Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Operacja plastyczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#161 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 20:09

Powiem krotko, to czy trzeba czy nie wymieniać dla delikwentki poddającej się zabiegowi nie jest szczegolnie istotne. Co bęzdie? skąd mam wiedziec co bedzie za 10-15 lat?? Kto wie?? Może mi się znudzi rozmiar, albo faktycznie dostrzegę, że cos mi sie np. "zmieniło", co wcale nie musi się dziać, ale moźe mi sie wydawać. Ja na moje piersi mam gwarancję dożywotnią - na same implaty oczywiście. Naturalnie moźe się cos poprzesuwać itp, ale to jest ryzyko przy takim zabiegu. Jednak to ryzyko jest niczym w porównaniu do komfortu jaki się czuje. Jak któras tu ładnie napisała gdy się miało (nie miało) mikroskopijne piersi tzw płaską deske!!
Ważnny jest chirurg i klinika gdzie wykonuje się zabieg i tyle
lilian

#162 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 grudnia 2008 - 09:34

skąd mam wiedziec co bedzie za 10-15 lat??

wlasnie. nie mam zamiaru sie martwic na zapas. Trzeba byc swiadomym, ze komplikacje w przypadku operacji plastycznych moga sie pojawic zawsze.
Mysle, ze to juz wszystko lezy w psychice czlowieka.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#163 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 19:30

Moze nie typowa operacja plastyczna co zabieg...dzis widzialam usuwanie pieprzyka, grrrrrrr az mi ciarki przeszly :-? spryskuje sie czyms, fiolet nie wiem co tam jeszcze, czeka sie chwile i ostrym nozykiem przejezdza sie po skorze usuwajac pieprzyk <stres></span> na zywca
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#164 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 19:34

usuwajac pieprzyk na zywca

ała!!!!
ale sobie metode wymyslili :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#165 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 07 października 2009 - 18:31

Zastanawiam się teraz właśnie nad tym czy by sobie nie usunąć pieprzyków z twarzy bo mam 3 w jednym miejscu i wygląda to jak znamię,,, nie jest to jakiś problem, ale ,,
na pewno nie bez konsultacji lekarskiej i z pełnym przekonaniem.
Dlatego też odświeżam temat,,,,
może jakieś porady ???

#166 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 08 października 2009 - 09:10

bella10, poszukaj chirurgow w twojej okolicy (bo ja tylko do plastyka bym sie udala z takim problemem) i wysylaj maile z pytaniami o wszystko, co cie interesuje na temat zabiegu.

#167 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 października 2009 - 12:17

ja nie zdecydowałabym się na to raczej z dwóch przyczyn
:arrow: po pierwsze strach ze coś nie wyjdzie a będzie bardzo bolało
:arrow: po 2 braku pieniędzy

Wyjątkiem byłoby gdybym uległa jakiemuś wypadkowi i wyglądałabym jak potwór

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#168 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 08 października 2009 - 19:53

Ja na operację też bym się raczej nigdy nie zdecydowała. A co sądzicie o botoxie? Właściwie nieinwazyjny, odwracalny. Zrobiłybyście sobie taki zabieg?
Dołączona grafika

#169 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 października 2009 - 19:57

chciałabym swoją opadającą prawą powiekę zoperować ... bardzo mnie to drażni i czuję się tak nie za dobrze z tym...
mam nadzieję że się uda mi spełnić to małe marzenie :)

#170 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:56

Ja na operację też bym się raczej nigdy nie zdecydowała. A co sądzicie o botoxie? Właściwie nieinwazyjny, odwracalny. Zrobiłybyście sobie taki zabieg?

Botox dobra sprawa na zmarszczki, jak będę je miała to się nie zawaham wstrzyknąć sobie troszke :)
A jeśli chodzi o pieprzyk, albo opadającą powiekę, to jak już wspomniałam w innym wątku trzeba wybrać się na konsultacje do chirurga plastyka. Ja też zamierzam to zrobić :)

#171 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:59

Botox- jeśli ktoś lubi bezwyraz na twarzy to jak najbardziej ;) Moja ciotka wstrzyknęła sobie x czasu temu. Niedość, że twarz w ogóle mimiki nie miała, to jeszcze nacierpiała się na zabiegu, jakby jej ktoś wrzątek do skóry wstrzykiwał. Mimo bodajże znieczulenia miejscowego.

#172 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 09 października 2009 - 21:44

No ja na pewno ze swojej strony na nic radykalnego nie zdecydowała bym się ,,, ale poszukam jeszcze i poradzę się lekarzy, zacznę od dermatologa, a co do botoxu to myślę że jak dobrze zrobiony to jest OK, widziałam fajne efekty.

#173 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 08:51

u nas dziewczyny nie sa aż tak nawiedzone z tymi operecjami biustu jak na Wschodzie :shock:
masakra :shock: jak oglądałm wczoraj jeden z bardziej pustych programów na mtv to wszystkie uczestniczki 'ulepszały swoje malenstwa za pomocą skalpela'
jakieś mega problemy z samooceną miały czy jak :roll:

ja bym nie chciała, dla mnie to sprawianie sobie zbędnego bólu z powodu chorych zachcianek :roll: :shock:

nie mówie o sytuacjach w których ktos chce zlikwidowac szpecące znamie czy coś.
w sumie jak kto lubi ;-) ;-) ;-) ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#174 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 października 2009 - 08:57

jak na Wschodzie :shock:

na Wschodzie, czy na Zachodzie? ;)

ja bym nie chciała, dla mnie to sprawianie sobie zbędnego bólu z powodu chorych zachcianek :roll: :shock:

Kwestia zachcianki czy konieczności, albo wyboru między byciem zdrowym czy chorym.

#175 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 października 2009 - 08:58

gdzies czytłam ze sa juz taki liniki gdzie robia symulacje jak bedzie sie wygladac po operacji biustu i czy rozmiar , kóry sie wybrało jest odpowiedni.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#176 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 09:08

na Zachodzie?

fakt ;-) ale gafa :shock: :shock: :shock:

robia symulacje jak bedzie sie wygladac po operacji biustu i czy rozmiar , kóry sie wybrało jest odpowiedni.

dobry biznes, bedą ulepszac i ulepszac bo klientek nie brakuje ;-)
Co to jest miłość ?

#177 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 października 2009 - 09:11

Wiesz Majorka, teraz po operacji jest stosowana fizykoterapia, czyli zmniejszanie bólu i szybkie gojenie się ran, także ból to przeszłość. Każda szanująca sie Klinika na pewno posiada taki aparat. A poza tym widziałyście w programie Chcę być piękna, jakie kobietki były szczęśliwe....

#178 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 09:58

myszolina, szczęsliwe??
a co przechodziły?? jakie załamania po drodze, no nie nie powiedziałabym że je zupełnie nie bolało :roll:
jak 'puszacza' znieczulenie to pozostaje faszerowac sie środkami przeciwbólowymi <bezradny></span>
w tel wszystko ładnie pięknie pokazane. Zobacz sobie program na jakimś programie naukowym o skutkach operacji plastycznych i tych niby nie bliznach jak wyglądaja po upływie lat ;-)
Co to jest miłość ?

#179 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:16

Przecież napisałam, że jak puszcza znieczulenie to jest fizykoterapia, poczytaj sobie trochę na
ten temat na stronie Kliniki Sankowskiego. Poza tym niektóre dziewczyny miały krzywe nosy i nie mogły dobrze oddychać, taka operacja przywracała im radość życia i swobodę oddychania.
bella10znazłam,że dr Jagielska zajmuje się pieprzykami.

#180 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:19

Dlatego trzeba rozróżnić operację zachciankową, a operację związaną w jakiś sposób z naszym zdrowiem- operacja krzywego nosa, który utrudnia oddychanie, jest wg mnie zrozumiała, to samo mogę powiedzieć na temat dużych piersi, które stanowią zagrożenie dla kręgosłupa, potem dla ciąży. Ja mam z tym problem i nie daję sobie powiedzieć, że nigdy tego nie zrobię, może przed ciążą będę chciała je zmniejszyć, jeśli będę miała za co. Poza tym za te dziesięc lat wszystko pójdzie do przodu, może operacje będę w ogóle inaczej wyglądać ;)