Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Operacja plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#241 PAMP

PAMP
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 08:31

Chciałabym mieć większe i jędrniejsze piersi, ale w sumie jak bym miała dużo kasy to może operacja by nie była konieczna bo chodziłabym do salonu spa na zabiegi ujędrniające i odmładzające.
hmm Może wystarczy odpowiednio dbać o swoje ciało?Bo ogólnie się sobie podobam tylko z wiekiem moje ciało się zmienia i właśnie zaczynam to zauważać.

#242 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 października 2010 - 12:37

Nie, nie zrobiłabym .
Chyba że naprawde miałabym z jakas czescia ciała problem ...np. nos. I to duży problem.
Ale dla kaprysu ? nigdy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#243 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 11 października 2010 - 12:48

Ja też nigdy bym sobie nie zrobiłam żadnej operacji poprawiającej urodę, a najbardziej to bym bała sie tego bólu po operacji i opuchlizny :-/

#244 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 października 2010 - 13:29

Jestem raczej przeciwniczka operacji plastycznycvh,ale ostatnio myslalam calkiem powaznie o botoxie.Mam dobre geny i jeszcze sie nie marszcze,ale mam zmarszczki mimiczne pod oczami(smieszki)No i sama nie wiem co o tym myslec <bezradny></span>
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#245 bembe

bembe
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11 października 2010 - 17:01

Z własnej woli nigdy nie dam się pokroić ;)

#246 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 11 października 2010 - 17:07

JA BYM SOBIE POWIĘKSZYŁA OCZY :mrgreen:
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#247 Justynka108

Justynka108
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 grudnia 2010 - 13:09

Napiszcie czy Waszym zdaniem botoks rzeczywiście dodaje nam urody i odejmuje lat? Czy może jest na odwrót? Co Waszym zdaniem dodaje kobiecie prawdziwego piękna? Czy koniecznie musi to być jakiś plastik, lub toksyna? Nadmuchane piersi, policzki, usta, czy to ładne? Zapraszam do dyskusji!

#248 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 01 grudnia 2010 - 17:48

Nigdy w życiu :mrgreen: może nie jestem doskonała, ale nie dam zrobić z siebie plastikowej lali z napompowanym biustem ;-)

#249 motylek3222

motylek3222
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 11:50

Chciałabym mieć większe i jędrniejsze piersi, ale w sumie jak bym miała dużo kasy to może operacja by nie była konieczna bo chodziłabym do salonu spa na zabiegi ujędrniające i odmładzające.
hmm Może wystarczy odpowiednio dbać o swoje ciało?Bo ogólnie się sobie podobam tylko z wiekiem moje ciało się zmienia i właśnie zaczynam to zauważać.

ja z rok temu zauwazylam ze moje piersi zaczyna traktowac grawitacja, smarowalam roznymi kremami ujedrniajacymi ale to nic nie dawalo jak wszystkie kremy 'cud' wiec wchodzilam na fora i kobiety polecaja zabieg mezo, to sa koktajle z witamin i musze powiedzec ze naprawde zauwazylam poprawe i moze to tylko moje wymysly ale wydaje mi sie ze sa ciut wieksze, moj facet potwierdza... nie drogie a efeeeekt...:)))

#250 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 17:47

motylek3222a czy te zabiegi są dostępne w każdym salonie kosmetycznym?? i ile to kosztuje i po jakim czasie(ilu zabiegach) widać efekt??bardzo jestem ciekawa...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#251 blackdiamond26

blackdiamond26
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 21:50

Oczywiście, zrobiłabym sobie po ewentualnej ciązy w przyszłości coś z biustem, bo go lubię i nie chciałabym, żeby mi opadł po ciązy, ale najpierw musiałabym się zaprzyjaźnić z jakimś chirurgiem, bo nie dam się ciąć komuś kogo nie znam .

#252 koteczka1

koteczka1
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:06

Generalnie jak bym miała duzo pieniążków to poprawilaby sobie max dwie rzeczy - cycki po porodzie i ujedrenie brzucha

ale ze nie posiadam funduszy jakos przezyje :) zostana kremiki cwiczenia i wielki wysilek..

#253 ewaewka

ewaewka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 00:11

ja "zrobiłam sobie" usta, powiem tyle, nigdy wiecej, na szczęście całość już się prawie wchłonęła.

#254 Tubka

Tubka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 15:00

Witam :)

Zastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach operacje plastyczne dalej są tematem tabu? Czy są uważane za coś złego lub nienaturalnego? Czy są uważane za niebezpieczne i kompletnie niepotrzebne? Jakie jest Wasze zdanie?

#255 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 15:58

Myślę, że nie jest to temat tabu w dzisiejszych czasach. Coraz więcej ludzi sięga po takie rozwiązanie aby wyglądać lepiej i młodziej. Kwestia tego czy uważane są za coś złego czy niebezpiecznego nie zależy od czasów, ale od tego co wykazują badania na ten temat. Wiadomo powszechnie, że wiążą się z tym skutki uboczne. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem. Popieram teorię, że trzeba umieć się godnie zestarzeć ;)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#256 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 18:19

Dla mnie operacje plastyczne mają jakby dwa wymiary.

Są kobiety, które bardzo cierpią, bo czują się brzydkie, mają krzywy nos czy coś nie tak z twarzą. Wtedy operacja jest ok, bo to także pomaga na psychikę i poczucie wlasnej wartości. Znam dziewczynę, która ma bliznę na twarzy i strasznie to przeżywa, wpadła w depresję itd. <bezradny></span> Dla niej taka operacja to szansa na "wyjście do ludzi", otwarcie się na świat.

Druga strona medalu, to naładowane silikonem i kto tam wie czym jeszcze plastikowe lalki, które w ogóle siebie nie przypominają. Są sztuczne, ich uroda jest niemalże odrealniona. Tego zdecydowanie nie popieram.

Sam botoks też nie jest do końca taki wspaniały. Spójrzcie co się stało z twarzą Meg Ryan. Zreszta zastanawiam się jakby wyglądała Cher bez tych operacji :mrgreen:
"Świat należy do ludzi, którzy maja odwagę marzyć i ryzykować, aby spełnić swe marzenia. I starają się robić to najlepiej."

#257 Tubka

Tubka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 08:39

Po części zgodzę się z obiema paniami, po części nie :)

halynka właśnie moim zdaniem niepotrzebnie tyle osób mówi o skutkach ubocznych, inne powtarzają za nimi tak na prawdę nic nie wiedząc na ten temat. Otóż aktualne badania pokazują właśnie, że ani powiększanie piersi, ani botox nie są niezdrowe, jak do tej pory uważano. Niebezpieczeństwo jest jedynie wtedy, kiedy nie wykonasz operacji u lekarza, tylko u oszusta. Albo wtedy, gdy przesadzisz. Wszystko trzeba robić z rozsądkiem. :)

Mikula w pierwszym przypadku przyznaję Ci rację bezdyskusyjnie. Ale do niego dodam kobiety(i mężczyzn) którzy cierpią czasem nie z powodu blizny, a np krzywego nosa, odstających uszu itp. W szkole, potem w pracy, zaniża to poczucie własnej wartości.
Jeśli chodzi o drugi przypadek, sama mam silikonowe wkładki, ale nie mam wielkich i nienaturalnych piersi. Przeciwnie. Kiedyś byłam płaska jak deska, nie miałam piersi teraz mam średniej wielkości, kształtne piersi. Wyglądają i w dotyku są bardzo naturalne :) I tak zostanie. Nie mam zamiaru pakować w siebie tony silikonu :) botox-tak jak mówiłam, nie można przesadzać i będzie ok. Aha, jest zamiennik - Wszczepianie własnej tkanki tłuszczowej pod skórę twarzy. Bardzo naturalny efekt odmłodzenia. Widziałam na własne oczy! ;)

#258 Misiaczek1412

Misiaczek1412
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 17:51

Ja kiedyś chciałam zrobić sobie operację ;P Myślałam o plastyce brzucha :) Ale chyba nie zdecydowałabym się jednak na taki krok... O tyle dobrze, że zawsze można schudnąć itp i brzuszek będzie płaski. Gorzej z piersiami. Ale na to akurat nie narzekam i chyba już większych bym nie chciała mieć. Ponoć później nie można karmić piersią itp. Wolałabym nie ryzykować.

#259 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 20:57

Mnie osobiście przeraża łatwość, z jaką obecnie ludzie decydują się na operacje plastyczne. Mimo wszystko w większości przypadków to poważny zabieg, przeprowadzany pod narkozą i znaczna ingerencja w organizm człowieka. Przypadek Szwedki, która zapadła w śpiączkę w polskim szpitalu podczas operacji powiększenia piersi najlepiej pokazuje, że nie można tego typu zabiegu traktować jak trochę bardziej zaawansowany zabieg kosmetyczny.

#260 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 19:17

Ja kiedyś chciałam zrobić sobie operację ;P Myślałam o plastyce brzucha :) Ale chyba nie zdecydowałabym się jednak na taki krok...

ja również kiedyś/a może i nawet teraz chciałbym zrobić ale co do czego by przyszło to bym się NIE zdecydowała. w dzisiejszych czasach operacje traktowane są jak szczepionka, na potęgę się robi jak by to był zwykły zabieg ale nikt nie patrzy na to że to poważna operacja, dlatego NIE poszłabym pod skalpel

chciałam zrobić sobie brzuch ale jak naczytałam się negatywnych opinnii to wziełam się za siebie, lepszy jest sport, odżywianie

jest taki program "chirurgia plastyczna" na TLC gdzie grubasy poddają się bajpasowi żołądka a później pod skalpel aby nadmiar skóry usunąć ..żal i śmiech na sali ..nie chce myśleć co się dzieje w środku organizu - wątroba, serce, nerki <bezradny></span> szok
Dołączona grafika