Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy czerwcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
269 odpowiedzi w tym temacie

#181 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 16 czerwca 2014 - 10:01

<hellooo1>

Kolejny tydzień pora zacząć ;)

Zupka ugotowana, zakupy zrobione, pościel się wietrzy. :)

Zjem obiad i lecę do pracy.

W czwartek wolne a potem w piątek i sobotę do pracy :)

Jeszcze nie mamy planów na czwartek i niedzielę.

Miłego dnia <flow1>

nixqp2.png

#182 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 16 czerwca 2014 - 21:05

Witam! <hello>

...coś cicho i pusto na forum.

Nastał czas kiedy słońce pięknie oświeca Ziemię,ogrzewa ją a tym samym dłużej jest jasno.Mamy więcej energii i pozytywne podejście do życia.Chcemy ciągle przebywać na świeżym powietrzu,rozkoszować się ciepłem i pięknem jakie nas otacza.Wdychamy zapachy kwiatów i ziół,upajamy widokiem barwnych roślin,zachwycamy smakiem owoców.Jest pięknie,bajecznie i wyjątkowo. <huraaaaa>

Z tego właśnie powodu nie siedzimy nad monitorami komputerów, tylko wymykamy się na zewnątrz.Szkoda nam czasu na siedzenie w domu.

Oczywiście niektóre z nas mają zaliczenia,egzaminy,prace,sympozja i inne tego typu sprawy.Mamy też rodziny albo narzeczonych...a doba ma tylko 24godziny,niestety.

Wiem,że gdy się ochłodzi wróci ochota na klikanie i zapewniam ,że zaroi się od wpisów i będzie o czym pisać.Mam nadzieję... 8-)

U mnie dość prozaiczny dzień...praca a potem działka do wieczora.Plewiłam dziś lawendę podjadając jednocześnie truskawki i porzeczki.

Popijałam pyszną kawę siedząc w moim ulubionym fotelu pod śliwą,cisza,spokój i gdyby nie komary byłoby wprost idealnie. <opalanko>

Życząc wszystkim spokojnej nocy żegnam się ...pa...do jutra. <byebye>

A jutro mam wolne! <zatancz3>

#183 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 08:12

@gogi ale takie pustki nie tylko tu ;) na większosci for teraz zastój....

I dokładnie pogoda, i inne zajęcia swoje robią ;)

Witajcie ;)

a ja się coś ogarnąc próbuję, ale coś ciężko...

#184 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 10:58

Co do whisky nigdy nie pilam;) dobre chociaz ??
mnie nie smakuje .

romantycznie;)
tylko szampana brak <umieraam>

@inqaa to ma byc praca na wakacje  bo wyjedziesz na studia czy na dłuzej ???

coś cicho i pusto na forum.
nie było mnie na forum od piatku a ja w pogaduchach miałam 14 postów do przeczytania.

zrobiłam rano babeczki , a potem podskoczyłam do apteki , za godzink do pracy ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#185 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 11:03

coś cicho i pusto na forum

Ostatnio tak. :( Ale pewnie wszyscy korzystają ze słoneczka. :)

Co do whisky nigdy nie pilam;) dobre chociaz ??

Tak, ale z colą i dużą ilością lodu. Samo jest niedobre. I warto kupić jakieś dobre whisky, a nie najtańsze, bo różnica w smaku jest. :)

Cześć.

Robię już trzecią rundkę prania. :D Ogarnęłam trochę łazienkę, zaraz biorę się za obiad. Dziś zupa krem z pomidorów, a na drugie danie parówki w cieście francuskim i do tego sałatka colesław.

Potem usiądę sobie może w ogródku z książką. ;)

Trzeba trochę nogi opalić.

Miłego, słonecznego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#186 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 11:55

@inqaa to ma byc praca na wakacje bo wyjedziesz na studia czy na dłuzej ???

Na wakacje, raczej na studia się nigdzie z miasta rodzinnego nie wybieram ;-)

Dzisiaj musimy podjąć decyzję z K gdzie wybieramy się na wakacje. Trzeba podliczyć kasę, przedyskutować wszystkie "za" i "przeciw".

Dzisiaj mam wolne, miałam wybrać się na basen, ale chyba mi się nie chce :-P lenia złapałam. Po południu widzę się z przyjaciółką - przez moją i jej pracę w ogóle się nie widujemy <bezradny>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#187 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 21:13

Trzeba trochę nogi opalić.

u mnie nie ma pogody na opalanie :roll:

a poza tym na razie hoduje włoski ;-)

w pracy nawet bardzo sie nie wynudziłam. ale poobzerałam pierdół :roll:

spiaca nie jestem, ale jutro rano to wypadałoby juz spac.

#188 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 06:35

u mnie nie ma pogody na opalanie :roll:
U mnie też.

Deszcze na weekend zapowiadają.

Dzisiaj musimy podjąć decyzję z K gdzie wybieramy się na wakacje. Trzeba podliczyć kasę, przedyskutować wszystkie "za" i "przeciw"
No i co postanowiliście? :)

Po południu widzę się z przyjaciółką - przez moją i jej pracę w ogóle się nie widujemy
Ja ze swoją też się nie widuję. Mieszka 11km ode mnie, autobusy tam nie jeżdżą, ja teraz pracuję, ona wychowuje dzieci. Tak jakoś ten czas leci...

Dzisiaj i w piątek do pracy a sobota i niedziela wolne :D Szkoda tylko, że pogoda ma być deszczowa :(

nixqp2.png

#189 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 08:30

bry bry :) 

Mój pierwszy dzień wakacji  <huraaaaa>  <huraaaaa> wczoraj zdałam ostatni egzamin i do września mam święty spokój  :lol: W końcu się wyspałam i zabieram się zaraz za poranne ćwiczenia. Do poniedziałku nie robię zupełnie nic a nic, no chyba że mama coś będzie kazała a to jest bardzo możliwie  :-P W planach mam dzisiaj czytanie książki na podwórku pod czereśnią i odstraszanie szpaków  :-P  :-P  Co roku to samo z nimi jest wyżerają połowę drzewa  :roll:  :shock: nie mówiąc już że druga połowa przez to leży na podłodze postrącana i podwórko wygląda jak bagno  :shock:

Tak więc dzisiaj będę robiła jako strach na szpaki  :-P

No a wieczorem w planach jest opijanie delikatne urodzin koleżanki bo nie mogłam do niej przyjechać na urodzinową imprezę także będziemy nadrabiać  ;-)

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#190 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 20:06

Hejka :)

Mój pierwszy dzień wakacji wczoraj zdałam ostatni egzamin i do września mam święty spokój
Pogratulować ;-)

Dzien zlecial pracowicie. Praca, potem zakupy, potem trening, ogarniecie pare rzeczy w domu, pakowanie, szykowanie sie i wreszcie mam czas usiasc na spokojnie :-)

W nocy wyjezdzamy na upragniony wypad :mrgreen: Od miesiaca ogarnialam w pracy wszystko na cacy zeby miec dluzszy weekend :-) Udalo sie. Powrot w niedziele :mrgreen:

Pogoda dopisuje. Dzis bylo slonecznie i cieplutko. Najgorsze te komary wieczorem..... :evil:

Zycze wszystkim duzo sloneczka i fajnie spedzonego czasu ;-) Pozdrawiam! :-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#191 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 czerwca 2014 - 20:50

Co roku to samo z nimi jest wyżerają połowę drzewa
u mnie w tym roku obrodziła i nawet troche pojadłam ;-)

dzis zauwazyłam ze delikatnie mi skóra zaczeła schodzic z karku i dekoldzie.

na silowni tylko 2 h , bo cos mi kolanko daje sie we  znaki , jesli tak wyglada starosc to ja poprosze eutanazje na zyczenie. :P

własnie pije piwko i zajadama lodami ;-)

gdzies zgubiłam otwieracz i otwierałam i zamek w drzwiach i lekko zalałam podłoge.

#192 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 08:52

Mój pierwszy dzień wakacji     wczoraj zdałam ostatni egzamin i do września mam święty spokój

Szczere gratulacje!Udanych wakacji!

W nocy wyjezdzamy na upragniony wypad

Udanego wypoczynku!

własnie pije piwko i zajadama lodami

Piwko+lody?Ciekawe połączenie...

Witam!

Pomimo cudnej pogody za oknem i świergotu ptaków nad oknem...mam doła. :roll:

Czasem przychodzi słabszy dzień kiedy płaczę czy mam powód czy nie.Ale mi się zrymowało...i nawet mnie to nie rozśmieszyło,ani trochę.

Czuję się niedocenona,niekochana,taka samotna...i smutno mi bez wyraźnego(albo z wyraźnym)powodu.Niekiedy powodem jest sprzeczka z Panem mężem albo jakieś nieporozumienie w pracy...albo jeszcze coś innego...i nagle rozwiązuje się worek negatywnych emocji i wysypuje się cała zawartość powodując nieznośny ból i wewnętrzne rozterki.

Udaję się do ściany płaczu... :cry:

#193 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 09:44

wczoraj zdałam ostatni egzamin i do września mam święty spokój

Gratuluję! Należy się masa wypoczynku :)

@katti udanego urlopowania Śliczności <buzki> <buzki>

@gogi ściskam. Rozumiem, bo też czasem tak mam.  Przeganiaj szybko doła. <przytul> <przytul>

Witam się.

Po szalonym weekendzie w PL nawet nie zauważyłam kiedy zleciał czas. Ale mega sympatycznie było <jezorek11> Wychodzę z domu -widno. Wracam do domu - widno. <hoho2>

Praca już oprawiona, wszystko prawie pozałatwiane i ... 2 lipca obrona. <H> <H> Więc od wczoraj siadłam i się uczę, bo stresior mnie złapał.

Dziś zimnica, a liczyłam na naukę w parku, z kocykiem, kawką i Księżniczką. No nic. Standardowo: śniadanko, ćwiczonka i ... jakoś zleci.

Dziś chyba babeczki strzele sobie, bo dawno nie pichciłam <jesc> <jesc>

Pozdrawiam <slonik1> <slonik1> <slonik1> <slonik1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#194 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 11:13

Dzień dobry.

Udaję się do ściany płaczu...
Uszy do góry!

wczoraj zdałam ostatni egzamin i do września mam święty spokój
Gratulacje!

W nocy wyjezdzamy na upragniony wypad
Gdzie wybywacie?

Po szalonym weekendzie w PL nawet nie zauważyłam kiedy zleciał czas. Ale mega sympatycznie było Wychodzę z domu -widno. Wracam do domu - widno
Widzę, że było godnie :D

2 lipca obrona.
Powodzenia!

Dziś chyba babeczki strzele sobie, bo dawno nie pichciłam
Ja właśnie upiekłam ciasto z truskawkami i kruszonką. :) Testuję nowy przepis ;)

Na obiad robimy zapiekankę a na kolację naleśniki z serkiem Almette owocowym :)

nixqp2.png

#195 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 11:24

No i co postanowiliście?

Postanowiliśmy, że nie będziemy rezerwować już teraz wyjazdu ( choć nadarzyła się super okazja za niewielkie pieniądze ). Pewna sytuacja nie pozwala nam na tak dalekosiężne plany, więc po prostu K bierze urlop na początku września i będziemy szukać last minute. A jeśli nie wypali lub nie będzie fajnych ofert to może wybierzemy się na wycieczkę do Francji  ;-)

@Kala1702 gratuluję wakacji ! i zdanych egzaminów  :mrgreen:

Do nas na długi weekend przyjechała rodzinka z Wrocławia także mamy wesoło. Po południu widzę się z K, na szczęście i dzisiaj i jutro mam wolne  :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#196 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 11:31

Postanowiliśmy, że nie będziemy rezerwować już teraz wyjazdu ( choć nadarzyła się super okazja za niewielkie pieniądze ). Pewna sytuacja nie pozwala nam na tak dalekosiężne plany, więc po prostu K bierze urlop na początku września i będziemy szukać last minute. A jeśli nie wypali lub nie będzie fajnych ofert to może wybierzemy się na wycieczkę do Francji ;-)
Czyli stawiacie na zagraniczny wyjazd :) Fajnie Wam. Nas na to nie stać. We wrześniu będziemy chcieli jechać na 5 dni nad morze, na rocznicę ślubu :) Jeszcze nie mamy konkretnej miejscowości.

Musimy poszukać kwatery, gdzie pozwolą nam przyjechać z kotką. :)

nixqp2.png

#197 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 11:41

Czasem przychodzi słabszy dzień kiedy płaczę czy mam powód czy nie.Ale mi się zrymowało...i nawet mnie to nie rozśmieszyło,ani trochę.
wczoraj miałam podobnie , uryczałam sie tak, ze juz nie musiałam tuszu zmywac...

Nas na to nie stać
a jakas bulgaria ??? bez zwiedzania mozna za tysiac złoty pojechac .

wyspana, choc głupoty sie sniły ...

w planie NIC NIE ROBIENIE :P

#198 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 11:53

Czyli stawiacie na zagraniczny wyjazd :-) Fajnie Wam. Nas na to nie stać. We wrześniu będziemy chcieli jechać na 5 dni nad morze, na rocznicę ślubu

Nasze polskie morze akurat też należy do tych droższych. Nie wiem czy taki wypad nie jest porównywalny do jakiejś taniej oferty za granicą ;-)

uryczałam sie tak, ze juz nie musiałam tuszu zmywac...

Jakaś nieciekawa aura. Niech szybko mija :-)

@magdaaaaa awek zmieniny, bo Hiszpania już pojechała do domu. Nie ma komu kibicować. No chyba, że Niemcom <swistak1> <swistak1>

Jakiś mega senny dzionek. Na rozbudzenie zaliczyłam spacer z Księżniczką. Zaraz chyba jakaś kawa, bo dzisiejszy dzień miał być produktywny. Weekend planuje troche się odstresować z powodu pewnych spraw :roll:

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#199 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 19 czerwca 2014 - 12:14

a jakas bulgaria ??? bez zwiedzania mozna za tysiac złoty pojechac .

Nasze polskie morze akurat też należy do tych droższych. Nie wiem czy taki wypad nie jest porównywalny do jakiejś taniej oferty za granicą

My jeździmy przed sezonem lub po sezonie, nocujemy w prywatnych kwaterach, nie w hotelach, żywimy się na własną rękę i mieścimy się w 1000-1200zł na dwie osoby łącznie z tankowaniami samochodu.

Mnie coś w głowie ćmi.

Zjemy obiad i zapodamy sobie jakiś film ;)

nixqp2.png

#200 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 20 czerwca 2014 - 07:46

uryczałam sie tak, ze juz nie musiałam tuszu zmywac...

No i czasem płacz się przydaje <umieraam>

Dziękuję za podtrzymanie na duchu...wielkie dzięki babeczki. 8-)

Witam! <hello>

No i dziś nowy dzień ,jestem już ,,wypłakana" i zaraz lepiej.Pewnie mi hormony focha wczoraj strzeliły ;> ,że cokolwiek ktokolwiek by nie powiedział to był powód do ryczenia.Ale jest już dużo lepiej i wolne mam jeszcze dziś i jutro więc korzystam.

Czekam na deszcz....naprawdę...sucho tak bardzo,że na działce rośliny w tyłek dostają...mam problem z wodą bo nie mamy podłączonej wody na działki i trzeba zbierać do beczek albo z domu w wiadrach nosić.Można z domu wężem ale ja na drugim piętrze mieszkam i jeszcze moja działka na końcu jest więc daleko od podwórka i nie da rady. <hmm>

Odżyły moje chęci do drutów,znalazłam boską torebkę-worek <huraaaaa>  na lato,...w kolorze beżowym,w środku wyściółka z materiału,ucha zamówiłam z eko-skóry,zamek mam...a ścieg prosty więc brzydko mówiąc zerżnę sobie ją albo ładniej ...skopiuję <jezorek11> <jupi>  

Zdjęcie tej torebki zamieszczę w stosownym miejscu...poszukam na BS.

A teraz kawa,lektura...czytam Grocholę...i ,,Houston, mamy problem" no i te druty....bywajcie... <byebye>