Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy grudniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
187 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 21:03

ja niedługo chce pierniczki zacząć robić.

ja planuje w niedziele :P 

Bry :) 

Trochę wyzdrowiałam już ale moje gardło w sumie nie jest na sto procent wykurowane. Pojechałam z mama dzisiaj po firanki bo upatrzyła sobie nowe i całkiem ładne, a przy okazji nareszcie sobie zimową kurtkę kupiłam także mam nadzieje, że już się nie rozchoruje  :lol: chociaż fajnie było sobie posiedzieć prawie tydzień w wyrze  :lol:  :lol:

W moim malowniczym mieście biega jakiś psychopata i nagi rzuca sie na kobiety. Ostanio niedaleko mojego domu po 5 nad ranem wyskoczył goły i się na biedną kobietę rzucił  :shock: a policja oczywiście go złapać nie może. Już łapie go chyba drugi miesiąc  :shock: i szczerze mówiąc boje sie troche sama łazić gdziekolwiek, zresztą nie tylko ja... 

Jutro mam nadzieje wpadnie do mnie kuzynka i mnie zafarbuje  :-D Przydało by się ogarnąć pacynkę na Święta  :-P

Miłego wieczoru :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#82 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 11 grudnia 2014 - 21:22

Hejka ;-)

U mnie snieg nie padal i nie rozpaczam nad tym :lol: wystarczy, ze jest zimno.

Dzien zlecial pracowicie + pozniej zakupy.

Jutro w pracy do nocy........ sb tez wstaje bladym switem <placze> byle do 22ego <tancze>

Trening uskuteczniony :mrgreen: wykapana, w szlafroku mam chwile na pobuszowanie w necie.

Ostanio niedaleko mojego domu po 5 nad ranem wyskoczył goły i się na biedną kobietę rzucił :shock:
Zrobil jej cos? Teraz coraz zimniej to moze mu sie odechce :lol:

Pozdrawiam ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#83 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 00:00

@inqaa, nie dam rady <bezradny> Kolega jest na zwolnieniu i dostanę wolny tylko poniedziałek i wtorek. W niedzielę pracuję do północy, więc na najwcześniejszy poniedziałkowy pociąg nie wstanę, a we wtorek z samego rana wracam, także kicha :/ Aaale, do trzech razy sztuka - przy następnej okazji nie odpuszczę ;-)

mam podobnie- jak ktoś zaproponuje spotkanie to ja chętnie, ale żeby sama pierwsza to jakoś tak

I przez to właśnie kilka moich znajomości się urwało. Bo owszem, zaproponuję spotkanie raz, drugi, trzeci, czwarty nawet, ale jeśli za piątym znów to ja będę musiała odezwać się pierwsza, najprawdopodobniej się nie odezwę. O znajomości obie strony muszą dbać ;-)

to co w porankach lubię najbardziej i co mi zaburza jak Hrabia wstaje zbyt wcześnie

Ja też :mrgreen: Często specjalnie nastawiałam budzik na wcześniejszą godzinę, żeby spokojnie, w ciszy, spokoju i samotności wypić kawę i poczytać książkę.

chociaż fajnie było sobie posiedzieć prawie tydzień w wyrze

O nieee, jeden dzień jest fajny. Dobra, drugi tak do połowy jeszcze też ujdzie, ale trzeciego chodziłabym już chyba po ścianach :lol:

A ja jeszcze zakichana i zasmarkana, ale czuję się już trochę lepiej. Wreszcie.

Zaliczyłam popołudniowo - wieczorne 6-godzinne pogaduchy z moją Adą, najadłyśmy się chipsów, ptasiego mleczka i opiłyśmy herbatą tak, że na najbliższy tydzień mam dosyć :lol: I przy okazji przypadkiem podrzuciła mi pomysł na prezent dla kumpla, bo z tym do dziś jeszcze u mnie problem. Nie spodziewałam się, że w tym roku będę obdarowywać aż tyle osób, więc szukam czegoś dobrego, ale też niedrogiego, żeby te święta doszczętnie mnie nie zrujnowały. Czasu coraz mniej, a w głowie ciągle pustka. W poniedziałek wybieram się z koleżanką na zakupy i po powrocie MUSZĘ już mieć wszystko!

Jutro wolne, więc budzika nie nastawiam. Odpalę jeszcze serial i niedługo uciekam spać.

Dobrej nocy <buzki>

#84 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 06:23

Witam:)

G. już pojechał do pracy, mała najedzona leży w łóżeczku i gada do siebie a ja zaraz zabieram się za ogarnianie mieszkania.

Wczoraj byłam u lekarza z ręką i dostałam skierowanie na zabiegi. Najbliższy wolny termin w przychodni to połowa MARCA :/ Kuźwa ręka mi odpadnie do tego momentu. No ale po 8 zadzwonię do szpitala i zapytam się jak tam. Gdybym chciała prywatnie to babka mówiła, że ponad 200 zł by to kosztowało. No akurat przed świętami taki wydatek to mało mi się podoba. 

Śniegu nadal nie ma i szkoda.

A dzisiaj piąteczek więc dziadki zajmują się Hanią a my mamy wychodne :D 

Wstawać śpiochy!!!

#85 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 08:39

Najbliższy wolny termin w przychodni to połowa MARCA
.............. oesu :evil:  :evil:  :evil:

dzisiaj piąteczek więc dziadki zajmują się Hanią a my mamy wychodne
udanego wychodnego zatem ;) 

bry <hellooo1>

witam kofeinowo - dziś u mnie słonecznie :D nieistotne, że zimno, alej est słonko :D <sun>

zaraz zawijam do szkoły, wieczorem jest wigilia nieoficjalna :lol: więc może się przejdę na chwilę ;) 

udanego dnia ;)

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#86 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 08:40

Agnieszka ale masz fajnych dziadków, takie odsapnięcie przyda się Wam 😃

Bry 😉

W końcu piątunio, weekend wolny, bosko 😊 jutro jadę do mamy, pomaluję jej włosy, może i sobie przy okazji...

Od przyszłego tyg czeka mnie maraton pracowy, poza tym jeszcze poradnia rodzinna przed tym ślubem, więc będę jak zombi chyba 😜 byle do świąt, w końcu idpocznę. U mnie zostało kupić prezent bratanicy, ale z tym największy problem, bo chcę jej coś edukacyjnego kupić, a nie pierwszą lepszą zabawkę...
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#87 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 09:48

.............. oesu    

dokładnie, chociaż w szpitalu powiedzieli mi że u nich od lutego :/

udanego wychodnego zatem  

A dziękować, dziękować :D

Agnieszka ale masz fajnych dziadków, takie odsapnięcie przyda się Wam

Fakt, a i skoro moi rodzice sami zaproponowali, że piątki są ich i Hani to czemu nie korzystać.  :D

Siostra poszła, pranie wstawiłam, mała usypia... tylko pogoda taka sobie, bo słoneczko świeci i to tak mocno, że muszę rolety zapodać na okna :/  chyba u małej w pokoju kupie rolety bo akurat słoneczko zagląda jej do łóżeczka. 

Dzisiaj może połazimy już za jakimiś prezentami ale brak mi pomysłów.

#88 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 09:52

Cześć ;-)

U mnie śniegu też brak, ale za to słoneczko nieśmiało wygląda i nawet ciepło jest :-)

A dwa dni temu mieliśmy przepiękną szadź <dreams>

Tęsknię jednak za zimą ;-)

M dzisiaj po pracy jedzie do Radomia na jakieś tam zlecenie, więc Maluch mnie wykończy do nocy :-P

Szykuję się do kolejnego remontu w domu, heh. Tym razem rozpiździel na całego, tzn. chcę w dużym pokoju wydzielić sypialnię dla nas i przebić ścianę na kuchnię i będziemy mieli salon z kuchnią :-P  Całe ściany pobazgrałam, a w nocy olśniło mnie, że inne rozwiązanie będzie lepsze - i znowu pobazgrałam :-P i tak sobie teraz będziemy mieszkać z bazgrołami :-P 

Jeszcze tylko 12 dni do Wigilii <jupi> Pora chyba rozejrzeć się za prezentami ;-)

Miłego Piątku <buzki>

#89 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2014 - 22:44

@AgnieszkaT najlepszego dla małej z okazji 4 miesiecznicy ;-)

Jeszcze tylko 12 dni do Wigilii
jeszcze tego nie czuje i nwet nie zaplanowałam co upieke .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#90 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 13 grudnia 2014 - 15:29

@AgnieszkaT wszystkiego dobrego dla Hani z okazji 4mca zycia i dla @Aniusia Panicza z okazji 4latek  :mrgreen:

Dzisiaj może połazimy już za jakimiś prezentami
Bylismy w czwartek caly dzien i na pysk cala 3ka padalismy  :-/

Szykuję się do kolejnego remontu w domu, heh.
Kurcze czemu ja myslalam, ze  mieszakniu mieszkacie  :roll:

Witam!

I ja sie ciesze, ze sniegu nie ma, bo dla mnie moze byc TYLKO 24grudnia i papa :lol:

Okruszek drzemie poki co.

Dom ogarnelam, napieklam i nagotowalam, bo dzis impreza ur meza :-D

Nawet udalo mi sie mu super prezent kupic- torbe do pracy :mrgreen:

Uciekam, bo musze jeszcze siebie ogarnac.

Milego ;*

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#91 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 07:37

@AgnieszkaT...caluski dla Haneczki :-)
Co do rehabilitacji:moja kolezanka za pol roku ma termin,Pan maz ma na 26.01.2015 udalo sie wczesniej bo w naszej wsi jest rehabilitantka z Caritasu i tylko dla naszych mieszkancow.
@89kasienka89...fajnie, ze jestes,widze przygotowania do slubu pelna para ida.

@madzik:-) ale bedziesz miala cudnie w domku.Jestes bardzo kreatywna.

Witam!
Dni mijaja w szalonym tempie.Przygotowania do swiat czas zaczac.Prezenty kupione,lampki choinkowe sprawdzone...a reszta po niedzieli.
Dzis pracuje wiec w wolnej chwili zaplanuje wszystko i napisze sobie na kartce,bedzie latwiej o wszystkim pamietac.
Doskonale swoje skromne umiejetnosci szycia na maszynie i szyje firanki.Jeszcze przed swietami beda mi wymieniac okna w pokojach,narazie wiec nie myje okien,potem to zrobie i zawiesze na swieta piekne firanki.
Zycze wszystkim cudownej niedzieli :-)

Użytkownik gogi edytował ten post 14 grudnia 2014 - 07:39

#92 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 10:35

Dni mijaja w szalonym tempie.Przygotowania do swiat czas zaczac.Prezenty kupione,lampki choinkowe sprawdzone...a reszta po niedzieli.
szalona kobieta :D 

z motorkiem w tyłku :lol:

<hellooo1>

Witam niedzielnie i kofeinowo;) 

Nie polazłam dziś do weekendowej szkoły - tak strasznie nie miałam ochoty  <zebol1>

Wczoraj umyłam jakieś 40% kuchni - w ramach walki z kacem, który mi się wygenerował po szkolnej wigilii :lol: dziś dam sobie spokójze sprzątaniem, ALE porobię jakieś produktywności innego kalibru ;) 

Byle do piątku i wolne :D

#93 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 10:46

z motorkiem w tyłku :lol:
raczej z odrzutowcem :mrgreen:

@gogi jesteś niesamowita, masz w sobie tyle zapału, chęci i radości życia, że zaczynam Ci zazdrościć...

I ja sie ciesze, ze sniegu nie ma,
kurcze, a ja nie, jakoś w tym roku wyjątkowo chce mi się śniegu... ;-)

Jeszcze tydzień...tak jak Lady i większość chyba czekam z utęsknieniem do piątku...

Poza tym katar i lenistwo - ale to drugie to ostatnio u mnie norma

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#94 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 11:11

a ja nie, jakoś w tym roku wyjątkowo chce mi się śniegu...
mnie też by nie uszczęśliwił raczej. noo - może przez tydzień do jakichś fot, ale nic więcej :lol: 

#95 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 11:16

Jeszcze tydzień...tak jak Lady i większość chyba czekam z utęsknieniem do piątku...

Ja jeszcze we wtorek 23.12 idę do pracy od 8 do 18 <bezradny>

Ale po świetach tylko 29 idę też 8 - 18 i od 30 do 4 znowu wolne :)

Witam :mrgreen:

Myślę i planuję co na święta. Pierwsze święta u nas, teściówka przyjeżdża, to trzeba wypaść dobrze 8-)

Teraz cały tydzień w pracy, ale jakoś muszę załatwić w międzyczasie sprawy uczelniane, pojechać do pepco po jakieś ozdoby świąteczne, kupić prezenty i pouczyć się. Weekend przed świętami siedzę cały nad książkami, zakupy świąteczne spożywcze zrobi Misiek i tak naprawdę gotować zacznę 23 wieczorem. Szkoda, że nie ma chaty, bo czuję, że zarwę nockę wtedy, więc bym z Wami poklikała w międzyczasie :)

Buziaki!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#96 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 11:23

@magdaaaaa, @nikus @gogi, dziękujemy :)

Witam niedzielnie,

Miał być spacer ale że za oknem szaro i buro więc się nie  ruszamy ale za to nadrabiamy seriale.

Mała bawi się z tatą, ja sobie przygotowała już obiadek więc mam luz.

Prezenty prawie kupiłam, dokupię kilka dodatków a teraz myślę, jak je fajnie zapakować. 

Nic, uciekam, miłego dnia!!

#97 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 11:28

Szkoda, że nie ma chaty, bo czuję, że zarwę nockę wtedy, więc bym z Wami poklikała w międzyczasie
zawsze możemy fejsową założyć :D 

pojechać do pepco po jakieś ozdoby świąteczne,
ooo przypomniałaś mi o tym sklepie :D tam fajne ciuchy czasem se wynajdywałam :lol: 

#98 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 11:55

zawsze możemy fejsową założyć :-D
a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam..?

Jakaś grupa zamknięta, czy coś...

Miał być spacer ale że za oknem szaro i buro
a u mnie piękne słońce <sun_> <sun_> <sun_>
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#99 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 grudnia 2014 - 14:42

@Kahela mamy już grupę na fb :P zapraszamy, może trochę ją rozruszamy a nie dziewczyny piszą tam tylko jak im bs nie działa :P

Już po pepco, skoczyliśmy też do manu po prezenty, teraz obiadek :) zostało tylko kupić prezent przyszłej teściowej, zobaczymy co mi przyjdzie do głowy :P

@LadyNefretete to ja chętnie :*

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#100 Kahela

Kahela
  • Użytkownik