Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy możliwe że jestem w ciąży?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1178 odpowiedzi w tym temacie

#1081 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 maja 2011 - 13:55

11-12 to juz mogly byc dni plodne , poza tym plemniki sa w stanie pozyc kilka dni wiec na ciaze jest szansa . ostatni okres mialas 23 dni temu wiec mysle , ze spokojnie mozesz zrobic test .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1082 WariatkaLekowa

WariatkaLekowa
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 maja 2011 - 14:15

poczekam jeszcze, nie chcę sobie robić złudnych nadzieji. Mam ostatnio dużo stresu, więc moje ciało raczej nie jest przygotowane na ciążę. Wracam w tym tygodniu do Polski, pójdę do lekarza i wszystko się wyjaśni. Ale korci mnie, żeby zrobić test :)))

#1083 Ulkaaa92

Ulkaaa92
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28 maja 2011 - 15:10

Najlepiej zrobić test alb udać się do lekarza. Bo nasze domysły to są tylko
przypuszczenia. I nikt nie jest w stanie przewidzieć tego.
Co do ketonalu ;) Sama go biorę, bo podczas miesiączki mam duże bóle brzucha.
Jednak biorę 100 ,bo 150-ka to za duża dawka.
Szczęście - pojęcie względne, nie szukam go już wszędzie. Mam Ciebie ... <3

#1084 WariatkaLekowa

WariatkaLekowa
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 maja 2011 - 16:52

Zrobiłam test. Wynik negatywny. Mimo wszystko pójdę do lekarza. Może zrobiłam go źle, może za krótko, może za wcześnie - na opakowaniu jest napisane, że dopiero w dniu, kiedy powinnam dostać miesiączkę mogę go zrobić. Wiele jest może, więc na pewno lekarz dopiero mi pomoże :) A chcę wiedzieć, bo zaczynam kurację odchudzającą, a nie chcę zaszkodzić ewentualnemu dzieciaczkowi :)
Ulkaaa92 - ja też 100 biorę, ale na zęby i to bardzo rzadko, ketonal brał mój dziadziuś przed śmiercią, jest to bardzo silny i niezdrowy lek, więc zawsze jak mam go wziąć, to milion razy się zastanowię czy na pewno muszę i Tobie też to radzę ;)

[ Dodano: 2011-06-07, 19:38 ]
Witajcie Dziewczyny!
Piszę, bo wczoraj byłam u ginekologa... Nadal nie mam okresu... Bolą mnie sutki (a normalnie przed @ bolały całe piersi), jajniki, mam zgagę, nie chce mi się jeść, palić, na sam zapach człowieka, który pali lub tego dymu, robi mi się niedobrze; lekarz powiedział, że on nic nie widzi, ale nie może dać mi pewności, że nie ma ciąży... I mam czekać, najlepiej dopiero za ok.tydzień zrobić test. Brak mi cierpliwości... Może któraś z Was była w podobnej sytuacji? Przed miesiączką zawsze było totalnie sucho, a teraz mam taki mlecznobiały śluz. Czuję się totalnie zagubiona - może przesadzam, mąż wyjechał, ma dużo spraw do załatwienia, mamy bardzo słaby kontakt. Nie mam się komu wyżalić ;/

#1085 Lady_Bejb

Lady_Bejb
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 11:43

Błagam dziewczyny uspokojcie mnie^^
dostalam w niedziele 'okres', wcale mi on nie przypomina okresu, bo jest go malo;/ dodam jeszcze ze przez sobote i niedziele tez było pare kropelek krwi...
Oczywiscie pierwsze o czym pomyslalam to ciaza.. ALE to wedlug mnie malo prawdopodobne, wspolzylam ostatnio okolo 2miesiecy temu, to raz, dwa... byly to 'teoretyczne' nieplodne dni (mam nieregularny okres, ale mniej wiecej potrafie rozpoznac ten plodny okres - ale bez 100%pewnosci wiadome:P), z zabezpieczeniem oczywiscie (nic sie nie stalo.. nie zsunela sie, nie pekla) i chlopak tez nie konczyl we mnie...
No luuudzie powiedzcie czemu tak stresuje?!

Teraz czas sesji, wszystko na raz na glowie, stresu co nie miara... a jeszcze to dochodzi;/

Poczytalismy z chlopakiem co nie co o 'takim' okresie, i doszlismy do wniosku, ze moglam zalapac jakas infekcje i dlatego tak moze byc...

W poniedzialek pojde do lekarza, ale do tego czasu chyba zwariuje^^

Dołączona grafika

#1086 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 12:03

Teraz czas sesji, wszystko na raz na glowie, stresu co nie miara

Więc może w tym tkwi problem? Bo z tego co piszesz to mało prawdopodobne, żebyś zaszła, a stres robi swoje. Ale do lekarza szoruj - tak na wszelki wypadek ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1087 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 12:11

Kobieto, uspokój się ;) Myślisz, że organizm chodzi jak w zegarku? Nie jeden raz Ci się okres spóźni, będzie bardziej obfity lub mniej ;) Trochę luzu. Z tego co wyczytałam, to żadne szanse na zajście w ciążę, więc bez paniki i spokojnie się stresuj tylko sesją :P

#1088 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 12:45

Myślisz, że organizm chodzi jak w zegarku? Nie jeden raz Ci się okres spóźni, będzie bardziej obfity lub mniej ;)

Dokładnie... cykl bardzo łatwo zaburzyć, poziom hormonów w organizmie ciągle się zmienia, takie już uroki kobiecości ;-)
Wydaje mi się... cóż praktycznie pewnym jest, że w ciąży nie jesteś... oczywiście wnioskując po Twojej wypowiedzi. Miesiączkę miałaś, a że była jakaś inna to pewnie dlatego, że

wszystko na raz na glowie, stresu co nie miara

lub

moglam zalapac jakas infekcje

itd itp... skoro martwi Cię coś to tak jak mówisz idź do lekarza. A wcześniej nie nakręcaj się... wiatropylna nie jesteś :-P Spokojnie ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#1089 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 16:43

WariatkaLekowa i jak tam , jakie wiesci ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1090 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:47

Ehhh ... Nie wiem co zrobić.
Kochałam się z chłopakiem moim. Oczywiście podwójnie się zabezpieczamy prezerwatywa i tabletki anty.
Ale akurat dzisiaj musiała pęknąć ;/ i wszystko we mnie wylądowało. Jestem sparaliżowana. Boję się , że mogę zajść w ciąże ;/
Najpiękniejszym ubraniem kobiety są ramiona kochającego mężczyzny, a biżuterią...jego pocałunki ... ;)

#1091 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:48

prezerwatywa i tabletki anty.

Jeśli bierzesz tabsy regularnie to musielibyście mieć niezłego pecha :-P
Ja bym się nie martwiła na zapas ;-)
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1092 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:50

Staram się brać regularnie. raz godzinki przed albo po... dosłownie nie wiem co robic... :-|
Najpiękniejszym ubraniem kobiety są ramiona kochającego mężczyzny, a biżuterią...jego pocałunki ... ;)

#1093 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:52

raz godzinki przed albo po

ale to w jakim sensie? Bierzesz codziennie tabsy i czasem weźmiesz godzinę za późno?

#1094 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 21:53

ustaliłam sobie , że biorę zawsze o 19stej . Ale np gdzieś wychodzie to nie biorę całego opakowania ze sobą to wezmę o 18.

#1095 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 22:00

No to myślę, że nie masz się o co martwić naprawdę ;-)
Mi też zdarzało się na tabsach, że miałam poślizg nawet dwugodzinny a nie stosowaliśmy dodatkowego zabezpieczenia nigdy i nie zaciążyłam. Uszy do góry ;-)

#1096 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 22:05

Nigdy tak się nie bałam jak dzisiaj - masakra.
ale dzięki , na pewno jakoś lepiej się zrobiła ;]

#1097 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 05:22

Oczywiście podwójnie się zabezpieczamy prezerwatywa i tabletki anty.

PODWÓJNIE... a więc kiedy jedna, bardziej prawdopodobna metoda zawiodła, pozostaje Ci jeszcze druga tak ;-)

Staram się brać regularnie. raz godzinki przed albo po...

To nie jest, że się starasz... to jest regularnie, jeżeli bierzesz tabletki codziennie, według schematu ich przyjmowania mniej więcej o tej samej porze stosujesz je prawidłowo.

No to myślę, że nie masz się o co martwić naprawdę ;-)

Dokładnie, prędzej wygrasz w lotka niż z tego będzie ciąża ;-) Spokojnie.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika

#1098 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 11:25

Ja to ogólnie jestem Panikarą i wszystkim się przejmuję. A teraz będę <bezradny></span> siedzieć jak na szpilkach <bezradny></span>

#1099 ana:)

ana:)
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 20:57

Drodzy uczestnicy forum... potrzebuje odpowiedzi:P
wgl Was możliwe jest zajście w ciąże gdy dziewczyna ma na sobie rajstopy i majtki nasiąknięte nawet płodnym śluzem, a męzczyżna będzie się o nią ocierał i z jego członka wydostanie się płyn(on jest nagi)??

mogę dodać, że to ocieranie odbywa się w okolicy łechtaczki, nie wejścia do pochwy

#1100 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 11:29

[quote name="ana">

wgl Was możliwe jest zajście w ciąże gdy dziewczyna ma na sobie rajstopy i majtki nasiąknięte nawet płodnym śluzem, a męzczyżna będzie się o nią ocierał i z jego członka wydostanie się płyn(on jest nagi)??

Myślę, że nie. Plemniki nie są super bohaterami i prawidłowo funkcjonują i są w pełni sił aby spełnić swoje zadanie jedynie w pochwie. A że poprzez sytuację, którą opisałaś droga ich jest kręta i zawiła możesz spać spokojnie. A i proponuję poczytać co nieco, teoria jak widać też się przydaje ;-)
Dołączona grafika