Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pierwszy taniec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
502 odpowiedzi w tym temacie

#421 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 marca 2013 - 17:19

Aspirynkaaa, pierwsza naprawdę fajna, nie pomyślałabym kiedyś o niej że może być na pierwszy taniec, ale teraz jestem na tak <ookk></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#422 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 marca 2013 - 20:17

aspirinka jest własne tak jak Ria pisze, to ostanie nagranie na płycie pożegnalne z wesela wy tańczycie , goście w koleczku , na koniec brawa , machacie do kamery czy jak tam kamerzystka scenariusz wam napisze ;-) jak ja chodze po weselach to max kamera jaetdo 2-3 w nocy ;-)
Kiedy dokładnie slubujesz?

Love Love Love

#423 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 marca 2013 - 20:46

Dzięki Dziewczyny, nie słyszałam o tym szybciej. ;-)
U nas być może nie będzie wcale filmu ( trwają negocjacje :-P ), więc tym bardziej jakiegoś machania do kamery. Nie czuję się zbyt dobrze będąc w centrum uwagi. ;-)

A pierwszy taniec jest dla mnie ważny. I jak się zdenerwuję, to zapodam poezję śpiewaną, staniemy na środku sali i będziemy się tulić i bujać tylko. <lol></span>

smoczkowa, 26 kwietnia 2014 :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#424 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 marca 2013 - 20:51

moja kolezanka ten ostatni taniec miala w blasku swiec , na podlodze byly swieczniki na kilka swiec i swiatla przygaszone.
dzemu piosenka jest bardzo fajna, moja kolezanka miala jako pierwszy taniec nie wyobrazała sobie nic innego.
ja gdybym slub brala to tylko piosenka elenio tylko w twoich rekach , bo tekst adekwatny i w tym bym sie w tancu nie pogubiła <umieraam></span>

[ Dodano: 2013-03-25, 20:55 ]
http://www.youtube.com/watch?v=giqifUJwsnQ

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#425 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 marca 2013 - 21:06

więc tym bardziej jakiegoś machania do kamery. Nie czuję się zbyt dobrze będąc w centrum uwagi.

Wcale nie musisz machać możesz się zapoznać i zmodyfikować scenariusz scenarzysty. Ze np. wszystko jest naturalnie , sepoł zaprasza na slae na mowiąć, chodzmy zatańczyć ostatni raz dla naszego pana kamerzysty , zroby pamiatkie państwu młodym zapraszamy wszystkich , młodzi ustancie na srodeczku" No i wtedy jeszcze kilka słow np. o piosence ,że to wasza piosenka czy co tam innego kazecie mu przeczytać z jakimisy dedykacjami, i wtedy taniec i na końcu np. wasz pocałunek ;)

Aspi roznisty rzeczy widziałam uwierz , wystarczy doby scenariusz ;) oj to długo jeszcze te wasze wesele :)

Love Love Love

#426 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 25 marca 2013 - 21:24

Mi się podoba trzecia, bo ja kocham LP :D

Ale, w sumie, czy to ma jakieś znaczenie?
Piosenka to tylko piosenka. Sama ceremonia jest ważna :-)

#427 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 25 marca 2013 - 22:07

U nas pierwszy taniec był na wesoło. Zrobiłam kompilację z utworów z musicalu Grease i sami ułożyliśmy układ taneczny. Było śmiesznie i na luzaku. Może mało dystyngowanie i poważnie, ale przynajmniej nie było tyle stresu :D

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#428 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 marca 2013 - 23:01

Pierwszy raz słyszę o tańcu pożegnalnym.

Ale, w sumie, czy to ma jakieś znaczenie?
Piosenka to tylko piosenka. Sama ceremonia jest ważna :-)

Jednak zaraz po ceremonii goście czekają na pierwszy taniec i moim zdaniem wybór piosenki do której będzie się dobrze tańczyć przed publiką jest ważny.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#429 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 marca 2013 - 23:20

U nas nie bylo zadnego tanca pozegnalnego. Zreszta kazdy byl tak zmeczony ze marzyl juz tylko o domku ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#430 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 maja 2013 - 22:04

Urzekł mnie ten taniec <serduszka></span>

#431 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 31 maja 2013 - 06:23

Hmmm.... no mnie nie :-/ wyglądają pięknie ale ja lubię jak pierwszy taniec wygląda bardziej naturalnie a nie jest wyuczony od dechy do dechy. I jak dla mnie pierwszy taniec to zawsze musi być coś romantycznego :mrgreen: ale wiadomo co kto lubi.

#432 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 maja 2013 - 08:52

AgnieszkaT, zależy co kto lubi ;-) O ile taki taniec nie jest kiczowaty ( jakieś wyuczone tańce wygibańce ) to jest dobrze. A jeszcze jak zatańczą takiego pięknego walca to widać, że dużo wysiłku włożyli, żeby sprawić gościom trochę radości :->

#433 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 31 maja 2013 - 09:04

żeby sprawić gościom trochę radości

Hmmm gościom... pierwszy taniec był dla mnie i męża a nie dla gości. Byliśmy tylko my :mrgreen:

( jakieś wyuczone tańce wygibańce ) to jest dobrze

Oj czasami to już przegięcie się trafia.

Byłam na ślubie gdzie młodzi chodzili na kurs tańca przed ślubem no i na weselu zaserwowali nam wszystko co się dało..... :-/

#434 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 maja 2013 - 11:16

zaserwowali nam wszystko co się dało.....

no to to już niefajnie :-?

Byliśmy tylko my

A w takim walcu nie bylibyście tylko wy? Też byście byli :->
Ja to dlaatego mam taki sentyment dla takich tańców, bo po prostu uwielbiam je, gracja, wdzięk... To są zdecydowanie moje klimaty.

choć wcale nie mówię, że ten 'wolny' taniec młodej na środku jest zły, absolutnie :-D

#435 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 31 maja 2013 - 11:41

U mnie w ogóle tego nie będzie, bo ja nie lubię takich rzeczy.

Z racji pstrykania wielu wesel mam pogląd, że teraz pary są sztuczne (oczywiście nie wszystkie, ale 95%). Nie robią niczego dla siebie tylko na pokaz, aby zadziwić, być lepszym od sąsiada czy koleżanki. Musi być więcej, więcej więcej.

Raz byłam na weselu gdzie młoda para wyszła i powiedziała, że chcą by ich pierwszy taniec był razem ze wszystkimi i wszyscy goście zatańczyli z nimi. To mi się podobalo.

Każdy z nas urodził się ateistą

#436 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 maja 2013 - 12:04

inqaa, ten taniec który wrzuciłaś jest oki z tego względu, że oni są uśmiechnięci, widać że panują nad nerwami i stresem i wygląda to naturalnie.

Podoba mi się.

#437 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 maja 2013 - 13:01

inqaa, już jakiś czas temu wpadłam na to nagranie i się zakochałam, jest tylko jedno ale.. ten facet zawodowo zajmuje się tańcem, dlatego wygląda to tak pięknie i wszystko jest idealnie wykonane.My z K. nigdy tak ładnie byśmy nie zatańczyli- połowa z tych figur jest praktycznie niewykonalna jeżeli dużo wcześniej nie weźmie się paru lekcji tańca. Można oczywiście skopiować jakiś układ, bez chodzenia na lekcje. Tylko, że niestety w większości przypadków wypada to dość blado. Oglądałam mnóstwo filmików na Yt i zawsze widać od razu, kto przygotowywał się pod okiem szkoły, a kto nie.Walc to też bardzo wymagający taniec, no chyba, że chce się zatańczyć tylko krok podstawowy.
Ogólnie nie przykładam wagi do tego, kto co tańczy u siebie na weselu, ale jakoś nie mogę się przekonać do tych (niby)śmiesznych kompilacji- nigdy mi się nie podobały takie tańce.

#438 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 maja 2013 - 13:25

ten facet zawodowo zajmuje się tańcem

Skąd wiesz? ;-)

To zmienia postać rzeczy, ale wydaje mi się że taka 'zwykła' para, która nie ma nic wspólnego z tańcem też by dała radę. Musi mieć tylko wyczucie taktu no i poćwiczyć na jakichś zajęciach z tańca ;-)

Ta para nagrała również fajny teledysk przedślubny w Chicago, ale to już nie ten temat :-D

#439 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 maja 2013 - 14:48

z tego co pamiętam to gdzieś z komentarzy wynikało, po za tym to widać, a już w porównaniu z tą dziewczyną jego ruch wyglądają naprawdę profesjonalnie :-P Chodziłam na kurs tańca, walca tez przerabialiśmy, ale na pewno nie zatańczyłabym tak jak on.Jednak trzeba mieć "to coś" w sobie, żeby tak tancować :mrgreen:

#440 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:31

Mnie się taniec podobał, był profesjonalny, elegancki bo to w końcu walc, młodzi byli naturalni, rozluźnieni, kamera również bardziej profeska niż amatorstwo. Taniec dopasowany do klimatu młodych, sali. Raczej to jakieś burżu :-P

U nas pierwszy taniec to ogromne koło, które tworzą goście, a w środku młodzi, u nas tak właśnie będzie, tradycyjnie :-D