Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#661 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 06 maja 2010 - 15:27

mi zaczęły wrastać włoski na jednej nodze... i teraz pytanie czy mam odstawić depilator? czy w ogóle ich teraz nie golić?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#662 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 maja 2010 - 08:29

Aniu ja bym na jakiś czas odstawiła depilator i przeprosiła się z maszynką... dopóki wszystko nie wróci do normy ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#663 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 08 maja 2010 - 10:05

przeprosiła się z maszynką

:) ją ją dalej bardzo lubię, a depilator faktycznie rzucę w kąt bo moja noga wygląda tragicznie, ale smaruję maścią na takie ranki jakieś i znika. Pewnie nie zaszkodził mi sam depilator tylko to balsamowanie sie zaraz po :/ wiem wiem pisałyście żeby tego nie robić, ale czasem się nie dało, teraz już będę pamiętać...

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#664 zagubiona123456

zagubiona123456
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 09 maja 2010 - 11:57

ja stosuje plastry z woskiem ;D;;D;d i jestem zadowolona , ale tylko na nogi na poczatku bolało , potem idzie przywyknąć

#665 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 10 maja 2010 - 08:42

Mówiąc szczerze ja korzystam z depilatora rzadko...tak od czasu do czasu... A zwykle stosuje krem do depilacji badz maszynke... Duzo szybciej jest ;-)
Dołączona grafika

#666 kika75

kika75
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 maja 2010 - 21:34

używam depilatora ale niestety boli więc potem smaruje kremem podepilacyjnym z reklama który opóznia odrastanie i wrastanie włosków oraz łagodzi podrażnienia.

#667 czarnulkalbn

czarnulkalbn
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 17 maja 2010 - 13:06

Ja stosuję golarke Philips HP 6307/01 - dostałam od męża :) i jest naprawdę super. Nic a nic nie boli. Goli zarówno na mokro jak i na sucho zasilana na dwie baterie. Golę nią wszystko ;-)

#668 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 17 maja 2010 - 16:24

Ja sama się woskuję, rachu ciachu i po sprawie... no może czasem z bikini mam trochę blokadę, ale staram się nie myśleć tylko działać
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#669 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 maja 2010 - 19:09

mi zaczęły wrastać włoski na jednej nodze... i teraz pytanie czy mam odstawić depilator? czy w ogóle ich teraz nie golić?

normalna reakcja - tylko radzę przed każdym depilowaniem zrobić porządny peeling i będzie po problemie :)
Dołączona grafika

#670 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:07

Ja mam takie pytanie do Tych ,które znaja sie dobrze na depilacji laserowej-czy ta metoda można wydepilowac pachy?
I czy jest to bolesne?

#671 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 21:40

Mamy oddzielny temat o depilacji laserowej :arrow: depilacja-laserowa-vt5393.htm ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#672 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:05

Człowiek im starszy tym głupszy :-/ Na szybcika chciałam sie pozbyć włosków na nogach, przeleciałam 2 razy maszynka na sucho (:shock:) a teraz siedze i mnie piecze, nogi czerwone :evil: posmarowałam kremem i jeszcze gorzej :-/ odczekać aż samo przejdzie czy coś z tym zrobić? nie chce żeby mi takie nogi czerwone zostały <aaa11></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#673 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 19:24

Majorka^^, niestety, ale podrażniłaś skórę i musisz wyczekać aż się wygoi ;) Nie trwa to dłużej niż jeden dzień, generalnie tylko przy pocieraniu, ruchu będziesz odczuwała pieczenie. Ale nie polecam takiego golenia na szybko, bo można się nacierpieć ;)

#674 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 09:45

Majorka^^, uważam, że lepiej to zostawić do samoistnego zagojenia :) bo jak będziesz przy tych rankach 'grzebać' to coraz bardziej będziesz je podrażniać
ja tak kiedyś miałam z pachami i podrażnienia zeszły po ok 2 dniach :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#675 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 12:43

też zdarzało mi się przelecieć maszynką nogi na sucho :-/ nigdy więcej :P podrażnienie łagodzi alantan (maść) i Sudokrem ( przeze mnie zwany cudokremem bo naprawdę działa cuda, zmniejsza zaczerwienie i łagodzi). Od tygodnia jestem posiadaczką depilatora :/ Tyle na niego czekałam a teraz patrzę jak na wroga :/ wydepilowałam tylko łydki ( z tyłu z wielkim bólem), kolan i ud boję się ruszyć :( Powiedzcie mi, że ten ból przechodzi po kilkakrotnym uzyciu...

znalazłam w szafce lód w spray`u i tak się zastanawiam czy nie użyć go przy kolejnej depilacji. Czy któraś z Was stosowała taki specyfik :?:

#676 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 13:18

:( Powiedzcie mi, że ten ból przechodzi po kilkakrotnym uzyciu...

ból nie przechodzi ale można się do niego przyzwyczaić i tak jakby mniej go odczuwać :)
Ja szczerze mówiąc od dłuższego czasu, odkąd mi te włoski zaczęły wrastać odłożyłam depilator, ale może dziś go wyciągnę bo maszynki się skończyły :P

złośnica, poczytaj cały wątek, jest tu dużo rad jak sobie radzić z bólem podczas depilacji, co robić alby bolało mniej i co robić, żeby włoski nie wrastały :)

znalazłam w szafce lód w spray`u i tak się zastanawiam czy nie użyć go przy kolejnej depilacji. Czy któraś z Was stosowała taki specyfik :?:

ja nigdy nie stosowałam, więc ci nie powiem, choć na chłopski rozum powinno trochę złagodzić ból.

Mi się wydaje, że im mniejsze włoski (krótsze) tym mniej boli, bynajmniej mnie :lol:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#677 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 14:43

znalazłam w szafce lód w spray`u i tak się zastanawiam czy nie użyć go przy kolejnej depilacji. Czy któraś z Was stosowała taki specyfik

nie słyszałam o takim specyfiku , ale czytałam ze lod jest bardzo dobry , wiec moze ten specyfk tez warto wypróbowac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#678 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:34

pytanie dla używających depilatora
Czy wasze nogi po depilacji depilatorem są idealnie gładkie?? takie jak po depilacji maszynką?? Bo moje nie :evil: włosów nie ma, ale jak przejadę po nogach to są takie hmm szorstkie <bezradny></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#679 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:52

A czy golicie depilatorem tez okolice bikini? Tzn, mi chodzi juz konkretnie nie o okolice, a o sama.. no wiecie ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#680 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 10:55

okolice bikini?

okolice, czyli pachwiny :P wczoraj wydepilowałam.

a o sama.. no wiecie ;-)

nie odważyłabym się, boję się cholernego bólu,i tak się podziwiam że tak dużo wytrzymałam, bo goliłam się półtora godziny a dziś muszę jeszcze troszkę poprawić. A mnie najbardziej bolą łydki z tyłu podczas depilacji.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda