Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#681 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 11:27

pytanie dla używających depilatora
Czy wasze nogi po depilacji depilatorem są idealnie gładkie?? takie jak po depilacji maszynką?? Bo moje nie :evil: włosów nie ma, ale jak przejadę po nogach to są takie hmm szorstkie <bezradny></span>

moje po pierwszej depilacji były szorstkie jak tarka - miałam podrażnioną, zaczerwienioną skórę, później skóra zbladła, krostki zmieniły barwę na cielistą, a 2 dni później już gładziutkie :)

A czy golicie depilatorem tez okolice bikini? Tzn, mi chodzi juz konkretnie nie o okolice, a o sama.. no wiecie ;-)

poszłam na żywioł i zrobiłam bikini depilatorem :mrgreen: tylko pachwiny i wzgórek. W poniedziałek zrobiłam jedną pachwinę, wczoraj drugą, dzisiaj wzgórek, właściwie pół - z wielkim bólem, mimo przykładania lodu :/ jutro dokończę wzgórek pewnie :roll: Warg boję się depilować, na pewno tam będzie bardzie bolało :evil:

dzisiaj próbowalam też uda, boli jak diabli, zrobilam jedno i dałam sobie spokój. O depilacji kolan nie ma mowy :-?

#682 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 11:58

Kogoś, kto świadomie chce golić sobie okolice bikini i nie tylko depilatorem, uważam za masochistę... Może i jednorazowa maszynka nie pozwoli cieszyć się widokiem gładkiej cipki na długie tygodnie, ale co za problem przy kąpieli raz na dwa dni podgolić się maszynką? :roll: A ból jest zerowy. A na podrażnienia i chrostki polecam żel arnikowy ;)

#683 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:04

widokiem gładkiej cipki

:shock: <umieraam></span> pani moderator co to za język?! omg <niemoge1></span>

ale co za problem przy kąpieli raz na dwa dni podgolić się maszynką? :roll:

właśnie ja z dnia na dzień nie dam rady się podgolić ze względu na:

podrażnienia i chrostki

ale spróbuje

żel arnikowy ;)

generalnie to maszynką ciężko dobrze ogolić strefy intymne :-/

#684 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:07

generalnie to maszynką ciężko dobrze ogolić strefy intymne :-/

i to bardzo. No ale da się. Ja wypróbowałam tylko jeszcze krem do depilacji i nie byłam zadowolona. Pozostaje mi jednorazówka.

A na podrażnienia i chrostki polecam żel arnikowy ;)

muszę wypróbować ;)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#685 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:08

ale są trymery z węższymi główkami :mrgreen: więc i problem mniejszy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#686 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:14

dla mnie pachy to masochizm :-P

tak jak piszą dziewczyny, ciężko co 2 dni używać maszynki bo skóra jest podrażniona. Do tej pory też używałam maszynki i było to dosyć uciążliwe - krostki, podrażniona skóra, po której nie mogłam jechać maszynką 2 czy 3 dni później. Poza tym włoski po maszynce szybko odrastały, drapały, kłuły.

#687 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:28

Ja wypróbowałam tylko jeszcze krem do depilacji i nie byłam zadowolona. Pozostaje mi jednorazówka.

a ja najczęsciej łącze jedno i drugie, czego nie weźmie krem "dobijam" maszynką i nie jest źle :-)
na pewno efekt jest gładszy i mniej podrażnień niż po użyciu samej maszynki ;-)

dla mnie pachy

a ja z pachami mam fajnie, bo rośnie mi tam 3 włoski na krzyż, także rach ciah i po krzyku :lol:

#688 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 12:38

młoda - zazdroszczę pach ;-) mi po 2-3 dniach pod pachami robi się ciemne futereczko :-/ mimo, że jestem blondynką, ale lata używania maszynki więc włoski są grube i ciemne.
Z tyłu na udach też rosną mi ciemne kłaki, a z przodu są jasniutkie i ich nie widać :mrgreen:

Gdyby wszystkie były takie jasne...

#689 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 16:33

a co uzywacie na "poslizg" maszynki na okolice bikini ???

Z tyłu na udach też rosną mi ciemne kłaki

mam ten sam problem , sa ciemniejsze niz na lydkach <bezradny></span> ale latwiej mi sie goli bo jakas skora mieksza czy cos :)

a ja z pachami mam fajnie, bo rośnie mi tam 3 włoski na krzyż, także rach ciah i po krzyku

tez tak chce :/ a nie codzien trzeba :-(

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#690 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 16:43

co uzywacie na "poslizg" maszynki na okolice bikini ???

żelu do golenia, żelu do higieny intymnej lub mydła..

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#691 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 16:55

Czy wasze nogi po depilacji depilatorem są idealnie gładkie??

Nie. Mnie to nie przeszkadza, bo wloski nie odrastaja zbyt szybko. Na 2 tygodnie mam spokoj, ale samo spotkanie z depilatorem mnie meczy ;-)
Nie chodzi o bol, bo to mnie akurat nie boli, ale o czas - jest to czasochlonne, depilator brzeczy co mnie doprowadza do szalu, plecy mnie bola i jestem znudzona :-P
Szczerze ? Juz wole co 2 dzien wziac maszynke i pod prysznicem szybko ciachnac nogi ;-)

Okolice bikini tylko i wylacznie maszynka i pianka do golenia ;-)

#692 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:05

Czytam Wasze wypowiedzi i cieszę się,że mi pomaga krem do depilacji. Fakt,że trzymam dłużej niż jest napisane na opakowaniu,ale po zdjęciu kremu noga jest gładka i to na dłuższy czas. Dzisiaj mija tydzień,a ja jeszcze nie mam nic do zgolenia na nogach ;-)
W okolicach bikini mam ciemniejsze włoski i w sumie muszę przetestować co jaki czas je golę,ale również robię to kremem. Wszystko łatwo schodzi i skóra jest gładka ;-)

Maszynki używam jedynie pod pachy.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#693 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:08

Tilia, a jakiego kremu używasz do depilacji??

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#694 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:18

Teraz mam Vanity rumiankowy z Bielendy (Veet jest wg mnie za drogi). Ale wcześniej używałam innych.

Najważniejsze to pamiętać,żeby nakładać krem na suche ciało. Bo jeśli jest choć odrobinę mokre to krem słabo zadziała.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#695 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 08:46

Najważniejsze to pamiętać,żeby nakładać krem na suche ciało. Bo jeśli jest choć odrobinę mokre to krem słabo zadziała.

:shock: :shock: :shock: o a ja zawsze na mokre nakładam :roll: :roll: :roll:
spróbuje na suche i zobaczymy co z tego wyjdzie

Vanity rumiankowy z Bielendy

mam taki sam :-D

#696 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 13:17

A ja się zakatowałam ostatnio depilatorem znów. :mrgreen:
No i zgoliłam PRAWIE obie nogi. W niektórych miejscach już nie dałam rady.
Efekt o niebo lepszy od maszynek jeśli chodzi o trwałość, ale niestety pojedyncze włoski zostają i odrastają. Mój depilator chyba taki kiepskawy.... <bezradny></span>

Zamierzam jednak powtarzać golenie, żeby nie latać co dzień z maszynką jak wyjedziemy na wycieczkę.U mnie niestety włoski już po 2 dniach po maszynce są widoczne.... :roll:

#697 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 13:21

Zamierzam jednak powtarzać golenie, żeby nie latać co dzień z maszynką jak wyjedziemy na wycieczkę.U mnie niestety włoski już po 2 dniach po maszynce są widoczne.... :roll:

ja też. Dziś jest 8 dzień odkąd się potraktowałam depilatorem i nogi mam bardzo względne :mrgreen: ale pojedyncze włoski które zostały już czuję i muszę poprawić. Chcę zacząć znów systematycznie depilować depilatorem, mam nadzieję ze się uda :->

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#698 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 13:22

eh... wszystko ładnie fajnie z depilatorem, nawet jestem w stanie ścierpieć ten ból ( robiłam poprawki, bo miałam pojedyncze włoski i już mnie bolało) ale zauważyłam, że w niektórych miejscach wrastają mi włoski :evil: kilka wydłubałam igłą i teraz zostały czerwone plamko-krostki. Póki co stosuję peeling cukrowy 2 razy w tygodniu, mam nadzieję, że pomoże :-(

#699 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 13:31

anka1705, to musimy jakoś to znieść.
Mnie masakrycznie boli takie golenie, ale jak jest mniej włosków to znośnie.

złośnica, wrastają, też tak miałam, ale właśnie trzeba peeling stosować i jest lepiej.
No i mnie nawet swędziały te odrastające ;-)

#700 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:01

Depilatorem golenie nóg uważam za największy ból jaki można sobie z własnej woli sprawić. Mój Misiek kupił mi na urodziny depilator bo sama chciałam a teraz używam go tylko do golenia pach bo tam choć na początku boli strasznie to szybko idzie i później bólu się nie czuje i oczywiście nie trzeba się golić codziennie co jest bardzo przydatne;)
Nogi czasami zrobię depilatorem ale wtedy to jestem taka zła że brak słów, ale kusi to niegolenie przez dłuższy czas więc muszę znów się zebrać w sobie i zgolić wszystkie niepotrzebne włoski z nóg.
W miejscach intymnych tylko maszynką się gole;) oczywiście z pianką, mydłem lub czymś takim do golenia.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika