Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy kwietniowe :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
179 odpowiedzi w tym temacie

#101 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 17 kwietnia 2015 - 08:45

Znalazłam fajny gitarowy koncert i to darmowy, muszę dzisiaj zarezerwować miejsca to w weekend skoczymy :-P Czasem trzeba "zaszaleć".

Pewnie, ze tak. Trzeba korzystać. To że jest dziecko nie znaczy, ze trzeba być uwiązanym w domu ;)

W pt bedzie pod opieka moich rodzicow, a my z mezej jedziemy na "Szybkich i wscieklych." Mamooooooo, 8mcy czekalam na ten film, na tem miesiac, na te date Jak ja sie ciesze

Tez uwielbiamy. Ale do kina nam daleko więc poczekamy trochę aż w necie będzie z lektorem (ja i po angielsku moge oglądać ale gorzej z Mężem :P ) i sobie obejrzymy na duzym ekranie... telewizora :lol: Swoją drogą ciekawe czy będzie 8 część :) Bo my uwielbiamy ten film. Już po kilka razy poprzednie srie leciały w tv i za każdym razem oglądamy :)

Jak się cieszczę, że jutro piątek :-)

Mimo, że nie mam jeszcze planów na weekend ;-)

My już plany mamy na niedzielę. Wyjazd do znajomych. W sumie to przy okazji do chrzestnej Synala ;)

Oswajam sie z rola babci...zakochalam sie w Laurce od pierwszego spojrzenia.

Ile wnusia ma miesięcy?

Dziś lajt w pracy :) W końcu piątek, piąteczek, piąąątuuniiooo <ookk>

#102 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 08:48

@nikus szkoda ze tak mało cie ostatnio na forum :*

Jeeezu ale jestem gruba
jeezu ale głupoty piszesz :P

nie mam jeszcze planów na weekend

j juz cały zaplanowany ;-)

No mogę to samo powiedzieć
pisałas ze podobasz sie sobie ;-)

pośladki trenuję ostro. Zawsze to coś.

;-) trzeba dbac o ten atrybut kobiecosci.

@gogi gratuluje babciu ;-)

byłam w srode na szczepieniu kota , ale okazało sie to niemozliwe. i wydałam do tego 85 zl.pod wzgledem wydatków to jest najgorszy miesiac w roku , a swinka skarbonka nie tyje.

jeszcze z łozka nadaje , ale zaraz wybywam

Ile wnusia ma miesięcy
raczej dni ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#103 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 09:56

No mogę to samo powiedzieć
Podobam się sobie, ale w ubraniu  :lol: Bo bez już nie wyglądam tak reprezentatywnie  :lol:

Hej :)

Dziś coś może ruszę z pisaniem pracy. Byczyłam się cały tydzień, to teraz trza się spiąć. Dom ogarniam, bo chyba wpadnie kuzynka na pogaduchy. Ciastka mam i jakieś tam inne rzeczy, alko też  :mrgreen:

Maseczkę sobie robię z rana, bo akurat na razie nigdzie nie wychodzę. 

#104 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:10

@gogi, ja jeszcze nie gratulowałam :P

Więc gratuluję babciu!! Śliczna wnusia. Dużo zdrówka :) :)

W końcu piątek, piąteczek, piąąątuuniiooo

U mnie weekend przyszedł szybciej. Dziś odpuściłam sobie szkołe, bo nudnawo ostatnio. A ja historią średnio sie interesuję. Zwłaszcza niemiecką :lol:

a swinka skarbonka nie tyje.

Kurde. Nie znam chyba nikogo, kto ostatnio nie miałby problemów ze 'świnką skarbonką".

Witam się w przelocie <bananowy1>

Jestem aktualnie między sprzątaniem kuchni i łazienki. Aktualnie mała przerwa na herbatę (kawa się skończyła <cryyy> ). Pogoda była ładna, ale zaczyna się porządnie chmurzyć.

Wczoraj zaliczyłam letni shopping, i kilka ciuszków wpadło do szafy :D

Ogólnie u mnie bardzo dobrze. Za 7 dni o tej porze będę siedziała w autobusie, w długiej podróży. <serducho> <serducho> Już się doczekać nie mogę. 2 tygodnie przyjemności <huraaaaa> <huraaaaa> <huraaaaa>

Idę kończyć porządki i zabieram się za "Gre o tron" <jezorek11>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#105 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:20

<hellooo1>

Coś dziś ogarnąć się nie mogę kompletnie. Chciałam wstać z łóżka, nie udało się, więc jeszcze zalegam, ale daję sobie max 15 minut, biorę prysznic, sprzątam i uciekam na zakupy. I jednak nie ma to jak mieszkać z siostrą - rano dostałam śniadanie i kawę :mrgreen: Czwarty dzień diety, Aśka pilnuje godzin posiłków :lol: A u mnie na minusie już 1,5 kg! Na razie pewnie sama woda ;-)

Na popołudnie umówiłam się z koleżanką na małe ploty, a potem od razu pędzimy na urodziny dobrego kolegi. Na ten wieczór nie mogę się doczekać od tygodnia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nieczęsto zdarza się, żeby zebrać tak dużą, fajną ekipę razem i w tym samym czasie. Będzie przynajmniej 20 osób, a każdego autentycznie uwielbiam :mrgreen:  i tylko żałuję, że jutro idę na cały dzień do pracy...

#106 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:37

raczej dni ;-)

Aaaaa to nie wiedziałam :mrgreen:

U mnie weekend przyszedł szybciej. Dziś odpuściłam sobie szkołe, bo nudnawo ostatnio. A ja historią średnio sie interesuję. Zwłaszcza niemiecką :lol:

Nie znosiłam historii i nie znoszę. Nawet historii Polski. To była moja "pięta Achillesa". Jak na studiach moim pierwszym egzaminem był egzamin z historii Polski i jak o nim się dowiedziałam to się popłakałam <umieraam> Cięzko było ale dałam radę co by przez tę historię nie zawalić studiów choć byłam na skraju załamania :roll:

#107 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:38

Dzien dobry!

Cos ostatnio nie mam weny na pisanie .. Nawet mnie nie ciagnie zeby odpalac laptopa...
Ostatni tydzien mielismy z Polowkiem zabiegany. Pod wzgledem wesela. Niby dwa lata do terminu a upatrzony zespol i fotograf juz zajeci... Szukamy dalej.

Dzis odwiedzam moje blizniaki.
Weekend wolny od uczelni wiec odpoczywam.

Milego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#108 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 11:52

Bo bez już nie wyglądam tak reprezentatywnie

mam to samo w 100 % moge w rajtkach chodzic w megaskąpych spodenkach , ale w samych spodenkach bym nie wyszła.

Czwarty dzień diety, Aśka pilnuje godzin posiłków A u mnie na minusie już 1,5 kg! Na razie pewnie sama woda
jak cie znam to wiem, ze to dopiero początek , masz jakis plan ile chcesz kilo czy poprostu chcesz by sylwetka nabrała ulubionych kształtów ??? 

Nie znosiłam historii i nie znoszę. Nawet historii Polski. To była moja "pięta Achillesa".
o tak , zawsze byłam za leniwa na uczenie sie na pamiec.

podskoczyłam do biedronki kupilam oliwce rajstopy na komunie.i rajstopki dla chrzesnika,znów musiałam ruszyc oszczednosci. dopiero na swieta sie wykosztowałam, a teraz ma dzieciak urodziny :roll:

glowa mnie boli ,ide do pracy a tak mi sie nie chce

:cry:

jutro wolne

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#109 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 12:33

masz jakis plan ile chcesz kilo czy poprostu chcesz by sylwetka nabrała ulubionych kształtów ???

Max 4-5 kg. Kiedyś całkowicie przez przypadek, za sprawą biegania schudłam do 52 albo 53 kg, nie pamiętam już dokładnie, w każdym razie kompletnie się sobie nie podobałam. Wyglądałam jak wieszak i przeraziłam się, patrząc na siebie w lustrze, po czym zrobiłam frytki :lol: Nawet M. po czasie przyznał, że byłam zdecydowanie za chuda. Chociaż teraz bardziej niż na wagę patrzę na centymetry ;-)

zawsze byłam za leniwa na uczenie sie na pamiec.

Kiedyś też twierdziłam, że historia to jedna z najnudniejszych dziedzin, gdzie chodzi tylko o zapamiętywanie dat i nazwisk, do czego kompletnie nie miałam głowy ani zapału. Do momentu, aż w liceum trafiłam na całkiem fajną babkę, która polecała nam sporo książek i na której lekcjach zaczęłam naprawdę słuchać, uważać i robić miliony notatek. I kiedy czytasz książkę np. o rewolucji francuskiej, która ma 700 stron o wiele łatwiej, szybciej, przystępniej i bardziej logicznie zrozumiesz co, o czym, dlaczego i jak, niż przeglądając rozdział w podręczniku mający kilka stron wypełnionych wyrwanymi skądś tam datami i nazwiskami, które trzeba wykuć na pamięć. Tak samo Napoleona, którego w szkole nie znosiłam i przeklinałam za tyle bitew, których dni, lata i rezultaty ryłam bezskutecznie poznałam i zaczęłam rozumieć najpierw dopiero po "Wojnie i pokoju".

#110 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:09

jeezu ale głupoty piszesz

ogólnie używam wyrażenia 'tłusta'

prawda jest okrutna :cry:

Dom ogarniam, bo chyba wpadnie kuzynka na pogaduchy. Ciastka mam i jakieś tam inne rzeczy, alko też 

ale fajnoooo :-D do mnie miała przyjść psiapsióła, ale odwołała :-( nudno mi samej :-P

wyszłabym pojeżdzić, ale chmury mnie skutecznie odstraszją.... 

Buuu

W pracy towarek, więc zleciało pracowicie.

Nowe płyny do prania, kapsułki, proszki :lol: A ja tak mało piorę :-(

Muszę ruszyć dupsko na zakupy spożywcze, bo pustki się zrobiły.

Nie wspomnę, że mam ochotę na kiłbaskę z grilla, a tu pogoda taka kapryśna...

Pomarudziłam więc zmykam ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#111 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:24

Pod wzgledem wesela. Niby dwa lata do terminu

Oj zleci, zleci. Pamiętam jak nie jedna pisała tutaj o zaręczynach, a już mają dzieci.

mam ochotę na kiłbaskę z grilla

Ale mi smaka narobiłaś. Mam straszną ochotę na grilla i zimne piwko.

Póki co zadowolę się piwkiem u siorki.

Przeserialowałam popołudnie, bilet zamówiłam <jupi>  i lecę się ogarniać.

Przyjemnego weekendu <tancze>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#112 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 17:37

A teraz sobię grzeszę- M. mi przywlukł tego nowego Lecha Diesel, także ten no
Dobry?

Kupiłam, ale jeszcze nie piłam. 

nixqp2.png

#113 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 18 kwietnia 2015 - 18:36

Aaaa, dziś po raz pierwszy od X czasu postanowiłam wybrać się do fryzjera i wiedziałam że tak będzie - oczywiście wróciłam zapłakana :lol:

Chciałam, żeby mi grzywkę obciął tak, żeby zaczynała się na kości jarzmowej, pod okiem, ale po co skoro może zaczynać się już na czole :lol: I przyznam, że chciałam tę grzywkę skrócić, ale nie kurwa aż tak ! Do tego jeszcze poleciało trochę po długości, bo niby 'lepiej będą wyglądać'. No zła wyszłam jak osa, teraz już jest trochę lepiej, przyzwyczaję się i będzie git a za jakiś czas bardziej odrośnie i zacznie się układać.

Ale rozumiem kobiety, które fryzjerów boją się bardziej niż stomatologów i ginekologów razem wziętych - ja do nich na pewno należę :mrgreen:

I takim oto sposobem humor mi się na cały dzień popsuł, w dodatku jeszcze pogoda kiepska, nauki dużo - mogę umierać :lol:

Życzę miłej niedzieli wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#114 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 15:58

Witam w niedzielę :)

Nie mam weny na pisanie i czytanie jakos ostatnio :/

Pogoda za oknem...słoneczko ale zimno :/

Miłej niedzieli :)

#115 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 17:14

Gogi widze ze tez na dzialce dzialasz:) co sadzisz? ja rabatke bede robic :)

Nikus wspolczuje przejsc, my bylismy 5 dni w szpitalu i psychike niezle taki pobyt zdziera ;/

dobrze ze juz ok

Inqa czyli na polokragło chcialas tak? ja tak mam. Ale powiem Ci ze dlugo zajelo znalezienie fryzjera ktory by sobie z tym poradzil  :lol: az strach robic cos wiecej:p 

i powiem ci ze owszem, wole do ginka isc :P

karate ja bym chciala tak z 10-15 kg. Juz efekty sa super :) daje sobie czas na spokojnie do grudnia albo i dluzej

Mysle o tym bieganiu, ale nie wiem czy biorac pod uwage to ze mialam skrecone kolano to moge.

Magda u nas  teraz tez masa wydatkow. Wlasnie wczoraj skonczyl sie remont przedpokoju :))))

nie powiem ile poszlo a gdzie tam koniec....bo wymalowac jeszcze, bo oswietlenie, dodatki, listwy...a za tydzien komunia :)

a jeszcze wydatki inne :roll:

Ja wlasnie pocwiczona. cale 40 minut  :mrgreen:

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#116 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 17:57

Ja wlasnie pocwiczona. cale 40 minut
Ja też, ale krócej  :lol:

Pogoda za oknem...słoneczko ale zimno
U mnie zimno i bez słoneczka :(

Ale rozumiem kobiety, które fryzjerów boją się bardziej niż stomatologów i ginekologów razem wziętych - ja do nich na pewno należę
Ja to jednak wolę fryzjerów  :mrgreen:

#117 eM.

eM.
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 08:49

Witajcie. 

Znów zapomniałam hasła do forum, ale już sobie przypomniałam. 

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona, a ja obiecuję [ po raz któryś, niestety] że bede wpadać cześciej i więcej pisać. 

Życzę miłego poniedziałku !!!!

<bujanka1>

#118 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 10:11

@magdaaaaa jestem caly czas, tylko na pisanie mam mniej czasu (niekiedy checi)  :-P

@inqaa a ja mysle, ze mimo katastrofy fryzjerskiej nie jest tak zle  ;-)

U mnie zimno i bez słoneczka

U nas dzis sloneczko, ale i przeklety wiatr  :evil:

@Olenka zazdroszcze ci tylch podrozy DE-PL :->

Witam!

Weekend minal nam porzadkowo-rodzinnie i troche w sklepie :lol:

Maz mi wybyl na delegacje do DE, ale tylko na 2dni ;-)

Okruszek oglada bajke, a ja chwile komp i do dziela :-P

Dzis Maly zaszalam i pospal do 10 :shock: . Tak wiec dzien bedzie mega krotki i szybki :-P

Lece ogarniac moja wille ;-)  

Milego ;*

Użytkownik nikus edytował ten post 20 kwietnia 2015 - 10:11

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#119 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 17:22

Witam!
Czwarty dzien wolnego mija.Upieklam dzis chleb,ugotowalam obiad i dziergam sobie bluzke na drutach.Jak skoncze mam zamowienie na komplecik do chrztu dla Laurki :-)
Wysprzatalam szafy...na dzialke dzis nie szlam bo wieje okrutnie.
A teraz moja ukochana kawka i leniwy wieczor.:-)
Jutro do pracy.
Spokojnego wieczoru.

#120 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 18:57

Witam Drogie Panie :)

Junior padł mi w samochodzie, dzięki czemu nie było już walki przy usypianiu. Dziś miał dzień pełen wrażeń, bo mamusia postanowiła trochę poszaleć na zakupach. Cały dzień spędziliśmy w mieście. Znalazłam długo poszukiwaną sukienkę i kurtkę skórzaną więc humor mi dopisuje. Ciekawe czy będzie tak samo jak M. wróci i zobaczy te moje zakupy :D Za to w domu nic nie ogarnięte, lecę robić kolacje i posprzątać kuchnie.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png