Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#921 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 15 marca 2011 - 16:53

Ja bym się nie zdecydowała pracować w sklepie rybnym. Tyle że ja ryb nawet nie jem , nie mówiąc o tym że nienawidze ich zapachu.
A.

#922 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 marca 2011 - 17:02

Anulka, też nie znoszę smrodu ryb ale nie wiem co zrobic bo K. znowu mi powie że mi nie pasuje coś... A ja też nie chcę pracowac gdzieś na siłę... dla mnie one też strasznie śmierdzą ciekawe czy tam będą aż tak śmierdziały... przekonam się w piątek.

#923 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 marca 2011 - 17:05

moze i do zapachu mozna sie przyzwyczaic , teraz jak sie wchodzi do sklepu rybnego to czasem nie czuc tego zapachu, teraz jest sporo mrozonych ryb, jakis salatek itp, malo swiezych , ktore najbardziej czuc :)
mnie by tylko draznilo , jakby ten zapach na mnie zostawał :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#924 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 marca 2011 - 17:09

magdaaaaa, no właśnie to nie jest fajne jak ten smród zostaje na człowieku , jako młoda osoba nie chciałabym pachniec rybami tylko perfumami ... i nie zniosłabym jak by się ludzie ode mnie odsuwali bo śmierdziałabym rybami.

#925 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 15 marca 2011 - 20:03

jako młoda osoba nie chciałabym pachniec rybami tylko perfumami ...

chyba nikt by nie chciał śmierdzieć rybami, ale chyba będziesz mieć jakieś ubrania specjalne, może będzie możliwość wykąpania się i przebrana w ubrania w których się przyszło :?: tego nie wiemy, jak pójdziesz to się przekonasz ;-)

Poza tym po kilku sekundach człowiek przyzwyczaja się do danego zapachu więc może nie będzie tak źle? Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia- np moja mama na początku nie mogła pracować przy farbach i lakierach, bo ją głowa bolała, ale z czasem się przyzwyczaiła i nic jej nie było. Spróbować można, najwyżej poszukasz czegoś innego ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#926 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 marca 2011 - 20:08

Majorka^^, myślę że będzie dobrze... też pomyślałam że może będzie jakiś prysznic żebym mogła się umyc przed wyściem z pracy.

#927 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 15 marca 2011 - 20:19

Rybny? Jak moj facet mawia jak przechodzimy kolo stoiska, pokazuje na sprzedajaca i mowi "Przynajmniej myc sie nie bedzie musiala" :-P ;-)

ale on ma specyficzne zarty... Krowka idz jak cie przyjma to fajne, mozesz w miedzy czasie szukac ocs innego. Wazne, zeby sie na starcie gdzies zaczepic, co nie? ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#928 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 marca 2011 - 20:24

madzia, tak to najważniejsze bo jak się ma prace to łatwiej szukac innej więc jeżeli mi zaproponuje prace to przyjmę ją zobacze jak będzie , przynajmniej będą pieniądze :) a co do Twojego ... to czemu się nie będzie musiała myc ? :D

#929 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 15 marca 2011 - 21:31

Krówka a z jakiego miasta Ty jesteś?
A.

#930 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 marca 2011 - 21:38

Anulka, Teraz mieszkam w Gdańsku a wcześniej mieszkałam w Szczecinie a com?

#931 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 marca 2011 - 09:22

krowka ja bym nie chciała pracować na stoisku z rybami. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś tam poszła i zobaczyła co i jak :-D może nie będzie tak źle.

kari, do której się odnosił została przeniesiona do odpowiedniego tematu 3646.htm >

201407101662.png

#932 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 16 marca 2011 - 10:38

Krówka wiadomo, że każdy by chciał mieć och i ach pracę, no ale z braku laku... Także nie nastawiaj się póki co anty, ale spróbuj chociaż, zawsze to praca i pieniążki, tym bardziej, że szukacie mieszkania do wynajęcia. W międzyczasie można szukać czegoś innego- a żadna praca nie hańbi :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#933 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 marca 2011 - 10:42

89kasienka89, ja się nie nastawiam anty na tą robotę pójdę popatrzę co to za stoisko może popytam i pójdę na rozmowę :) zapytam co ma mi do zaoferowania i jeżeli zapyta czy się zgadzam to ok ale też zależy co mi zaproponuje.Szczerze mówiąc to kolejna umowa zlecenie mnie zdenerwuje :/

#934 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 marca 2011 - 12:49

Szczerze mówiąc to kolejna umowa zlecenie mnie zdenerwuje :/

Jedyny plus jaki będziesz z tego miała to zwrot podatku :-) pamiętam jak pracowałam w wakacje na umowę zlecenie i potem jak przychodziło rozliczenie PITa to fajnie było dostać trochę kaski :-)
Ale wiadomo,że jeśli chodzi o pracę na dłużej to lepiej mieć umowę o pracę podpisaną ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#935 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 16 marca 2011 - 16:01

Szczerze mówiąc to kolejna umowa zlecenie mnie zdenerwuje :/

Niestety teraz coraz częściej się z taką umową spotykam. Przynajmniej w moim mieście.
Odrzucam takie oferty pracy.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#936 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2011 - 17:01

Jedyny plus jaki będziesz z tego miała to zwrot podatku

o tak ja mialam dwa miesiace o dzielo i 180 zl zwrotu jest , za staz tez kilka groszy i sie nazbierało.
ale faktycznie brak ubezpieczenia to nie jest fajna rzecz na dluzej.
krowka jak ci da na miesiac umowe zlecenie, ale potem jak sie sprawdzisz : umowe na czas okreslony to mozna sie zgodzic.

#937 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 marca 2011 - 18:21

ale faktycznie brak ubezpieczenia to nie jest fajna rzecz na dluzej.

ale przecież można pracować na zlecenie i o dzieło na tzw umowie "ozusowanej" i być normalnie ubezpieczonym.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#938 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2011 - 18:24

można pracować na zlecenie i o dzieło na tzw umowie "ozusowanej

o niesłyszałam <hmm></span> na czym to polega to jest tansze dla pracodawcy niz umowa na czas okreslony czy stały ??? jak to działa :?:

#939 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 marca 2011 - 18:37

też nie słyszałam do niedawna :mrgreen: zlecenie jest jedną z najtańszych umów, o ile nie najtańszą.

jak to działa :?:

normalnie ;-) oprócz składki obowiązkowej odprowadzane są inne, np. na ubezpieczenie ;-) może jakiś większy specjalista ode mnie wyjaśni Ci dokładnie, bo moja wiedza na ten temat w tym momencie się kończy :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#940 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 marca 2011 - 18:46

Umowa zlecenie jest OBOWIĄZKOWO "ozusowana" jeśli pracownik nie jest nigdzie indziej ubezpieczony!! Wyjątek stanowią studenci, bo to inna kategoria :-P