Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#981 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 18:13

No ....ja byłam u fryzjera, myslałam o rudym ale babka powiedziala ze moje wlosy ( ciemny braz) potrzebuja duzejjjjjjjjjjjjjjjj dekoloryzacji i by mi to wlosy zniszczylo...a jakbym nie byla zadowolona to pozniej znowu farbowanie....

wiec nalozyła mi czerwien z brazem i mam cos jakby dziki kasztan. Malo zmiana rzuca sie w oczy.
Ale kupilam sobie ta farbe płomiena iskra i naloze. Babka w sklepie mowila ze wyjda mi lekkkie refleksy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#982 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 11:58

Ja dzisiaj chcę sobie pofarbować włosy taką farbą .... to jest 1 w moim życiu farba blond... Nie wiem czego się spodziewać po niej nie wiem jak będę wyglądała ale tak strasznie mnie korciła że wzięłam i z ciekawości zrobię :)
Obiecuję zdać relacje i jak uda mi się zrobić zdjęcie to pokażę cóż mi to wyszło , boję się tylko że zniszczy mi bardzo włosy które tak dzielnie zapuszczam i nie katuję prostownicą od ponad miesiąca....

[ Dodano: 2013-02-23, 11:58 ]
tzn pisze że to krem ale czy to krem czy farba nie wiem ...

Załączone miniatury

• PaletteDeluxe_204.jpg

#983 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 12:02

krowka17 coś mi się wydaje, że ci koloru nie chwyci <bezradny></span> bo to jest pewnie farba do ciemnych blond góra jasnych brąz- ja jak próbowałam jaśniejszą farbą włosy farbować to złapała odrosty- jak masz ciemne teraz to bym nie liczyła na cuda <bezradny></span> ale to Ty jesteś fryzjerką, więc wiesz co robisz... bardziej niż ja ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#984 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 12:03

Majorka^^, kochana ja już dawno mam blond na głowie bo jak prostowałam keratynowo to mi cały mój piękny rudy kolor zdjęło ... i teraz mam nie wiadomo co ale to jest już blond :( wypłukany blond w różnych odcieniach .... więc na pewno mi chwyci ale nie wiadomo co wyjdzie :)

#985 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 13:35

krowka17, szczerze mówiąc to ze wszystkich producentów wybrałaś najgorszego - farby palette najbardziej niszczą włosy

boję się tylko że zniszczy mi bardzo włosy które tak dzielnie zapuszczam i nie katuję prostownicą od ponad miesiąca....

raczej możesz być pewna tego

#986 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 13:45

A ja trzymam na glowie wlasnie plomienna iskre...ciekawe czy cos wyjdzie :roll:
u mnie chyba jedyny sposob do dekoloryzacja

#987 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 16:29

mloda, przecież ja to wiem że wybrałam najgorszą :) ale jestem już po farbowaniu i jestem w szoku... moje włosy są takie jak były :) miękkie i wyszły z tego bez szwanku :)
Kolor jest jaki jest ale równy i to mnie odpowiada :) odrosty też mi ładnie pokryło chociaż miałam ciemne ale naturalny włos wszystko pokryje :) Ogólnie jestem zadowolona ale chcę jeszcze jaśniejszy ten blond odrobinę mieć więc będę do tego dążyła :)

[ Dodano: 2013-02-23, 16:30 ]
Sajuri, jeżeli masz ciemne włosy to nie zrobisz z nich rudego .. musisz na dekoloryzacje pójść :) także szkoda czasu , nerwów i kasy na prawdę ... to tak jak byś chciała z czarnych zrobić blond :) nigdy ....

#988 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 17:37

jeżeli masz ciemne włosy to nie zrobisz z nich rudego ..

No ja miałam ciemny brąz przed moim pierwszym farbowaniem na rudo- i wyszło ;-) Więc co do ciemnego na blond to się zgodzę, ale jeśli chodzi o rudy- to chyba kwestia farby i włosów- co najwyżej nie wyjdzie taki jasny tylko ciemniejszy odcień rudego ;-)

#989 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 18:04

krowka17, cos mi wyszlo ale rude to nie jest :) mam wlosy brazowe wiec wyszlo cos ala kasztan ?
Dekoloryzacje to u fryzjera chcialam robic ale odradzily...

to chyba kwestia farby i włosów-

chyba wlosow...Lady uzyła tej samej i wyszlo ;) Jasmince nie wyszło z tego co zrozumialam..mnie tez nie . Wogole moje wlosy sa dziwne...np. szybko znich schodzi farba

#990 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 19:54

Ja z kolei kupuję ciemny brąz z Garniera, a tym razem skusiłam się na ciemną czekoladę, a wyszła jeszcze ciemniejsza niż ciemny brąz :roll: Mam czarny kolor na głowie, a tylko pod światło widać poświatę czekolady, brązu, a swoje włosy mam koloru ciemnego blondu, więc nic dziwnego, że odrosty świetnie pokryło :-P

#991 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 lutego 2013 - 20:58

A ja muszę przyznać, że jestem zadowolona z tej henny, o której pisałam, bo kolor ładnie schodzi, tzn jak zafarbuję to przez ok. 2 tyg jest taki ciemny jak na zdjęciu, potem równo się wymywa i robi się bardziej rudy, nie ma jaśniejszych i ciemniejszych miejsc. Poza tym przestały mi wypadać włosy, nawet na grzebieniu mało co zostaje, a jeszcze jakiś czas temu to był duży problem. Zostało mi tego proszku chyba jeszcze na jeden raz i chce spróbować z tym ciemniejszym odcieniem.

#992 Sarisia18

Sarisia18
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:21

Ja przez farbowanie tak zniszczyłam włosy że szoook:( teraz czekam aż mi odrosną i koniec z malowaniem.

Pierwszy raz umalowałam w wieku 15lat na blond ( taki żółtawy) , potem na czarne , i ost. raz jak farbowałam to miałam rozjaśnione i pomalowane na brąz . I teraz z brązu ostatecznie czekam na swój kolor który jest mysi przez te malowidła:( a maiałam śliczne blond włosy naturalne. Tak żałuje że coś okropnego
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#993 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:39

Mi się włosy nie zniszczyły od farbowania, a raz w miesiącu muszę. Raz miałam rozjaśniane, by mieć taki jasny blond, ale trafiłam na rewelacyjną fryzjerkę, która zna się na rzeczy i po zabiegu włosy były takie same.

Każdy z nas urodził się ateistą

#994 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 13:29

ja też miałam bardzo zniszczone ale ta odbudowa keratynowa mi bardzo pomogła :) w kwietniu znowu pójdę :) i dzięki temu łatwiej mi jest uniknąć prostowania :) a to najbardziej niszczy włosy...

#995 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 22:11

Sajuri nie polecam dekoloryzacji bo bardzo niszczy włosy. Ja po swojej jeszcze mam spalone końcówki, które mnie denerwują a robiłam u jednego z najlepszych fryzjerów.
Rudości i czerwienie szybko schodzą, a mnie po dekoloryzacji pigment w ogóle się nie trzymał.

a to najbardziej niszczy włosy...

Nie wiem jak ja prostowałam, ale codziennie przez kilka lat i włosów jakoś bardzo zniszczonych nie miałam. Jedynie to rozdwojone końcówki, ale ani suche ani jakoś przemęczone.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#996 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 22:18

Sajuri nie polecam dekoloryzacji bo bardzo niszczy włosy. Ja po swojej jeszcze mam spalone końcówki, które mnie denerwują a robiłam u jednego z najlepszych fryzjerów. .

A on zdejmował ci całość za jednym razem? Bo ja miałam trzy podejścia, po kazdym odczekać musiałam około 3 tygodni i dopiero. Dostałam maseczkę by stosować co drugie mycie. I mam włosy zostały zdrowe, nic mi nie spaliła, owszem są trochę bardziej suche i czesciej używam odżywek.

Każdy z nas urodził się ateistą

#997 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 22:23

krowka17, mnie też prostowanie zniszczyło włosy, najbardziej z wszystkich zabiegów.Odstawiłam prostownice jakoś w listopadzie i efekty widać ogromne. Włosy są o wiele przyjemniejsze w dotyku i się nie kruszą.
Po farbie nie mam aż tak bardzo zniszczonych, robie sobie zazwyczaj tylko kilka pasemek blond. Kiedyś kładłam farbę na całą głowę, ale zmieniłam taktykę i jestem zadowolona :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#998 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 22:31

Riia, tak za pierwszym razem mi ściągnął cały kolor i od razu nałożył rudość. Włosy przez pierwsze dni były w dobrej kondycji, ale później niestety wyszły tego skutki. Teraz już na szczęście mam jedynie końcówki po jednej stronie spalone, ale do następnego cięcia.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#999 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 06:06

Katarzynka89, czyli dobrze mi powiedzili w salonie...ze mam ladne wlosy i szkoda ich niszczyc...
czyli rudosci nie bedzie ....
kolezanka mowila ze dobra jest ponoc garnier color sensacion ze jest jasniejsza od wyjsciowego i ma juz rozjasniacz w sobie...

#1000 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 18 maja 2013 - 12:33

Kupiłam sobie dzisiaj taka farbę. Na fotce wygląda inaczej niż na pudełku :mrgreen: bo na pudełku jest coś jak brązowa...