Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

problemy z pęcherzem i nerkami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#21 lalacruz

lalacruz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 02:19

Przygotowuje się ją z własnego moczu w laboratorium. Jeśli znajdą Ci prędzej bakterię , a to wyjdzie po posiewie moczu. Warto się jeszcze dowiedzieć, czy nie masz zalegania moczu w pęcherzu. Wtedy autoszczepionka nie ma sensu. I pewnie z basenu będziesz musiała zrezygnować na stałe. Te dolegliwości będą nawracać.
Trzymam kciuki, że jednak to tylko chwilowe i nic Ci poważnego nie grozi.
Pozdrawiam ;-)

Wpisz na google- autoszczepionki, mnie wyskoczyło jedno fajne laboratorium.

#22 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 15:41

lekarz - koeniecznie! tak jak dziewczyny pisza nie ma z tym zartow. ja dwa razy w szpitalu lezalam z tego powodu za dzieciaka (a zaczelo sie od tego ze nie chcialo mi sie chodzic siusiu jak sie chcialo tylko powstrzymywalam...), diety, zadnego kapania sie w wannie morzu itd...przez dobrych kilka lat... potem na poczatku studiow nawrot krotki bo madre dziecko w krotkich koszulkach zima chodzilo...i mnie przewialo..skonczylo sie na pogotowiu i nocy spedzonej w szpitalu. Bol niesamowity. Nikomu nie zycze, nie mowiac o ograniczeniach dietach itd..od tamtej pory dlugie kurtki i dbam o te kwestie. bo naprawde warto!

#23 Mija

Mija
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 15:32

Ja też miałam ten problem, zaczeło się w maju, lekceważyłam to ( głupia byłam), tak wytrwałam do października i poszłam do lekarza. Brałam antybiotyki ponad 2 miesiące tak się załatwiłam :-/ Porażka...teraz musze strasznie uważać bo lekko się przeziębie i odrazu mam to samo :-/ Mi lekarz powiedział, oprócz tego, że można się tego nabawić przez sikanie w miejscach publicznych, zimno itd...dodał także że podczas pieszczot często mężczyzna przenosi, nawet nieświadomie, bakterie z okolic odbytu do pochwy... :-/
Z lekarstw polecam Nefrecil, jest genialny, działa przeciwbólowo, znieczulająco...objawy odrazu ustępują...tylko sika się na czerwono :mrgreen:
Dbać kobitki o te sprawy bo później przy ciązku mogą być problemy!!!
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#24 lalacruz

lalacruz
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 23:41

A ja po latach dowiedziałam się, że mam przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek, dysfunkcje pęcherza, zaleganie moczu, nietrzymanie moczu itd.. Choroba często przypomina o swoim istnieniu. Rok studiów w plecy i podejrzewam,że w pierwszej ciąży silna infekcja przyczyniła się, że było puste jajeczko. Skończyło się dwutygodniowym pobytem w szpitalu i łyżeczkowaniem obumierającego jajeczka.
Dziewczyny to nie żarty.
Do końca życia zakaz kąpieli w basenie , w morzu itd. Tylko w wannie można.
A bakteria która się do mnie przyczepiła to E.Coli. Autoszczepionka nic tu nie pomoże. Warunek: nie może nic zalegać w pęcherzu.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno . Jak nie boli to zapominam o chorobie i staram się normalnie żyć.
( A to tylko jedna z wielu moich chorób. Nic w tym wstydliwego, że jestem osobą niepełnosprawną. Żyję i funkcjonuję jak reszta społeczeństwa. Tylko częściej mnie nie ma.)

;-)

Kakua mam nadzieję, że już jest ok?

#25 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 23 maja 2008 - 21:53

Witam was może ktoś miał podobny problem i się wyleczył!!Mam ciągłe parcie na mocz,to jest nie do zniesienia mimo brania leków!Brałam najpierw Rovatinex,potem Norsept ,a teraz biorę Ginjal,który pomaga dopóki ma działanie.Miałam badania ogólne moczu,posiew moczu i USG jamy brzusznej,a także kreatyninę z krwi i nic nie wykazały te badania,wszystko w normie.Ja jednak czuję się z dnia na dzień coraz gorzej,mam zawroty głowy i senność a do tego zmęcznie.Nie mam jużsiły tak żyć ,bo lekarze nie wiedzą co mi jest,a leczę się już dużo lat.Byłam u urologa i mi powiedział że to nie nerki.Boli mnie w krzyzu i korzonki też bolą .Mam już dość lekarzy ,którzy nie robią konkretnych badań ,tylko jakieś leki przepisuja i na tym koniec.Pomóżcie co mam zrobić,jakie badanie i do jakiego lekarza mam się udac ?Do nefrologa czy urologa?Sorki że tak duzo piszę .Jeżeli ktoś z was miał cos podobnego i się wyleczył to proszę o porady. <bezradny></span>
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#26 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 23 maja 2008 - 22:04

Słyszałam, że Urosept pomaga, ja ciągle miałam zapalenie pęcherze, bo strasznie łatwo je łapię i on mi zawsze pomaga. Próbowałaś?
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#27 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 24 maja 2008 - 09:57

próbowałam Uroseptu ,Uronat tez brałam a takze Urinal i nic nie pomaga,teraz biorę Ginjal ale może za krótko żeby mi pomógł :roll: <ciaoo1></span>

Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#28 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 24 maja 2008 - 16:52

Iwunia dzieś pisałaś o nerwicy,częśc objawów także parcie może byc powiązana,zwłaszze sennośc,zawroty głowy,zmęczenie.jeżeli nie pomagają leki od urologa może porozmawiaj o tym z psychologiem który przepisuje ci leki na nerwice,moż to też skutek uboczny któegoś z nich,niektóre obniżają ciśnienie powidując sennośc są też takie które są jakby moczopędne.a lekarze często nie zwracają na to uwagi
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#29 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 24 maja 2008 - 23:20

Do ANUSEK: dzięki za radę ale ja mam ten problem wtedy jak nie biorę żadnych leków,także odpada teoria że to niby od leku na nerwicę,pomaga mi jedynie Ginjal ,ale jak przestaje działać to znów się zaczyna sikanie ,mam też wydzielinę z cewki moczowej ,a właściwie już mi przeszła po Ginjalu więc wiem że to może piasek w nerkach,tylko nie wiem dlaczego w badaniach nic nie wykazało?????????Ginekolog tez twierdzi że to nie upławy bo mam dobre wyniki z cytologi,a pomagał mi Norsept tyle ze to antybiotyk i na recepte ,więc nie chciałam tego brać ,bo lekarz mi nie przepisał kolejnej dawki.to napewno nie od nerwicy ,zapewniam wiem to na 100%.Dzięki za rady ,ale nie pójdę do psychologa ,bo mam daleko ,a poza tym nie mam takiej potrzeby.Trzymaj się cieplutko !! :roll: ;-)

#30 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 30 maja 2008 - 07:41

Furaginum jest dla mnie bezkonkurencyjny.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#31 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:36

to znowu ja,niestety moje objawy się powtarzają z parciem na mocz co chwilkę biegam do łazienki i robię po kropelce i tak w kółko,jestem już tym zmęczona,poradzcie mi co ja mam zrobic?????????????biorę znów Ginjal ,ale to nie pomaga jak powinno i chce mi się płakać! :cry: <blabla1></span> <allah1></span> <sciana></span>

#32 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:41

no więc wyszło, że zbagatelizowałam wcześniej problemy z pęcharzem i się trochę załatwiłam uroseptem.radzę iść do lekarza. sikałam krwią i babka mi powiedziała, że mam efekt niedoleczonych przeziębień.dzisiaj brałam ostatnia tabletkę no i jest ok, jeszcze biorę jakieś witaminki i jeden lek, ale antybiotyku koniec. a też bolało mnie na maxa jak sikałam, nie mogłam przez trochę wstac z wc. lekarz da tabletki i będziesz miała kłopot z głowy

#33 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 20:54

Niki ja już byłam u wielu lekarzy i wydałam kupę kasy na leki skuteczne ale na krótko. Mój lekarz rodzinny nic mi nie chce pomóc bo uważa że to na tle nerwowym, a ja mam tego dosyć muszę chyba zmienić lekarza. Zamierzam sie udać do znachora, który jest azjatą i leczy dłońmi coś jakby bioenergoterapeuta ala Kaszpirowski :-PJ Jak sądzicie czy to dobry pomysł???? :-?

#34 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 07:06

Iwunia, nie obraź sie ale iście do znachora dla mnie to nie magda rzecz ale kasę co tego znachora wydasz wydał bym na prymarnego urologa .... poszukał bym na necie opinii o ni m i poszła ....ale nie cierpię za często na zapalenia i urosept mi wystarcza... jednam mam je po każdym grillu i innych imprezach gdzie siedzi sie na ziemi....

#35 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 14:57

dzięki za radę,przemyślę to napewno,ale może lepiej iść do nefrologa bo urolog mi nie chce pomóc ,powiedział że lekarz rodzinny powinien się tym zająć i myślę sobie, że powinnam isć po skierowanie do ginekologa żeby się udać do nefrologa??!!!

[ Dodano: 2008-09-06, 22:36 ]
Zmieniłam lekarza zrobiłam badania i się okazało. :lol: że wszystko jest dobrze tylko mam pęcherz nadreaktywny i muszę brać leki , dopiero teraz się czuję dobrze bez latania co chwilkę do łazienki , :-D

[ Dodano: 2008-09-28, 22:14 ]
Myslałam ze już wszystko się układa i ze nic mi takiego nie dolega ,ale się zawiodłam na lekarzu i zmieniłam go na innego . Kolejne rozczarowanie ,jestem chora ,ale żaden lekarz nie wie co to jest ponieważ badania moczu wychodzą dobrze i krew także jest w porządku, tylko ja się męcze z tym bólem w nerkach i pęcherzu , biorę nospę i muszę czekać do wtorku na USG .Mam już dosyć tego bólu i częstomoczu , a lekarze to tępaki!!ostatni lekarz jaki mnie badał mówił ze da mi skierowanie do szpitala , i jakos się nie doczekałam . Byłam już na izbie przyjeć ale mnie nie przyjęli ,bo nie mam gorączki i mają mnie gdzies!!Zrobiłam jonogram i wyszedł mi trochę niższy sód i potas , a lekarz który widział te wyniki ,powiedział ze to nic złego , to po co te badanie jezeli mnie olewają i te moje bóle ,to jakiś koszmar!!!!!!!! :roll: :cry: Pomózcie co ja mam zrobić???????Wiem że mam czekać ,ale co dalej???

#36 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 11 października 2008 - 18:41

A próbowałaś takiej szczepionki Uro-Vaxom? Teraz ją biorę i muszę Ci powiedzieć, że mi przeszło. Jest w ciul droga, bo kosztuje 90zł za opakowanie, a przy częstych nawrotach trzeba wziąć aż 3 opakowania, ale myślę, że zdrowie nie ma ceny ;) Najlepiej stosować to z innymi lekami. Ja brałam z Uroseptem i przeszło: mam już spokój od miesiąca, a wcześniej miałam nawroty co 1-2 tygodnie.

#37 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 14 października 2008 - 21:52

Dzięki wypróbuję tej szczepionki ,ale najpierw zrobię jakieś dodatkowe badania ,urografię czy coś jeszcze , dowiem sie niedługo .Dzięki za dobrą radę! :lol:

#38 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 14 października 2008 - 21:55

Nie ma sprawy ;) Mi lekarka to przepisała, bo powiedziała że nie ma co nerek niszczyć innymi środkami.

#39 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 15 października 2008 - 14:59

Mam takie pytanie. otóż czy bóle stawów i takie bóle reumatyczne nóg i rąk mogą mieć coś wspólnego z pęcherzem???????Ponieważ ja mam cały czas te bóle i przez to się budzę w nocy ,a poza tym wtedy mi sie nasila częstomocz i boli mnie podbrzusze. :roll: :cry:

#40 Kicia90

Kicia90
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24 grudnia 2009 - 10:27

Nie wiem czym to może być spowodowane ,ale ogólnie od pewnego czasu mam problemy z pęcherzem,ale biorę leki i jest w miarę okey. Co jednak zauważyłam to przy dłuższym pobudzaniu nie odczuwam przyjemności z tego jak powinnam, tylko zaczyna chcieć mi się siku.Ciążę wykluczam...3 testy na nie, okres normalny w terminie, żadnych objawów...więc.
Miała z was może taki problem? Co myślicie...
Myślę przede wszystkim wybrać się do ginekologa.