Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pierwszy okres

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#101 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 13:44

Masakra dla mnie takie przyjęcia.Śmieszy mnie, takie afiszowanie sie z intymną sprawą.
Bo to jest intymna sprawa. :roll:

#102 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 maja 2012 - 21:33

Dla mnie te przyjęcia, to jakaś żenada. Może zbyt zacofana jestem ale nie chciałabym, żeby wszyscy na mnie patrzyli " o ta ma pierwszy okres" i jeszcze mi tego gratulowali. :roll:
Chociaż koleżanka dostała z tej okazji od mamy pierścionek. Coś jako zaproszenie do świata "kobiet" i pamiętam, że bardzo jej tego zazdrościłam. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#103 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 20:25

wlasnie sobie tak mysle, ze jutro mi stuknie 15 lat jak mam @ pomyslec, ze jak bym była muzułmanką i mieszkała w jakims Pakistanie to juz bym z 5 dzieci urodziła.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#104 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 15 marca 2016 - 16:17

Pamiętam ten dzień :) 2 stycznia 2000 rok ;)
Wiedziałam wszystko i jakoś się nie przestraszyłam - najgorsze było to, że moja mama zrobiła z tego aferę i obdzwoniła pół rodziny. Jeśli czegoś chcę oszczędzić własnej córce, to właśnie tego co czułam, gdy kolejne ciocie i wujkowie się dowiadywali, że jestem już kobietą - masakra.
Też tak miałyście? Czy może tylko moja rodzicielka wpadła na taki pomysł?

#105 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2016 - 21:29

eż tak miałyście? Czy może tylko moja rodzicielka wpadła na taki pomysł?

u mnie takich szopek nie bylo. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#106 zewsząd i znikąd

zewsząd i znikąd
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:163
  • Włosy:siwiejący brąz
  • Stan:zaprzysięgła panna
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 maja 2016 - 13:33

Dowiedziałam się, co to jest okres, w wieku 8 lat i popłakałam się ze strachu, że mnie coś takiego czeka.

Dostałam okresu krótko przed jedenastymi urodzinami. Koszmarnie wcześnie... Dla porównania: pierwszy utracony mleczak - 4 lata, zęby siódemki - 7 lat, początek biustu i dorosłego owłosienia - 8 lat, ostatni utracony mleczak - 9 lat, przejście z dziecięcego na dorosłe obuwie - 10 lat, mutacja głosu (owszem, miałam) i zatrzymanie wzrostu - 12 lat. Też koszmarnie wcześnie...

#107 Kate300

Kate300
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15 sierpnia 2017 - 18:52

Ja swojej pierwszej miesiączki szczerze mówiąc w ogóle nie pamiętam. Nawet nie pamiętam, czy miałam 10 lat czy na przykład 13 - amnezja! Nie przypominam sobie też, jakiegoś strasznego stresu z tym związanego. w ogóle nie przekonuje mnie idea popularnych coraz bardziej imprez z okazji uczczenia tego faktu. Moje osobiste zdanie jest takie, że to dość sztuczne. Warto natomiast - z punktu widzenia matki - przygotować wcześniej córkę do tego "wydarzenia". Sporo jest teraz miniporadników, którymi można się posiłkować