i miec dobrą farbę niz potem kupowac druga...takie jest moje zdanie
Też tak uważam. Po wielu naprawdę wielu próbach i zmianach farb (a przeszłam już chyba wszystko) trafiłam na tą i nie widzę w niej wad. Koszt to około 35 zł już z wodą (która starcza na 2 farbowania), więc i dużo i nie. Ale kolor mi nie żółknie i jedyne co to odrosty się pojawiają.
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:54
Napisano 04 sierpnia 2013 - 15:57
A nie masz po nim suchych włosów bardziej, bo mi strasznie ta firma przesuszała. Takie siano w dotyku miałam.
Nie, nie zauważyłam nic takiego
Koszt to około 35 zł już z wodą
To i tak niewielki koszt uważam. Tym bardziej jeśli wasze włosy w dobrym stanie zostawia
Jako koszmarny wydatek wspominam przechodzenie na blond u fryzjera- musiałam skorzystać z pomocy fachowca na początku, to były 3 miesiące, i jak po tym ostatnim znów miałam nierówny blond, a zapłaciłam 150 zeta, to się tak wkurzyłam, że sama kupiłam farbę położyłam i... wyszło równiusieńko
AgnieszkaT, no właśnie u mnie trochę się przez pierwsze 4-5 dni spiera, a potem już nic a nic
Co do amoniaku, to tak jest, zapach nie jest jakiś bardzo mocny, ale czuć
Bo czy tylko ja mam wrażenie, że farby blond pachną intensywniej niż inne odcienie?
Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:18
Do mojego ombre potrzebowałam:
-mojego faceta,
-folię aluminiową,
-jakiś tam rozjaśniacz znaleziony w Rossmannie za 3.99
-pędzelek do farby najtańszy + jakieś pudełeczko
-ewentualnie odżywka jakaś lepsza do włosów, jakby się zbytnio spaliły (u mnie nic się nie stało takiego)
Cały proces trwał długo, bo musiałam najpierw namówić faceta mojego, żeby mi pomógł. Reszta to około 2h
Może kiedyś zrobię foty
Napisano 13 sierpnia 2013 - 17:15
Myslałam o balejazu - 2 kolory, blond i karmel, a przy moich dluasnych wlosach to koszt od 150 zl w gore..
Noi nie wiem jaki bylby inny sposob na rozjasnienie ? ombre mi sie nie podoba.
Moze rozswiellic ? tylko czy to faktycznie widac na wlosach ?
Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:02
Jak nie chcesz ombre to poprostu rozjaśnij kilka pasem zwłaszcza przy twarzy o 2-3 tony, będzie naturalnie
Napisano 13 sierpnia 2013 - 19:21
Chce wlosy rozjasnic, calosciowo napewno nie,ale moze pomysl refleksow o 2- 3 tony bylby dobry
balejaz jest drogi, i ponoc farbowanie odrostow to tez koszta duze.
[ Dodano: 2013-10-01, 12:55 ]
Marzycielka24, a masz jaki kolor blondu teraz? co kiedy farbujesz?
ja mam juz odrosty, kupilam syoss miodowy kolor. I zobaczymy jak chwyci...
Napisano 02 października 2013 - 08:19
ja też, farbuje już chyba z rok na brązy, a chciałabym osiągnąć jakiś kolor zbiżony do karmelu, laskowego orzecha- czy coś takiego.ja zamierzam jak wspomnialam rozjasnic moje brazowe wlosy . Bo zle sie czuje w ciemnym
Zamawiam dekoloryzator i mam chęć potem na garniera złoty bursztyn ale boję się że będzie za bardzo rudy
Napisano 02 października 2013 - 18:04
a robilas juz kiedys??Zamawiam dekoloryzator
ja nie robie. Babka mi mowila co prawda ze jak nie zrobie dekoroloryzacji to te moje odrosty ( ciemne ) beda rozjasnione a te ufarbowane jasniejsze troche.
Zobaczymy jak to wyjdzie
moze. Wiem ze z tymi farbami roznie bywaale boję się że będzie za bardzo rudy
Ja jednak cos musze wykombinowac tak by sobi sama farbowac wlosy w domu co 2 miesiace i tylko odrosty. I dam za to tyle co farba a nie 100zl