Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy marcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
451 odpowiedzi w tym temacie

#401 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 27 marca 2014 - 18:28

To jeszcze raz ja...przypadkiem dziś podczas buszowania po internecie natrafiłam na piosenkę ,,Cloud" Zacha Sobiecha...poczytałam o nim trochę...i zasmuciłam się szczerze.Tyle się szarpiemy w naszym życiu ,napinamy a tymczasem...

Miłego wieczorku!

Użytkownik gogi edytował ten post 27 marca 2014 - 18:28

#402 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 marca 2014 - 05:22

sniadanie pizza kolacja pizza <umieraam> przynajmniej bede wiedziała od czego dupa rosnie <biglol>

DOSTAŁAM ZWROT PODATKU  to 300 zl w super czas sie wstrzeliło :-) 

@gogi szkoda ze mamy taka słuzbe zdrowia, ze tyle czeka sie na zabieg.

dzis obudziłam sie przed 5 i nie mogłam zasnac :roll:

suszy mnie strasznie, wiec okres sie  zblizawielkimi krokami.

zbieram sie do pracy , milego dnia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#403 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 28 marca 2014 - 11:02

sniadanie pizza kolacja pizza przynajmniej bede wiedziała od czego dupa rosnie

<umieraam>

ja na śniadanie domowy hamburger i muffinka... także ten no... też będę wiedziała od czego mi opona wisi <umieraam>

a na wypad rowerowy ostatnio z kumpelą kupiłyśmy sobie po paczce chipsów, także ten <umieraam>

Witam

Wczoraj dziel zleciał pierunem. Ja nie wiem. czy mam napis na czole instytucja charytatywna, caritas, pomoc społeczna czy frajerka :roll:

Pojechaliśmy do tej skarbówki załatwić sprawę brata i na te bioderka i 'bratowa' ani dziękuję ani pocałuj mnie w tyłek <bezradny>

ani tym bardziej ile za paliwo :roll: co prawda tankowała babcia, nie ja, ale straciłam 3,5 godziny a ona nic :evil: Sama zaproponowałam, że jedziemy i może się z nami zabrac, bo nie zna miasta, nie mają auta, no szkoda mi malucha, że ma takich nieogarniętych rodziców....

to już 3 taka sytuacja i ostatnia- mam ochotę tak jej pocisnąć przy najbliższej okazji, że szok. Normalnie jak ona mówi tylko 'narazie, cześć'

to tak mnie zatka, jak można być takim chamem, że koparę z podłogi zbieramy przez godzinę... tak jak by to musiało być :roll:

to się wyżaliłam...

Dziś w planach lenistwo, później sprzątanie, a wieczorkiem idę na nockę do babci, bo jutro wycieczka pszczelarska sama nie wiem gdzie :lol: pobudka o 6:00 :-P

No i rowerek obowiązkowo :-)

Miłego

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#404 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 28 marca 2014 - 13:51

rowerek obowiązkowo

ja dziś też  :lol:

wróciłam do domu :D nie ma jak to obiadek u mamusi  :mrgreen:  :mrgreen: no i trochę spokoju  ;-) póki co obijam się przed kompem a niebawem wyruszam spalać kalorie :P Potrzebuje chyba dzisiaj spędzić wieczór sama ze sobą chociaż koleżanki trują żeby gdzieś iść. Może je namówie żeby na jutro to przełożyć, bo nie mam dzisiaj weny na imprezowanie. Kupiłam sobie na spontanie nowe spodnie i stwierdziłam że muszę do nich sobie dokupić nowe buty i bluzkę bo nic nie pasuje....  <bezradny> ale póki co nie ma $$$ 

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#405 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2014 - 14:39

Ja nie wiem. czy mam napis na czole instytucja charytatywna, caritas, pomoc społeczna czy frajerka

Obiema rękami mogę się pod tym podpisać, bo wczoraj zastanawiałam się nad dokładnie tym samym. Doszłam do wniosku, że naprawdę powinnam chyba skupić się na sobie zamiast wiecznie zaprzątać sobie głowę problemami innych. Może to i strasznie egoistyczne, ale kurczę, ile można? Od pewnego czasu nie wiem, czemu, ale każdy we mnie szuka psychologa i doradcy, a wczoraj miałam już naprawdę jakąś kumulację beznadziejnych przypadków. I ja tak słucham i się przejmuję, cholera jasna, czasem chyba bardziej, niż powinnam i ostatnio to już za dużo jak na moją jedną, małą głowę. I zmęczona tym zwyczajnie jestem.

Witam jeszcze z łóżka ;-) Jakoś dzisiaj kompletnie nie mam wyrzutów sumienia z powodu tego, że nie wynurzyłam się jeszcze z domu, bo piżamowy dzień może być naprawdę bardzo, barrrrdzo przyjemny, szczególnie, kiedy Mąż akurat też ma wolne  <diabelek> :mrgreen:

I w planach nic konstruktywnego ani pożytecznego :P wieczorem M. wychodzi na koncert, a ponieważ ja aż tak mrocznej i szatańskiej muzyki nie słucham, zostaję w domu (prawdopodobnie), oddaję się lenistwu, upiększaniu i czytaniu, bo już dzisiaj dostaję moje książki :mrgreen: I muszę czytać szybko, bo mam już chęć na nowe zamówienie :lol:

Chodakowską sobie odpuszczam, ale ponieważ od rana spaliłam już z miliard kalorii, dzisiaj mogę :lol: I nawet kawałek ciasta zjem <lol>

#406 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 marca 2014 - 15:38

tak jak by to musiało być
to się wyżaliłam...
jak nie chce kasy to nawet kupila by jakies czekoladki czy wino , albo jakis kosmetyk, ale najwidoczniej jak piszesz : ona uwaza, ze tak ma byc :roll:

I zmęczona tym zwyczajnie jestem
to tak jak ja w pracy , pracyje w sklepie spozywczym , ale najwazniejsze jest piwo , oraz fajki, których i tak permanentnie brakuje :roll:

wymysliłysmy z kolezanka by bardziej ciasta wyeksponowac , ludziom sie spodobało, popróbowali , a teraz przez miesiac nie zamówimy , bo mamy nie splacona fakture. i to obrabianie dupy przedstawicielom, tak jest tititit , a jak wyjdzie to taki szmaki , owaki. kurwa

@karatetyka @Majorka^^ jestescie dobre i po dupie dostajecie i u nas jest to samo najbardziej poszkodowani sa najsympatyczniejsi przedstawiciele.

mykam   kupic sobie anyz i kardamon.

#407 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 28 marca 2014 - 16:20

Kurcze...
Siedze na balkonie...
...slonce mi w gebe grzeje...
Pije kawe, pale fajke...
...slucham Red Hot'ow...

Ale mi dobrze :-)

Pozdrawiam z 7 pietra ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#408 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 marca 2014 - 16:45

@Kahela, to się byczysz :D

<ciaoo1>

Jutro rocznica. Nic specjalnego nie robimy, będzie szpinak i wino powinno styknąć  :lol:

Teraz wróciłam z uczelni i zakupów kosmetycznych. To co nowe będę chomikować, a to co stare może w końcu zużyję, bo mam resztki ale niekończące się  :roll:

Jak wujo wróci to zjemy późny obiad, na razie jogurcika wcinam.

Weekend raczej spędzę poza domem. Dlatego uczelniane sprawy muszę nadgonić.  

#409 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2014 - 17:15

jestescie dobre i po dupie dostajecie

To nie chodzi o to, że dostaję po dupie, tylko o to, że wszyscy chyba za bardzo wzięli sobie do serca to, że Moni można się wygadać i Monia zawsze pomoże, tylko nie pomyśleli o tym, że Monia też ma swoje życie i swoje problemy. I wkurza mnie to, że problemami ludzi, tak jak na przykład dobrej koleżanki tkwiącej w patologicznym związku chyba przejmuję się bardziej, niż ona, denerwuję się, ciśnienie mi skacze i tyle z tego. Tu ktoś nie dogaduje się z facetem, tu kogoś dziewczyna zdradziła, ktoś ma mobbing w pracy, komuś ktoś umarł, ktoś ma jeszcze jakieś inne dziwne rozkminy, wszystko idzie na raz, czasem jednego dnia na moją głowę, a kurczę naprawdę rzadko słyszę pytanie "a jak u ciebie? wszystko ok?".

Pije kawe, pale fajke...
...slucham Red Hot'ow.

Kawę piję, na Red Hotów narobiłaś mi ochoty, więc już przełączam :mrgreen: i tylko papierosa i balkonu brak. Pierwsze wykombinuję, nad brakiem drugiego ubolewam cały czas.

wróciłam z uczelni i zakupów kosmetycznych

Wczoraj zrobiłam zakupy w całkowicie zaufanym i sprawdzonym sklepie internetowym. Zamówiłam 2 maski do stóp, 2 eyelinery, kredkę do oczu, 4 cienie, 3 błyszczyki i 3 szminki i z przesyłką zapłaciłam coś koło 90 zł :mrgreen: Tak to ja mogę kupować :mrgreen:

@Wisienkowa, gratuluję rocznicy :) która to już?

#410 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 marca 2014 - 17:42

,,Cloud" Zacha Sobiecha

Bardzo ładna. :)

O czekaniu do lekarza coś wiem. Moja mama czeka na operację biodra szósty rok... Ja przed zeszłymi wakacjami chciałam się umówić do endokrynologa i nawet w szpitalu w październiku dopiero miały być zapisy na 2014 r.

Pojechaliśmy do tej skarbówki załatwić sprawę brata i na te bioderka i 'bratowa' ani dziękuję ani pocałuj mnie w tyłek

Tacy są ludzie. Byle wykorzystać. :/ Też to znam. Mam za dobre serce. Muszę się nauczyć asertywności.

Wczoraj zrobiłam zakupy w całkowicie zaufanym i sprawdzonym sklepie internetowym. Zamówiłam 2 maski do stóp, 2 eyelinery, kredkę do oczu, 4 cienie, 3 błyszczyki i 3 szminki i z przesyłką zapłaciłam coś koło 90 zł :mrgreen: Tak to ja mogę kupować :mrgreen:

Cudownie. Mogę prosić linka?

Chociaż ja robię sobie post na zakupy kosmetyczne, no ale... :D

Witam.

Zaraz jadę do połówka na cały weekend. :) Jutro jedziemy do Katowic, on idzie na szkolenie, a ja pobuszuję po galerii. :) Może uda mi się wejść na BS, a jak nie to do napisania w niedzielę wieczorem. :D

Dzisiaj ładnie, ale wietrznie. Otworzyłam okno i aż zdmuchło mi wazon, w którym miałam zasuszone róże. Tak ładnie wyglądały, a się połamały. :/

Jakoś mnie głowa boli.

Miłego weekendu. I słonecznego! Wypoczywajcie. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#411 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 marca 2014 - 19:45

Jutro jedziemy do Katowic
dlugo to jgo szkolenie bedzie jeszcze trwało ???

Jakoś mnie głowa boli
dzis sporo osób na to narzeka .....

co do zakupów kosmetycznych to ja mam komplet, teraz jeszcze planuje wydac na zapachy 110 zł i bede posiadac moja kochaną konwalie ;-)

#412 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 marca 2014 - 19:58

@karatetyka, czwarta ;) Ile zmian w ciągu tych kilku lat. Może choć trochę zmądrzałam  :lol:

@magdaaaaa, tak mnie nosi na perfumy, ale mama mnie zaopatrzyła dożywotnio i nawet D. odpuścił kupowanie mi zapachów. :P

Chociaż ja robię sobie post na zakupy kosmetyczne, no ale.
To ja wręcz odwrotnie. Urodziny miałam, dostałam kasę zamiast prezentów, to sobie obiecałam, że kupię sobie upatrzone kosmetyki. 

Lista długo powstawała, recenzje czytałam, ale finalmente wybrałam tylko to co niezbędne ;)

To nie chodzi o to, że dostaję po dupie, tylko o to, że wszyscy chyba za bardzo wzięli sobie do serca to, że Moni można się wygadać i Monia zawsze pomoże, tylko nie pomyśleli o tym, że Monia też ma swoje życie i swoje problemy. I wkurza mnie to, że problemami ludzi, tak jak na przykład dobrej koleżanki tkwiącej w patologicznym związku chyba przejmuję się bardziej, niż ona, denerwuję się, ciśnienie mi skacze i tyle z tego. Tu ktoś nie dogaduje się z facetem, tu kogoś dziewczyna zdradziła, ktoś ma mobbing w pracy, komuś ktoś umarł, ktoś ma jeszcze jakieś inne dziwne rozkminy, wszystko idzie na raz, czasem jednego dnia na moją głowę, a kurczę naprawdę rzadko słyszę pytanie "a jak u ciebie? wszystko ok?".
To ja jestem pępkiem świata dla siebie. I to co się dzieje u ludzi, owszem, wywołuje u mnie strumienie myśli i rozkminianie. Ale raczej traktuję to jak info, czasem jak sensację. Raczej moje emocje i moja sytuacja jest dla mnie najważniejsza  :-> Wiem, wstyd...

#413 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:23

zmian w ciągu tych kilku lat. Może choć trochę zmądrzałam
posty twoje zmieniły sie o 360 stopni ;-)

mama mnie zaopatrzyła dożywotnio
kupila cysterne <biglol> ???

Wiem, wstyd
szacun za szczerosc -) nie trawie hipokryzji .

#414 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:29

też mam wrażenie, że czytam kogoś o wiele bardziej dojrzałego niż te kilka lat temu :)

Witam wieczornie w dobrym humorku :)

Dziś dzień na pełnych obrotach, ale dużo zrobiłam i jestem zadowolona :) zaraz kolacja i finał Piekielnej Kuchni :) Tak Aga, na TLC :)

Misiek w pracy, więc jeszcze sama siedzę. Jutro po południu jadę do mojej Czarnej :D a niedziela z Miśkiem - ostatnie jego wolne przed świętami :/ od  najbliższego poniedziałku do piątku przed świętami pracuje łącznie z weekendami - 19 dni bez przerwy :/

Miłego wieczorku :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#415 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:55

180 :-P

Cześć :)

Oglądałam Barwy szczescia, potem zadzwonil tel, i w niedziele idę na kolejną probe zespołu.

Mały ostatnio ma dni krzyku. Nie da sie wytrzymać . Krzyczy, piszczy, gada do siebie... wszystko super, tylko żeby jeszcze tak to się odbywało ciszej :-P

Jutro cały dzien razem, posprzątamy, moze gdzies pojedziemy z małym, żeby tak nie siedziec przed tv :-)

Buźki :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#416 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:59

Jak dobrze, że już piątek ;)

Poukładałam w dwóch szufladach w korytarzu, pościerałam kurze a cała reszta czeka mnie jutro.

Dzisiaj mija 5 lat jak mąż poprosił mnie o rękę ;) Nie świętujemy specjalnie ;)

Spokojnej nocy :)

nixqp2.png

#417 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 marca 2014 - 21:02

Dobrze dzisiaj będzie położyć się ze świadomością, że rano nie będzie dzwonił budzik. :mrgreen:

Popołudnie udane, wieczór też. Czego chcieć więcej. :lol:

Teraz oglądam ten Taniec z gwiazdami... ale chyba zaraz jednak ułożę się do spania. Bo jakoś już mi się oczy zaczynają kleić ;)

Miłego weekendu ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#418 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 marca 2014 - 23:16

dlugo to jgo szkolenie bedzie jeszcze trwało ???

Jeszcze jakieś dwa weekendy po trzy godzinki. :)

My spędzamy miły wieczorek z K. Zjedliśmy spaghetti i oglądamy "wyspę tajemnic" :)

Ściskam. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#419 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 marca 2014 - 06:51

Dzien dobry babski swiecie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wreszcie weekend :-P i nareszcie wolny :mrgreen:

Wczoraj przed 21 padlam spac 8-) wyspalam sie juz (jak widac) :lol: jestem pelna energii, dobrego humoru itd. :-P

Poczytam troche co u Was, a potem trening z rana. Jest przepiekna pogoda wiec dzis bieganie :-)

Potem sniadanko i czeka mnie cale mnostwo roboty w domu i wokol.

A wieczorem <serducho>

Zycze wszystkim udanego weekendu! ;-)

Użytkownik katti edytował ten post 29 marca 2014 - 06:52

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#420 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 29 marca 2014 - 10:49

magdaaaaa, dnia 28 Marz 2014 - 8:23 PM, napisał:

posty twoje zmieniły sie o 360 stopni
180
Też tak czasem piszę, zamiast 180 to 360  :lol:  :lol:  :lol:

kupila cysterne
Może nie cysternę, ale miałam ze 3 flakony zanim mama mi kupiła 4 nowe... No a pojemności też niemałe... ;)