Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy kwietniowe :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
179 odpowiedzi w tym temacie

#121 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 21:20

Heeeej :)

Tak mi dobrze, że nie macie pojęcia. Rano wstałam i poćwiczyłam, ale najpierw porządne rozciąganko zaliczyłam...  :mrgreen:

Potem na spokojnie... herbatka zielona, śniadanko... i na uczelnię. W końcu zdobyłam trochę papierzysk do pracy i mogę coś pisać :P

Jestem taka podjarana wszystkim oprócz pisania pracy  :lol: sprzątam, śpiewam, tańczę, gram w makao na kurniku, ale z dala od licencjatu. Chłop też zasypany projektowaniem, także chyba coś jeszcze podziałam i idę spać. 

Niech się już sytuacja z weekendem majowym wyklaruje, bo chcę wiedzieć co będę robić i z kim i gdzie  <umieraam>

Cały dzień spędziliśmy w mieście. Znalazłam długo poszukiwaną sukienkę i kurtkę skórzaną więc humor mi dopisuje
Fajnie. Czasem tak trzeba. Ja nic w tym roku nie kupuję z ciuchów letnich i wiosennych. Może wytrwam w tym  :lol:

Wysprzatalam szafy...na dzialke dzis nie szlam bo wieje okrutnie.
No strasznie porywisty wiatr jest ostatnio. Ale i tak prognozowali gorszą pogodę niż była dziś.

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona, a ja obiecuję [ po raz któryś, niestety] że bede wpadać cześciej i więcej pisać. 
Pisz, pisz ;) Fajnie jak dużo osób się udziela. W sumie to się trochę po świętach rozkręciłyśmy, co nie?  :lol:

#122 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 21:44

@Olenka zazdroszcze ci tylch podrozy DE-PL :->

Teraz to już bardziej DE-DE :mrgreen: W piątek śmigam na drugi koniec Niemiec. <jupi>

@eM. witamy. Pisz częściej :)

Witam się,

dzień od rana trochę na wariata, ale wszystko pozałatwiane. Pogoda śliczna, więc jeszcze zaliczyłam lody z siorką <jezorek11>

Poogarniałam pytania do czwartkowego testu i mam czyste sumienie :)

Właśnie skończyłam się serialować i nastała moja pora na sen.

A od rana znowu dzień na pełnych obrotach.

Jeszcze tylko 3 dni <serduszka> <serducho>  Niech to zleci migusiem, a potem niech czas stanie w miejscu !!

Także lecę spać.

Dobranoc <nuci5>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#123 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 09:16

Dzień dobry!

Deszcze ustały i świeci słonko. Szkoda tylko, że mocno wieje wiatr.

Pogoda lepsza to i humor lepszy ;)

Zrobiłam ciasto, ugotowałam zupkę, wniosłam kołdrę by się przewietrzyła i niedługo idę do pracy ;)

Dni uciekają jak szalone...

Miłego wtorku! :)

nixqp2.png

#124 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 10:43

@Wisienkowa ciesze, się że jesteś szczeęśliwa ;-) t energia aż bije z twyh postów ;-)

W sumie to się trochę po świętach rozkręciłyśmy, co nie?
i oby tak zostało , choc w lato zazwyzaj jest nudno .

świeci słonko
u mnie tez ;-)

Zrobiłam ciasto, ugotowałam zupkę
ja zrobiłam rybke , pozmywałam, teraz mykam po zwir dla kota , przed praca jeszcze jej posprzatam.

milego dnia

Dni uciekają jak szalone...
o tak juz niemal konie kwietnia

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#125 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 kwietnia 2015 - 11:35

Tak mi dobrze, że nie macie pojęcia. Rano wstałam i poćwiczyłam, ale najpierw porządne rozciąganko zaliczyłam... :mrgreen:

Ciekawe co to za rozciąganko było :-) 8-)

Chłop też zasypany projektowaniem, także chyba coś jeszcze podziałam i idę spać.

To mieszkacie razem? Bo wiesz, z tego co widzę to wiele mnie omija :-)

Niech się już sytuacja z weekendem majowym wyklaruje, bo chcę wiedzieć co będę robić i z kim i gdzie

Z kim to pewnie wiadomo :-P

Fajnie. Czasem tak trzeba. Ja nic w tym roku nie kupuję z ciuchów letnich i wiosennych. Może wytrwam w tym :lol:

My po weekendzie majowym zamierzamy się wybrać na zakupy ciuchowe o ile nie zdecydujemy się na malowanie pokoju i sypialni, a tym samym kupienie farby co będzie kosztowac około 400zł :roll: W niektórych miejscach ściany sa już tak brudne, ze szkoda gadać. Ale to Mały łapkami pobrodził...

Ja w pracy. Swoje zrobiłam na dzisiaj czyli już skończyłam :mrgreen: . Petentów prawie wcale, a gdzie do 16 <co>

Użytkownik Anonimka edytował ten post 21 kwietnia 2015 - 11:35

#126 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 17:06

Jeszcze tylko 3 dni   Niech to zleci migusiem, a potem niech czas stanie w miejscu !!
No u mnie w czwartek będzie słodko  :lol: Dziś się dowiedziałam  <huraaaaa>

To mieszkacie razem? Bo wiesz, z tego co widzę to wiele mnie omija
Nie, ale kontakt mamy stały dość :P

Z kim to pewnie wiadomo
Nie, bo albo z ludźmi ze studiów, albo z J.

Ale to Mały łapkami pobrodził...
Ja mydłem malowałam po ścianach jak byłam mała  :oops:

#127 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 07:13

Ciekawe co to za rozciąganko było
hehe tez o tym pomyslalam :P 

ze az tak przyjemnie 

Witam

U nas remont sie skonczyl . Znaczy ta najorsza rzecz, teraz malowanie, dodatki ....

Wczoraj zaliczylam wizyte u ginka i wyszlo ze jakis polip jest na szyjce ;/ jeszcze mi tego brakowalo

Poza tym telefon mi wpadl do studni na dzialce:P  wiec trzeba nowy zakupic :roll:

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#128 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 kwietnia 2015 - 13:23

Ja mydłem malowałam po ścianach jak byłam mała :oops:

Tutaj są po prostu plamy po łapkach. Czyste czy nie to z czasem i tak plamy zostawały :P

U nas remont sie skonczyl . Znaczy ta najorsza rzecz, teraz malowanie, dodatki ....

My wzięliśmy się jakiś czas temu za korytarz wreszcie. dzisiaj gipsowanie i póxniej trzeba myśleć o panelach i kolorze ścian :D Choć myślę również nad tynkiem kamyczkowym do połowy ściany od podłogi, a dalej malowanie :) Na sufit kasetony :)

Wczoraj zaliczylam wizyte u ginka i wyszlo ze jakis polip jest na szyjce :-/ jeszcze mi tego brakowalo

A myślicie o rodzeństwie dla Córy? My myślimy ale tez ostatnio mam drobne problemy zdrowotne. W sumie to czekam na wyniki cytologii i jestem zapisana na USG. Trochę mnie panika ogarnęła...

Poza tym telefon mi wpadl do studni na dzialce:P wiec trzeba nowy zakupic :roll:

ja o swoim się nie wypowiadam. padł wyświetlacz dotykowy i powiedziałam, że to mój pierwszy i ostatni taki telefon. Teraz, od półtora miesiąca mam zwykłego Samsunga- Mąż mi kupił na urodziny. Co prawda ja jestem za Nokią no ale... jakiś czas ten bedę mieć. W końcu to od Mężnego :mrgreen:

#129 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 13:39

Anonimka u nas byl remont przedpokoju , gladz. Straszny balagan. ;/

Co do rodzenstwa...czas pokaze;)Ostatnio nawet myslalam ze ciaza ;) ale negatywny test,  a co do telefonow...maz ma zwykly, i tez nawalil :P wiec regul nie ma

#130 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 20:19

@Sajuri...ja mialam polip na szyjce dwa razy.Pierwszy raz usuniety w gabinecie gina...nic nie bolalo.Niestety odrosl sobie po kilku latach i ten drugi usuwali pod narkoza w szpitalu bo przy okazji lyzeczkowanie zrobili z racji wieku.

Witam!
Dzis piekny dzien.Slonce caly dzien grzalo i swiecilo...wybralam sie na rowerze po zakupy do sasiedniej miejscowosci.Jechalam z radoscia,droga w wiekszej czesci wiedzie obok lasu albo przez las.Cudnie bylo.W przyplywie szczescia nakupilam mnostwo roznych salat,jogurtow,maslanki.Kupilam chleb razowy wprost z piekarni i dobre mieso i wedliny.Czas na madre odzywianie i jeszcze madrzejsze korzystanie z wolnego czasu.Wiec nie kanapa i tv a ruch,swieze powietrze i powrot na zajecia latino...zycie jest piekne.
Pan maz rehabilituje noge,bark i inne schorzenia tez.Ja z corka zrobilysmy maly przewrot kwietniowy:czyli poprzestawialysmy meble,wypucowalysmy mieszkanko jest piekne teraz.
Zaplanowalam dzis zluszczanie twarzy i ciala...zaraz wiec kieruje swe kroki ku lazience...milego wieczorku :-) :-)

P.S.Widze,ze na forum zawitala radosc i szczescie,ogolna tendencja zwyzkowa...super!

#131 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 21:31

U nas remont sie skonczyl
Czy u nas kiedykolwiek sie skonczy :roll:  WIECZNIE cos. Jak juz koniec do podworko, a jak tam zrobione to dom z zewnatrz i potem zas w domu :-/

radosc i szczescie,ogolna tendencja zwyzkowa...super!
Bo piekna pogoda jest  :mrgreen:

Dobry wieczor :-P

Dzien minal w wieszkosci na dworze, bo pogoda cudna, a Okruszek domagal sie wyjscia :lol:

Pytam tylko kiedy ja mam nadrobic prace i obowiazki domowe :lol: ?

Ogolnie to smutno mi, bo Okruszka znowu gardlo boli  :-/ No cholera co jest? Taki wrazliwy typ (po ojcu :-P ) czy moze jednak alergik (po matce :-P  :-P ). Cza to sprawdzic. Niestety po tym pobycie w szpitalu stalam sie jeszcze wieksza panikara, jaka i tak juz bylam  :-/  :-/

Zaraz i ja zwijam sie do wyra. 

Dobranoc ;*

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#132 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 05:55

Gogi a robili Ci w jakimkolwiek znieczuleniu za pierwszym razem???

Fajnie tak na rowerku prawda, sama bym sie tak chetnie przejechala z rana do lasu :) 

Nikus u nas na przedpokoju sie skonczy narazie . Ale ciagniemy rowno remont dzialki i przyznam ze mam dosc;/

W nocy Emi mi goraczkowala lekko bo lekko ale jednak, plus wymioty. Teraz o 6 temp. rosnie ma juz 38, 6 osowiala

Boje sie ze znowu bedzie to co w lutym w szpitalu. Cos ten tydzien  nijaki. Mala zachorowala,  kran w kabinie sie spier..., telefon wpadl do wody , wyszlo ze mam polipa .Kij z cala reszta byle mala mi wyzdrowiala i obylo sie bez szpitala wiec trzymac kciuki 

#133 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 08:45

A ja tam lubię remonty, nawet jeśli potem jest masa sprzątania :D

Witam się. <huraaaaa>

piekna pogoda jest

Ahhhh. Oby taka się utrzymała długo długo. Bo tu zaraz majówka. Poopalałabym sie trochę ;-)

Ja właśnie siedzę ostatni raz nad pytaniami. Dziś o 18.00 test i koniec kursu. <jupi>

Wrócę muszę się ogarnąć i popakować i szybko do łóżka. Jutro koło 6.00 pobudka i siuuuup. <tuptup>  Śmigam.

Humor mam dziś cudowny i liczę, że nic go nie popsuje. <serduszka> <huraaaaa>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#134 eM.

eM.
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 10:45

@Olenka dziękuję bardzo za przyjęcie. 

Jak widac, zaglądam ;) 

@Sajuri witaj :) 

postanowiłam sobie tutaj ciut popisać :) mam nadzieje, że nie bedzie Ci to przeszkadzało :) 

Zdrówka dla małej coś często Ci lapie takie wirusy, że wymiotuje ... ehhhh 

U nas piekna pogoda, pranie robię, obiad gotuję i zaraz do ksiażki uciekam :P 

<bujanka1>

#135 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 12:29

eM. 

no ostatnio miala w lutym, co skonczylo sie szpitalem ale wowczas miala to crp wysokie. Znaczy nie wiem czy jestes w temacie i czytalas o tym...

dzieki. Oby przeszlo narazie temp. ma 39. ;/ 

#136 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 kwietnia 2015 - 06:23

Witam!
Pieknie jest kiedy budzi nas slonce i spiew ptakow za oknem.Tak wlasnie jest dzisiaj.Wstalam juz i nawet sniadanko zjadlam.W planach mam prace na dzialce.Potem obiad na dwa dni i przerabiam sukienke...cos obetne,cos innego doszyje i bedzie nowy stary ciuch. :-)
Corka chce miec kilka krotkich topow na lato,wiec i w ruch pojda niechciane tshirty...poogladalam co modne,jakie fasony,jakie wzory i do roboty ;-)
Od rana mam swietny humor i dolegliwosci jakichkolwiek brak...super.
Milego dnia...wiecie,ze juz piatek?Piateczek,piatuniunio... :-)

#137 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 kwietnia 2015 - 07:41

Witam

Gogi u nas tez sloncko, szkoda ze spacerek odpadni i prace na dzialce tez - mala w nocy miala 39,1.

Wiec niewyspana 

Ale dzis mamy piatek :) wiec maz w domku od jutra.

Milego dnia 

#138 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 kwietnia 2015 - 07:55

Milego dnia...wiecie,ze juz piatek?Piateczek,piatuniunio...

Mnie piątek w tym tyg średnio cieszy, bo jutro mam do pracy na 10 godzin... Więc byle do końca soboty :P

Bry :)

Tak piszecie  remontach, u nas też się szykuje po weselu. Nie wiem, jak będziemy mieszkać, bo prawie cały dom chcemy zrobić :) Jakoś trzeba będzie się przemęczyć :)

A póki co to spraw do załatwiania sporo, czasu mało, pracy dużo, nie mogę doczekać się urlopu :) Pogoda super, wiosna pełną parą. Wczoraj to jakaś zakręcona byłam, że wyszłam z pracy w butach "pracowniczych", dopiero w połowie drogi się zorientowałam :P A dziś po pracy odpoczynek, jutro znów robotka, a rano nową kanapę jeszcze mają przywieźć, cieszę się, bo mam dość spania na materacach. W końcu się normalnie wyśpimy :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#139 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 kwietnia 2015 - 08:10

@89kasienka89...ja tez jutro pracuje od 7.00 do 19.00 a,ze weekend to i pociagi ,,swiatecznie" jezdza i w domu bede ok.21.00 dopiero.:-/

@Sajuri...przykro,gdy dziecko chore,bo i dziecie cierpi,i rodzic wykonczony,ucaluj Emi i zdrowka Jej zycze a Tobie ogromu sily.:-)

No i cos slonko zastrajkowalo...nie ma,za to ptaszeta swiergola na calego.

Użytkownik gogi edytował ten post 24 kwietnia 2015 - 08:11

#140 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 kwietnia 2015 - 08:18

No i cos slonko zastrajkowalo.

U mnie wręcz przeciwnie ! Ani jednej chmurki i piękne słoneczko. Aż wskoczyłam w spódniczkę i balerinki dzisiaj :mrgreen:

@Sajuri zaraz wyślę Ci pw z telefonami bo dostałam już parę propozycji od kumpla ;-)

@elizabeth widziałam Cię w środę koło rynku na Żeromskiego o 14.30 :-) Ja akurat wracałam z zajęć pieszo ze znajomymi bo tramwaje nie jeździły.

Zajęcia mam na 12 no i tak w sumie prawie weekend już, chcę jeszcze wskoczyć do Rossmana i kupić jakiś puder w promocji.

A jutro..... wyjazd do Wrocławia <jupi> <jupi> Jedziemy z przyjaciółką, tak na wycieczkę na weekend, dla relaksu. Przy okazji spotkamy się z naszym znajomym, ekstra. Już się nie mogę doczekać :mrgreen: :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>