Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Operacja plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#141 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 20:03

czasem mysle ze jakbym schudła to bym zrobiła plastyke brzucha , ale nie jestem chora na punkcie tego ze chce cos poprawiać. Mam kilka kompleksów ale nie pójde tak łatwo pod nóz :-) :lol: 8-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#142 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 04:55

nigdy bym sie nie odważyła, bałabym sie. szpital mnie przeraża. raczej jestem zadowolona ze swojego wyglądu... no może nosek mógłby być mniejszy i biust większy :mrgreen: ale nie jestem aż tak zdesperowana żeby dać sie pokroić.

#143 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 09:10

ale nie jestem aż tak zdesperowana żeby dać sie pokroić.

wiesz...nie tylko desperaci daja sie "kroic" jak sie nie zna pwodu dla ktorego ktos robi operacje plastyczna to sie milczy a nie obraza.

Jestem zdesperowana :D
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#144 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 11:47

Jestem zdesperowana

ja również :mrgreen: po wiem jaki powód jest mojej desperacji ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#145 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 11:14

ja też bym chciała ale się boję szczególnie jak widzę takie zdjęcia :
może wiecie dlaczego tak się niektórym kobietom robi a innym nie ?

Załączone miniatury

• 138.jpg

#146 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 11:31

landrynka, Wydaje mi się, że to zależy do jakiego fachmajstra się uda dana delikwentka. Czy naciągnie ją jakiś pseudo chirurg, co wkłada złej jakości protezy, albo nieumiejętnie... Trzeba sprawdzić dokładnie klinikę i lakarza zawsze!!! A powikłania są zawsze możliwe, tyle, że dobra klinika nie pozwoli sobie na zepsucie opinii jakimś błędem. Zresztą każdy szanujący się lekarz informuje o moźliwych powikłaniach, jakie mogą wystąpić, opisuje je i decyzje pozostawia pacjentowi. Czy będzie to usunięcie wyrostka, czy opreacja nosa czy piersi zawsze może być cos nie tak, bo w końcu to jest operacja.
lilian

#147 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 12:15

Blad lekarski, niedostosowanie sie do zalecen lekarza, moze akurat tutaj sie zle ulozyly...do wymiany.
A jesli mozna widziec to kto to? :) bo mysle, ze babka jest chyba starsza juz.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#148 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 12:37

to zdjęcie Witnej Hiuston (nie wiem jak się pisze) kiedyś gdzieś znalazłam i sobie zapisałam na komputer jak mnie nachodzi na powiększenie piersi to sobie oglądam to zdjęcie i mi zaraz przechodzi, a przypomniałam sobie o tym bo niedawno leciał w TV terminator 3 i na ppoczątku aktorka która idzie naga bo przeniosła się z przyszłości na tez podobnie jak na tym zdjęciu tylko że tamta na filmie była młoda i naprawdę ładna ale piersi miała koszmarne, chyba mają kiepskich plastyków w stanach

#149 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 12:44

oo, to nie wiedzialam, ze ona jest po op.
spokojnie, jak wybierzesz dobrego chirurga to juz polowa sukcesu ;-) pozniej zostaje zastosowac sie ostro do jego rad. Trzeba miec tylko swiadomosc, ze to operacja a kazda ciagnie w koncu za soba jakies ryzyko powiklan.

#150 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 13:02

w Ameryce to już chyba wszystkie gwiazdy miały powiększane biusty, chociaż jest kilka znanych aktorek które mają małe biusty i też są znane i lubiane, ale jednak większość chyba jest po operacjach. Ale np Pamela Anderson ma bardzo duży biust i nic jej się z nim nie dzieje, to pewnie też kwestia dbania o taki gabaryt :-D pewnie spania w staniku i w ogóle chodzenia w staniku żeby się skóra pod takim ciężarem nie wyciągnęła,

#151 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 13:19

no zgadzam się większosc gwiazd cos kombinuje z wyglądem, najczesciej to z cycami,nosem,powiększaniem ust...ja tez nie jestem idealna ale pod nóz nie pojdę, oj nie nie nie- tym bardziej ,ze efekty takiej operacji nie zawsze sa zadowalające...A poźniej trzeba szczególnie dbać np o taki biust i czytałam ze nawet robi się korekty jakis czas po operacji zeby nadal sie trzymał, wiec to nie jest takie hop siup!
Dołączona grafika

#152 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:07

landrynka, biust pameli sypie sie,jesli zdjecia na pudelku sa prawdziwe :P kiedys widzialam.

nawet robi się korekty jakis czas po operacji zeby nadal sie trzymał,

b-z-d-u-r-a :) jesli nic sie nie dzieje to nic w nim juz nie grzebierz. po to sa one "podszywane" a winilabym to nienoszeszem stanika:)) jak w kazdym innym przypadku.

#153 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:14

łojej to "podszywanie" strasznie zabrzmiało, aż się złapałam za biust bo zabolało :-D :-D :-D kurcze popatrzyłabym na tym pudelku ale nie wiem jak tam się wyszukuje konkretne osoby :shock:

#154 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:19

http://www.pudelek.p...amela Anderson/ jest tam jedno zdjecie;) grrr powinna sobie zmniejszyc :P

#155 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:29

a no rzeczywiście coś się jej tam popsuło jak by piersi w piersiach, ale jednak Michael Jackson bije wszystkie "operacyjne maszkary" na głowę, jejciu temu to się porobiło, wygląda paskudnie :shock:

#156 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:46

madzia nie masz racji ,ze nic sie jak to powiedziałas nie grzebie, czytałam o tym w kilku miejscach, poza tym moja matka jest lekarzem i równiez z nią na ten temat rozmawiałam,potwierdziła, jeśli nie wierzysz przeczytaj;

"Na jak długo wszczepia się implanty piersiowe?

Teoretyczna wytrzymałość protez napełnianych silikonem jest nieograniczona. Natomiast z punktu widzenia biologii organizmu zazwyczaj istnieje konieczność wymiany implantów. Najczęstszą przyczyną jest zmiana kształtu, położenia i wielkości piersi związane z upływem czasu. Także wyczynowe uprawianie sportu może mieć wpływ na położenie implantów. W przypadku implantów napełnianych solą fizjologiczną już po upływie kilku lat może dojść do opróżnienia się jednego z nich i to może być przyczyną wymiany obu. W przpadku implantów silikonowych producenci zalecają ich wymianę po upływie 10 - 12 lat, niemniej o terminie wymiany powinni wspólnie zdecydować pacjentaka i lekarz prowadzący."
Fragment pochodzi ze strony dr chirurgii tu jest link:http://www.drmed.pl/004gDrMed.htm

Tak jak wspomniałam, czytałam juz o problemach "korekty" ( ponoc tak to nazywaja lekarze) w kilku miejscach równiez na łamach magazynów medycznych i wychodzi na to ,ze po operacji powiększenia biustu temat ten sie nie kończy;-(
Dołączona grafika

#157 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 14:50

Nie wiem co bym zrobiła, gdybym miała mikroskopijne piersi. Może miałabym tak ogromne kompleksy, że zdecydowałabym się na operację? Nie mówię stanowczo nie, bo rozumiem, że dla niektórych ludzi jest to ogromny problem. Ja nie czuję potrzeby operacji, bo wiem, że to co mi się w sobie nie podoba mogę zmienić tylko silną wolą (czyli sporo schudnąć).

Istnieje jednak ryzyko uzależnienia się od operacji. Zawsze może znaleźć się coś, co nam się nie spodoba i co będziemy chcieli poprawić. Czasem zamiast wizyty u chirurga plastyka lepsza byłaby terapia u psychologa/psychiatry.

#158 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 16:03

dajmira, to troche sie nie zroumialysmy, wymiana po paru latach a poprawianie co jakis czas to rozne rzeczy. wiadomo jak cos sie dzieje nie tak to trzeba skonsultowac. i o tym juz pisalam.

ale...nie ma koniecznosci wymiany jesli nic sie nie dzieje. nie trzeba tego robic jesli tez jestes zadowolona przez cale zycie. tak wiem o czym mowisz ;-) zaleca sie wymiane ale rozni lekarze maja rozne opinie. najczesciej pacjentki wymieniaja bo minelo juz z 10 lat i chca wymiany implantu co za tym idzie kolejne powiekszenie bo wybieraja wieksze wkladki :P nie siedze w tym temacie od wczoraj a od poczatku 2006 roku, nie ufam jednemu przeczytanemu akrtykulowi tylko szukam dalszych info jak i rozmowy z samymi chirurgami.
Jedni mowia ze nie sa na cale zycie inni ze wymiana nie jest potrzebna.
Wiec zostawmy to samym pacjentkom i ich indywidualnych przypadkom. Bo gdybac to sobie mozna:)

#159 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 16:09

Nie, nie zrobilabym sobie zadnej operacji, kiedys denerwwal mnie moj nos ... uwzalam ze jest za duzy do calej reszty ... twarzy.:D
Jednak zmienilam zdanie :D
Cyckow tez bym nie powiekszyla,mam 92 w biuscie, nossze rozmiar 65F i jest ok :D

#160 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 18:50

madzia ja nic nie pisałam o poprawianiu co jakiś czas!Chodziło mi o korekte w związku z np. "naturalnymi" zmianami w organiźmie każdej kobiety spodowanymi rożnymi przyczynami!Pomijam nawet poprawki przy nieudanym zabiegu:-(Ja tez interesuję sie tym tematem od 2004 roku, kiedy to przyjacółka miała powiększoną jedną pierś , bo z powodow chorobowych jej nie rosla:-(.Co do artykułów to moge Ci podesłac kilka jeśli sie tym interesujesz , bo bardzo dużo czytałysmy na ten temat,(musiałabym je odgrzebac na starym komputerze), ten podałam tylko dla przykladu.Czy mu ufać to indywidualna sprawa kazdej kobitki.Zgadzam się z Tobą w 100 % ze jest bardzo duzo opinii na ten temat, a najgorsze jest to ,ze nie wiadomo czy takie nazwijmy to poprawki nie będą konieczne po operacji :-/ Poki co ja nie zdecydowałabym się na taki krok!
Dołączona grafika