Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy marcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
451 odpowiedzi w tym temacie

#201 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 18 marca 2014 - 00:06

@elizabeth, mam nadzieję, że zastrzyki pomogą na ból <przytul>

Żebym jeszcze wannę miała, to by była pełnia szczęścia, a tak muszę się z kabiną (znienawidzoną) bujać...

Jejku, żebyś wiedziała, jak ja marzę o wannie i długich kąpielach... Już nie pamiętam, kiedy taką brałam, bo we wszystkich mieszkaniach, w jakich żyłam wszyscy uparcie montują prysznice :/

Wykończę się kawą i papierochami...

Ostatnio to samo powiedział o mnie kolega. Świeżo nawrócony niepalacz stara się nawracać wszystkie zbłąkane duszyczki i każdego przekonuje, że nikotyna to zło :lol: Tylko, że ja to już wiem :P

Nienawidzę zakupów. Wiem, że pewnie milion razy już to mówiłam, ale powtórzę jeszcze raz. No nie cierpię! Jak ja się nawściekałam i nawyklinałam, nie mogąc znaleźć żadnych, absolutnie żadnych butów dla siebie... Całe szczęście, że na koniec znalazłam całkiem fajną sukienkę, która w sumie poprawiła mi humor :mrgreen: Od razu zakomunikowałam Mężowi, że teraz musi czym prędzej zaprosić mnie na randkę, żebym miała dobrą okazję do założenia jej :lol:

W pracy tak jak przypuszczałam nudy straszne. Dokończyłam książkę, na chwilę wpadła siostra na ploty, a przez resztę czasu snułam się z kąta w kąt i mało brakowało, a zaczęłabym robić przysiady na zapleczu :lol: Nie dla utrzymania formy, nic z tych rzeczy, po prostu tak chcialo mi się spać, że tylko jakiś ruch był w stanie mnie rozbudzić :lol:

Teraz wreszcie w domu, Mąż na urodzinach kolegi, a ponieważ mi nie chciało się nigdzie wychodzić, zabieram się właśnie za piwo i za film ;-)

Dobrej nocy <buzki>

#202 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 18 marca 2014 - 06:41

@Kahela, no jakby tu powiedzieć, dzisiaj łaziłam o 2 bo coś spać nie mogę :/ ale o tej porze jest cudnie, gwiazdy piknie widać, zawsze stoję z głową zadartą do góry i gapię się w gwiazdy... :) a fakt, uszata to obronna nie jest, zazwyczaj to ja ja bronię przed innymi psami :)

@Majorka^^, a z samopoczuciem różnie. Wczoraj wieczorem było tragicznie i G. chciał jechać do szpitala ale odczekałam i jakoś przeszło... a wiem, że jak pojawię się w szpitalu to mnie zostawią a sorry, nie bardzo mi się chce leżeć. A w zasadzie dadzą mi tylko tabletki na podtrzymanie, które i tak cały czas biorę. Ważne, że to już 18 tydzień  <jupi>

Jejku, żebyś wiedziała, jak ja marzę o wannie i długich kąpielach.

Nie Ty jedna!! Moi rodzice, jak kilka lat temu wybudowali sobie domek (na zadupiu) to się wycwanili i zrobili sobie 2 łazienki. W jednej mają wannę a w drugie prysznic :D

Dokończyłam książkę,
A co czytasz??

Witam i ja :)

Wyspana, najedzona i już znudzona. G. zabronił mi cokolwiek dzisiaj robić więc nie wiem jak ja wytrzymam bez niego do 16 :/ przynajmniej jak wróci to go zagadam :D

Obiad mam więc tylko z uszatą ruszę dupsko na spacer. Za to wciągnęłam się ostatnio w serial Beverly Hills 90210  :mrgreen: Fajnie tak po tylu latach przypomnieć sobie Brendę, Kelly no i Dylana (w którym to się człowiek za młodu podkochiwał :D )

No nic, smigam do łózia.

Miłego dnia!!

#203 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 18 marca 2014 - 07:51

No nic, smigam do łózia.
Tobie to pory dnia się poprzestawiały :P

Bry ;)

Jakoś nie chce mi się ostatnio pisać, bo nic ciekawrgo się nie dzieje :P Mam drugi dzień urlopu, łeb urywa wiatr, wczoraj śnieżek padał, bosko.... Ale będę miała rozrywkowy urlop, niech to szlag :P

Dziś w ramach wolnego może ogarnę szafę, bo jak wyjmuję ciuchy to muszę nogą podtrzymywać, żeby nie wysypały się hehehe. A tak poza tym to nic, uciekam kawę pić :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#204 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 18 marca 2014 - 08:16

W pracy tak jak przypuszczałam nudy straszne. Dokończyłam książkę, na chwilę wpadła siostra na ploty, a przez resztę czasu snułam się z kąta w kąt i mało brakowało, a zaczęłabym robić przysiady na zapleczu
ja machnęłam gruntowne porządki, też z nudów, ale jakoś zleciało wczoraj (((:

obyło się bez przysiadów :D

G. zabronił mi cokolwiek dzisiaj robić więc nie wiem jak ja wytrzymam bez niego do 16
dasz radę, dbaj tam o siebie a nie takie harce :*

Dziś w ramach wolnego może ogarnę szafę, bo jak wyjmuję ciuchy to muszę nogą podtrzymywać, żeby nie wysypały się hehehe.
ooo jak u mnie :roll: tylko ja nie mam kiedy ...

Bry ;)

witam porannie, kofeiny już 2 wchłonięte, zaraz zmykam do szkoły.

Jakoś średnio się czuję i strasznie mnie dziś żołądek boli [ domyslam się od czego, heh. ] Może przejdzie jakoś w międzyzczasie. 

Dziś intensywnie, jutro jeszcze bardziej, chwila oddechu dopiero w czwartek, może ;)

Udanego wtorku :)

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#205 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 marca 2014 - 10:05

Zaraz biegnę na uczelnię. Oby szybko zlecialo.
Dziś w końcu słońce wyszło, więc wietrzę w całym domu. :-)

Przyjemnego dnia. :*
''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#206 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 18 marca 2014 - 10:53

@AgnieszkaT no to teraz nie waż się pisać o sprzątaniu takim większym i dłuższym wychodnym, bo jak masz się oszczędzać to my tu zaraz będziemy Cię do wyra wysyłać <ciah>  ;-) zdróweczka i oby samopoczucie było tylko dobre lub bardzo dobre :mrgreen:

Mam drugi dzień urlopu

przymusowo? bo pogodę to sobie właśnie wybrałaś wyborną :-)

@magdaaaaa zdrówka ;-)

Witam

Pewnie jeszcze bym spała, ale pukanie do drzwi skutecznie mnie obudziło na dobre.

W planach obiad i sprzątanie :-P szał :-P

Wczoraj miło spędziliśmy wieczór. Dziś dla odmiany jakieś babskie ploty bym chciała :-)

Miłego.

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#207 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 18 marca 2014 - 10:53

co czytasz??

Wczoraj skończyłam "Zieloną milę" i aktualnie nie czytam już nic, bo wszystko mi się pokończyło. Dziwnie mi z tym :lol: Ale na dniach składam z koleżanką zamówienie na coś nowego :)

<hellooo1>

Kurcze, i znowu miałam wstać wcześnie, ogarnąć się raz dwa i o tej porze być już poza domem, a tu jak zwykle, kiedy mam wolne mój wewnętrzny budzik śpi razem ze mną. Ten w telefonie pewnie dzwonił, ale nawet o tym nie pamiętam :P

Mąż jeszcze śpi, ale jak tylko wstanie i jako tako dojdzie do siebie zaganiam go do sprzątania. Tego chłopa nigdy chyba nie uda się nauczyć, żeby robił to na bieżąco i żeby robił to w ogóle sam z siebie, a nie tylko wtedy, kiedy proszę albo zaczynam już krzyczeć :evil:

Planów na dzisiaj brak. Najchętniej zaległabym na kanapie z filmem, kawą i czymś dobrym do jedzenia. Może tak zrobię :mrgreen:

#208 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 18 marca 2014 - 11:59

Witam w dobrym humorze :)

Jak to dobrze prawie nie czuć bólu!

W planach może pierogi o ile nadal się będę dobrze czuła :)

No i licencjat... :P

Miłego ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#209 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 marca 2014 - 16:49

@Majorka^^ ;*

o 4 mnie dzis kaszel obudził.

nie mogąc znaleźć żadnych, absolutnie żadnych butów dla siebie...
jakby nawet ktos mi dał 1000 zł i powiedział kup sobie buty jakie chcesz to i tak by mi sie to nie udało, bo nie mam nigdzie nic godnego uwagi. 

Tego chłopa nigdy chyba nie uda się nauczyć, żeby robił to na bieżąco i żeby robił to w ogóle sam z siebie, a nie tylko wtedy, kiedy proszę albo zaczynam już krzyczeć
to jest cecha  tego gatunku :P

Oliwka ma anginę .... :roll:

w pracy niby nuda , ale ile sie czlowiek nawkurza kurwa

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#210 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 18 marca 2014 - 17:00

Witam w dobrym humorze :-)

;-)

Dzisiejszy dzień pod znakiem nauki. Jutro mam ostatnie zaliczenie z WOSU w życiu :lol:  Niemożliwe, że doczekałam tego pięknego dnia.

Ale też smutno mi, że wszystko już powoli dobiega końca ....

Pogoda do bani, ale słyszałam, że w piątek ma być do 20 stopni ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#211 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 18 marca 2014 - 19:28

Witam,

Ostatnio ciągle sprzątam, A i tak końca nie widać! Wzięłam się też trochę i za sprzątanie życia, bo nam się ostatnio nabrudziło trochę. Ale już na szczęście jest wszystko ładnie pięknie. Jutro mamy zabrać się za ogród. Wymyśliłam totalną rewolucję, trzeba tylko jeszcze przekonać teściową. Zimno i mokro, ale po 2 dniach udało nam się wyskoczyć na spacerek dziś trochę. Bo już się malutkiemu zaczęło nudzić.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#212 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 18 marca 2014 - 19:46

Tobie to pory dnia się poprzestawiały

Może i tak ale i w dzień śpię :)

ooo jak u mnie tylko ja nie mam kiedy ...

Jak ja bym z chęcią wpadła i porządki porobiła. U siebie już ciuchy przejrzałam, do G. ubrań się nie wtrącam a i tak u niego lepiej wszystko ułozone....

@Majorka^^ , muszę normalnie uważać teraz na to co piszę :D

aktualnie nie czytam już nic, bo wszystko mi się pokończyło. Dziwnie mi z tym

Oj tak, ja już z nudów zaczęłam czytać książki z mojej kolekcji. Byłam dzisiaj w empiku i jakoś szału w nowościach też nie widziałam :/

W planach może pierogi o ile nadal się będę dobrze czuła

Robiłaś te pierogi?? :D

ale słyszałam, że w piątek ma być do 20 stopni

yyy, gdzie?? :D

Umówiłam się na jutro z koleżanką, która miesiąc temu urodziła małą pijawkę (synka). Zrobiłam jej prezencik w  postaci zapasu kosmetyków dla malucha (mam nadzieję, że jej się przyda) 

Jutro nie mam prądu w domu do 14 :/ jak ja to wytrzymam?? Koleżanka koleżanką no ale co dalej?? 

Stwierdziliśmy z G. że nie mamy żadnych fotek nowych więc w ten weekend planujemy ponadrabiać zaległości :D 

No nic, uciekam do łóżka.

Miłego wieczorka!!!

#213 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 18 marca 2014 - 20:20

Robiłaś te pierogi?? :-D

Tak, ale żeby się nie przemęczać zrobiłam tylko 42.

R. bardzo smakowały :) ja jak zwykle ojadłam się farszu wcześniej, więc dużo nie zjadłam :P

Napisałam prawie stronę licencjatu :P hahaha :P no ale w końcu naprawdę do tego usiadłam i coś konkretnego zaczęłam ;-) jestem zadowolona - jutro powtórka i do piątkowego seminarium coś już będzie :)

Jutro oprócz pójścia na zastrzyki czeka mnie wizyta koleżanki - w końcu świat do mnie przyjdzie :P ma dla mnie jakiegoś newsa ;-)

Zaraz kąpiel, coś pooglądam i spać ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#214 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 marca 2014 - 20:47

@inqaa jeszcze bedziesz za szkoła tesknić ;-)

a co do pogody mam nadzieje ze sie spełni ;-)

przekonać teściową
ja nie mam tesciowej , ale w pracy mam pięćdziesiętnio paroletnia szefowa ,która jest niereformowalna i trudno ja namówic do zmian.

juz po <wanna> teraz "kobiety , które niosły smierc" i spanie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#215 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 marca 2014 - 21:23

Hejka, dziś moja oszałamiająca inteligencja dała o sobie znać i przez swoje niedopatrzenie usunęłam całą zawartość srajfona. :evil: :evil: :evil:

Tym samym nie mam żadnych kontaktów, bo przecież po co zrobić kopię zapasową, no po co..?

Gdyby głupota miała skrzydła fruwałabym nad Trójmiastem z zawrotną prędkością... :roll:

Z bliskimi jakoś się powymieniam numerami, ale szkoda mi kontaktów zawodowych, bo tu będzie gorzej...no, ale nic, za głupotę się płaci.

I wyciąga wnioski - od dziś robię kopie i inne bajery!!!

No...

Miłego wieczoru Babki

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#216 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 18 marca 2014 - 23:12

tylko 42.

Jak na dwie osoby rzeczywiście tylko :P Chyba, że kociaki też nakarmiłaś

Ja dziś robiłam kluski śląskie. Wyszło mi ok. 30 na 3 osoby ;D I jeszcze zostało.

ale w pracy mam pięćdziesiętnio paroletnia szefowa ,która jest niereformowalna i trudno ja namówic do zmian.

Pracujesz u mojej teściowej? :shock: 

<umieraam>

@Kahela nie zazdroszczę. Z tego powodu też ja nie kupuję cudów technologicznych, bo poklikam co nie trzeba i sru!

Jutro urodzinki mamy. Siostry ogarnęły prezenty a ja od rana będę robić jakieś jedzonko. Szkoda tylko, że M. na popołudniu. Zawsze jak mamy świętować to mu wypada w pracy :/

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#217 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 19 marca 2014 - 06:43

@elizabeth i @magdaaaaa...jak tam zdrówko?Dajecie radę? :mrgreen:

@AgnieszkaT...a Twoje samopoczucie i nocne spacerki? :-D

@halynka...czasem trudno przekonac do czegokolwiek teściową ale da się...czasem... ;-)

Witam w środę w niepogodę!(ale mi się zrymowało...byłby poeta tylko głowa nie ta <umieraam> )

U mnie żadnych nowości specjalnych nie ma...znowu dziś mam wolny dzień...a,że pogoda nas nie rozpieszcza(no chyba,że wciągu dnia się zmieni)więc i na działkę dziś nie pójdę. :roll:

Ot pokręcę się dziś leniwie po domu...coś poczytam,coś porobię,coś zjem...i dzień zleci...

Miłego dnia babeczki!

#218 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 19 marca 2014 - 07:31

@Kahela a może w jakimś serwisie komórkowym dają radę przywrócić dane?

@Majorka^^ oczywiście, że ulop przymusowy :P Jeszcze na łeb mi nie siadło, żeby w marcu brać z własnej woli wolne :P

Bry ;)\

Deszcz, zimno, czasem śnieg spadnie, żyć nie umierać :P Póki co delektuję się kawą, potem do Ł. pojadę...

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#219 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 19 marca 2014 - 10:24

Witam gorąco :)

Na weekend zapowiadają lato :D

Ja w pracy, pije kawkę i przeglądam forum :)

Deszcz, zimno, czasem śnieg spadnie, żyć nie umierać

Tylko do mnie nie wysyłaj :D

Miłego dnia :)

#220 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 marca 2014 - 10:32

Hej Hej.

Wczoraj byłam na "próbie" zespołu. Chcieli mnie wziąć jako wokalistke, ale podziękowałam. goscie totalnie nie mieli bladego pojęcia o muzyce , nawet sprzętu nie umieli podłączyć :roll: :roll:  masakra...

Czekam więc dalej  na coś poważniejszego , a nie... :roll: :roll:

Za chwile jedziemy z synem do moich rodziców, mąż po pracy do nas dojedzie. Tym sposobem obiad mam z głowy :-P

Pogoda brzydka, jest szaro i pada. Czekam na jutro, bo ma się w końcu zacząć ładna pogoda :-) :-) :-)

Musze jeszcze w tygodniu skoczyć do gina po recepte.

@halynka  Jak maluszek? grzeczny? Teściowa pomaga ? bo tak czytam  , że Ty taka zapracowana, i tak sie zastanawiam czy synek daje Ci tak popracować? Jesli tak to super :-) :-)

Jutro już czwartek, a dopiero co był weekend, tak ten czas leci  , że nie nadążam :-)

iv09i09kftvt0mdm.png