Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#361 Reszer

Reszer
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 21 maja 2008 - 22:21

[quote name="impresja"]Nie wiem , co by sie stało gdybym kogoś takiego poznała, ale na dzien dzisiejszy nie mogłabym byc z facetem dużo starszym. Może 10 lat to góra... quote]

masz rację, nie angażujcie się dziewczyny w związki z różnica wieku ponad 10 lat. To na dłuższą mete nie ma sensu, prędzej, czy później wyjdą różnice pokoleniowe, aż kiedys będziecie musiały mu kapcie zakładac...

#362 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 22 maja 2008 - 17:38

Dla mnie tak do 10 lat max

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#363 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 23 maja 2008 - 10:36

Mój jest 7 lat ode mnie starszy i generalnie troche widać tą "różnice pokoleń" kiedy on np woli sobie posiedzieć w domku a ja iśc na imprezkę itp ale generalnie potrafimy się porozumieć i oboje się kochamy :) Mi się zawsze zdawało, że jeżeli jest dwoje dojrzałych ludzi to nawet 30 lat różnicy nie gra roli :)
ps. co za problem w zakładaniu kapciów?? jeżeli kocha się człowieka to wiadomo że będzie się nim opiekowało w każdym momencie, nawet gdy będzie stary i niedołężny.
Generalnie każdego może (odpukać) spotkac zły los i będziemy musieli się zająć ta druga osobą. Wtedy własnie wychodzi na jaw czy kochalismy naprawdę czy tylko wtedy kiedy dał rade w łóżku o zabierał nas na wycieczki za miasto.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#364 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 maja 2008 - 10:40

ja samej siebie nie wyobrazam z facetem duzo starszym ode mnie,ale nie przeszkadza mi to zupelnie u innych ludzi,jesli ktos sie kocha to wiek chyba nie robi roznicy :)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#365 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 23 maja 2008 - 11:32

ja jakoś aktualnie też siebie nie widze w związku z dużo starszym mężczyzną. jakoś tak dziwnie jakby się ze swoim tatą umawiało. pewnie miłość wszystko przezwycięży, ale nie wyobrażam sobie spotkań ze znajomymi którejś ze stron, no i nie chciałabym, zeby mi się mądrzył, że on duzo starszy to więcej wie o życiu

#366 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 23 maja 2008 - 11:58

nie wyobrazam sobie roznicy wieku wierkszej niz 10 lat.. to jest max.. ale dla mnie i tak 4-5 lat to takie najbardziej "doskonale" :P
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#367 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 23 maja 2008 - 22:12

Reszer, nie zawsze tak to wygląda ;-) jeśli ktoś chce 'zaryzykować' to niech to robi, ok :) ja tam bym wszystkiego najlepszego życzyła, tylko niech ta osoba ma świadomość, jak może kiedyś być
gdyby moja mama nie zaryzykowała to by mnie na świecie nie było :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#368 Reszer

Reszer
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 23 maja 2008 - 22:52

gdyby moja mama nie zaryzykowała to by mnie na świecie nie było

wyjątek potwierdza z zasady regułę. Byłem w związku z dziewczyną 14 lat młodszą i uważam , że mogę się w temacie wypowiadać :) Choc wiele zależy od zrozumienia potrzeb. Jeśli one się uzupełniają, to ok. Podtrzymuje jednak: 10 lat i basta !!

#369 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 24 maja 2008 - 18:48

to jak sie ludzie ze sobą dogadują to nie kwestia wieku tylko osobowości,ja tam zawsze byłam taką 40 :-P
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#370 Guest_DiventeX_*

Guest_DiventeX_*
  • Gość

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:30

Anusek mozesz rozwinac mysl ?

#371 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:36

że nigdy nie bawiły mnie imprezy,wole spokojnie posiedziec w domu,zawsze o wszystkim myśle bardzo poważnie,o pracy,mieszkaniu,dzieciach.nie bawiły mnie chwilowe związki-zawsze chciałam tego poważnego na dłużej.takie jakieś stateczne podejście mam.a z drugiej strony znam 50 latków którzy nigdy nie spoważnieli,wszytko traktują bardzo beztrosko.jakby nadal mieli z naście lat.no mniej więcej o coś takiego mi chodziło,że ważne żeby pasowały do siebie charaktery,żeby plany i poglądy na życie nie różniły sie tak bardzo.
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#372 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:38

anusek, ale przecież nie każdy 'nastolatek'/młody myśli tylko o imprezach, a jak już o czymś myśli to nie na poważnie ;-)
nie sądzisz?

nie bawiły mnie chwilowe związki

mnie też a nie czuję sie 40stką
nie ma mnie tu i nie będzie.

#373 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:41

Ja zaś mam tak że całe zycie trafiali mi się młodsi faceci i w sumie wiązałam się z nimi na własną odpowiedzialność...zresztą ze mnie to takie dziecko jest duże :-P a tak poważnie to generalnie zawsze jakos tak wychodziło i mi to odpowiadało może dlatego że poważnie nie myślałam o życiu...do czasu...
Dołączona grafika

#374 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:44

cerrata no nie każdy ale jednak większośc.a ja sie 40 czuje bo mnie dużo rzeczy nie bawi...i tak naprawde czsami zachowuje sie jak taka typowa 40 housewife :-P trudno mi to wytłumaczyc.podobno nawet jak byłam dzieckiem to byłam poważna :mrgreen: napisałam też że nie każdy 50 latek myśli poważnie.dlatego cerrata potwierdzasz tym samym to że nie o wiek tu chodzi a o osobowośc,to jakim sie jest.

#375 Guest_DiventeX_*

Guest_DiventeX_*
  • Gość

Napisano 02 czerwca 2008 - 20:24

Anusek ale skad wiesz jak sie czuja/zachowuja osoby ktore maja 40 lat ? :) moze im sie wydaje ze zachowuja sie jak te co maja 80 ? kazdy jest inny ;)

Wiec moze zachowujesz/czujesz sie jak osoba ktora ma 80 lat a nawet o tym nie wiesz ? ;]

#376 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 20:32

DiventeX aż tak często w kościele nie bywam :mrgreen: chodzi mi o takie typowe-większośc 40 to najczęściem matki,dbające o dom,dośc poważne stateczne kobitki.ale no tak każdy jest inny i to jest doskonałe potwierdzenie że na to jak sie pary ze sobą dogadują wiek nie ma aż tak dużego wpływu jak to jacy ci ludzie są,jakie mają nawyki...szalony 50 latek napewno będzie sie super bawił z równie szaloną młodszą kobietą.a poważna pragnąca stabilizacji dziewczyna dobrze dogada sie z podobnie myślacym starszym facetem-oczywiście ta różnica to tak w granicach przyzwoitości.znam sporo takich par wśród znajomych moich rodziców.teraz już ładnych naście lat po słubie i są szczęśliwi.jakbym sie zakochała i dobrze z kimś takim rozumiała...ale sie zakochałam w rok starszym i jakoś też sie dogadujemy

#377 Guest_DiventeX_*

Guest_DiventeX_*
  • Gość

Napisano 02 czerwca 2008 - 20:33

Anusek no to moze zwiaz sie z kims kto ma 40 lat ?

#378 Reszer

Reszer
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 20:48

Mozna miec 40, czy 50 lat, byc powaznym w podchodzeniu do swoich obowiązków i zycia, a jednocześnie mieć duszę imprezową. Właśnie, wszystko zalezy od osobowosci :) jedno z drugim mozna swietnie łaczyc

#379 AnnaMarie

AnnaMarie
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 19:16

Mój partner jest starszy o 7 lat.. Różnica jest widoczna, ale sporadycznie..
I zakończyła się historia, w której serca dwa Spotkały się by bić tylko dla siebie On tu a ona tam wiedzieli już, że Stworzeni nie dla siebie Już nie mówił jej, że tęskni i że kochać chce I myślał że nic nie wie

#380 ardna

ardna
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 11:19

A moj jest starszy o rok i 2 miesiace:)
Dołączona grafika

Dołączona grafika