Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy marcowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
451 odpowiedzi w tym temacie

#241 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 21 marca 2014 - 08:24

odkryłam jak bardzo kocham kogel mogel  a jeszcze bardziej taki z kakaem

ja też taki kocham i zrobiłaś mi takiego smaka że lecę zaraz po jajaca i sobie ubije mniam  :lol:  :lol:

Eloszka  :lol:

Pogoda jest tak wymarzona że lepszej sobie nie mogłam wymarzyć na dziś  :lol:  :lol: od samego rana pięknie i ciepło  :lol: Póki co zabieram się do napisania kilku zdań pracy mgr a potem siadam na rower i jade buszować po lasach i sobie sama ze sobą zrobie mini piknik chyba  :lol:  :lol:

Mam nadzieję że nie zaginę w akcji bo wieczorem z laskami wychodzimy w tango  :-P mam przeczucie że będzie wesoło  :-P

Póki co kawusia bo troche zaspana jestem  :-P

Miłego :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#242 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 marca 2014 - 08:37

odkryłam jak bardzo kocham kogel mogel  a jeszcze bardziej taki z kakaem  zażeram się normalnie jak opętana tymże  

oj za młodu też się obżerałam a potem wstręt do jajek, dziecko zrozumiało, że to surowe żółtko i na tym się skończyło :/

Pogoda jest tak wymarzona że lepszej sobie nie mogłam wymarzyć na dziś    od samego rana pięknie i ciepło

U mnie tak samo!! Od rana słoneczko bosko świeci!

Witam,

Pranie już wywiesiłam, odkurzyłam, pomidorki na balkonie wylądowały, ziemniaki na kopytka się studzą i ogólnie jest cudnie.

Dzisiaj po pracy G. jedziemy na zakupki a jutro chyba od rana będziemy siedzieć na zadupiu u moich rodziców, bo G. ma grzebać w samochodzie. W sumie niech szykuje, skoro na święta planujemy jechać do teściów a to jednak kawałek drogi jest :/ no a ja jutro się totalnie wynudzę. Mam na dzieję, że będzie śliczna pogoda to posiedzę na słoneczku.

Miłego dnia!!

#243 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 21 marca 2014 - 08:58

potem wstręt do jajek, dziecko zrozumiało, że to surowe żółtko i na tym się skończyło
ja też mam niby wstręt do jajek, ale ostatnio mam smaki na dziwne rzeczy których nie jadam na codzień, jak własnie to, masło i inne - pewnie z braku jakichś witamin, więc se aplikuję :lol: 

Mam na dzieję, że będzie śliczna pogoda to posiedzę na słoneczku.
jest  <sun_>  <sun_>  <sun_>  <sun_>  <sun_>

ja zaraz do szkoły, a potem na foty na chwilę, i wieczorem na jakieś plenerowe rendez vous :lol: 

Mam dalej zajebisty humor, i chyba nie ma takiej siły we wszechświecie, która mogłaby mi go zepsuc :D

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#244 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:18

ja też mam niby wstręt do jajek, ale ostatnio mam smaki na dziwne rzeczy których nie jadam na codzień, jak własnie to, masło i inne - pewnie z braku jakichś witamin, więc se aplikuję  

Ty sobie tak tłumacz, że to pewnie z braku witamin :D:D:D

Kurde w 36 minut zrobiłam kopytka :D no i tak juz obiad mam gotowy. Uszata lezy w drzwiach do kuchni i czeka na kopytka :D

A ja odsapnę i chyba za ruszę dupsko na dwór.Tylko jak tu sie  ubrać? Na balkonie sterczę w krótkim rękawie i mi gorąco a ludziska w czapkach i kurtkach zimowych :/

#245 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:35

ludziska w czapkach i kurtkach zimowych

matka wczoraj wróciła z roboty i pizgała z tych wszystkich ludzi :lol: wpadali do sklepu w ciuchach zimowych spoceni jak świnie :P ja wczoraj wyskoczyłam w krótkim rękawku a na to zarzuciłam rozpinany sweterek a i tak rękawki podwijałam ;-) wiosna kurde!

Witam się ;-)

Zaspałyśmy dzisiaj, G. zresztą też - miał dzwonić, miał przyjechać, mieliśmy małą zawieźć do przedszkola i jechać do niego i dupa. Musieliśmy plany pozmieniać, G. wpadnie za jakieś półtora godziny i weźmie Zuzu, pojadą do jego babci, a ja na rozmowę będę musiała jechać. Jak mi znowu powiedzą, że oddzwonią to na miejscu własne buty zjem.

Ale nie ma co marudzić - wiosna kurde!

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#246 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:49

Pogoda jest tak wymarzona że lepszej sobie nie mogłam wymarzyć na dziś :lol: :lol: od samego rana pięknie i ciepło

popsuje humorek, w przyszlym tyg.podobno jakis snieg z deszczem i snieg w gorach. :-)

oj za młodu też się obżerałam

i ja,z kakem,pychota.Slodzilam to jeszcze 3 lyzeczkami cukru.

Kurde w 36 minut zrobiłam kopytka :-D no i tak juz obiad mam gotowy.

Mysmy wczoraj wykończyli :-)

ja wczoraj wyskoczyłam w krótkim rękawku a na to zarzuciłam rozpinany sweterek a i tak rękawki podwijałam ;-) wiosna kurde!

Niby wiosna,ale.....ja bym sie tak  bardzo nie rogalaszała,łatwo o przeziebienie ;*

Witam.

Wcinam sobie żółty serek,a jak :mrgreen:

Potem usmaże rybe na obiad.

Po południu po sasiada do szkoly.A na 16 sta na Droge krzyżową.

Oblekłam swieżą pościel.

Miłego!

PS.To tak w telegraficznym skrócie :)

Użytkownik viola edytował ten post 21 marca 2014 - 09:50

#247 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:52

Ty sobie tak tłumacz, że to pewnie z braku witamin :-D

a kutva jak mam inaczej :lol:

spadam do szkoły i foty czaskać, miłego  <buzki>

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 21 marca 2014 - 09:52

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#248 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:58

ja bym sie tak  bardzo nie rogalaszała,łatwo o przeziebienie

przecież prędzej by mnie złapało jakbym się spociła i by mnie wiatr przewiał <hmm>

Kurde, kiedyś uwielbiałam kogel mogel, ale sama nie mam do niego talentu. Mój chrzestny robił przepyszny, przesłodki (w sumie tak w sam raz), no, ale... <bezradny>

Trza by było coś produktywnego zrobić, ale chęci znikome <lol>

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#249 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:59

Nie będę sama jak napiszę, że pogoda jest świetna :D

ja bym sie tak bardzo nie rogalaszała,łatwo o przeziebienie

idąc w płaszczu zimowym i czapce i pocąc się niemiłosiernie chyba łatwiej o przeziębienie ;-)

Dzisiaj na seminarium :/ jestem na zwolnieniu, ale na seminarium muszę być, bo do tej baby nie przemawia nic <bezradny> coś tam napisałam, ale wiem, że to nie jest do końca to co ona chciała... cóż... lepiej mieć coś źle niż nie mieć nic :P może znowu się na nas wkurzy i każe od razu iść do domu :lol:

Wieczorem w planach poczytanie trochę o samobójstwach na zajęcia sobotnie. Na szczęście teksty naukowe, więc prędzej usnę niż się przestraszę - same statystyki itd.

Kupiłam prezent dla mojej Czarnej :mrgreen: znowu się z nią dawno nie widziałam, stęskniłam się przeokrutnie! a jutro tylko szybka wspólna kawa, ale w planach mamy wypad do Czarnej i jej męża za tydzień w weekend o ile będę się dobrze czuła :) jakby była taka pogoda jak teraz to by się grila uskuteczniło <hmm> u nas nie ma gdzie a u nich świetne warunki :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#250 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 21 marca 2014 - 09:59

Hej Hej.

Bylam już z Małym na rehabilitacji , potem u logopedy.

Pogoda zapowiada się cudna, troche ogarnę i lecimy na spacerek.

Obiadu mi się nie chce robić, ale coś trzeba. Może jakiś pomysł wpadnie :-)

Synek kończy dzisiaj 4 miesiące :-) :-)  Jak ten czas leci.

:-)

Słonecznego dnia!

iv09i09kftvt0mdm.png

#251 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:04

idąc w płaszczu zimowym i czapce i pocąc się niemiłosiernie chyba łatwiej o przeziębienie ;-)

Myslalam o czyms pomiedzy plaszczem zimowym a wiosennym.

No ja bym w sweterek od razu nie wskoczyła.No chyba,ze ze 20 st.,by wyskoczylo.:)

Synek kończy dzisiaj 4 miesiące :-) :-) Jak ten czas leci.

Buziaczki dla synka ;*

#252 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:11

chyba,ze ze 20 st.,by wyskoczylo.

było u nas wczoraj 17 czy 18, więc dużo się nie urwie ;-)

tak więc pizgam sobie z ludzi w czapkach, bo przeginają, zima się skończyła.

Wieczorem w planach poczytanie trochę o samobójstwach na zajęcia sobotnie. Na szczęście teksty naukowe, więc prędzej usnę niż się przestraszę - same statystyki itd.

ja w technikum pisałam o różnych grupach 'satanistycznych' i niby książki, artykuły naukowe, pierdy, ale włos mi się na głowie jeżył.

#253 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:15

było u nas wczoraj 17 czy 18, więc dużo się nie urwie
to zwracam honor ;*

U nie juz czapka w szafie :)

Własnie patelnia mi sie zepsuła,taka duża, na której bardzo lubilam smażyć rybkę.Ale od czego ma sie męża. ;*  Pojechał kupić mi piekną nową.

Czyli obiados dzis będzie :mrgreen:

#254 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:18

popsuje humorek, w przyszlym tyg.podobno jakis snieg z deszczem i snieg w gorach.

no ale chyba tylko w  górach??

No chyba,ze ze 20 st.,by wyskoczylo.

U mnie już 15 :D 

No przeginają no ale jak ja wyskakuje w bluzie polarowej (ciepłej) no ale rozpięta to sasiadki już mi gadają, że ja w ciąży i tak słabo się ubieram :/ że nie dbam o siebie i dziecko itp no ale nie potrafią zrozumieć że mi gorąco jak diabli. No a na jutro juz suszą się rybaczki (spodnie) :D

U nie juz czapka w szafie

U mnie wszystko co związane z zimną już pochowane :)

Za 15 minut masterchef i pewnie znowu mnie na jedzenie naleci :D 

#255 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:34

Hejka

Aleeee ciepło, wiosennie, milutko....

Siedzę w pracy, połowy uczniów nie ma - jak miło :mrgreen:

Jakoś tak ciszej, spokojniej, lightowo...

Miłego dnia Babki :-)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#256 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:38

połowy uczniów nie ma - jak miło

właśnie, wczoraj w radiu wypowiadał się jakiś nauczyciel, że nawet jak żaden uczeń nie przyjdzie na lekcję to nauczyciel ma obowiązek przeprowadzić lekcję, bo za to mu płacą. Ale kutva, przecież do ściany byś nie gadała? :lol: jak to wygląda w praktyce? :>

sasiadki

olej je ;-)

#257 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 marca 2014 - 11:04

wiosna kurde!

<umieraam> no wiosna kurde :mrgreen:

Witam

Niedawno przez miasto przeszła chmara przedszkolaków- grali i śpiewali o wiośnie, nieśli marzannę- cudnie :mrgreen:

Ja obecnie kończę śniadanko i zmykam na rowerek, jakąś dłuższą wyprawę, bo mamuśka coś marudzi, a brat

wrócił szybciej ze szkoły z gorączką :->

jakby była taka pogoda jak teraz to by się grila uskuteczniło

świetny pomysł- jak w zeszłym tygodniu kupiłam prowiant to w sobotę pogoda się zepsuła, może teraz i nam się uda u babci jakiegoś grilla lub ognisko zrobić  :-)

@Madź powodzenia na rozmowie!

do mnie wczoraj szefcio zadzwonił, że początek kwietnia i że pamięta o mnie... cóż niedługo dobre czasy się skończą więc muszę korzystać z wolnego :->

Miłego babeczki :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#258 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 marca 2014 - 11:04

jak to wygląda w praktyce? ;>

u nas jak nie ma całej klasy to nauczyciel i tak siedzi w klasie (pustej) i wtedy ma prace własną, uzupałnia dziennik, albo dostaje w tym czasie dodatkowe zlecenie od dyrekcji - np. dziś są 2 takie przypadki, że nie ma całej klasy i n-le w czasie tej lekcji dostali dodatkowe dyżury przy wejściu i na hali sportowej, żeby nie wpuszczać absolwentów, bo sporo sie ich kręci.

Gorzej mają nauczyciele, którzy mają lekcje i w klasie jest 2 - 3 uczniów. Bo prowadzić lekcje muszą i niby fajnie bo mało, ale z drugiej strony nic nie zrobisz bo nie ma sensu prowadzić konkretnego tematu, jak nie ma tylu dzieci i tak trzeba to zrobić ponownie.

Także tłuką powtórzenia z jelonkami ;-)

Za to ja mam trochę spokoju, bo największe rumple dziś nie przyszły, więc nie wysyłają mi uczniów z lekcji :-P

Mogę posiedzieć przy dokumentacji...

i trochę na BS, ale to cicho sza...

Użytkownik Kahela edytował ten post 21 marca 2014 - 11:05

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#259 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 marca 2014 - 11:25

Szaleje sotatnio po ciuchlandach.Moze to jakieś uzależnienie? :lol:

Ja wczoraj w ciucholandzie wydałam ok. 100 zł, a tyle rzeczy za to mam. Za to uwielbiam ciucholandy. :)

Mam nadzieję że nie zaginę w akcji bo wieczorem z laskami wychodzimy w tango :-P mam przeczucie że będzie wesoło :-P

i wieczorem na jakieś plenerowe rendez vous :lol:

To miłej zabawy, dziewczyny! :)

Witam!

W końcu pierwszy dzień wiosny taki, jaki powinien być. Cudownie!

Chociaż rozwieszałam pranie na dworze, to strasznie wiało. Tak, że myślałam, że prędzej mi to pranie zwieje, niż je porozwieszam. :P

Biszkopt już mi siedzi w piekarniku. Przełożę kremem budyniowym, a na górę jakaś pianka albo galaretka. A do tego kawusia i dziś się relaksuję. :)

Miłego weekendu. Korzystajcie ze słoneczka! <sun_>

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#260 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 21 marca 2014 - 11:50

Mnie dzisiaj nie ma w szkole, ale z innych powodów a nie z powodu dnia wagarowicza. Odwołali nam lekcje, jesteśmy zwolnieni ze wszystkich z racji, że nie ma nauczycieli ;-)

Zaraz szybko zjem obiad i lecę na zajęcia.

A wieczorkiem umówiłam się z przyjaciółką na kawę :mrgreen:

Dzisiaj pogoda piękna, ale widziałam, że weekend ma być brzydki, szczególnie niedziela, ma padać śnieg z deszczem :roll:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>