Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pierwszy taniec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
502 odpowiedzi w tym temacie

#361 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 marca 2012 - 17:41

Mi np. nie podobają się tańce-niespodzianki. O ile początkowe numery w tym stylu były ciekawe tak teraz jak oglądałam filmiki na YT to te tańce to totalne klapy,

Masz rację Tilia :) Ale ile ludzi, tyle pomysłów. Po co kopiować innych.

#362 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 marca 2012 - 08:43

Co do wyuczonych układów, to najgorzej chyba wychodzą właśnie walce- strasznie sztywno i sztucznie- zero w tym uroku tańca pary młodej.

Moim zdaniem nic na siłę- nie ma sensu wyuczać sie schematów, określonych figur- skoro później wychodzi to powiedzmy "średnio"..
Z przyjemnością obejrzałabym niewyuczony taniec, ale taki gdzie para jednak świetnie sobie radzi - ponieważ znają się bardzo dobrze i wspólny taniec to dla nich nie pierwszyzna, wtedy wszystko wychodzi naturalnie a młodzi dobrze się czują i bawią.

#363 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 06 marca 2012 - 11:10

Tilia zgadzam się z tobą w 100% tance niespodzianki były ciekawe na samym początku, potem każdy je kopiował i jak dla mnie to zupełna nuda. Ja z moim K postawiliśmy na niewyuczony taniec a wierzcie emocje biorą gore i wszystko wyszło naturalnie i romantycznie... I o to chodzi:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#364 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 06 marca 2012 - 12:39

Nie każdy też ma smykałkę do tańca i genialne poczucie rytmu. Dlatego uczenie się czegoś na pamięć bywa zgubne. Warto dobrze się zastanowić, czy warto mieć ułożony układ, czy raczej postawić na spontaniczność.

#365 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 marca 2012 - 13:06

Dzięki dziewczyny za opinie, muszę jeszcze to przemyśleć. :->

Z przyjemnością obejrzałabym niewyuczony taniec, ale taki gdzie para jednak świetnie sobie radzi - ponieważ znają się bardzo dobrze i wspólny taniec to dla nich nie pierwszyzna, wtedy wszystko wychodzi naturalnie a młodzi dobrze się czują i bawią.

I dlatego mam wątpliwości. Ja bym chciała się nauczyć tańczyć coś fajnego na ten pierwszy taniec. Ale jeśli ma wyjść sztucznie, to bez sensu. My potrafimy ładnie ze sobą tańczyć, zawsze wszyscy widząc nas pytają, gdzie się uczyliśmy i nie wierzą, że nigdzie :lol: Może P. ma rację, że nie warto wymyślać. Nie umiem się zdecydować. :roll:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#366 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 07 marca 2012 - 13:45

My potrafimy ładnie ze sobą tańczyć, zawsze wszyscy widząc nas pytają, gdzie się uczyliśmy i nie wierzą, że nigdzie

Skoro tak to chyba jakieś dodatkowe "atrakcje" nie będą Wam potrzebne! <zatancz3></span>

#367 mikkara

mikkara
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 13:47

O ile kiedyś wyuczone tańce były niespodzianką, to teraz niespodzianką jest zwyczajny taniec, bez bajerów ;).

#368 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:02

My będziemy musieli wziąść pare lekcji tańca bo u nas z tańcem to cienko.
A jakoś ten pierwszy taniec pasuje zatańczyć :lol: stresuje sie trochę jak pomyśle o tym
pierwszym tańcu, tyle ludzi będzie się patrzec :roll: ale myśle że damy jakoś rade :-D

201407101662.png

#369 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:57

Ja coraz częściej marzę sobie by na 1 taniec był do muzyki dirty dancing -time of my life ja nie chcę jakiegoś przytulańca i ciągle kręcić się tylko w kółko :) a ta piosenka jest tak romantyczna i tak porywcza... było by bosko :)
Nawet bym wiedziała jak do tego tańczyć hehehe

#370 justyna1439

justyna1439
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 03 maja 2012 - 10:15

My zastanawiamy się nad walcem do utworu Second Waltz- Andre Rieu.
Oraz nad tańcem z niespodzianką, chociaż wydaje mi się to już za bardzo oklepane.

#371 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 09 maja 2012 - 09:42

Jeśli niespodzianka będzie jakaś wyjątkowa, to na pewno nudy nie będzie :)

#372 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 maja 2012 - 11:41

tańcem z niespodzianką

co to jest taniec z "niespodzianką"? :oops:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#373 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 09 maja 2012 - 12:39

Madź, to znaczy, że tańczą sobie tańczą walca aż tu nagle 'płyta' się zacina i zaczyna lecieć np. hip-hop i oni do niego tańczą :D

#374 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 maja 2012 - 10:31

Ech... byliśmy i co prawda nadal jesteśmy zdecydowani na piosenkę Seweryna Krajewskiego "Wielka Miłość" ale ostatnio natrafiłam jeszcze na te dwie. Co o nich sądzicie?

Seweryn Krajewski "Miętowe pocałunki"

http://www.youtube.com/watch?v=fpYKz67uuUg

Krzysztof Krawczyk "Kochaj mnie w niepogodę"

http://www.youtube.com/watch?v=9dZaXOpwugA

W sumie mi zależało na tym aby piosenka była taka ogólnie o miłości, a nie mówiąca o miłości kobiety do mężczyzny czy odwrotnie. "Wielka Miłość" i "Miętowe pocałunki" są takie w sam raz skierowane do niej i do niego. A ta Krawczyka mówi jedynie o miłości mężczyzny do kobiety, który zwraca się do niej ale tez jest piękna. Mam dylemat no :-) . Jak się uprę to będą 3 piosenki na pierwszy taniec :-P

#375 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 maja 2012 - 12:17

"Wielka Miłość" a

piękny utwór, jak tylko brzmią pierwsze takty, to ja się od razu rozklejam :->
no ale to kawałek będący w pierwszej 10tce utworów na pierwszy taniec, dlatego myślę że fajną alternatywą będą:

Seweryn Krajewski "Miętowe pocałunki"

jeśli nie chcecie być "tacy jak wszyscy" ;-)
natomiast

Krzysztof Krawczyk "Kochaj mnie w niepogodę"

dla mnie osobiście odpada bo gościa nie lubię :-P

Myślę, że łatwiej wam będzie zdecydować jak sobie odtańczycie wszystkie trzy kawałki :-) może to wam pozwoli się zdecydować :-D

Jak się uprę to będą 3 piosenki na pierwszy taniec :-P

ja bym chciała 2 kawałki, ale w sumie nie wiem jak to z sensem połączyć <bezradny></span>

#376 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 maja 2012 - 12:29

Ten szalony taniec bardzo mi się spodobał. Aż o MP3 autora poprosiłam :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=HOVG60YHEMY

[ Dodano: 2012-05-23, 13:31 ]
A co do tamtych piosenek to poczekam na Połówka aż przyjedzie i wtedy oboje zdecydujemy :lol:

#377 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 maja 2012 - 12:42

Anonimka, jak dla mnie takie tańce niespodzianki zwłaszcza składające się z kilku piosenek to hmm trochę takie przebrzmiałe już i nijakie. Taka scenka, skecz trochę... <bezradny></span>

Ale co kto lubi ;)

#378 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 23 maja 2012 - 16:24

Anonimka, co do Seweryna Krajewskiego"Wielka Miłość" to jak dla mnie jest oklepany. Niemal większość par bierze go na pierwszy taniec. Co nie zmienia faktu że piosenka jest piękna. Tańce niespodzianki też nie są złe. Byłam na weselu gdzie młodzi najpierw tańczyli normalny zwykły taniec, a potem mix do różnych utworów i nie powiem fajnie to wyglądało a goście mieli ubaw.

201407101662.png

#379 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 maja 2012 - 16:30

Seweryna Krajewskiego"Wielka Miłość" to jak dla mnie jest oklepany.

dla mnie to takie smętne jest i oklepane właśnie <bezradny></span>

#380 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 maja 2012 - 19:57

Straszne te ich tańce... mogli chociaż sie tego jakoś fajnie wyuczyć ... nie podoba mi się to :-/