Facet młodszy czy starszy?
Napisano 15 maja 2007 - 18:59
a może zdarzały Wam się w życiu sytuacje, że spotykałyście się z kimś dużo starszym lub dużo młodszym? Jakie wrażenia? doświadczenia? z jakim lepiej się dogadujecie i czujecie? czy były/są między Wami jakieś konflikty wynikające właśnie z różnicy wieku?
Guest_Kociak_*
Napisano 15 maja 2007 - 21:59
Napisano 16 maja 2007 - 08:44
Jest miedzy nami tak jak juz pisalam 12 lat roznicy. Nie jest to dla mnie zadnym szokiem, gdyz przed Misiem spotykalam sie z facetem starszym o 10 lat, i to wtedy przezylam ten "szok"
Cierpialam, ale jak mi to kolezanka powiedziala "Na stara milosc najlepsza jest Nowa milosc"
Czy sa konflikty? Sa. Ale to jak w kazdym zwiazku. Nie ze wzgledu na wiek. Nawet nie wiem co to sa konflikty spowodowane roznica wieku
No cuz, poprostu jesem zakochana
Guest_Kociak_*
Napisano 16 maja 2007 - 21:38
Napisano 17 maja 2007 - 08:28
i prawidłowoCzuje sie wywolana do tablicy
a takie pytanie mi przyszło do głowy: gdyby się oświadczył? jesteś na to przygotowana? facet w jego wieku może już myśleć o ślubie!!on mysli sporo o przyszlosci co dla mnie jest wazne, bo ja tez nie chce zwiazkow na kilka tygodni czy miesiecy.
to się nie zastanawiaj dlczego tak jest, tylko po prostu się z tego cieszTeraz wrecz przeciwnie...kazdy jest na TAk
i to jest dla mnie cholernie trudne do zrozumienia
wszyscy zadowoleni, kazdy go szanuje...nie umiem tego opisac
a dlaczego go zaakceptowali....mi się wydaje, że po prostu nie mieli innego wyjścia. ględzili na początku, kiedy Wasz związek dopiero rozkwitał, mieli nadzieję, że tym swoim ględzeniem i marudzeniem odetną Cię od niego. a teraz, kiedy już z Nim jesteś dłużej, kiedy razem mieszkacie, poza krajem....odpuścili sobie
ja o swoich przygodach z młodszym i starszym - skrobnę wieczorkiem, bo teraz zmykam do pracy
Napisano 17 maja 2007 - 09:17
a takie pytanie mi przyszło do głowy: gdyby się oświadczył? jesteś na to przygotowana? facet w jego wieku może już myśleć o ślubie!!
Daj Panie Boze
To moje najwieksze marzenie
Chociaz tak jak pisalam w innym temacie, narazie mozliwosci brak
Napisano 19 maja 2007 - 21:45
Marcin jest młodszy o 4 miesiące, więc to żadna różnica. jest mi z Nim cudnie
ale miałam w życiu przygodę zarówno z facetem dużo starszym (13 lat) jak i młodszym 4 lata.
ten starszy...kolega ze studiów. chyba najbardziej imponowało mi to, że jest właśnie o tyle starszy, że dojrzały, że ma już całkowicie poukładane życie i zainteresował się właśnie mną - 21 latką wchodzącą w świat intymności, uczuć, bliskości....świetnie się nam rozmawiało, bawiło, spędzało razem czas....tylko, że on traktował mnie niezobowiązująco...a ja zaraz chciałam, żeby się deklarował....znajomość skończyła się szybciej niż się zaczęła...
no i ten młodszy. lekarstwo na zranione moje serduszko. bardzo skuteczne lekarstwo. rozwinęło się z tego dosyć głębokie uczucie, zarówno z jednej i z drugiej strony. ale za dużo przeciwności - przede wszystkim jego rodzice, którzy byli od początku b. mocno anty - Madzia. mnóstwo nieporozumień wynikających z jego niedojrzałości, brakiem obycia w towarzystwie. on chciał iść na dyskotekę, ja miałam sesję na głowie. ja się złościłam, że On idzie z kolegami, On, że ja z nim nie idę. i mnóstwo innych. były wzloty i upadki. dni przepełnione szczęściem, radością, uniesieniem, wiarą, że coś z tego będzie
Napisano 23 maja 2007 - 12:31
Teraz kiedy miedzy mna a Miskiem jest duza roznica wieku, czuje sie bezpieczniej i pewniej. Ja jestem jeszcze czasem jak dziecko, czegos nie wiem albo nie daje sobie z czyms rady np. w sprawach urzedowych :-> ...On mi zawsze pomaga
Ale tez widze, ze z czasem staje sie doroslejsza przy nim i nie jestem juz taka pusciutka, glupiutka dziewczynka
Napisano 23 maja 2007 - 12:34
wiele juz experymentowalam w zyciu i jednak te 2 lata jak najbardziej mi pasuja
Napisano 23 maja 2007 - 12:35
u nas też tak jest, pomimo, że Misie jest te 4 miesiące młodszy. Wszystko potrafi załatwić, zawsze więcej wie ode mnie w takich formalnych sprawach do załatwienia i dzięki temu czuję się przy Nim zdecydowanie pewniej i lepiejJa jestem jeszcze czasem jak dziecko, czegos nie wiem albo nie daje sobie z czyms rady np. w sprawach urzedowych :-> ...On mi zawsze pomaga
ale to nie zawsze jest kwestia wieku, ale raczej charakteru.
Napisano 23 maja 2007 - 12:36
Guest_niki_*
Napisano 23 maja 2007 - 22:19
Napisano 27 maja 2007 - 20:32
Napisano 27 maja 2007 - 22:32
Guest_Kociak_*
Napisano 28 maja 2007 - 15:41
nie koniecznie... starsza kobieta może młodszego faceta wiele nauczyć... No ale ogólnie, to także uważam, że to jest już zbyt rażąca różnica wieku...skoro one maja 40 a oni 25 to panna szuka przygody albo jest mało dowartosciowana
Napisano 29 maja 2007 - 06:09
Nie wiem co kieruje takimi kobietami, ktore wiaza sie z duzo mlodszym mezczyna
Ale jedno co wiem, to to ze dziwnie sie patrzy na takie uklady
Ale jesli to dziewczyna jest z facetem duzo starszym od siebie to jest juz inaczej
Taki ten swiat juz jest :->
Napisano 29 maja 2007 - 07:23
no z tym twierdzeniem, to chyba coś nie takszukaja szczęścia u młodszego - głupszego...
a ja tam nie widzę w tym żadnego problemu. niech sobie będą starsze z młodszymi, młdszy ze starszymi, najważniejsze jest aby ludziom było ze sobą dobrze i żeby się potrafili dogadać, a nie tam przejmować ile jest między nimi różnicy wiekuNie wiem co kieruje takimi kobietami, ktore wiaza sie z duzo mlodszym mezczyna
Ale jedno co wiem, to to ze dziwnie sie patrzy na takie uklady