Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Operacja plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#181 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:32

Dlatego trzeba rozróżnić operację zachciankową, a operację związaną w jakiś sposób z naszym zdrowiem- operacja krzywego nosa, który utrudnia oddychanie, jest wg mnie zrozumiała

no też własnie ;-)

poczytaj sobie trochę

nie widzę takiej potrzeby, nie jestem zwolenniczką tego typu 'upiększania'
dosyc już widziałam reportaży kobiet które żałowały decyzji o operacji i zdania nie zmienię
zwykle kobiety mają czesto ograniczone srodki na jakies najlepsze kliniki, nie porównujmy ich z jakimiś gwiazdami ktore moga gdzie chcą i za ile chca :roll:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#182 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:52

No dokładnie, kto nie musi nie może być zwolennikiem :)
Chyba oglądałyśmy różne reportaże, bo ja słyszałam wypowiedzi kobiet zadowolonych, a nawet znam taka jedną osobiście. Kobieta nie do poznania i fizycznie i psychicznie, ze smutnej zakompleksionej sąsiadki zmieniła się w pełną radości i zawsze uśmiechnięta babkę :)

#183 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:01

myszolina, a no może. rożne są przypadki ;-)
byle nie wpasc w nałóg z tym ulepszaniem siebie bo to sie może źle skonczyc :-P
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#184 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 10 października 2009 - 18:29

Majorka, zgadzam się że są różne przypadki, dlatego warto wszystko naprawde dobrze przemyśleć i ew, operację robić z przekonaniem,
oczywiście bez takich ekstremalnych szaleństw i sztuczności jak potrafią zrobić sobie w Stanach dziewczyny,,,,, bo jak słusznie piszesz krzywdę sobie można zrobić :-)

#185 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 10 października 2009 - 21:38

gdzies czytłam ze sa juz taki liniki gdzie robia symulacje jak bedzie sie wygladac po operacji biustu i czy rozmiar , kóry sie wybrało jest odpowiedni.

W szanującej się klinice tak jest. Idzie się na przymiarkę i dobiera w przypadku biustu odpowiedniąś wielkość. Nawet jeśli pacjentka chce nie wiek jak wielkie piersi to nie koniecznie chirurg się zgodzi. Robi dokładny obmiar klatki i ustala jaką szerokość (od mostak do pachy) i wysokość mogą mieć piersi. Zakłada się taką specalną koszulkę i pod to wkłada implanty. W ten sposób dobiera się odpowiedni rozmiar
lilian

#186 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 października 2009 - 06:55

ja osobiście bym nie chchiałam tak się poprawiać, ale pewnie dlatego że nie mam wiekszych kompleksów (i to z czego jestem niezadowolona można naprawić na przykład ćwiczeniami) ;-)

Kobieta nie do poznania i fizycznie i psychicznie, ze smutnej zakompleksionej sąsiadki zmieniła się w pełną radości i zawsze uśmiechnięta babkę

chyba lepiej żeby sie kobita sama dla siebie "poprawiła" niż całe życie była nieszczęśliwa? Wydaje mi się że nie można generallizować, bo co innego fanaberia jak powiekszanie dużego biustu do ogromnego i operacje nosa u nastolatek (jak w Wenezueli żeby sie upodobnić do aktualnej miss) a co innego operacja, która podnosi samoocenę i pomaga normalnie funkcjonować.
Śmieszą mnie natomiast kobiety, które maja po 50 i wiecej lat i biegają na odsysanie i inne cudowne zabiegi, łudząc się że mając kilka centymetrów mniej bedą dalej wyglądać na naście lat.

#187 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:30

A myślisz, że kobietom po 50 to już nic się nie należy? One także chcca wyglądać pięknie i pomimo zmarszczek, nadal chcą być atrakcyjne, a nieraz lepiej wygądaja niż niejedna mloda dziewczyna :-)

#188 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 października 2009 - 10:31

A myślisz, że kobietom po 50 to już nic się nie należy?

nie twierdze że im sie nic nie należy, tylko troche żenujące jest odmladzanie się na siłe (podobnie jak kiedy nastolatki próbją dodać sobie lat wyglądem).
chyba lepiej wygląda kobieta ze zmarszczkami niz taka z maska po botoksie??
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#189 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 października 2009 - 11:16

LadyNefretete, zgadzam się absolutnie z Tobą, to śmieszne jak kobiety chcą się odmłodzić na siłę... wyglądają bardziej beznadziejnie takie ponaciągane liftingami i botoxami niż jak wtedy gdy miałby zmarszczki. Przecież zmarszczki to normalny i naturalny proces skóry i każdego to prędzej czy później dopadnie. Wg mnie kobiety które potrafią się starzeć z gracją, które nie przejmują się zmarszczkami tylko są świadome swojego wieku są bardziej atrakcyjne. Oczywiście nie mówię tu, że nie należy dbać o skórę dotkniętą zmarszczkami, bo owszem wypadałoby smarować jakimś kremem, ale nie po to by na siłę pozbyć się zmarszczek ale po to by ta skóra nabrała blasku i by było widać, że kobieta jest dumna ze swojego wyglądu :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#190 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 października 2009 - 11:44

LadyNefretete, Wg mnie kobiety które potrafią się starzeć z gracją, które nie przejmują się zmarszczkami tylko są świadome swojego wieku są bardziej atrakcyjne.

Zgadzam się, zmarszczki mogą dodac uroku, i osobiscie dla mnie lepiej to wyglada, niz sztucznie naciagnieta skora. Jakis czas temu widzialam zdjecie w gazecie kobiety, ktora za wszelka cene postanowila sie updobnic do swojej nastoletniej corki :shock: To juz jest przesada
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#191 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 października 2009 - 14:08

a ja bym chciała wymodelować sobie biust, nie powiększyć bo tego nie potrzebuje ale podnieść żeby był taki fajny i żebym mogła bez stanika chodzic :-P

#192 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 października 2009 - 17:29

ja nie mam chyba niczego co bym chciał operacja poprawiac , ale kto wie czy za 15 lat nie bede miec czwórki dzieci , wszytkich karmionych piersia i nie postanowie ze chce miec piersi tam gdzie przecietna kobieta <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#193 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 11 października 2009 - 17:59

czasami drobna korekta i już jest super,,,, czasem ćwiczenia,,,
ale też racja że czasem jak się przesadzi ,, ( szczególnie w Stanach ,, większość a'la barbie,, czy Pamela Anderson ;-( oj oj oj

#194 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 12 października 2009 - 11:10

nie twierdze że im sie nic nie należy, tylko troche żenujące jest odmladzanie się na siłe (podobnie jak kiedy nastolatki próbją dodać sobie lat wyglądem).
chyba lepiej wygląda kobieta ze zmarszczkami niz taka z maska po botoksie??

Co w tym żenującego jest? Ja nie piszę czegoś co trzeba zrobić "na siłę" ale pewne mankamenty urody są źródłem wielu nieszczęść i kompleksów, więc dlaczego sobie nie poprawić urody skoro jest taka możliwość, zyjemy w takim wieku, że nie jest to jakaś żenada, jak piszesz :)

Zgadzam się, zmarszczki mogą dodac uroku, i osobiscie dla mnie lepiej to wyglada, niz sztucznie naciagnieta skora. Jakis czas temu widzialam zdjecie w gazecie kobiety, ktora za wszelka cene postanowila sie updobnic do swojej nastoletniej corki :shock: To juz jest przesada

Jak zrobisz to u chirurga niedoświadczonego i nie wiadomo gdzie to rzeczywiście sztucznie będzie to wyglądało, trzeba wiedzieć gdzie skierować swoje kroki aby wygladać naturalnie i pieknie :) Upodobnianie się do cóki to rzeczywiście przesada i to duża przesada, z tym to sie całkowicie zgadzam.

#195 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2009 - 11:27

ja mysle ze jak kobieta która ma juz swoje lata i chce cos poprawic i stac ja na to to ok , ale byleby nadal naturalnie wygladała a nie zeby była tak naciagnieta ze uchy były na tyle głowy <umieraam></span> i zero mimiki twarzy albo usmiech jak joker :mrgreen: :lol:

#196 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 12 października 2009 - 14:06

Zgadzam się że nie powinno być to na silę żeby sztucznie wyglądać,,, u nas to może jeszcze nie na taką skalę ,,ale w stanach jak pisałam brrrr fantastic sam plastic,,
pewnie że u dobrego chirurga, w sprawdzonej klinice , to i doradzą i nie dopuszczą żeby krzywdę sobie zrobić,,, tylko doradzą i spróbują głupie pomysły z głowy wybić.

#197 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 13 października 2009 - 09:50

No właśnie o tę naturalność chodzi, operacja powinna dawać efekt nie dający podejrzenia, słyszałam rozmowę dr Jagielskiej, że nie można czekać aż twarz będzie zniszczona, jeśli np lifting zrobi sie wcześniej to dłużej się potem utrzyma

#198 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 13 października 2009 - 17:35

zgadzam się ,,, im wcześniej tym musi być w mniejszym zakresie i tym dłużej widoczne efekty,, i mniej sztuczne,,, bo mniej ingerujemy i poprawiamy

#199 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 16 października 2009 - 08:18

ja mysle ze jak kobieta która ma juz swoje lata i chce cos poprawic i stac ja na to to ok , ale byleby nadal naturalnie wygladała a nie zeby była tak naciagnieta ze uchy były na tyle głowy <umieraam></span> i zero mimiki twarzy albo usmiech jak joker :mrgreen: :lol:

Wiesz, kobiety podejmując decyzje powinny kierować się rozsądkiem i wybierać naprawdę porządnego lekarza i renomowaną klinikę, a nie oddawać w jakieś nieznane ręce, a potem tak wyglądać jak napisałaś :)

#200 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:12

czasem wybieraj dobra klinike i nie potrafia przestac sie poprawiać <bezradny></span>