Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#881 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:56

.przyjdą baby takie marudy z reklamacją, że im noga śmierdzi w tych butach <bezradny></span>

tego gwarancja nie obejmuje ;-) jeżeli buty są z tworzywa to następnym razem poinformuj że nic dziwnego, bo buty są nie najlepszej jakości no i wykonane w pełni ze sztucznego materiału który przewiewny nie jest. ;-)

nie pasowały jej jak są sklejone, dzwonie do kierownika on mówi, że trudno, kasy jej nie odda, niech robi co chcę, , a ta dziewczyna oburzona, mówi, że ja to nie interesuje zostawiła buty i poszła

ma prawo nie zgodzić się z naprawą zabrać buty, decyzje i iść se do rzecznika praw konsumenta.

#882 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 07 marca 2011 - 18:32

Jutro idę na rozmowę ws pracy ;-) <jupi></span>
Do Tesco na stanowisko pracownik administracji.
Przez telefon mi powiedziano, żebym przyszła na 10 ze swoim CV to się czegoś więcej dowiem.
Chcę spróbować. Także dziewczyny- ZAPOTRZEBOWANIE NA KCIUKI, bardzo proszę :-D
Jeśli by się udało to się okaże, że nawet nie będę miała przerwy między jedną a drugą pracą, bo umowę ma do 12marca jeszcze w szkole ;-) a może w przyszłym tyg bym już zaczęła. Tylko ciekawe jaka płaca <dollar></span>

Ale mi się humorek poprawił <tancze></span>

P.S Ostatnio zadzwonili też do mnie ze sklepu, kiedyś składałam CV. 1100zł, praca od pn- nd po 7-8 godz. Płacone nadgodziny. Nie zdecydowałam się, ale za to moja mama tam poszła. Na razie jest na próbę, przez tydzień pracuje na różne zmiany. (6:30- 21:30 mają czynne). Mama po operacji 2 lata nie mogła znaleźć pracy. Wyjeżdżała do Niemiec opiekować się starszymi osobami, ale to robota na czarno i nie zawsze pewny wyjazd. A tak jest przynajmniej na miejscu ;-)
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#883 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:43

Kosmitka, gratulacje dla mamy i trzymam kciuki by została tam na dłużej. A jutro dla Ciebie będę trzymać mocno kciuki by wszystko się ułożyło po Twojej myśli. Koniecznie daj znać jutro co i jak.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#884 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:48

ZAPOTRZEBOWANIE NA KCIUKI, bardzo proszę

Się robi :mrgreen: tylko koniecznie się pochwal co i jak ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#885 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 marca 2011 - 23:35

Kosmitka, trzymam kciuki <ookk></span> Na pewno się uda :)
I gratulacje dla mamy :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#886 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 08 marca 2011 - 09:46

Kosmitka a no pewnie, że dla Twojej mamy lepiej, jak jest na miejscu- i umowa, i rodzinka obok :)

a za Ciebie trzymam kciuki <przytul></span>
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#887 chez

chez
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 08 marca 2011 - 09:57

W moim miescie o prace kiepsko...
Sama musze sie ostro wziaść za szukanie, narazie jakos mam nastawienie że głownie po znajomości znajdziesz.
Szukałas tylko przez UP? jakimi sposobami? warto wysyłac cv gdy znajdzie sie oferte w sieci ?
czy moze jednak tak ja mysle lepiej osobiscie chodzic ??

Nikt nie odpowiedział to się wypowiem :mrgreen:

Ja szukałem tylko przez internet i były nie które ciekawe oferty. Zależy też czego szukasz?

Są fajne strony na których można znaleźć ciekawe oferty. Jest to ułatwienie bo możesz sobie je wysyłać po parę dziennie i czekać aż ktoś się odezwie i wtedy dokładnie przyjrzeć się firmie :-) Ja tak w każdym razie robiłem :-P

Poza tym większość firm woli ogłaszać się w necie bo jest taniej i szybciej.

Możesz też sobie zrobić tak aby strony z pracą same przysyłały Ci oferty na maila i możesz sobie codziennie przeglądać co ciekawego jest. Nieraz które strony przysyłają codziennie a nie które tygodniowe :-)

Przez UP nigdy nie szukałem pracy bo mam kumpla którego matka pracuje w taki Urzędzie i jak mi mówił to i tak najlepsze oferty idą do znajomych pracowników <bezradny></span>

[ Dodano: 2011-03-08, 10:07 ]

urok pracowania w obuwniczym...przyjdą baby takie marudy z reklamacją, że im noga śmierdzi w tych butach <bezradny></span> a co ja na to poradzę...to nie obejmuje gwarancji..a ona z nerwami..do kierownika dzwonie, on mi mówi, żebym nie przyjmowała, ona nachalnie mi je próbuje wcisnąć, trzeba mieć na prawdę mocną psychikę <bezradny></span> jestem tak między młotem a kowadłem..wszystko ja muszę wysłuchiwać.
dzisiaj przyszła, dziewczyna po obiór butów, nie pasowały jej jak są sklejone, dzwonie do kierownika on mówi, że trudno, kasy jej nie odda, niech robi co chcę, , a ta dziewczyna oburzona, mówi, że ja to nie interesuje zostawiła buty i poszła,czuje się bezradna...w takich sytuacjach, mam sprzeczki z ludźmi, ale to nie moja wina jest!!! <bezradny></span>

Jak nie wiesz jak radzić sobie z ciężkimi przypadkami klientów to radzę abyś poszukała sobie audiobooków jak sobie radzić z takimi klientami i jakie są sposoby na nich, na chomiku jest tego pełno :-)

Co to Twojej akcji to następnym razem możesz coś takiego powiedzieć: Rozumiem, że ma Pani pretensje i rozumiem Pani zdenerwowanie jednak proszę też zrozumieć że gwarancja tego nie obejmuje i nic nie mogę zrobić. Przykro mi.

Jeśli jakąś baba zacznie głośno krzyczeć to na początku zdania zacznij krzyczeć i z każdym następnym słowem obniżaj głos i w ten sposób musisz uspokoisz ją. Musisz na początku dostosować swój ton głosu do jej i z każdym chwilą go obniżać :-)

#888 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 08 marca 2011 - 18:31

nie wiecie jak to jest..jas samemu się znajdzie pracę, i wyrejestruje się z urzędu pracy..to dostaję się za to 100 zł od nich> bo tak słyszałam, i nie wiem czy to prawda.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#889 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 08 marca 2011 - 19:18

Słuchajcie, to była jedna wielka pomyłka. <umieraam></span>
Na rozmowę kazano mi czekać 2 godz, więc uzbroiłam się w cierpliwość i pozałatwiałam sobie sprawy przez ten czas. Przychodzę a Pani rekrutująca wita mnie w dresach <cfany1></span> Nieco dziwnie się poczułam, bo ja ubrałam się w czarną sukienkę i białą bluzkę. Pierwsze pytanie "Dlaczego złożyła Pani do nas aplikację"? Odpowiedziałam między innymi "(...) szukam pracy biurowej" A ta kobieta do mnie, że na stanowisko "Pracownik ds administracji" już kogoś przyjęli, teraz rekrutacja odbywa się na inne stanowisko i do moich obowiązków należałoby cenowanie produktów na pułkach w sklepie, wykładanie towaru itp.... Podziękowałam a Pani mnie przeprosiła za pomyłkę.

Ale to nic! Nie przejęłam się tym. Tylko ogromna strata czasu...
Jutro o 12 kolejna rozmowa ws pracy w call center, o której pisałam wcześniej. Powiedziano mi, że to pół etatu, z możliwością pracowania po 6-8 godz.
Mogę jeszcze na Wasze kciuki liczyć :?: :mrgreen: Jutro godz. 12.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#890 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 08 marca 2011 - 23:23

Kosmitka, szkoda że nie wyszło, ale z drugiej strony może to i lepiej... skoro na etapie rekrutacji mają taki burdel to co dopiero potem... <bezradny></span>

call center

osobiście w życiu bym się nie zgłosiła do takiej pracy, ale będę trzymała kciuki ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#891 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 marca 2011 - 18:54

to radzę abyś poszukała sobie audiobooków jak sobie radzić z takimi klientami i jakie są sposoby na nich, na chomiku jest tego pełno :-)

praca to nie nauka uwodzenia, żeby z audiobooków się jej uczyć.

Poza tym większość firm woli ogłaszać się w necie bo jest taniej i szybciej.

A szansa na przeczytanie Twojego cv wysłanego tą drogą jest bardzo znikoma. Wiesz ile jest odpowiedzi na pojedyncze ogłoszenie? odpowiedzi liczy się w setkach. Wg mnie szukanie pracy tylko przez internet to czysta głupota i marnowanie własnego czasu. Trzeba tyłek z domu ruszyć, żeby coś porządnego znaleźć.

ewelina344, najdokładniejszą informację uzyskasz u źródła ;-) zadzwoń do UP...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#892 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 09 marca 2011 - 18:59

praca to nie nauka uwodzenia, żeby z audiobooków się jej uczyć.

Nokaut!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A szansa na przeczytanie Twojego cv wysłanego tą drogą jest bardzo znikoma. Wiesz ile jest odpowiedzi na pojedyncze ogłoszenie? odpowiedzi liczy się w setkach. Wg mnie szukanie pracy tylko przez internet to czysta głupota i marnowanie własnego czasu. Trzeba tyłek z domu ruszyć, żeby coś porządnego znaleźć.

I tak i nie. Zależy gdzie. Bo jeżeli sklepy itp. to owszem pochodzić poroznosić można. Ale do jaki większych instytucji czy na jakieś poważniejsze stanowiska, masz takie same szanse jak wysyłając cv mailem, a może nawet mniejsze...
Zależy czego się szuka, ale najlepiej (przykro mówić) mieć znajomości <bezradny></span>

#893 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:13

Nic z tego... Kochane, to była jakaś porażka. Znowu niewypał :!:
Zaproponowali mi 725zł brutto <umieraam></span> Ale od początku:
Pytali mnie jak poradziłabym sobie z trudnym klientem, który rzuca wulgaryzmami.
Musiałam podać kilka definicji między innymi co to jest prowizja. Kazali mi sprzedać podkładkę pod myszkę. Pytali jakie książki czytam, co najbardziej lubię gotować... Jeeej, dużo tego było, wypytali mnie jak na przesłuchaniu. Co prawda wszystko profesjonalnie. Ja się na szczęście tylko trochę stresowałam, czego na pewno nie było po mnie widać. Jutro będą dzwonić z decyzją. Mam zamiar im powiedzieć, że za takie pieniądze w tych czasach to proszę wybaczyć. No kurczę na jakim oni świecie żyją, że takie marne grosze proponują za użeranie się z klientami. 300zł miesięcznie to ja na paliwo daję. Ludzie...wszystko im powiem!
Więc dalej szukam pracy... Tyle dobrego, że się nie poddaję.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, za kciuki. A Tym co szukają pracy tak jak ja- życzę powodzenia!
Dołączona grafika

#894 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:15

725zł brutto

Ale to chyba na 1/2 etatu?

Kosmitka, coś się w końcu znajdzie ;-)

#895 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:17

Ale do jaki większych instytucji czy na jakieś poważniejsze stanowiska, masz takie same szanse jak wysyłając cv mailem, a może nawet mniejsze...

też niekoniecznie... instytucje państwowe dla przykładu mają masę wymagań formalnych, dokumenty muszą być podpisane, większość nie przyjmuje podań elektronicznie.
A w sumie większe przedsiębiorstwa raczej chyba zamieszczają na swoich stronach ogłoszenia, a nie rozsyłają po portalach. Przynajmniej z tym się częściej spotykałam. Specjalistą od rekrutacji nie jestem, natomiast wiem ile podań było na to miejsce pracy na którym teraz jestem. I na tym opieram swoją opinię. A dodając do tego, że 80% Polaków nie wie, jak się maile pisze, że w mailu też trzeba napisać "dzień dobry" czy choćby "witam", nie wspominając o tym, że dokumenty wysyłane są w formacie .doc, zasady netykiety w Polsce dla większości ludzi to czysta abstrakcja... selekcja takich maili jest szybka, szkoda, że większość laduje w koszu be czytania... Poza tym, oddając dokumenty osobiście, zawsze mamy dodatek w postaci wywarcia odpowiedniego wrażenia na potencjalnym pracodawcy.

le najlepiej (przykro mówić) mieć znajomości <bezradny></span>

oj tam, oj tam :P ja tą terorię niedawno po raz 3 obaliłam :P

Kosmitka ale przecież powinnaś mieć jakieś "premie" sprzedażowe? no to szukaj dalej... w końcu trafisz na coś ciekawego.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#896 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:21

wysyłane są w formacie .doc

A w jakim powinny być? Bo sama jak swego czasu odchodziłam z firmy i miałam wstępną weryfikacje CV przeprowadzić, to wszystkie w .doc były <bezradny></span>

#897 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:27

725zł brutto przez 3miesiące próbne. Pół etatu, ale to już pisałam wcześniej.
Premie do 30% podstawy, więc dziękuję.
Szukam dalej.
Dołączona grafika

#898 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:35

Marzycielka24, najlepiej pdf-y robić. nie każdy umie w nich majstrować, ale powtarzam - moja opinia jest na podstawie tego, co tu obserwuję. openoffice ma chyba wbudowaną opcję zmiany formatu, można sobie też doinstalować program do zmiany formatu. A może to moje czepialstwo tylko daje o sobie znać w taj kwestii :P po prostu od dawna mam wpojone, że wszystkie dokumenty konwertuję do pdfa i pewnie dlatego oczekuję tego od innych <bezradny></span>

#899 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:40

Kosmitka, chyba nie spodziewałaś się nie wiadomo jakiego wynagrodzenia skoro wiedziałaś, że to będzie praca na pół etatu? Tak czy inaczej trzymam kciuki byś znalazła coś co Cię usatysfakcjonuje :-) A jutro w sprawie jakiej pracy masz rozmowę?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#900 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 09 marca 2011 - 19:40

ja tą terorię niedawno po raz 3 obaliłam

no to opisz ;-)
ale niestety tak jest i tego nie zmienisz... dziwne że większość instytucji w ogóle nie daje ogłoszeń. Dlaczego?? Bo nawet jak coś się zwolni to miejsce zajmuje szwagier siostry brata <bezradny></span>
nie(d)oceniona, ja miałam praktyki w firmie rekrutacyjnej... więc wiem co mówię ;)
Nikt nie chce obecnie papierowych cv bo to niepotrzebna makulatura która się pałęta. Marzycielka24, w necie masz pełno stronek na których za darmo możesz sobie pozmieniać cv na pdf ;-)