Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#1021 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 20:02

Kupiłam sobie golarkę elektryczną z trymerem do bikini. Po pierwszym użyciu stwierdzam, że się polubimy. 

WDF4840.jpg

#1022 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 10:32

wloski po tym nie sa klujące ??? 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1023 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 19:41

@magdaaaaa to jest jak jednorazówka, tylko nie kupujesz ciągle i nie ma podrażnień i możesz golić długie włoski, średnie i nawet takie co ledwie odrastają :)

#1024 kolista

kolista
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 09 sierpnia 2016 - 22:21

Ja żeby nie mieć problemów latem wybieram się do kosmetyczki na wosk. Obawiałam się, że to strasznie bolesny zabieg, lecz naprawde jak ktos to potrafi zrobic dobrze i szybko to jest ok. Mam taka sprawdzona babke w salonie ... w Białymstoku. Naprawdę zawsze idzie szybko i problem depilacja na długo znika i nie trzeba się męczyć maszynkami. ;)

#1025 basienna

basienna
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 08 września 2016 - 12:29

a bolało? bo to mnie chyba najbardziej odstrasza:(

#1026 Mońcia!

Mońcia!

Mońcia!

• Użytkownik
  • 16 postów
  • Gadu Gadu:11536382
  • LokalizacjaToruń
  • Wzrost:167
  • Włosy:brązowe
  • Stan:to skomplikowane
  • Partner:Paweł
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 września 2016 - 00:44

A ja zawsze maszynka wszystkie czesci probowalam kremem ale jakos mi czasu szkoda! Ale teraz po maszynce "tam" jakiea kropki czerwone wyskakuja nie moge sie pozbyc;( brzydko tak wyglada jak sie jest w majtkach a tubtakie kropki w okolicach bjkini ;(((. Macie jakie rady na to?

#1027 łania

łania
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 29 września 2016 - 18:46

a bolało? bo to mnie chyba najbardziej odstrasza:(

w sumie może trochę to boli ale później na długo masz problem z głowy w szczególności jeśli poddasz się  zabiegowi epilfree

#1028 żółtaskarpetka

żółtaskarpetka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 18 października 2016 - 05:25

Strasznie nie lubilam mechanicznych depilatorów, nie wiem jak można się tym katować. A po maszynce włosy zaraz odrastały. Teraz jestem po serii zabiegów epilacji laserowej i mam wreszcie spokój z depilacją. Warto było zainwestowac. A że byłam w zaufanym miejscu, salon Olivka w Warszawie, bo siostra tam robiła i chwaliła, to się nie obawiałm, że będzie coś nie tak. Mają najnowoczesnijeszy sprzęt i ludzi z doświadczeniem. Było bezboleśnie. Dobra sprawa dla każdej kobiety, ale mają i zabiegi dla panów :)

#1029 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 18 października 2016 - 19:25

Ja się zaczynam czaic na IPL, w sensie by kupić sobie i w domu robić ;)

Siostra ma i chwaliła, muszę się jej spytać jakie teraz ma odczucia ;)

#1030 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 stycznia 2017 - 20:40

Ja nadal wierna EpilFree :) Nie wyobrażam sobie mieć podrażnień czy powtarzać te same czynności co miesiąc :D A tak mam teraz już spokój, tylko chodzę na zabiegi przypominające i z głowy Nie ma się co katować depilatorami.  Uwielbiam gładkie nogi i w sumie przyzwyczaiłam się do nich po takim czasie. Ogromna wygoda

#1031 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 17:16

Nela a na czym to polega? Jak długo trwa?
Wszędzie to zrobię?

#1032 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 27 lutego 2017 - 12:50

Możesz poczytać, bo już było w tym wątku pisane o tej metodzie. W sumie sama zdecydowałam się na epilfree dzięki opiniom dziewczyn na forum. A gdzie zrobisz depilacje z wykorzystaniem metody epilfree - na ich stronie jest rozpiska które salony kosmetyczne i spa maja ją w ofercie. ;) 

#1033 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 28 lutego 2017 - 18:57

Nela a na czym to polega? Jak długo trwa?
Wszędzie to zrobię?

W skrócie tylko napsize, że najpierw robisz wosk albo pastę cukrową u kosmetyczki a potem wcierają Ci preparat epilfree w miejsce po depilacji i koniec :) Nawet nie wygląda skomplikowanie. Za propozycją Appia polecam sprawdzić na stronie salony.

#1034 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 09 kwietnia 2017 - 08:28

Ja do lata jestem gotowa :) zabiegi moim depilatorem ipl babyliss robilam sumiennie i efekt jest super, wiem że błysków to mi wystarczy jeszcze na 50 lat :D dlatego wg mnie warto taki sprzęt kupić z kimś na spółkę i tak wychodzi to taniej niż chodzenie do salonu

#1035 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 kwietnia 2017 - 11:20

Na dlugo to epilfree starczy??
Milla a ipl boli?

#1036 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 18 kwietnia 2017 - 11:59

Epilfree, to zależy ile zabiegów robisz i jaki masz rodzaj włosów. Inaczej będzie jeśli jesteś brunetką z mocnymi, grubymi włoskami, a inaczej w przypadku cienkich i słabszych włosów. Seria zabiegów to zwykle 6-10 razy, potem tylko zabieg przypominający raz na jakiś czas.

#1037 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 kwietnia 2017 - 11:21

Na dlugo to epilfree starczy??
Milla a ipl boli?

Nie, ipl ani trochę nie boli, widziałam że nawet w biedronce od wczoraj można kupic depilator babyliss ipl  w niezłej cenie, sporo dziewczyn o tym pisąło na fb :)

#1038 Matika

Matika
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 maja 2017 - 15:18

Najskuteczniejszą metodą jest depilacja laserowa laserem diodowym Light Sheer. Kończą sie problemy z wrastającymi włoskami i krostami. Depilacja laserem diodowym pozwala usunąć włosy w aż 95%. Pozostałe 5% to włosy jasne, cienkie, pozbawione ciemnego barwnika (melaniny). Podczas każdego impulsu, laser emituje fale świetlne o tej samej długości, które działają wprost na melaninę znajdującą się w cebulkach włosowych, nie wpływając w żaden sposób na okoliczne tkanki. Zwykle potrzebnych jest około 5 zabiegów. A włosy usuwane są trwale.

#1039 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 11 sierpnia 2017 - 13:20

No to chyba najpierw będę próbować epilfree, bo z tego co czytam po ipl nie można wychodzić na słońce za bardzo

#1040 Mary66

Mary66
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 17 września 2017 - 11:25

A co polecacie na depilację twarzy? Całą mam we włoskach i bardzo mnie to krępuje :(