ja też kiedyś chciałam sobie zrobić bo nos mam okropny!!!!!Ale teraz pozbyłam się tego kompleksu, jakoś nie przeszkadza mi to, a to jest chyba najważniejsze:)
Operacja plastyczna
Napisano 16 października 2008 - 15:43
ja też kiedyś chciałam sobie zrobić bo nos mam okropny!!!!!Ale teraz pozbyłam się tego kompleksu, jakoś nie przeszkadza mi to, a to jest chyba najważniejsze:)
Napisano 17 października 2008 - 15:09
Ja kiedys słuyszłam o tym, że komuś nos się zapadł po operacji
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 20 października 2008 - 14:51
łojezu ale temat, nos mnie rozbolał
mogą być też inne deformacje po operacji, jeśli była modelowana chrząstka, podcinana, to to może pobudzić ją do narastania i robią się guzki z chrząstki i nos trzeba poprawiać
ja się naczytałam że hej i dlatego się boję, bo to kupa kasy a jak coś nie wyjdzie to klops
(ale po cichu marzy mi się ładny mały nosek
Napisano 20 października 2008 - 18:18
czy tylko ja sie w tym momencie za nos złapałam ...jak lekarz go zeszlifuje (aż mi ciary przeszły) za dużo bo kość jest np. cieńsza niż myślał to może się zapaść
nie wiem mnie jakoś operacje nie przekonują ... może ze zwględu na to ze sie boje bólu ...
no i mam pewność że mi sie nos nie zapadnie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 20 października 2008 - 18:25
czy tylko ja sie w tym momencie za nos złapałam ..
a wiesz, że ja też się za nos złapałam przy tych słowach...
Każda operacja może się skończyć powikłaniami, nie tylko plastyczna.
Jeśli umowa (bo taką pewnie się podpisuje) jest dobrze skonstruowana z naszego punktu widzenia, to muszą naprawić...
Ja jestem za...jeśli ktoś ma kompleks np dużego nosa, czy tam obojętnie czego, to jeśli bardzo chce to powinien to zrobić...dla podniesienia samooceny, bo to później procentuje w życiu..
Natomiast jeśli już się ktoś zdecyduje, to powinien zrobić to w znanej, renomowanej klinice...
Nawet gdybym miała zapłacić podwójną stawkę, wolałabym to robić u sprawdzonego lekarza, niż za połowę ceny u kogoś, kogo nikt nie zna...
Napisano 20 października 2008 - 19:07
ano nie dotyczy ... pewne rzeczy trzeba zaakceptować takimi jakie sąszkoda że nie dotyczy to piersi
Napisano 20 października 2008 - 19:20
Napisano 20 października 2008 - 21:04
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 października 2008 - 01:16
P.S. W sumie chciałabym w wieku 71 lat mieć twarz w stanie twarzy Jane Fondy no albo chociaż Sophii Loren
Napisano 24 października 2008 - 11:01
pewnie kiedyś będą robić i operacje plastyczne bezinwazyjnie,
można już powiększać piersi bez operacyjnie, bez implantów a po zabiegu od razu wraca się do domu i koszt jest podobny jak przy implantach,
Napisano 26 października 2008 - 19:46
to jak to niby sie odbywa?landrynka napisał/a:
można już powiększać piersi bez operacyjnie, bez implantów a po zabiegu od razu wraca się do domu i koszt jest podobny jak przy implantach,
Napisano 26 października 2008 - 19:55
Napisano 26 października 2008 - 19:58
tzn ze wstrzykuja to w miejsce gdzie zawsze umieszczali implant?
Napisano 26 października 2008 - 20:04
Bezpieczna, mało inwazyjna metoda powiększania biustu bez użycia implantów; światowy przełom w medycynie estetycznej - to kolejna nowość, która jest już dostępna w IQ Medica Centrum Chirurgii Plastycznej. Krągłe, jędrne i pełne piersi można mieć dzięki preparatowi Macrolane. Nowy zabieg to atrakcyjna alternatywa dla kobiet, które obawiają się poważnej operacji plastycznej ze wszczepianiem silikonowych protez.
Zabieg z zastosowaniem wypełniacza Macrolane umożliwia bezpieczne i prawie bezbolesne powiększenie piersi bez operacji chirurgicznej i wszczepiania implantów. Nowa metoda wpisuje się w światowy trend ograniczania inwazyjności w zabiegach medycyny estetycznej. Stanowi ona znakomite rozwiązanie dla kobiet, które marzą o pełniejszych kształtach, ale obawiają się skalpela i bolesnej rekonwalescencji lub mają niechętny stosunek do silikonowych implantów. Główne zalety zabiegu to brak konieczności znieczulenia ogólnego (narkozy), szybki powrót do codziennych czynności, brak trwałych śladów zabiegu w postaci zewnętrznej blizny oraz jego odwracalny charakter. Korzyści te zostały bardzo docenione m.in. w Szwecji i Japonii, gdzie wykonano do tej pory ponad 40 000 zabiegów konturowania, podnoszenia i ujędrniania piersi z użyciem Macrolane.
Macrolane to produkt oparty na bazie przezroczystego żelu zawierającego kwas hialuronowy pochodzenia niezwierzęcego. Warto dodać, że kwas hialuronowy jest naturalną substancją występującą w naszym organizmie. Zabieg polega na wstrzyknięciu pod każdy gruczoł piersiowy preparatu w ilości ok. 100-120 ml w znieczuleniu miejscowym lub dożylnym (krótkotrwałym). Biust zyskuje objętość i ładniejszy kształt. Efekty są widoczne niemal natychmiast, przy czym warto podkreślić, że piersi wyglądają naturalnie, również w dotyku materiał w piersi nie jest wyczuwalny.
Zabieg jest prosty, dość krótki i niemal bezbolesny, a kobieta nie musi po nim nosić żadnego specjalnego ubrania medycznego. Bezpośrednio po zabiegu można wrócić do domu i swoich codziennych zajęć. Widoczne są tylko ślady po igle, zaczerwienienia i niewielki obrzęk, wszystko to jednak szybko znika, ustępuje po tygodniu. Za to efekt pełnych i jędrnych piersi utrzymuje się ok. 2 lat. Do tego czasu kwas hialuronowy zawarty w preparacie ulega stopniowemu wchłonięciu. Wraz z jego zanikiem tkanki stopniowo się obkurczają, przez co nie ma niebezpieczeństwa, że skóra piersi zwiotczeje czy też się rozciągnie. Procedurę można po tym okresie powtórzyć, dostrzykując odpowiednią ilość wypełniacza. Zabieg z zastosowaniem Macrolane zapewnia najlepszy efekt przy powiększaniu piersi z miseczki A na B oraz przy korekcji asymetrycznych piersi. Metoda jest delikatna, a przy tym skuteczna.- dodaje dr Małgorzata Chomicka-Janda z IQ Medica Centrum Chirurgii Plastycznej.
28-letnia Ewa, menadżerka zdecydowała się na zabieg w lutym. Zawsze byłam płaska i przez to miałam wiele kompleksów. Od dawna myślałam o powiększeniu biustu, ale bałam się operacji i nie byłam pewna, czy dobrze będę się czuć z implantami. Kiedy usłyszałam, że mogę mieć większe piersi bez operacji i bez wkładek, szybko podjęłam decyzję. Przez pierwsze 2-3 dni po zabiegu musiałam trochę zwolnić tempo, nie przemęczać się i unikać spania na brzuchu. Czułam nie tyle ból, co raczej pewien dyskomfort - zwłaszcza przy podnoszeniu rąk skóra trochę się ciągnęła. Efekt jest jednak świetny. Piersi są krągłe, większe i jest to zauważalna zmiana. Z radością wymieniłam bieliznę, wreszcie moje staniki są ładnie wypełnione. Kto wie, może w przyszłości zdecyduję się na operację, żeby ten efekt był na stałe.
Inna pacjentka, 34-letnia Joanna, prawniczka, tak opisuje swoje doświadczenie: Do zabiegu zachęciła mnie jego mała inwazyjność i zastosowanie substancji, która naturalnie występuje w naszym ciele. Jestem bardzo zadowolona, mój mąż równieżNareszcie mogę nosić bluzki z dekoltem: z miseczki A przeszłam na C. Sam zabieg trwał około 40 minut, następnego dnia odpoczywałam w domu. Czułam ciągnięcie w piersiach przy unoszeniu rąk, ale ten ból był do wytrzymania. Po tygodniu byłam na zdjęciu szwów i kontroli. Wszystko było ok. Zabieg polecam kobietom, które boją się operacji. Świetnie, że w Polsce jest już dostęp do tak nowoczesnych metod.
Przeciwwskazaniem do zabiegu są: wysokie ryzyko zachorowania na raka piersi, torbiele w gruczołach piersiowych. Również choroby autoimmunologiczne (tarczycy), wątroby i nerek, ostre i przewlekłe infekcje, zaburzenia krzepliwości krwi, a także stwierdzona nadwrażliwość na kwas hialuronowy wykluczają możliwość wykonania zabiegu.
Korzyści zabiegu z Macrolane
1. Jedyny na rynku naturalny preparat dedykowany do ujędrniania i powiększania piersi
2. Bezpieczna i krótka procedura, wykonywana w znieczuleniu miejscowym
3. Natychmiastowe, naturalne efekty
4. Zabieg niewymagający hospitalizacji
5. Nieinwazyjna technika pozwalająca na natychmiastowy powrót do codziennej aktywności
6. Brak blizn po zabiegu
7. Pełny wybór objętości oraz częstotliwości stosowania zabiegu
8. Długotrwale, lecz nie permanentnie, utrzymujące się efekty zabiegu
9. Przebadany klinicznie, innowacyjny produkt, stworzony na bazie kwasu hialuronowego
10. Bardzo naturalny efekt wypełnienia, uniesienia piersi
Zrodlo : wizaz.pl
Napisano 26 października 2008 - 21:45
jejku gdybym tak mogla chociaz na B na poczatku sobie powiekszyc byloby superowo
[ Dodano: 2008-10-26, 21:46 ]
tylko nie rozumiem tego co napisala tak 2 kobieta ze zdejmowali jej szwy
czyzby igla zostawiala takie slady ktore trzeba zszywac?
Napisano 26 października 2008 - 22:48
no tak ale implanty sa sztuczne a ten kwas jest naturalnytylko że kwas jest na 18-24 miesiące a implant na 10-12 lat