Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Operacja plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#201 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 16 października 2009 - 17:17

zgadzam się , tyle że w dobrej klinice , mądry lekarz, odradzi i nie weźmie takiej " roboty" tylko dla kasy, bo liczy się z renoma kliniki.

#202 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 20 października 2009 - 12:39

Renoma jak najbardziej, ale trzeba też sprawdzać czy klinika posiada jakieś jakieś atesty. no i to ilu lekarzy jest przy operacji, bo jak tylko jeden to niestety powinna od razu odpaść .

#203 MISIULKA21

MISIULKA21
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:34

ja bym zrobila sobie operacje na biust :lol: odkad schudla to i cycki mi schudly <bezradny></span> <bezradny></span> ale coz nie stac mnie na operacje wiec musze je kochac takie jakie sa ;P
~~zaczynam nowy etap w moim życiu :D , w końcu zaczynam żyć , mam dla kogo ==> kocham Cię mamo, kocham Cię tato :D <3 kocham wszystkich którzy mi pomogli :D ~~

#204 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:39

myszolina, juz twoje posty sa bardzo podobne w tym temacie, wnos cos nowego
A to co piszesz o liczbie lekarzy, to nie wiem o co ci chodzi, przeciez jedne rece nie zrobia piersi czy nosa. Tam jest caly sztab nad toba, chirurg, pielegniarki, anestezjolog, jakis pomocnik, nie rozumie co chialas przekazac, piszac

tylko jeden

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#205 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:55

Chodzi mi kilku o chirurgów, np jeden wiodący i dwóch asystujących, bo że anestezjolog czy pielęgniarka to wiadomo, muszą być przy każdej operacji :)

#206 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:02

Chodzi mi kilku o chirurgów

Czy ja wiem? Nie widze takiej potrzeby, zeby stalo nade mna dwoch chirurgow. Lekarz powinien byc pewny siebie i swoich mozliwosci.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#207 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:08

No tak zgadzam się, ale jak lekarz zasłabnie, toż to zwykły śmiertelnik tylko? :) W dobrej klinice chirurg nigdy nie może być sam.

#208 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 października 2009 - 18:40

myszolina, a jak zasłabnie i drugi, a po tym drugim ten trzeci też ... nie popadajmy w paranoję ;-) a poza tym zawsze można na salę ściągnąć innego lekarza w razie potrzeby, więc to czy będzie przy nas jedenlekarz, pięciu dziesięciu czy stu nie powinno być żadnym wyznacznikiem :->

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#209 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 20 października 2009 - 18:45

ja myślę że nie nie chodzi o paranoję ,ale o bezpieczeństwo pacjenta, i podejście do niego. oczywiście że od razu nie trzeba dziesięciu, ale dobrze jeśli 2 czy 3 specjalistów jest w razie nieprzewidzianych sytuacji,,, różnie to może być.

#210 zwierz

zwierz
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 października 2009 - 17:22

hmm...ja jak tak pomyślę to może i bym zrobiła, każdy jakiś tam mankamenty ma. Ale z drugiej strony to dość ryzykowna decyzja i byc juz w trakcie takiej operacji to byłby stres. jedno jest pewne, trzeba się porządnie zastanowić

#211 marcia.w

marcia.w
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 29 października 2009 - 12:03

Nie zrobiłabym operacji plastycznej ponieważ akceptuję swoje ciało, ale każda kobieta się starzeje i nie każda sobie z tym radzi... Uważam, że wiele mankamentów można poprawić bez udziału chirurga. Za przykład podam moją mamę, która systematycznie jeździ do Ciechocinka, do kliniki SPA i tam udaje się na profesjonalne zabiegi antystarzeniowe. Nie musi nic naciągać i poprawiać chirurgicznie, a wygląda naprawdę korzystnie, zmniejszyły jej się znacznie zmarszczki pod oczami i wokół ust. Powiem szczerze wygląda naprawdę ładnie i można być w szoku, że takie efekty osiągnęła bezinwazyjnie.

#212 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 października 2009 - 12:25

ja bym zrobila sobie operacje na biust :lol: odkad schudla to i cycki mi schudly <bezradny></span> <bezradny></span> ale coz nie stac mnie na operacje wiec musze je kochac takie jakie sa ;P

Wiesz,kiedys tez myslalam o operacji piersi,no ale nie stac mnie na nia i maz byl przeciwny.Minelo troche czasu,ja pokochalam swoj biust,przestalam porownywac sie z innymi kobietami.Podejrzewam ,ze jakbym zalozmy zrobila operacje biustu ,to nastepnym razem przyczepilabym sie do czegos innego w moim ciele.

#213 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 29 października 2009 - 12:40

Gdybym tylko miala kasę od razu zrobilabym sobie operacje. Zmniejszenie i ujędrnienie piersi . Po co? Ból kręgosłupa jest okropny.

Poza tym mimo utraty wagi , cwiczen , diety - budowa brzucha mi sie nie podoba.

#214 rruuddaa_90

rruuddaa_90
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 29 października 2009 - 12:48

Ja o tym nigdy nie myslalam. Lubie na tyle swoje cialo, ze nie mam potrzeby poddac sie operacji ;-) Po za tym jakos szkoda byloby mi kasy :-P wole wydac na cos innego ;)

#215 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29 października 2009 - 13:25

Nie no co ty wolałabym już pokatować się dietą :)

#216 Ekstrawagandzka

Ekstrawagandzka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:37

Ja jestem przeciwniczką takich zabiegów. Zbyt wiele się ryzykuje a później efekt i tak schodzi na psy. Szkoda życia. Trzeba zaakceptować siebie i nie doszukiwać wad w sobie. Przecież każda z nas ma coś fajnego. Pomyśleć więc trzeba jak to uwydatnić.

#217 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:09

A ja myślę że ile osób tyle zdań i opinii, i racja ... ostatnio czytałam troszkę o nieoperacyjnych metodach poprawiania urody ( tzw „body conturing” ) także można obejść się bez skalpela i wypięknieć. Podoba mi się szczególnie to że można też ultradźwiękami „zbić brzuszek”, czyli go zmniejszyć :).

#218 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 22:10

Chciałabym sobie powiększyć piersi!
Dołączona grafika

#219 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 18:56

Ja jestem przeciwniczką takich zabiegów. Zbyt wiele się ryzykuje a później efekt i tak schodzi na psy.

Czemu od razu na psy? Co widzisz złego jak kobieta poprawi sobie zwisające do policzków wory pod oczami, albo bruzdy koło nosa, które nawet młodej dziewczynie dodają 10 lat? Jak uwydatnić piękno jak nos jest tak wielki i przysłania połowe twarzy?

#220 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 10:38

Ja niewiem dlaczego ale nigdy bym sobie nie zrobila operacji plastycznej...Owszem jak kazdy mam kilka kompleksow (szczegolnie to ze mam male piersi) ale i tak mowie zdecydowane NIE. ;-)