Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy czerwcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
269 odpowiedzi w tym temacie

#61 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 08:44

<hellooo1>

Lato wraca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Już wczoraj po burzy i mega ulewie zaczęło się pięknie rozpogadzać, więc czym prędzej wyciągnęłam Męża na spacer, w międzyczasie zgłodnieliśmy i nie wiem, jak to się stało, że czas minął tak szybko, ale w domu byliśmy chwilę przed 1 w nocy. Dawno nie spędziłam tak fajnego popołudnia i wieczoru i nigdy nie jadłam tak dobrej wątróbki z malinami :mrgreen: Wreszcie zdołałam się do wątróbki przekonać, bo kiedyś nie mogłam się nawet do niej zbliżyć :lol:

Dziś mimo, że wolne, to na nogach już od dawna, dlatego tak, jak u Olenki mój dzień jest wyjątkowo długi :mrgreen: Jakoś ostatnio o dziwo potrzebuję coraz mniej snu. I dobrze, bo jak przypomnę sobie, że kiedyś budziłam się o 11-12... Straszne :lol: :lol: :lol:

Plany na dzisiaj niby są, niby po południu miałam spotkać się z kolegą, niby potem miałam wpaść na urodziny, ale no tak strasznie nie mam ochoty na takie wypady. Najchętniej zostałabym w domu z książką i maseczkami :P

#62 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 08:55

wątróbki z malinami

jak mogłaś w tak straszny sposób zamordować maliny???

Witam ;-)

Wczoraj zgodziłam się zamienić z koleżanką i dlatego dzisiaj i jutro mam 2 zmianę, ale... na śmierć zapomniałam o spotkaniu z promotorką po południu - przypomniałam sobie dzisiaj rano dopiero, więc muszę zadzwonić i przełożyć :/ głupek jestem :roll:

Ale za to mieliśmy miły poranek z Miśkiem - oboje się wyspaliśmy i wyprzytulaliśmy :) teraz chwila odpoczynku i za godzinkę wstawię zmieniaki, bo muszę wcześnie obiad zjeść, bo przed 13 jadę do pracy.

Miłego dnia ;-)

a są już do kupienia świeże maliny??

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#63 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 09:18

Od niedzieli znowu po 30st :mrgreen: :mrgreen:

Ajjj. Cudownie <sun_> <sun_>

U mnie upały już od jutra i z tego powodu zrezygnuje chyba z wypadu do PL na weekend. Bo słoneczną niedzielę musiałabym spędzić w podróży. A tak chyba pokorzystam cały weekend na maksa ze słońca <tanczy7> <tanczy7>

Został mi jeszcze jeden egzamin

Ładnie idzie. Gratulację i powodzenia z tym ostatnim :)

tak, jak u Olenki mój dzień jest wyjątkowo długi

Aj. I mój też dziś taki będzie :mrgreen:

U mnie już dawno są w sklepie, ale jeszcze jakoś ani razy się nie skusiłam. A mam straszną ochotę na koktajl z malin <zakochany>

Witam !!! <jupi>

Humor jest, mimo wczorajszego strasznego doła!

Chyba tego słońca mi było trzeba.

Zaraz szybkie śniadanko, ćwiczonka i trzeba coś zrobić z tym dniem.

Problemy przekładam na "po weekendzie" <jezorowaty> Nie będę psuła takiego ładnego weekendu <H>

Wszystkim duuuuużo słońca, a tym marudzącym na temperatury - porządnego ochłodzenia! <opalanko> <looodzik> <sun> <pepsi11>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#64 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 09:57

Ja bym na takie połączenie nie wpadła i mi pewnie tak dobra by nie wyszla :lol: To eksperyment znajomego szefa kuchni ze znajomej restauracji - akurat załapałam się na testowanie nowych potraw do letniej karty :mrgreen: Uwielbiam do niego chodzić :mrgreen: A w niedzielę gotujemy razem - on kupuje produkty, ja z koleżanką wina :mrgreen:

są już do kupienia świeże maliny??

Są, są :mrgreen: Jakoś z tydzień temu piłam pierwszy koktajl. Pychaaa! :mrgreen:

#65 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 12:21

Ja czekam na maliny z ogródka i poziomki, i czereśnie - chociaż chyba w tym roku będzie ich mało.

Za to ostatnio zrobiłam pierwszy w tym sezonie koktajl z truskawek, mniam!

U mnie słonecznie, w końcu. Ale leniwie na maksa... a tyle planów było na dziś. :P Zaraz robię naleśniki, kończę prezentację i się pobyczę.

Miłego. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#66 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 13:22

Witam :)

U mnie też pięknie, letnio, upałowo :)

Jeszcze godzinka i do domku :)

Za to ostatnio zrobiłam pierwszy w tym sezonie koktajl z truskawek, mniam

Pychotka :)

ćwiczonka

Ja wieczorem ;)

głupek jestem

Ja też zapominam duzo rzeczy ;)

Plany na dzisiaj niby są, niby po południu miałam spotkać się z kolegą, niby potem miałam wpaść na urodziny,

Mogę iść za ciebie :D

Miłego dnia kobietki ;)

#67 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 14:00

zgadzam sie w calej rozciaglosci.  Jak cos tak pysznego jak malinke mozna jesc z czyms takim jak watrobka :P

koktajl z truskawek
ja je jak nigdy wcinam codziennie:) szybkow tym roku wszystko jest-maliny, czeresnie ;) 

Powinnam ogarnac mieszkanie dzis ale tylko poprasuje...podlogi jutro.:)

A dzis w planach spacer z moja rodzinka;)  truskawy, ksiazka i kawa :)

I lenimy sie. Wkoncu piatek  <jupi>  <jupi>  <jupi>

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#68 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 18:23

Hej!

To jeszcze raz ja...czekam na Pana męża z obiadokolacją,dziś się postarałam,jest obiad. :mrgreen:

Zakupy udane z jednym minusem...przekombinowałam z butami :lol: .Kupiłam na targu baleriny i to jest ok,mięciutkie,wygodne,delikatne. Ale  kupiłam też sandałki,podobały mi się,niby mierzyłam ale...w domu jeszcze raz przymierzyłam i uznałam,że...są niefajne i chyba oczy miałam w d...e jak je kupowałam <bezradny> ,fakt tylko 2dychy kosztowały ale...miałam nie ulegać i kupić skórzane i...kupię,już oglądałam i mierzyłam a te mogłam sobie darować.Czasami tracę rozum na krótko. :oops:

Byłam na działce bo dzwoniły do mnie truskawki  z pytaniem,kiedy zabiorę je do domu...cóż miałam robić,poszłam i przyniosłam do domku...i...właśnie zjadamy je z Darią.  <ookk>

Miłego wieczorku! <byebye>

#69 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 czerwca 2014 - 22:05

tydzien ponad.
to nie jest tak duzo ;-)

My dzisiaj już byliśmy a wizycie u ortopedy, i Pani powiedziała, że wszystko super się poprawiło, że jest bardzo rozwinięty,no i kończymy rehabilitacje
a pytałas o chodzik ???

jak to małe rzeczy potrafia poprawic humor :chlopak co mi przywozi rano towar zapomnił mi cos podrzucic i napisałam mu sms  odpisał nie tak ok , tylko wiem malenka , ma u mnie plus za orginalonosc , buzia sie sama smieje na mysl o takiej pierdólce,

dzień troche meczacy mało snu duzo zajec , nawet na siłowni tylko 1.5 h było .

teraz lulu , za  5 i pol godziny budzik bedzie budził :roll: ale ma byc pieken <sun> w nd i to mnie podtrzymuje  na duchu ;-)

dobrej nocki

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#70 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 06:07

Bry dzień ;) a u mnie dziś w planach weterynarz, zakupy żywnościowe i działeczka.. i pewnie znów się spalę ...

Wieczorkiem  ognisko :D

Jest jeden plus że do Was zaglądam... mam większą motywację do ćwiczeń :D
zaraz sobie na orbitreka skoczę :D

#71 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 07:16

buzia sie sama smieje na mysl o takiej pierdólce,

Fajnie spotkać się z bezinteresowną życzliwością. :-D

mam większą motywację do ćwiczeń

Kurczę ,czemu ja tego nie mam? :roll:

Witam sobotnio i słonecznie! <hellooo1>

Dziś postanowiłam iść na żywioł i żyć bez planów.Będzie co będzie a codziennych czynności planować nie muszę,są już zakodowane.

Nowością dla mnie będzie opieka nad szczeniakiem maltańczykiem...mój syn i prawie synowa sprawili sobie pieska a,że dziś mają imprezę urodzinową przyszłego teścia mojego syna...więc być muszą,rzeczony ojciec kończy dokładnie dziś,dokładnie 50 lat... piesek pójść z nimi nie może więc przygarnę go na pół dnia.Mam stresa małego ale...jakoś dam radę.Białe to to,małe,lękliwe jakieś ,je odmierzaną precyzyjnie,specjalną karmę o specjalnych porach,sika narazie w domu na matę do sikania, bo na dwór  nie...bo zarazki,bakterie ,choroby i inne cuda mogą mu się przytrafić.I na spacery może iść dopiero po całym komplecie szczepień,których jeszcze nie ma.Ech...a tyle piesków małych i dużych czeka na adopcję w schronisku...mam do nich mały,ukryty żal o to. :-/

Rozkoszuję się chwilą.Delektuję kawą i karmię oczy słonecznym porankiem.Cieszę się z wolnego dnia i nie napinam na 100%-towe wykonanie planu.Trwaj chwilo! 8-)

Wszystkim forumowiczkom oraz odwiedzającym to forum życzę cudownego weekendu,bez planów,stresów i ,,napinek". <buzki>  <byebye>

#72 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 08:03

Witam ;)

Misiek jeszcze śpi, ja już po śniadanku i delektuję się cappucino :) po południu do pracy, ale póki co odpoczywam. Jak Misiek wstanie to zaciągnę go chyba na targ po maliny. Na obiad dzisiaj azjatycki makaron z azjatyckim sosem curry i kurczakiem :P ciekawe co z tego wyjdzie :P

A niedziela wolna - ma być piękna pogoda i mamy zamiar z niej czerpać jak najwięcej :mrgreen:

Promotorka się nie gniewała i spotkam się z nią w poniedziałek po pracy - wyjdę 15 minut wcześniej i na pewno zdążę :)

Od piątku u nas w mieście działa kino plenerowe - aż do końca sierpnia. W każdą środę, czwartek, piątek, sobotę i niedzielę można coś obejrzeć po zachodzie słońca - zamierzamy korzystać :)

A niedługo spotkanie z Czarną i jej mężem - mamy dwie WIELKIE okazje do świętowania, więc nie mogę się doczekać :mrgreen:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#73 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 10:12

Witam weekendowo!

Dla mnie wolny - całkowicie. Więc się dodatkowo cieszę. :mrgreen:

Pogoda dzisiaj rewelacja, choć jak dla mnie może już troszkę za ciepło.

Zaliczyłam juz zakupy w centrum, teraz jeszcze chwilka odpoczynku i muszę się trochę pouczyć, ale to już wezmę notatki i na powietrzu, może lepiej mi wejdzie. :lol:

Jutro jak pogoda dopisze to jedziemy z Połówkiem nad jezioro. ;) Trochę się zrelaksujemy, a przy okazji spędzimy dzień razem, bo ostatnio go mało.

@Olenka koleżanki wszystkie ostatnio albo pochłonięte sesją, obroną, albo pochowane w zaciszu domowym z dziećmi już. ;) Więc ciężko się z kimś zgrać.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#74 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 czerwca 2014 - 21:51

pewnie znów się spalę
ja chciałam dzis sobie kupic jakis filtr ale jak na złosc nie było :roll:

Fajnie spotkać się z bezinteresowną życzliwością
dokladnie , a tak mało jest takich ludzi do tego zdolnych i tez dlatego wiekszosc jest zaskoczonych w przypadku takich gestów.

ma być piękna pogoda i mamy zamiar z niej czerpać jak najwięcej
tez taki plan mam ;-)

byłam u znajomej dzis , strasznie mi jej szkoda , kobieta prawie 90 lat a bedzie musiała sie przeprowadzic bo jej córka zadłuzyła sie na kilkaset tysiecy .

#75 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 06:07

Dla mnie wolny - całkowicie. Więc się dodatkowo cieszę
Zazdraszczam :(

Bry :)

Rzadko ostatnio wpadam, ale czasu nie mam na nic, doba za krótka jest zdecydowanie. Jestem już trochę przemęczona wszystkim, w piątek jak szłam do pracy to mało nie zemdlałam, tak słabo mi było, muszę wyniki pójść porobić...

Póki co piję kawkę i zaraz ogarniam się do pracy. Dziś do 20 niestety, a marzę o tym, by poleżeć w łóżku choć raz dłużej... No nic, może lipiec będzie mniej intensywny :P

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#76 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 06:35

@gogi może dlatego że ja sama wiem, że musze schudnąć.. a jak jeszcze czytam, że ktos coś poćwiczył, to myślę idę też, bo tak głupio siedzieć....

Co do psiaka, myśmy tez kupili, bo zawsze nam się taki marzył...

Ale następnego chcemy ze schroniska...

@magdaaaaa ja mam na szczęscie jeszcze z zeszłego roku...

Ale nie spiekłam się ;) uff ;)

Wczoraj w końcu na działce porobione, ognisko się udało.

a dziś mam zamiar odpocząć, położyć się poopalać...

Palomka wspominała o jeziorze, zazdroszczę, ale my niestety daleko mamy

#77 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 08:30

dzień dobry

piekne niebieskie niebo od rana.

zaraz szklanka soku i fru z ksiazka na ogródek

innych planów na dzis nie mam ;P

#78 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 12:43

piekne niebieskie niebo od rana.
Oj tak! U nas juz 2dzien :mrgreen:

w piątek jak szłam do pracy to mało nie zemdlałam
Koniecznie na badania!

Witam!

Pogoda cudna, totez siedzie z mezem na tarasie sobie :-D

Na obiedzie bylismy poza domem, wiec mam luz dzisiaj ;-)

Okruszek sobie drzemie, a ja koniecznie musze lustro zamowic do lazienki, bo przy takim malym wszystko musimy robic :lol:

Ogolnie i humor i wszystko sliiiitasnie (jak na dzien dzisiejszy :-P )

Milego!!!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#79 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 19:27

Oj tak! U nas juz 2dzien :mrgreen:

U mnie również dzisiaj bosko.

Korzystam z wolnego dnia i oprócz nauki karty postanowiłam się także poopalać. Efekty są aż za bardzo widoczne, czerwony dekolt, ramiona, o twarzy już nie wspomnę. Na pierwszym planie policzki i nos :-P

K się kąpię, może udzieli się nam dziś gorączka niedzielnej nocy <diabelek>

Aktualnie popijam zimne piwko owocowe a w lodówce chłodzi się już drugie ;-)

miłego wieczorku wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#80 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 19:45

A podobno wczoraj był dzień seksu ;)

Ja dzis sie prawie cały dzień leniłam, a tak zmęczona...

chyba zaraz zasnę..

a tyłek po rowerze boli jak nie powiem co...

dawno nie jeździłam...