Alkohol to kiepski pomysł, łatwo tak potem wpaść w nałóg, bo niestety od stresu ciężko się opędzić i tak codziennie drink to droga do nikąd wolę ziołowe środki

Stres
Napisano 29 marzec 2017 - 12:46
Napisano 07 kwiecień 2017 - 07:56
Z takich leków które na mnie zawsze działają to chyba nervomix, a z łagodniejszych np herbatek to zielona albo standardowo melisa, mnie uspokajają takie rzeczy, a jestem koszmarnym nerwusem, przed 30 cała osiwieję chyba, ale co poradze taka moja natura.
Napisano 21 kwiecień 2017 - 10:18
Dobrze jest znaleźć rozwiązanie dla siebie, lepsze ziołowe środi niż pakowanie w siebie chemii czy zajadanie albo co gorsza zapijanie stresów
Napisano 03 lipiec 2017 - 07:29
ja piję melisę ale chyba bardziej mnie ona usypia niż uspokaja :|
Napisano 27 sierpień 2017 - 14:28
Ja się ostatnio dowiedziałąm że mój znajomy umarł, a jeszcze parę dni temu go widziałam i teraz jakoś nie mogę dojść z tym do siebie, bo byl w sumie w moim wieku, całe jeszcze życie przed nim. Mam koszmary i jakieś lęki mi się pojawiły
Napisano 27 maj 2018 - 17:04
u mnie stres zazwyczaj powiązany jets z pracą, o jakiś czas mamy większe zlecenia w firmie i wszyscy muszą byc na pełnych obrotach, u mnie kawa nie działała, ale melisa i nervomix na nerwy pomagają, wszystko jak ręką odjąć, udaje mi się przetrwac ten okres. Poza tym dużo wody też polecam pić, jakoś to pozwala tak odświeżyc umysł, nawodnić się.
Napisano 25 czerwiec 2018 - 17:03
praca to potrafi zestresować, też nervomix znam, wersja na sen się przydaje do tej pory, na bezsenne noce najlepsze, ułatwia szybsze zaśnięcie i rano nie czuję się po nim zamulona
Napisano 29 czerwiec 2018 - 14:29
To ja jak mam stres to śpię dużo, tzn nie mogę wstać z łóżka, bo sen to taka ucieczka od problemów i jakbym jeszcze jakieś leki na stres brała to już chyba wcale bym nie wstała
na bezsenne noce najlepsze, ułatwia szybsze zaśnięcie i rano nie czuję się po nim zamulona

Melisę piję bo lubię, nawet jak nie mam stresów. Tylko, że obniża ponoć ciśnienie a ja mam i tak strasznie niskie.
Napisano 09 lipiec 2018 - 08:38
to zazdroszczę zazwsze jak mam stresa to nie mogę spać, a smaku melisy nie trawię, w ogóle ja z tych co za ziólkami do picia nie przepadam
Napisano 03 sierpień 2018 - 22:20
To ja znowu jak mam stres to cały czas siedzę przy kompie albo oglądam tv. Teraz moge sobie na to pozwolić, bo mam super pakiet od upc/link reklamowy/ Dzięki któremu mam super szybki internet i do tego ponad 150 kanałów, więc naprawdę sie nie nudzę i nie stresuje
Napisano 27 luty 2019 - 09:23
A mnie dobrze takie herbatki z serii Harmonia, Relaks, Dbam o dobry nastrój - różne są. W Zielniku DOZ kosztują niecałe 7 zł.
Napisano 11 sierpień 2020 - 11:17
Pierwsza rzecz: wchodząc w sferę relaksu wyciszam wszelkie komunikatory z zewnątrz, co najmniej na godzinkę. Po cięższym dniu najlepiej robi mi yin joga przy świecach kokosowo-sojowych Po rozluźnieniu napięć w ciele, biorę się za pielęgnację twarzy ^^ Koniecznym krokiem jest dokładny demakijaż, przy którym często towarzyszy mi masaż twarzy z naturalnymi olejkami co jest chyba moim ulubionym momentem w pielęgnacji, kocham zapach olejków Następnie wlatuje odświeżający tonik (ostatnio z lawendą ), treściwe serum i domknięcie kremem bądź olejkiem. Z kosmetyków do ciała doceniam bardzo serum Vialise https://zabrze.com.p...925,919033.html Jest to w zasadzie jedyne serum, które dobrze poradzilo sobie z moim cellulitem. Doceniam te momenty, gdy mam trochę czasu dla siebie, bo w tym zabieganym świecie ciężko o to, żeby się czasem po prostu zatrzymać i odetchnąć.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 11 sierpień 2020 - 11:56
Ja dość długo szukałam odpowiedniego dla siebie sposobu, bo niestety prawie nic nie pomagało. Ale teraz już mam kilka dobrych sposobów, które faktycznie pomagają mi redukować stres i lepiej funkcjonować na co dzień. Przede wszystkim jakakolwiek aktywność - fitness, spacer, basen, jazda na rowerze, bieganie - opcji jest wiele, zależy co kto lubi i na co akurat mamy ochotę. Inny sposób to gotowanie albo pieczenie. Kolejny - obejrzenie jakiegoś fajnego filmu/serialu lub przeczytanie książki. No i ostatni sposób na odstresowanie się to sen - on leczy wszystko i w moim przypadku doskonale się sprawdza po ciężkim dniu
Napisano 14 lipiec 2021 - 11:11
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.