Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#961 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 21:27

Sajuri, Joanna, Płomienna iskra - niezmiennie od zawsze ;-)
i nigdy mi nie wyszedł taki intensywny ;-) Ale ja normalnie mam ciemno brązowa włoski, zresztą podobne do Twoich chyba nawet ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#962 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 23:37

Sajuri ja farbowałam u fryzjerki, więc ciężko mi powiedzieć teraz jaka to była dokładnie farba i jaki numer ma. Ale teraz będę testowałam tą płomienną iskrę - jak ją znajdę w jakimś sklepie.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#963 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:01

LadyNefretete, a jaki ty masz kolor oczow ? :oops: braz? zastanawiam sie wlasnie czy taki kolor bedzie odpowiedni i czy bedzie mi w nim dobrze. Czy moze isc w kasztan. Bo z zasady chyba w rudosciach dobrze kobieta o jasnej bardzo karnacji i zielonych lub niebieskich oczach
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#964 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:10

Ja kiedyś farbowałam na rudo i zawsze ta farbą i w sumie wychodziły podobne. Ja mam zielone oczy i taką brzoskwiniową karnację. Polecam ta farbę bo długo się u mnie trzymał ładny kolor i nie zniszczyła mi włosów.
Dołączona grafika

Każdy z nas urodził się ateistą

#965 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:48

a jaki ty masz kolor oczow ? braz? zastanawiam sie wlasnie czy taki kolor bedzie odpowiedni i czy bedzie mi w nim dobrze

jasne że brąz ;-) i generalnie oprawe oczu też mam cieną, i jak się malujęto czarną kredką ;-) Ale tak naprawdę to kurde - nie wyobrażam sobie siebie teraz w innym kolorze ;-)

Riia, dwa razy miałam tę farbę - kolor mi wyszedł taki sam, ale ma super odżywkę. No i jest o jakieś 2 dychy droższa, a ja farbujęco miesiąc, więc to dużo <bezradny></span>

#966 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:23

Bo z zasady chyba w rudosciach dobrze kobieta o jasnej bardzo karnacji i zielonych lub niebieskich oczach

e tam, w połączeniu z brązowymi oczami też wygląda super - dodaje takiego zadziora :-D
do Lady ten kolor pasuje idealnie :-)

#967 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 11:30

Joanna, Płomienna iskra - niezmiennie od zawsze ;-)

moja siostra stosowała tą farbę przez długi czas i zawsze miała boski kolor

#968 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 12:10

Riia, dwa razy miałam tę farbę - kolor mi wyszedł taki sam, ale ma super odżywkę. No i jest o jakieś 2 dychy droższa, a ja farbujęco miesiąc, więc to dużo <bezradny></span>

Ja też farbować musiałam raz na miesiąc. Fakt farba w promocji kosztuje 23-25 zł, a bez ponad 30. Ale warto odszukać ten odcień w sklepie dla fryzjerów. Bo czasem można dostać ją tam za 15 plus woda jakies 2 zł, więc jeszcze taniej :)

#969 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 12:21

Joanna,

pomimo niskiej wręcz śmiesznej ceny, farby joanny są rewelacyjne <ookk></span> ja prawie dwa lata włosy farbowałam joanną co3-4 tygodnie, włosy byly cały czas w dobrej kondycji, nie wypadały, nie były "spalone",
dziś kiedy wróciłam do swojego naturalnego koloru (kolejne 2 lata bez farbowania) mam ich cały czas na głowie tyle samo, co przed przygodą z farbowaniem..

z racji tego że mam chęć na zmianę, będę w gamie joanny koloru który teraz bym chciała uzyskać (karmelowy/miodowy blond) :-D

#970 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 14:21

tez joanna farbowałam i to właśnie jesiennym liściem i płomienna iskrą fajne wychodziły ale niszcza włosy szczególnie jak ktos farbuje raz w miesiącu...teraz uzywam ta która riia pokazała rewelacja i nie przesusza włosów ;)) loreal- pure paprika :mrgreen:
Dołączona grafika

#971 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 14:34

e tam, w połączeniu z brązowymi oczami też wygląda super - dodaje takiego zadziora

to zaszeleje . Tylko ze mam ciemne wlosy wiec ten pierwszy raz musze isc do fryzjera aby mi je rozjasnila nalozyla odp kolor a pozniej raz w miesiacy chyba bede sobie juz sama farbowac

#972 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 15:24

Tylko ze mam ciemne wlosy wiec ten pierwszy raz musze isc do fryzjera aby mi je rozjasnila nalozyla odp kolor a pozniej raz w miesiacy chyba bede sobie juz sama farbowac

eee niekonieczni - przejrzyj mój wątek foto ;-) Tam masz fotę z tego jak farbowałam pierwszy raz SAMA w domu na rudo i potem masz " ewolucję koloru ;-) Da się samemu, nie trzeba do fryzjera. Choć jak tam uważasz ;-)

#973 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 15:41

LadyNefretete, nakładasz tą płomienną iskrę na brązowe włosy i Ci łapie? :shock:

Ja raz spróbowałam nałożyć rudą farbę na naturalne - też brąz, efekt żaden. Musiałam rozjaśniać albo do farby dodawać wodę 9%.

Farby z Joanny znam, ale tylko kolor czarny stosowałam - na opakowaniu była informacja, że Jagodowy.
Efekt bardzo fajny, ale po kilku miesiącach włosy się zniszczyły. Ostatnio nałożyłam tą farbę na rozjaśnione rude i z czasem mi się sprała do mojego naturalnego koloru.
Teraz przygotowuję włosy pod hennę, bo jednak farby to więcej złego niż dobrego :-/ W ciągu ostatniego roku (bo chyba wtedy ostatni raz farbowałam) włosy bardzo mi się zagęściły. :mrgreen:

#974 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 16:49

nakładasz tą płomienną iskrę na brązowe włosy i Ci łapie?

za pierwszym razem miałam L'oreala tego Mangp czy cośtakiego, ale tak złapało od razu ;-)

A teraz miałam jeża na boku w kolorze moich naturalnych włosów, jakieś 2-2,5cm i też złapało - nie ma żadnej różnicy między włosami farbowanymi wcześniej a tymi dopiero co ;-)

#975 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:24

ale tak złapało od razu

a mnie nigdy. Kupiłam czerwienie i jakistam slad byl i tyle <bezradny></span>

#976 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:35

Kupiłam czerwienie i jakistam slad byl i tyle

pewnie od włosa zależy ;-) skoro Ci inne nie chwytały to może faktycznie najlepiej od razu do fryzjera ;-) i dopytać jaką potem masz farbę sama kupować ;-)

#977 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 18:18

A teraz miałam jeża na boku w kolorze moich naturalnych włosów, jakieś 2-2,5cm i też złapało - nie ma żadnej różnicy między włosami farbowanymi wcześniej a tymi dopiero co ;-)

Najwidoczniej masz bardzo podatne włosy na rozjaśnianie.

Nie mam dostępu do działu z fotkami, mogłabyś wrzucić jakąś fotkę (bez twarzy :lol: ) tutaj?
Ciekawa jestem tej iskry na ciemnych włosach.

Sajuri, rudości zapragnęłaś? :mrgreen:
Fajnie, nie wiem jak u Was, ale mi rude/czerwone włosy zawsze dodawały pewności siebie i powera :mrgreen: Już niedługo :-P
Sajuri, a może jednak czerwoności? :-P

#978 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 21:18

Sajuri, rudości zapragnęłaś?

Fajnie, nie wiem jak u Was, ale mi rude/czerwone włosy zawsze dodawały pewności siebie i powera Już niedługo

Sajuri, a może jednak czerwoności?

wiesz co chce isc w rudy lub kasztan a czerwonosci to chyba nie dla mnie bo moj charakterek juz jest wystarczajaco ognisty :lol:
a tak serio - wydaje mi sie ze nie bedzie mi zbyt ladnie. Chyba ze mialabym cere porcelanowa, moze zle mysle

#979 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 08:26

Chyba ze mialabym cere porcelanowa, moze zle mysle

Ja nie mam cery porcelanowej, a miałam odcienie bordo, ciemnej czerwieni na włosach i nie było źle :->
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#980 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 14:40

jaki kolorek?

jaki kolorek wybrałaś ?:)

taki:
Dołączona grafika
wiśniowa czerwień ;-)

chyba już nią farbowałam, albo podobną, wiem, że miałam czerwoną piankę z wellatonu i strasznie mi się kolor podobał na moim łbie, ale nie umiem sobie przypomnieć, który to dokładnie był :lol:
więc metodą prób i błędów spróbuję do tego dojść znowu :mrgreen:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”