Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy grudniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
187 odpowiedzi w tym temacie

#61 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 grudnia 2014 - 18:15

<ciaoo1>

Tak wszystkie piszecie o licencjatach i mgr, a ja byłam do dzisiaj daleko daleko do tyłu. 

Nie mam wprawdzie nic napisane, ale dziś część próbek przebrałam.  :-D Cieszy mnie to jak nie wiem, bo nie mogłam się zebrać...

Kolega mi dziś pomógł, powiedział, że nie chce mu się do domu jechać i został. Chwała mu za to  <bravoo>

Jestem z nim w związku kanapkowo-sokowym  :mrgreen: robimy sobie nawzajem drugie sniadania, nie wiem czy pisałam :P

Poza tym super  :mrgreen: Pierwszy śnieg spadł  <zakochany> Do póki nie musiałam opuścić ciepłej uczelni miałam taką minę ---> <huraaaaa>

Byliśmy dziś na pizzy ze znajomymi i tak się najadłam, że obiadu nie zjem pewnie już. 

Jutro muszę się z koleżanką ustawić na shopping  :mrgreen:

Miłego  <buzi2>

#62 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 grudnia 2014 - 23:01

po weekendzie juz w domu.

w pracy mega nuuuda.

jutro na rano wiec powinam juz spac.

gardło mnie cos boli bo u brata jest strasznie goraca, nawet mała sie w nocy budziła i pic ....:roll:

jeszcze sie wydarłam na Oliwke  i gardło boli.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#63 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 02:08

Popołudniu jadę z młodą na jakieś ciuchowe swap party

Też mam w planach i nawet myślałam, żeby wybrać się jutro, ale chyba najpierw przydałoby się ogarnąć to, w czym już nie chodzę i chodzić nie będę, pozbyć się tego i zrobić trochę miejsca :P Tylko do tego zawsze strasznie ciężko mi się zabrać.

wanna pełna gorącej wody z pianą, świeczki i mój osobisty mąż w roli szefa kuchni

O boooże, jak zazdroszczę! I wanny i męża :lol: A kciuki zaciskam ;-)

Śnieżnego dnia!!

Czyś Ty, kobito oszalała?! :shock: Za takie życzenia porządny kop Ci się raczej należy :P :lol:

Witam już po pracy i po dosyć intensywnym weekendzie. W sobotę w pracy wyrobiłam chyba limit kilometrów za cały miesiąc i nawet nie zdziwiłabym się, gdybym rano obudziła się z zakwasami. Obyło się bez ;-) Ale uwielbiam takie dni, lubię, jak jest szybko, mocno, intensywnie :mrgreen: W międzyczasie obok trwały urodziny kolegi, które skończyły się posiadówką do godziny, w której tramwaje dawno już jeżdżą :P Serial na uśpienie, parę godzin snu, kawa z koleżanką i kino, a że wymęczone byłyśmy i weekendem w pracy i tymi urodzinami, wybrałyśmy film, który poziomem inteligencji dorównywał ówczesnemu stanowi naszych umysłów :lol: I już prawie, prawie wracałam do domu, kiedy zadzwonił z jakąś pierdołą kolega, a przy okazji pożalił się, że ma robotę do zrobienia, termin go goni, a on jest w lesie. Zawróciłam, podjechałam i od 20 do prawie północy pomagałam, przeklinając się parę razy w myślach za ten mój nagły napad altruizmu. A miałam zamiar całą niedzielę odpoczywać pod kocem :P

Dzisiaj znowu 12 godzin w pracy, w dodatku choroba znów się do mnie przypałętała, ale czytając pogaduchy widzę, że nie jestem osamotniona, więc każdemu i sobie też dużo zdrowia życzę.

Odpalam serial, zjem jeszcze chociaż jakąś kanapkę, bo głodna jestem jak wilk i uciekam powoli spać.

Dobrej nocy <buzki>

#64 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 05:50

Tylko do tego zawsze strasznie ciężko mi się zabrać.
znam ten ból.

jak jest szybko, mocno, intensywnie
wszystkiego to dotyczy <cfany1>

@AgnieszkaT widze ze juz jestes na stanowisku ;-)

mnie corz bardziej rozklada , juz jest katar .....nasteonym rzem do brata dopiero wiosna pojade :roll:

,

#65 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 09:50

Byliśmy dziś na pizzy ze znajomymi i tak się najadłam, że obiadu nie zjem pewnie już. 
u mnie ostatnio mrożona pizza często na obiad,bo nie mam weny na gotowanie :lol: juz powoli mi obrzydła :P

O boooże, jak zazdroszczę! I wanny i męża A kciuki zaciskam
to ja tylko menża... czemu ten mój nie pomyśli, żeby mi zrobić cos miłego :roll: A nie - jak wstaję zlew pełen garów, śmieci do wyrzucenia, a jak wracam zmęczona wieczorem, to "Kot, nie idziesz na zakupy " ..... :roll: 

A kciuki i ode mnie <ookk>

mnie corz bardziej rozklada , juz jest katar
zdrówka :*

Bry <hellooo1>

Witam kofeinowo :D 

Miałam wczoraj wycieczkę do Rybnika po rzeczy co ciemni  <serducho>  <serducho> Wlekłam z sobą powiększalnik, który waży chyba tyle co ja i go SAMA wyniosłam na moje 5 piętro :P

Jeszcze tylko kupię chemię i w święta/ po świętach barykaduję się w łazience  i robię powiększenia, oesu jak się jaram :D 

Hrabia znów chory, więc muszę się konserwować lepiej witaminkami, żeby i mnie coś nie rozłożyło, bo milion rzeczy do zrobienia w tym tyg i w następnym,  i nie mogę sobie pozwolić na opóźnienia ;) 

I dalej nie wiem co ze świętami :lol: Poczekam aż chłop zacznie używać mózgu, bo jak chory to jak po lobotomii jest - jeść i spać tylko <umieraam> 

Miłego  <slonik1>

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#66 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 19:08

go SAMA wyniosłam na moje 5 piętro :-P

chłopa trzeba było zatrudnić do tego a nie sama dźwigasz :lol:

@karatetyka z tego co pamiętam to 15 grudnia jest koncert Kravitza, ten przeniesiony, prawda? Masz już plany o której mniej więcej dojedziesz do Łodzi itp? I ile zostaniesz? ;-)

Dzisiaj po raz pierwszy przeprosiłam się z czapką bo było strasznie zimno rano. I dobrze, że ją wzięłam, bo się w Łodzi okazało, że wypadek był i tramwaje nie kursują. I musiałam na pieszo 2 km dylać - bez czapki bym chyba prędzej zamarzła w połowie drogi :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#67 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 20:11

Dzisiaj po raz pierwszy przeprosiłam się z czapką

Jakoś w zeszłym tygodniu też to uczyniłam. Chociaż za czapkami nie przepadam ;-)

Hrabia znów chory

Kurde. Tak piszecie o tych smarkaniach, a mnie nic nie łapie. I mam nadzieję, że conajmniej do stycznia tak zostanie.

Zdrowia babolce !!!

Pierwszy śnieg spadł

A won mi z tym jak najdalej :lol:

Witam się,

do mnie póki co snieg nie dotarł. I dziękuję za to serdecznie. I za to, że do 20 grudnia nie zapowiadają mrozów. <huraaaaa> A od dwóch dni słońce świeci, więc pogoda w sam raz jak na grudzień :D

U mnie ostatnio huśtawki nastrojowe. Zauważyłam, że konkretnie zaniedbałam kilka fajnych znajomości. Ale miałam tak przez pewien czas, że sama do nikogo pierwsza się nie odzywałam.

Ale zdąrzyłaam też zakopać topór wojenny z dwoma osobami <lol> Może jakoś będzie mi to wybaczone.

Dni lecą jak szalone, a ja odliczam do 20.12 i do wyjazdu do PL. Wiele spraw się wtedy wyjaśni <bananowy1>

Pozdrawiam :) :) :) <tanczy7>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#68 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 20:29

Dzisiaj po raz pierwszy przeprosiłam się z czapką bo było strasznie zimno rano.

ja tam się nie ruszam z domu bez mojej czapy z pomponem :mrgreen: szkoda, że mój M. to taki sztywniak w kwestii ubioru, bo męskie czapki z pomponem też są świetne :lol:

Ale miałam tak przez pewien czas, że sama do nikogo pierwsza się nie odzywałam.

mam podobnie- jak ktoś zaproponuje spotkanie to ja chętnie, ale żeby sama pierwsza to jakoś tak <bezradny>

Buuuu :mrgreen:

JUTRO WOLNE!!!

jak się cieszcze, bo tak rzadko mam wolne, że aż z radości chce mi się latać wkoło ławy :-P

Także jutro od rana wyruszam w miasto, bo prezenty same się nie kupią.

Dziś rano podczas robienia obiadu (w sexi świątecznej piżamce) robotnicy ściągali folie z okien :mrgreen:

więc i okna juro są na mojej liście :-P

Poza tym jeszcze biblioteka. I kawa u mamy, bo strzela fochami, że jej nie odwiedzam :->

Miłego babeczki ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#69 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 06:18

Witam.
Mrozno ale pogodnie ma byc dzisiaj.Ciesze sie bo wolne mam.
Zdrowie dopisuje co jest pewnie zasluga czestych i regularnych treningow wszelakich.
Ide dzis na pogrzeb sasiada,chorowal krotko bo 2 miesiace z hakiem ale bardzo ciezko,rak.Mial 49lat,bardzo mnie przybila ta smierc.
Wszystkim bez wyjatkow choraczkom zycze powrotu do zdrowia.Piszacym wszelakie prace zycze weny tworczej i lekkiego piora.
Radosnego dnia.

#70 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 10:51

Witam :)

Junior obudził się przed 6, ale dałam mu jeszcze butlę i to ostatecznie pozwoliło mi pospać do 9.00! jestem w szoku do teraz. Pewnie spałabym i dłużej, ale M. obudził mnie z kwiatami w ręku. Myślałam, że śnie :) Oby dalsza część dnia była taka miła jak pobudka. W planach mam zrobić jakiś ciacho bo popołudniu rodzinka się zwala na kawę.

Miłego dnia :D

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#71 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 12:02

Witam w grudniu :)

Już nie długo świeta, bardzo się cieszę, bo uwielbiam je :D
U mnie za oknem pochmurno i takie -1 tylko ;)

Miłego dnia :)

#72 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 14:15

heloł

pada snieg u mnie <imprezka23>

oszukali mnie na allegro ani torby ani kasy <allah1> kupiłam drugą ale zapłaciłam przy odbiorze..wypłukałam sie z kasy oczywiscie <spuszczony6> bo jeszcze mały shoping był przy okazji świąt :-/

humor mam średni w związku z akcją utraty pieniędzy..najgorsze jest, ze ciągle o tym mysle <angryred>

Panicz łapie wszystkie brzydkie słowa których dziecko nie powinno znać..ale czasem ciężko sie powstrzymać, zeby miesem na kure nie rzucic <ciah>

miłego dnia

Dołączona grafika

#73 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 14:20

@Lady Di u mnie też jakoś tak pochmurno i mega zimno...

@Aniusia a nie mogłaś tego jakoś na allegro zgłosić? 

@halynka ooo kwiatki z rana, miła pobudka ;)

@Majorka^^ i jak tam wolne? Wykorzystane na odpoczynek? :)

@Olenka u mnie też póki co śniegu brak i niech tak zostanie. ;) Na długo do PL wybywasz? :)

Witam się!

Wcinam Raffaello, dostałam od Połówka na Mikołaja i teraz siedzę i tylko jem i jem. I wszędzie pełno tego kokosu  :lol:

Byłam dzisiaj tylko chwilę w sklepie lekko przymarzłam, ale już nigdzie się nie wybieram.

Grzeję się pod kocem z kubkiem herbaty. TV w tle, laptop przeglądam sobie forum i tak czas mija. ;)

Miłego!  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#74 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 22:11

u mnie też póki co śniegu brak i niech tak zostanie.

Cholera. :evil:  Wykrakałam.

Dziś w drodze do szkoły wpadłam na ścianę deszczu ze śniegiem. Traaageeediaaaa !!

Na długo do PL wybywasz? :-)

Kilka czynników się składa na to. Ale około tygodnia tam zabawię. Potem zbieram ekipę i sylwester w Berlinie <tanczy7> <tanczy7>

Dziś dzień pod tytułem "ka-ta-str-fa".

Najpierw telefon żeby umówić się do gina....sekretarka - proszę dzwonić po 5 stycznia. kurwa A miałam sprawę załatwić na cito!!

Potem ten nieszczęsny śnieg, czy jak to się nazywa. <killer> Następnie był pan tramwajarz, który zwiał mi sprzed nosa <ciah> i musiałam stać na tym padającym....czymś. kurwa

W szkole nerwy mi puściły jak zobaczyłam jakich nieogarniętych ludzi mam w grupie. Jak dowiedziałam się, że będziemy powtarzać coś co maglowaliśmy 3 dni poprostu nie wytrzymałam. Wstałam i wyszłam z zajęć <hepi1>

Potem kilka drobniejszych nieporozumień i ... wskoczyłam do łóżka żeby nikomu krzywdy dziś nie zrobić.

Odcinek serialu i sen!

Oby jutro był lepszy dzień. <dziekujee> <dziekujee> <dziekujee>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#75 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 22:45

Mial 49lat,bardzo mnie przybila ta smierc.
moja mama dzis była na pogrzebie sasiadki i okazało sie , ze za 2 dni bedzie pogrzeb kolejnego sasiada ....

oszukali mnie na allegro ani torby ani kasy
a jkas skarga do allegro albo cos ???

katar trzyma dalej :roll:

wyskoczyłam przed praca po zwirek do biedronki kosztował 5 razy tyle co w realu :roll:  i jeszcze go mniej, ale siła wyzsza , mus to mus. w pracy jakos zleciało.

@Aniusia JUZ DOCZYTAŁAM ze podziałałas na allegro ;-)

#76 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 09:40

<hello>

No i przyszła zima. Od kilku dni trzyma mrozik, zwłaszcza z rana.Drzewa pięknie wyglądają przybielone. :) Ciekawe jaka będzie pogoda na święta. ;-)

Moje dziecko tydzień temu dość mocno rozwaliło sobie język w przedszkolu. Na szczęście jest już lepiej, ale co się wycierpiał to jego.

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta. :mrgreen: A potem Sylwester, Nowy Rok... I wszystko od nowa... ;-)

Miłego dnia. :*

Użytkownik Jogobella edytował ten post 11 grudnia 2014 - 09:42

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#77 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 10:01

Witam ;-)

Jakoś ostatnio albo sama wcześnie się budzę albo koty marudzą i przychodzą do łóżka. Dzisiaj je Misiek wywalił z pokoju jak wychodził do pracy, to jęczały pod drzwiami <bezradny> a jak do nich wstałam, to poszły grzecznie zjeść i spać <H> no ale dzięki wczesnemu wstawaniu naczynia są już pomyte, naleśniki ze szpinakiem już zrobione a mnie czeka poranna kawka w ciszy i spokoju :)

Jutro uczelnia, potem biblioteka i praca i zaraz będzie weekend :mrgreen:

Miłego <buzki>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#78 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 10:37

Cześć Wszystkim...

U mnie z tym śniegiem kiepsko, a szkoda... <hmm>

Mały drzemie, a ja z kawką zasiadłam przed laptopa.

Później jakieś zakupy, bo nic na obiad nie mam.

Mąż przychodzi z pracy, i zawozi mnie z małym do mojej mamy, a sam jedzie do urzędu. Teraz to co chwilę coś ma... no ale nic - dam rade :-)

Święta coraz bliżej, już nie mogę się doczekać. Myślę , że gdzieś tak za tydzień zaczniemy ubierać choinkę <jupi>

Miłego dnia!!

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 11 grudnia 2014 - 10:37

iv09i09kftvt0mdm.png

#79 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 11:43

Święta coraz bliżej, już nie mogę się doczekać.
ja niedługo chce pierniczki zacząć robić. co prawda moja mam już robi i ja żrem intensywnie, ale chciałam takie samodzielne-  żeby mi w domu pachniało :lol: A choinkę juz mam, maleńka, nie trza jej ubierać ani rozbierać - po prostu jest :D 

Jeszcze tydzień szkoły - jakiś taki upierdliwy czas jest - z niczym się wyrobić nie mogę i nie bardzo mi wychodzi tak jakbym chciała ... :roll: 

a mnie czeka poranna kawka w ciszy i spokoju
to co w porankach lubię najbardziej  i co mi zaburza jak Hrabia wstaje zbyt wcześnie :lol: 

Bry <hellooo1>

Ja już po kawkach 2, ale jeszcze herbatkę zrobię przed wyjście z domu ;) 

Zdążyłam machnąć fotki i umyć drzwi w domu i kuchenkę -  jednak nie będę zostawiała sprzątania na cały dzień tylko po trochu się  z bajzlem rozprawiam ;)

Na południu śniegu nie ma na szczęście i nic go nie zapowiada :lol: 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#80 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 14:50

heloł :mrgreen:

babol od torby się zreflektował i kase zwrócił co prawda po terminie ale ważne, że jest <ookk> wczoraj wieczorkiem wpłyneła...udaje na razie że nie sprawdzałam konta i sporu nie wycofuje bo tak naprawde i tak mnie oszukała..sprzedaje rzecz której nie ma na stanie....koło niedzieli myśle wspomnieć że pieniądze jednak oddała ..niech jej dupsko przetrzepią za mój stres ;>

dziś robiłam pierogi ukrainskie..przepis gdzieś w necie znalazłam...skład jak na ruskie tylko dodaje sie sporo przesmazonego z cebula drobno pokrojonego boczku...je sie <jesc>  odsmażone i maczane w gęstej śmietanie <huraaaaa>

zaraz Panicz wróci..coś zasmarkany od wczoraj <olaboga>

miłego dnia dziewczyny <opalanko>

Użytkownik Aniusia edytował ten post 11 grudnia 2014 - 14:50

Dołączona grafika