Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#1021 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 października 2013 - 06:36

a robilas juz kiedys??
ja nie robie. Babka mi mowila co prawda ze jak nie zrobie dekoroloryzacji to te moje odrosty ( ciemne ) beda rozjasnione a te ufarbowane jasniejsze troche.

nie, ale opinie w necie są zachęcające :lol: dekoloryzator wypłukuje sztuczny barwnik, nie odbarwiając twoich naturalnych włosów, to nie jest rozjaśniacz ;-)

a farbę kupiłam jak się z tym ogarnę to wkleję fotkę jak wyszedł kolor ;-) ale to jak wrócę z domu

#1022 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 października 2013 - 12:44

mloda, daj prosze nazwe tego dekoloryzatora. Ciekawa jestem
Tez sie postaram wrzucic foto jak moje wyszly.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1023 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 15:05

mloda, daj prosze nazwe tego dekoloryzatora.

Koniecznie,bo przyznam,że ciężko mi uwierzyć w to,że on może być, tak mało inwazyjny dla włosów. :-)

#1024 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 października 2013 - 09:51

Koniecznie,bo przyznam,że ciężko mi uwierzyć w to,że on może być, tak mało inwazyjny dla włosów. :-)

poczytajcie w necie, ja jak zrobię dekolor to napiszę czy faktycznie ;-)

dekoloryzator nazywa się RENEE BLANCHE

Załączone miniatury

• big_dekoloryzator.jpg

#1025 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 października 2013 - 06:49

Moj miodowy z Syossa wyszedl super. Odrosty pokryl i fajnie zlaczyl sie z poprzednim kolorem
tak wiec bede sie trzymac tej farby

A jakie sa najdelikatniejsze farby?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1026 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 października 2013 - 05:42

mloda, tak z ciekawości czytałam o tym dekoloryzatorze i opinie dobre, jestem ciekawa efektu u Ciebie :P Mnie naszła myśl, żeby użyć, ale boję się trochę :P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#1027 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 października 2013 - 20:31

Naleciało mnie na jakąś zmianę no i powoli odrosty już widzę. Sama nie wiem jaki kolor bym chciała. Chodzi za mną jakiś odcień rudego ale i brązy mi się podobają....Pewnie jutro skoczę po jakąś farbę :D

#1028 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 20 października 2013 - 20:53

A jeśli brąz to ciemny czy wolałabyś jakiś jasniejszy. Bo moja przyjaciółka ostatnio się farbowała i kolor super jej wyszedł to mogę polecić to

Załączone miniatury

• PhotoLoader.jpg

Każdy z nas urodził się ateistą

#1029 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 października 2013 - 04:03

@Riia, ja jestem naturalnie ciemną blondynką ( jakkolwiek to brzmi :D) więc zawsze wolę ciemne kolory. A i w ciemniejszych czuję się o wiele lepiej.

A kolorek fajny, tyle że ja mam teraz ciut ciemniejsze na głowie (hmm....chyba)

#1030 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:06

No jeśli masz takie jak na fotkach na fb to faktycznie ciemniejsze. Ale Tobie dobrze jest w ciemnych. Ja raz spróbowałam i niestety jestem zbyt blada i wyglądałam też naprawdę staro. Ale zawsze chciałam mieć naturalne ciemne i kręcone włosy :)

#1031 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 21 października 2013 - 09:18

@AgnieszkaT o tak mogę ci polecić farby Loreal bez amoniaku, na pewno coś wybierzesz dla siebie, ja zawsze tych farb używam :)

#1032 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 października 2013 - 12:04

to ja zdaje relację z dekoloryzatora :-D

Po wielokrotnym farbowaniu na cynamonowy i orzechowy brąz Joanną miałam już dość ciemne włosy, pod pewnym kątem brąz, ciemny brąz aż po czarny ;-)

po 1 nałożeniu, odczekałyśmy z moją fryzjerką 20 min, (jak się ma to na włosach to nie widać jak schodzi kolor) zrezygnowane poszłyśmy myć, po długim myciu i wysuszeniu miałam na głowie kolor hmm.. marchewkowy :-P

po krótkiej naradzie, nałożyłyśmy 2 raz, żeby osiągnąć jaśniejszy ton i nałożyć farbę :-P

po 2 aplikacji nie było już tak spektakularnego rozjaśnienia, owszem, kolor jeszcze bardziej wypłowiał, ale już bez szału określiłabym go jako bladą marchewkę.

Jako że sam w sobie był mdły, zdezydowałam się na nałożenie farby złoty bursztyn z garnier color naturals, potwierdziło się to co pisało na ulotce (zeby użyć farby 2-3 tony jaśniejszej od zamierzonego koloru docelowego) bo po dekoloryzacji włosy bardzo mocno łapią pigment z farby.

Kolor wyszedł jak dla mnie nieco za ciemno, ale ogólenie po wszystkich zabiegach przeszłam na zupełnie inną tonację czyli coś jak orzech laskowy tudzież karmel- ostatecznie jestem zadowolona tymbardziej żepo 3 myciach już widzę że trochę jeszcze włosy zjaśniały :-D

co do tego czy moje włosy są zniszczone? nie, nie są :-P są troche suche, ale to idzie wyrównać maskami do włosów, czy są osłabione? nie są - nawet moja fryzjerka była w szoku bo po 2krotnej dekoloryzacji i farbowwaniu w 1 dniu, przy myciu nie wypadł mi ani 1 włos :-P

#1033 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 października 2013 - 14:54

@mloda wrzuć jakieś zdjęcia poglądowe włosów przed i po. Masz jakieś?

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#1034 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 października 2013 - 15:48

Dobra, obskoczyłam Rosmana i wynalazłam 3 kolory. I teraz proszę o radę :-D Który??? Planuje kupić w środę a w czwartek już farbować :D

#1035 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 21 października 2013 - 16:43

@AgnieszkaT

Drugi podoba mi się baaaaardzo, z czekoladą się mleczną kojarzy a więc wyjątkowo dobrze :)

Trzeci też jest świetny, a że Tobie bardzo dobrze w ciemnym to będzie Ci pasował.

Najmniej podoba mi się pierwszy.

#1036 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 października 2013 - 16:52

Pierwszy odpada, drugi ok, trzeci świetny.

Trudno mi doradzić, bo nie wiem jak wyglądasz, ale trzeci podoba mi się najbardziej :)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#1037 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 października 2013 - 20:04

@Kahela, @Riia, dzięki:) Więc pewnie będzie 2 albo 3. 1 chyba za jasna dla mojego obecnego kolorku.

#1038 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 października 2013 - 05:45

Agnieszka ja to może widziałabym Cię w 2- wydaje mi się, że będzie Ci pasował, to raz, a po drugie doda charakterku :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#1039 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:22

@mloda no to ten dekoloryzator zadziałał tak samo jak w moim przypadku rozjaśniacze w piance- marchewka- tylko, że ja sama robiłam, naiwna myślałam, że po tym bez farby sie obejdzie- i był ZONK :P.

@AgnieszkaT i ja bym drugi Ci doradzała. Chociaż... Strasznie ciekawa byłabym efektu po pierwszej w Twoim przypadku, mogłoby wyjść naprawdę ladnie.

#1040 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 22 października 2013 - 06:27

@89kasienka89, mąż chce 2 :D

@Marzycielka24, no właśnie ja zawsze marzyłam o takich rudych tyle, że teraz mam ciemne i na pewno nie wyszłoby tak jak na opakowaniu.