Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy kwietniowe :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
179 odpowiedzi w tym temacie

#61 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 08:58

właśnie racze się kawką ale chyba nie jestem w stanie nic w siebie wcisnąć

Dokładnie to samo u mnie. Kawka na śniadanie. Ewentualnie jogurt jakis wcisnę.

Dostałam z rana @, obudziłam się z opryszczką i jęczmieniem pod okiem

Ale miks, współczuję. Sama ostatnio dopiero po 2 tygodniach wyleczyłam zimno, które się strasznie paprało.

Wszyscy się dziwią, że się da.

Da się <klap1> Jak się chce to sie wszystko da ;-)

Extra pogoda za oknem.

Wiosna dziś u mnie była w końcu

I u mnie od wczoraj wiosna na całego. 20 stopni. Trochę to podejrzanie brzmi z uwagi na to, że kilka dni temu przymrozki były i maks 5 stopni w dzień.

Witam po świątecznie.

Wolne zleciało bardzo szybko, za szybko. Nie zdążyłam się porządnie najeść, nacieszyć Łośkiem, a było tak słodko. <lovam1> Niestety też bardzo przykra sprawa wydarzyła się w święta, która dobiła mnie na kilka dni. Ale mam nadzieję, że jakoś to się ułoży <amen>

W planach dziś trochę nauki, bo jutro egzamin <bing1> Jakoś się nie stresuję, ale czuję, że nocka będzie nie przespana.

Miłego, słonecznego dnia życzę <czirl1> <czirl1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#62 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 15:06

@Madz...ja nie prosze o urlop tylko mowie,ze chce urlop...i slysze:teraz za duzo roboty,jak wroci z urlopu inna,w przyszlym miesiacu,po co ci urlop,itp itd.
Ale masz racje nie jestem stanowcza,daje sie zbyc,malo asertywna jestem i niewymagajaca i dlatego po doopie dostaje. ;-)

Witam!
Dzis jak na zlosc jest wyjatkowo duzo roboty,szpital dostal kase i punkty nowe?Od 15.30 jestem zupelnie sama bo jedna m urlop a kierowniczka i pomoc skonczyly juz swoja prace.Ciezki dzis mam dzien.Teraz skonczylam obiad i chwilke mam na odsapniecie.

Pan maz az na trzy tygodnie wybywa pod Nowy Sacz.Zazdroszcze Mu,przydaloby mi sie takie wybycie.
Uciekam pracowac...milego weekendu. :-)

#63 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 16:50

Dobry pogaduchowo!!! 

W cudownym nastroju :mrgreen: wolne, piękne słońce, można chodzić na krótki rękaw, J obok, może i średnio wyspana, za to z duuużą ilością energii :mrgreen: 

Pomału se ogarniam co tu sie wyprawiało jak wpadałam przelotem. Postów milion pincet do przeczytania, ale pomału, pomału ze wszystkim się ogarnę. 

Ach, cudnie! :mrgreen: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#64 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 18:21

Inqa ale widze ze babcia fajna, z poczuciem humoru. :-)

No babcia K jest już przed 70stką, ale trzyma się naprawdę nieźle i co najważniejsze - w jako takim zdrowiu ;-)

Ja wogole na tych twoich studiach ?? :-)

Zawsze jak ktoś się mnie pyta to odpowiadam, że DO PRZODU ! ;-)

Nie będę narzekać, bo przecież wiedziałam z czym się wiążą studia medyczne, to dla mnie żadna nowość.

Ale jak dotąd udało się bez żadnej poprawki i mimo, że mam świadomość, że w tym semestrze może to nastąpić to i tak uważam to za duży sukces, po prostu robię co swoje i brnę dalej. Zostało już całkiem niewiele, bo niecałe 2 miesiące zajęć a potem 'tylko' sesja. Trzeba spiąć pośladki i wytrwać :mrgreen:

Puszczasz go samego?

a to na turnus rehabilitacyjny nie można jechać samemu? :-P

Dostałam z rana @, obudziłam się z opryszczką i jęczmieniem pod okiem

<pocieszacz>

Ach, cudnie! :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:

Pogoda cudna to i humor się poprawił. U mnie raczej bez większych zmian, uczelnia, dom i tak w kółko. W zasadzie nie ma o czym pisać, liczę na słoneczne dni to chociaż humor będzie dopisywał <ookk>

miłego weekendu wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#65 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 18:23

@nie(d)oceniona alez masz dobry humorek...az sie usmiechnelam - znaczy sie masz dobry wplyw na mnie :-P

Weekend...no i fajnie.
Plany skromne - odpoczac po prostu.
Cos mi w szyje wlazlo i ledwie glowa krece. Albo przewialo, albo krzywo spalam...

Milego wieczoru :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#66 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 19:25

Kala1702, dnia 10 Kwie 2015 - 09:28, napisał:
właśnie racze się kawką ale chyba nie jestem w stanie nic w siebie wcisnąć
Dokładnie to samo u mnie. Kawka na śniadanie. Ewentualnie jogurt jakis wcisnę.
a ja jak to przed okresem , ciagle coś przekaszam.

Ale mam nadzieję, że jakoś to się ułoży

<pocieszacz>

Sama ostatnio dopiero po 2 tygodniach wyleczyłam zimno
ja od tygodnia walcze z pękniętą wargą...

@Madz

w następna nd nie złapiesz doła , bo bedziesz zajeta ;-) Fajnie , że twoja niedoszła tesciowa spotyka sie z zuzu , choc ma już swoje wnuczątko ;-)

kupilam wczoraj w ccc baleriny , juz mnie dziś udziabały ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#67 stokrotka28

stokrotka28
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 09:45

Dziewczynki! 

Dziś jest szczególny dzień! Pogoda jest fantastyczna, wiosenne  <sun_> cudownie grzeje!

Dodatkowo dziś, bez żadnych oporów, możemy jeść czekoladę, ponieważ dziś jest DZIEŃ CZEKOLADY! <jupi>  <jezorek11> Więc wszystkim dietom mówimy: NIE!  :mrgreen:

Lubiła tańczyć, pełna radości tak... ciągle goniła wiatr...

#68 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 09:52

Jakos chyba swietowac nie bede bo jak zaczne to nie skoncze :D Zreszta mozna powiedziec ze wczoraj swietowalam, bo zrobilisny sobie z Polowkiem founde z owocami :)

Niedziela... Czyli koncowka weekendu.
Do 13 siedze w szkole wiec juz niedlugo...

Pogoda super, wiec po obiedzie wyciagne Polowka na spacer :)

Milego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#69 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 10:08

Miło zajrzeć w pogaduchy, jak tak pozytywnie u Was babeczki :mrgreen:  <ookk>

Buuuu :-)

Tak się cieszyłam wolnym i co? Drugiego dnia szef dzwonił i pięknie prosił, czy przyjdę, także 

poszłam zadowolona, że 'firma beze mnie nie prosperuje' :lol: 

A tak na prawdę w tym miesiącu rozstrzyga się moje być albo nie być ;-)

Wczoraj wkońcu porządnie pojeździłam rowerkiem. Wyszło jakieś 20 km :mrgreen:

Cuuuudnie :mrgreen:

A dziś błogie lenistwo + coś tam we 2 po obiadku. 

Wiosna wiasenka <huraaaaa>

@Madź a co tam z majem? bo albo nic nie pisałaś, albo mi umknęło ;>

Miłego ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#70 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 16:22

kupilam wczoraj w ccc baleriny
Pokaż je  ;)

Pogoda jest fantastyczna, wiosenne  cudownie grzeje!
Wczoraj było o wiele cieplej i nie wiał ten silny wiatr!

A tak na prawdę w tym miesiącu rozstrzyga się moje być albo nie być
No to powodzenia! :)

Wczoraj wkońcu porządnie pojeździłam rowerkiem. Wyszło jakieś 20 km
My z mężem jeździliśmy 50minut i boli mnie pupa :P

Weekend szybko zleciał i jutro powrót do pracy. 

nixqp2.png

#71 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 09:18

baleriny , juz mnie dziś udziabały

Kurde. Z tego powodu nie moge się do tych butów przekonać.

Chociaż mam jedną parę która nie obciera ;-)

że 'firma beze mnie nie prosperuje'

Może to zaważy na Twoim być w firmie ;-)

Mega szalony weekend za mną. <umieraam>  Po piątkowym egzaminie wylądowałam na pikniku w towarzystwie gejów. I ... dawno tak dobrze się nie bawiłam. <lol>

Egzamin poszedł bardzo dobrze. Teraz 4 tygodnie czekania na wyniki. <tanczy7> <bananowy1>

No i odliczania ciąg dalszy. Już tylko 11 dni. Niech zleci migusiem. <serducho>

Od dziś wróciłam do ćwiczeń, bo majówka coraz bliżej. No i mam nadzieję po szkole odkurzyć książke.

Miłego dnia Dziołszki <opalanko>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#72 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 13:43

a ja piję herbetkę z pokrzywy i myślę co by tu dziś na obiad;) szukam też prezentu dla rodziców na rocznicę ślubu - jakby ktoś miał jakieś pomysły bede wdzieczna za podpowiedzi :)

#73 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 14:13

<hellooo1>

Witam z kawą, przy okropnej pogodzie. A było już tak pięknie... Zabieram się zaraz za nadrabianie postów, jakoś ostatnio nie miałam weny na forum i tylko od czasu do czasu podczytywałam.

Święta minęły mi może nie rodzinnie, bo przez niesprzyjający grafik nie udało mi się pojechać do domu, ale bardzo miło. Pierwszy dzień - ognisko ze znajomymi, byłym facetem i byłym szwagrem. A co, można? Można :P Drugi dzień już w pracy, ale też nie narzekam, bo odwiedziło mnie kilkoro znajomych, a wieczorem wpadła siostra z jedzeniem od mamy :)

Zaraz potem przeżyłam wielkie dwudniowe sprzątanie małego mieszkanka, pakowanie, przenoszenie i do teraz zastanawiam się, jak na takiej małej przestrzeni pomieściło się aż tyle rzeczy :lol: W międzyczasie zdążyłam wyrzucić 2 duże worki ciuchów, kilka par butów, a do zsypu chodziłam co chwilę. Przynajmniej pozbyłam się niepotrzebnych pierdół ;-) A nie rozpakowałam się do końca do teraz. Nie miałam kiedy - 12 godzin w pracy przez 3 dni pod rząd i mimo, że po powrocie do domu miałam jeszcze i energię i chęci, nie chciałam już hałasować w środku nocy. Cóż, i siostra i współlokator mają inny tryb życia, niż ja. Swoją drogą z M. widziałam się ostatnio w środę - cały czas się mijamy, więc nawet nie wiem, czy dobrze mi się z nim mieszka :lol: Dziś mam wolne i planuję dokończyć w końcu to rozpakowywanie, bo te walające się po pokoju torby i kartony już poważnie zaczynają mnie denerwować. Nie cierpię przeprowadzek!

I dietę zaczynam. Od jutra ;-) Znów od jakiegoś czasu zaczęłam jeść nie dość, że nieregularnie, to jeszcze niezbyt zdrowo, znów zapałałam miłością do chipsów i co z tego, że sobie poćwiczę, jak potem zjem całą paczkę przy filmie? Siostra ułożyła smaczną dietę i od jutra ruszamy (choć ona powinna raczej poszukać czegoś na przytycie :P ).

#74 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 15:34

My z mężem jeździliśmy 50minut i boli mnie pupa

Mnie chłop chciał wyciągnąć na rowery, ale zostaliśmy na chacie i raczyliśmy się winem. Może następnym razem :-)

Kurde. Z tego powodu nie moge się do tych butów przekonać.
Chociaż mam jedną parę która nie obciera

Ja też dostałam w skórę od balerin ostatnio. Dobrze, że wzięłam buty na przebranie.  :roll:

a ja piję herbetkę z pokrzywy

oj niedobra, nie zapomnę tego smaku nigdy chyba  :lol:

Siostra ułożyła smaczną dietę i od jutra ruszamy

Ale masz fajnie, motywacja przynajmniej jest. Razem raźniej i fajniej. 

Hej :-)

U mnie super po weekendzie. Najpierw 2 dni u J. i dużo fajnych rzeczy. Z nim nie można się nudzić  :mrgreen:

A wczoraj korzystałam z pogody i po lesie z kumplem 4 godziny chodziłam i słuchałam zwierzeń.

W czwartek znów idę na kawę do kumpla innego, bo akurat jest w domu w tym tygodniu. Jutro wolne to może coś porobię.

Przytyłam sporo jak na mnie po tych moich przejściach z D. (bo wtedy ważyłam bardzo mało) i tak mi dobrze teraz... jakoś tak się czuję lepiej. Nie tuczyłam się samym zdrowym jedzeniem co prawda, ale efekt jest super. Pierwszy raz w życiu nie poszło mi w brzuch. :mrgreen:  

Miłego ;*

Użytkownik Wisienkowa edytował ten post 13 kwietnia 2015 - 15:41

#75 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 20:34

No! Wreszcie posprzątane, poogarniane, zakupy zrobione, oprócz samych zdrowych rzeczy zabrałam jeszcze Cheetosy, tak przed dietą :lol: Teraz szukam jakiegoś filmu i robimy sobie wieczorny seans. Fajnie jednak nie mieszkać samej i mieć się do kogo odezwać ;-)

I zaproszenie na ślub dostałam, cieszę się strasznie, bo to moi bardzo dobrzy znajomi, którzy są ze sobą od początku liceum i nie mogę się już  doczekać :mrgreen: Przeraża mnie tylko, że zostało tak mało czasu, a ja prawie spłukana, no i bez chłopa. Chyba trzeba będzie pomyśleć nad jakimś castingiem, bo samej nie uśmiecha mi się iść :P Wymagań dużych nie mam, niech tylko potrafi tańczyć i nie pije za dużo :lol:

Jeszcze jakaś szybka kolacja, herbata, ten film i chyba położę się dzisiaj wcześniej (czyt. przed 2:00 ;-) )

#76 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 07:53

I zaproszenie na ślub dostałam,
Kiedy idziesz na wesele? :D

Mąż miał wczoraj imieniny ;) W niedzielę piekłam ciasta, bo brał do pracy :)
Wczoraj po pracy zahaczyłam o pizzerię i na kolację zjedliśmy pizzę Mafioso :D Pikantna, ale pyszna! ;)

Pogoda w kratkę- raz deszczyk, raz słońce, ale silny wiatr nie odpuszcza.

Jutro już połowa kwietnia  :shock:

Muszę zapisać się do fryzjera i do endokrynologa ;)

Miłego dnia!

nixqp2.png

#77 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 11:15

Buon giorno!

Zimno,zimno,zimno.Wieje,że mało co głowy nie urwie.Wietrzę dywaniki na balkonie.

Jarzynową ugotowałam.

Zaraz zaparzę sobie kawę.Dla poprawy nastroju.

Egzamin poszedł bardzo dobrze. Teraz 4 tygodnie czekania na wyniki.

gratuluję :)

I dietę zaczynam. Od jutra ;-) Znów od jakiegoś czasu zaczęłam jeść nie dość, że nieregularnie, to jeszcze niezbyt zdrowo, znów zapałałam miłością do chipsów i co z tego, że sobie poćwiczę, jak potem zjem całą paczkę przy filmie? Siostra ułożyła smaczną dietę i od jutra ruszamy (choć ona powinna raczej poszukać czegoś na przytycie :-P ).

No to trzymam kciuki za sukces i wytrwałość.Ja nie dałabym rady życ na jakiejś diecie.Za bardzo kocham słodycze. :mrgreen:

A wczoraj korzystałam z pogody i po lesie z kumplem 4 godziny chodziłam i słuchałam zwierzeń.

Widocznie dobrym słuchaczem jesteś ;*

Chyba trzeba będzie pomyśleć nad jakimś castingiem, bo samej nie uśmiecha mi się iść :-P Wymagań dużych nie mam, niech tylko potrafi tańczyć i nie pije za dużo :lol:

Rzeczywiście z kimś raźniej :)

Jutro już połowa kwietnia :shock:

I gdzie to ciepło,się pytam,gdzie? :-P

Miłego dnia!

#78 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 11:49

Witam!
Dzisiaj wyekspediowalam meza na rehabilitacje,jeszcze walize musialam mu dowiezc na stacje bo wczoraj Mu dysk wyskoczyl i pokrecony pojechal.
A od dzis nic juz nie bedzie takie samo...jestem babcia,moja wnusia urodzila sie dzis o 10.00 ,wazy 3700 g i jest zdrowa i dla mnie najpiekniejsza :-) :-)

Załączone miniatury

• 1429000018091.jpg

#79 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 12:24

Kiedy idziesz na wesele?

Pod koniec maja. Niby ponad miesiąc, ale skąd ja do tej pory tego chłopa wytrzasnę? :lol:

a nie dałabym rady życ na jakiejś diecie.Za bardzo kocham słodycze.

Też uwielbiam ;-) ale potrafię się powstrzymać, choć kiedyś nie za bardzo umiałam ;-) nie męczę się, nie katuję dietą, bo nie o to chodzi. Jak na razie w jadłospisie same pyszne rzeczy :)

@gogi, gratuluję! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witam tradycyjnie już z kawą, dopiero pierwszą ;-) Wstałam dziś wcześnie, jak na mnie zadziwiająco wcześnie, bo przed 7, poćwiczyłam, zjadłam śniadanie, obejrzałam 2 filmy, a teraz zabieram się za robienie obiadu i pranie. I włosy przydałoby się ufarbować, bo powoli patrzeć już na nie nie mogę :P

#80 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 12:40

Witam tradycyjnie już z kawą, dopiero pierwszą
Jaką pijasz? Bo ja jak nie piję kawy tak Prima mi okropnie smakuje  :lol: Jest jakaś nowa taka ciemna, palona czy jakoś tak?

jestem babcia
Gratki :* To pewnie straszna duma ;)

Wieje,że mało co głowy nie urwie.
Nooo, strasznie. Siedziałam z babcią przed domem w słońcu to myślałam, że zamarznę od samego wiatru.