Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stres

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#101 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 20:37

Nana27 - to gralujacje! Zdanie prawka to niezły wyczyn, od razu czuję skurcz w żołądku jak pomyslę o moim zdawaniu, dopiero za trzecim raem mi się udało a jak wyszłam już z egzaminu to się popłakałam ze stresu, mój maż myślał że oblałam a ja po prostu miałam tyle emocji w sobie że musiałam odreagować, noga na sprzęgle mi tak latała że myślałam że nie dam razy łuku zrobić, szkoda że wtedy nie znałam jeszcze nervomixa moze wtedy by było łatwiej.

#102 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 27 października 2016 - 17:43

Nana27 - to gralujacje! Zdanie prawka to niezły wyczyn, od razu czuję skurcz w żołądku jak pomyslę o moim zdawaniu, dopiero za trzecim raem mi się udało a jak wyszłam już z egzaminu to się popłakałam ze stresu, mój maż myślał że oblałam a ja po prostu miałam tyle emocji w sobie że musiałam odreagować, noga na sprzęgle mi tak latała że myślałam że nie dam razy łuku zrobić, szkoda że wtedy nie znałam jeszcze nervomixa moze wtedy by było łatwiej.

Dziewczyny, a znacie coś sprawdzonego, ale nie "uzależniającego"? Jakoś boję się tych nervomixów i innych... W jednym momencie nagromadziło mi się tyle tematów zawodowych i osobistych, że chyba nie ogarnę...

#103 Lilyann

Lilyann
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 27 października 2016 - 20:53

Dziewczyny, a znacie coś sprawdzonego, ale nie "uzależniającego"?

Może jakieś techniki relaksacyjne? Kontrolowany oddech, rozluźnianie mięśni, medytacja... Generalnie świadome wchodzenie w stan afla :) Albo jak chwilka wolnego jakieś jakuzzi w aquaparku albo grota solna - pełen relaks :)

#104 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 28 października 2016 - 11:11

Może jakieś techniki relaksacyjne? Kontrolowany oddech, rozluźnianie mięśni, medytacja... Generalnie świadome wchodzenie w stan afla :-) Albo jak chwilka wolnego jakieś jakuzzi w aquaparku albo grota solna - pełen relaks :-)

Haha. dzięki;) Tylko jak to zrobić gdy na głowie tyle;) Wciąż nie mogę znaleźć dla siebie jakiegoś sprawdzonego syropu, który można brać regularnie i ma dobry, rzetelny skład.. Dziewczyny, pomóżcieee

#105 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 października 2016 - 13:49

@Amelia000 idz do lekarza

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#106 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 30 października 2016 - 16:20

Jeśli to długotrwały stres , która odbbija sie na zdrowiu to faktycznie tak jak pisze magdaaa - lekarz, a jesli bardziej profilaktyka przy narażeniu a stres w pracy itp. to na poczatek magnez - ciemne kakao, suplementy diety.

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#107 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 07 listopada 2016 - 12:11

Haha. dzięki;) Tylko jak to zrobić gdy na głowie tyle;) Wciąż nie mogę znaleźć dla siebie jakiegoś sprawdzonego syropu, który można brać regularnie i ma dobry, rzetelny skład.. Dziewczyny, pomóżcieee

to musi być syrop? Jak szukasz czegoś ziołowego z dobrym składem to sprawdź sobie nervomix control, jest na bazie melisy ;) jak jestem spięta to mi pomaga, wolę taką formę niż picie naparu bo za smakiem nie przepadam

#108 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 listopada 2016 - 23:15

co do stresu to objawia sie roznie , i czasem nie wiem czy pewne objawy to stres  czy jakaÅ› jednostka chorobowa.

#109 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 13 grudnia 2016 - 14:21

co do stresu to objawia sie roznie , i czasem nie wiem czy pewne objawy to stres  czy jakaÅ› jednostka chorobowa.

DokÅ‚adnie. Możemy myÅ›leć, że mamy wielki stres, bo czujemy siÄ™ ciÄ…gle zmÄ™czeni, a to może być po prostu przeziÄ™bienie. Chociaż tak naprawdÄ™, to te wszystkie rzeczy sÄ… ze sobÄ… zwiÄ…zane - czujemy siÄ™ źle, wiÄ™c zawalamy różne sprawy, które znowu nakrÄ™cajÄ… zÅ‚y nastrój itd. itd. Mi kiedyÅ› strasznie siÄ™ trzÄ™sÅ‚y rÄ™ce i czÄ™sto padaÅ‚o pytanie, dlaczego tak siÄ™ stresuje. A to nie byÅ‚ żaden stres, tylko kiepskie odżywianie na mieÅ›cie zrobiÅ‚o swoje - i z tego pewnie braki jakiÅ› elementów. 

#110 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 grudnia 2016 - 21:19

jak nie mysle o tym , ze mi cos dolega to czesto to przestaje mnie mÄ™czyć. myslenie o pewnych dolegliwoÅ›ciach napÄ™dza bardziej stres i dolegliwoÅ›ci sa bardziej uciazliwe i daja do myÅ›lenia. 

#111 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 23 grudnia 2016 - 13:20

jak nie mysle o tym , ze mi cos dolega to czesto to przestaje mnie mÄ™czyć. myslenie o pewnych dolegliwoÅ›ciach napÄ™dza bardziej stres i dolegliwoÅ›ci sa bardziej uciazliwe i daja do myÅ›lenia. 

No to też fakt, że nieraz sami siÄ™ napÄ™dzamy. Mnie na stres zawsze pomaga sex :P 

Marti85 też dobrz eprawi takie trzÄ™sÄ…ce rÄ™ce i skurcze to czÄ™sto brak magnezu. Ja  majÄ…c sÅ‚abość do kilku kaw dziennie,co jakiÅ› czas pijÄ™ cytrynian magnezu podobno najlepiej siÄ™ przyswaja taki. Niezbyt regularnie, ale jak byÅ‚ moment, ze dopadaÅ‚y mnie skurcze to faktycznie bardziej zwracaÅ‚em na to uwagÄ™. Moja mama to ma całą aptezkÄ™ witamina na wszytsko chyba.. 

#112 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 04 stycznia 2017 - 15:46

Meliska i znaleźć sobie jakieÅ› hobby.... 

#113 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 06 stycznia 2017 - 15:26

Czasem trzeba zmienić pracę jak szefostwo doprowadza to szewskiej pasji :mrgreen:

#114 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 13 stycznia 2017 - 17:07

Czasem trzeba zmienić pracę jak szefostwo doprowadza to szewskiej pasji :mrgreen:

BywajÄ… i takie sytuacje, ale generalnie warto zacząć od siebie, meliska, biovital na koncentracjÄ™ i serducho pomagajÄ… ;) 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#115 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19 stycznia 2017 - 10:09

Dziękuję Wam za wszystkie porady!! Jestem po ważnej dla mnie rozmowie, która uświadomiła mi, że w stresującym okresie życia trzeba ograniczyć ilość. tak generalnie. nie robić wszystkiego na raz, nie brać na siebie za dużo. sport - tak, ale nie od razu fitnes, bieganie i joga tylko skupić się na jednym, problemy rozwiązywać po kolei według listy, to sie tyczy tak samo diety - skupić się na jednym wyzwaniu, by np. ograniczyć węglowodany, a nie wszystko co lubisz bo prowadzi to potem właśnie do nadmiaru stresu. chciałam nadrobić wszystko witaminami, ale tez nie można brać ich w nadmiarze bo szkodzą. wystarczy jeden, dobry suplement i wprowadzenie w życie powyższych zasad... i naprawdę jest lepiej!!!!

#116 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 19 stycznia 2017 - 22:24

Dziękuję Wam za wszystkie porady!! Jestem po ważnej dla mnie rozmowie, która uświadomiła mi, że w stresującym okresie życia trzeba ograniczyć ilość. tak generalnie. nie robić wszystkiego na raz, nie brać na siebie za dużo. sport - tak, ale nie od razu fitnes, bieganie i joga tylko skupić się na jednym, problemy rozwiązywać po kolei według listy, to sie tyczy tak samo diety - skupić się na jednym wyzwaniu, by np. ograniczyć węglowodany, a nie wszystko co lubisz bo prowadzi to potem właśnie do nadmiaru stresu. chciałam nadrobić wszystko witaminami, ale tez nie można brać ich w nadmiarze bo szkodzą. wystarczy jeden, dobry suplement i wprowadzenie w życie powyższych zasad... i naprawdę jest lepiej!!!!

DokÅ‚adnie, wszystko po kolei i przyzwyczajać ciaÅ‚o, psychikÄ™ do zmian, powoli :) Witaminami możesz sobie pomagać, polecam syrop biovital, masz tam skÅ‚adniki, które bÄ™dÄ… wzmacniać caÅ‚y organizm. Syrop jest lepszym rozwiÄ…zaniem niż tabletki, bo nie obciąża wÄ…troby. 

Życzę powodzenia i wytrwania w obranych celach. Nowy Rok niedawno się zaczął, więc masz jeszcze mnóstwo czasu na ich realizację!

MM - Marilyn Manson <3

#117 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 stycznia 2017 - 19:58

mądrze powiedziane że nie wszystko na raz, sama po sobie wiem że czasami się zapętlę bo chcę robić wielką rewolucję w życiu i zazwyczaj po kilku dniach wszystko leży w gruzach :D lepiej robić małymi kroczkami ale do celu, bo takie porażki bardzo demotywują do zmian, w gorszych chwillach i jak mam pms to zawsze pomaga nervomix, inaczej domownicy by chyba ze mną nie wytrzymali :D

#118 Amelia000

Amelia000
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 24 stycznia 2017 - 22:00

DokÅ‚adnie, wszystko po kolei i przyzwyczajać ciaÅ‚o, psychikÄ™ do zmian, powoli :-) Witaminami możesz sobie pomagać, polecam syrop biovital, masz tam skÅ‚adniki, które bÄ™dÄ… wzmacniać caÅ‚y organizm. Syrop jest lepszym rozwiÄ…zaniem niż tabletki, bo nie obciąża wÄ…troby. 

Życzę powodzenia i wytrwania w obranych celach. Nowy Rok niedawno się zaczął, więc masz jeszcze mnóstwo czasu na ich realizację!

dziÄ™kujÄ™!!:) wszystko po kolei i czas na relaks - taki plan. biovital nie obciąży wÄ…troby, ale chyba zrobiÄ… to inne pÅ‚yny;)) 

#119 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 28 stycznia 2017 - 20:28

dziÄ™kujÄ™!! :-) wszystko po kolei i czas na relaks - taki plan. biovital nie obciąży wÄ…troby, ale chyba zrobiÄ… to inne pÅ‚yny;)) 

Niestety napoje procentow nie Å›a lubian przez wÄ…trobÄ™... ;) A przy okazji dowiedziaÅ‚em sie teraz, że bazylia ma podobne dziaÅ‚anie do melisy, wiÄ™c też warto jÄ… wprowadzić do diety - oczywiÅ›cie Å›wieżą. 

#120 MISSbutterfly

MISSbutterfly
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 08 marca 2017 - 18:08

Doraźnie pomaga mi drink, a najlepiej od razu 2 :D

Natomiast, gdy miaÅ‚am faktycznie ciężki i trudny okres w swoim życiu (Å›mierć taty), wspomagaÅ‚am siÄ™ melisÄ…, olejem z wiesioÅ‚ka (na opakowaniu pisze Gal), który ma mnóstwo wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci prozdrowotnych, na noc Sensospasmina albo Neospasmina i psycholog. 

Stres stresowi nierówny. Inaczej przeżywamy stres zwiazany np. z kłótniÄ… z chÅ‚opakiem, a zupeÅ‚nie inaczej zwiÄ…zany z ciężkÄ… chorobÄ… i Å›mierciÄ… najbliższych osób.