Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wyprawka plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 08 grudnia 2021 - 22:23

Mamusie, od lutego czekają nas zajęcia plastyczne i zaczynam kompletować wyprawkę. Co warto kupić i na pewno się sprawdzi, a co sobie odpuścić? Chcę zrobić sensowne zakupy, a doświadczenia nie mam, bo za moich czasów plasteliny były dwie, a teraz jest z tysiąc. :D

#2 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 13 grudnia 2021 - 10:25

Może dadzą Wam jakieś listy, co będzie potrzebne? Myślę, że nie warto za duzo kupować z wyprzedzeniem, bo potem może się nie przydać. Jeśli chcesz kupić coś już teraz to ja bym postawiła na pewniaki, takie jak farby, kredki, ołówki, plastelina. Nam się bardzo dobrze sprawdzają produkty z astry, świetna jakość, a cenowo przystępne.

#3 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 15 stycznia 2022 - 22:43

Tak, na tej liście same takie pewniaki właśnie, ale myślałam, żeby zebrać wszystko w jakiś plecaczek i zrobić wielkie wyprawkowe WOW. No wiesz, taką niespodziankę. :D Astra znam, ale tyle tego jest od nich na półkach, że nie umiem wybrać. Masz jakieś sprawdzone, które na pewno nie zawiodą i nadadzą się dla słabych rączek? Wiadomo, my na pierogach poćwiczyłyśmy ugniatanie w święta, ale u moich pociech to słabo jeszcze z motoryką i naciskiem. ;)

#4 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 23 stycznia 2022 - 23:16

A próbowałaś tej plasteliny z astry? Jest miękka i plastyczna, małe rączki sobie z nią świetnie radzą. Kredki polecam raczej trójkątne, łatwiej wyćwiczyć chwyt, moze metaliczne jumbo? albo dwustronne? Zawsze to większy wybór kolorów i większe wow ;) A astra ma je w zestawie w temperówką, więc nie musisz kupować dodatkowo do róznych rozmiarów kredek

#5 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 28 stycznia 2022 - 08:06

No właśnie nie próbowałam, ale kupiłam w ciemno i jesteśmy zadowolone,
ale absolutnym hitem okazał się stylowy piórnik, który zrobił furorę na całą grupę. :-D
Co to za kredki? Bo nie bardzo kojarzę.

503021021_3.jpg

Użytkownik Tilla edytował ten post 28 stycznia 2022 - 08:06

#6 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 28 stycznia 2022 - 22:33

Takie trójkątne, że łatwiej dziecku chwycić prawidłowo, np te:

71e983263e28df32gen.png