Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pierwszy taniec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
502 odpowiedzi w tym temacie

#341 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 września 2011 - 11:23

I tak powinno być a nie wyuczone układy

Powinno być tak, jak wymarzy sobie i zaplanuje para młoda ;-) Cóż, być może niektórzy wolą postawić na dobrą zabawę i humor, a nie na romantyzm i wzruszenie ;-)

#342 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 09 września 2011 - 12:43

Powinno być tak, jak wymarzy sobie i zaplanuje para młoda

Tak tylko że 90 % nie bawi się tylko się stresują czy nie pomyląkroków czy się nie pogubią itd i gdzie tu zabawa? :roll:

#343 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 09 września 2011 - 12:46

Ja tez nie rozumeim po co PM chce robic w 1wszego tanca jakies show :roll:
To ma byc ich krotka chwila.
My podobnie jak Weronika tanczylismy sobie, nie zwracajac zbytnio uwagi na innych. Tanczylismy, zeby bylo nam przyjemnie :->

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#344 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 września 2011 - 13:24

Tak tylko że 90 % nie bawi się tylko się stresują czy nie pomyląkroków czy się nie pogubią itd i gdzie tu zabawa? :roll:

Bo bywa tak,że ktoś na siłę chce zrobić coś w czym źle się czuje ;-) ja znam pary,które tańczyły pierwszy taniec i zrobiły to rewelacyjnie mimo wymyślnych kroków,ale te osoby na co dzień są szalone i wyszło im to mega naturalnie :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#345 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 września 2011 - 21:25

My zdecydowaliśmy, że będziemy tańczyć zwykłego przytulańca :mrgreen: . A co mamy wydziwiać jakieś walce, nie walce :-P . No i oczywiście do piosenki Seweryna Krajewskiego "Wielka Miłość". Tradycyjnie. Tej piosence nie równają się żadne Paulle czy Piaski :-P

#346 Paulinna

Paulinna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 19 września 2011 - 15:42

Anonimka !!!!!!!! Chyba nie wiesz co robisz. Nie tańcz przytulańca i to jeszcze do Wielka miłość . Ehhh ja się zapisałam na kurs tańca ze swoim. We wrześniu za rok, czyli w 2012 mamy ślub i zatańczymy pięknego walca wiedeńskiego z pięknymi figurami. Będzie elegancko, tak że niejednym się łezka zakręci.

#347 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:34

Anonimka !!!!!!!! Chyba nie wiesz co robisz. Nie tańcz przytulańca i to jeszcze do Wielka miłość . Ehhh ja się zapisałam na kurs tańca ze swoim. We wrześniu za rok, czyli w 2012 mamy ślub i zatańczymy pięknego walca wiedeńskiego z pięknymi figurami. Będzie elegancko, tak że niejednym się łezka zakręci.

O gustach się raczej nie dyskutuje ;-)
Jednym bedzie się podobał tanieć przytulaniec, wykonany bez stresu, w spokoju, tylko dla siebie. A innym walc czy inny taniec wyuczony się wcześniej ;-)

U mnie raczej nie bedzie żadnego wyuczonego walca, foxtrota czy innej czacz ;-) Wole coś spontanicznego :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#348 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2011 - 18:49

Ja nie znoszę walców itp. :-P . Chcemy przytulańca podczas którego zawsze możemy szepnąć sobie czułe słówko itp. ;-) , uśmiechnąć się do siebie...

#349 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 września 2011 - 06:47

Podoba mi się również utwór Czerwonych gitar- Słowo jedynie Ty :-)
Przy tym można nieco potańczyć bo to nie jest typowy "przytulacz" :-)

#350 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 września 2011 - 19:18

Mnie się marzy coś zagranicznego. Nie wiem konkretnie co. Ale wiem, że trzeba wiele mojego Połówka nauczyć coby nie ruszał się jak żelbetonowy kloc ;)

#351 bianka

bianka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04 października 2011 - 14:16

"lucky" jason mraz :) kocham!
i jeszcze może "i need you" marc anthony
jest jeszcze taka fajna piosenka hiszpańska "hijo de la luna". Być może piosenka nie do końca o miłości ale fajny walc ;)

#352 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 października 2011 - 14:53

U mnie piosenką na pierwszy taniec był Michael Bolton " When a man loves a woman" Chłopak z zespołu zaśpiewał cudnie.

#353 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 20 października 2011 - 15:28

A mi podoba się piosenka Piotra Rubika "Ten którego kocham"
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#354 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 marca 2012 - 20:30

A my wczoraj "wałkowaliśmy" jak chcemy zatańczyć ten pierwszy taniec. Czasu jeszcze mnóstwo, ale co tam- szybciej zaczniemy, szybciej będzie kolejna rzecz do odhaczenia. (wiem, wiem..to okropne tak myśleć, ale w tej chwili jestem przerażona tymi przygotowaniami :-P )
Zastanawiam się nad choreografią. Tzn. zastanawiam się, czy bym chciała. Ja potraktowałabym to jako zrobienie czegoś fajnego, szalonego razem. Okazja do miłego spędzenia czasu i nauki czegoś nowego. A potem wielki finał na weselu. Raczej by mnie to nie stresowało, tylko bawiło. Ale pokazałam dzisiaj kilka filmików P. i on skomentował, że w życiu nie będzie z siebie robił pajaca i jeszcze pozwalał to nagrywać. To chyba znaczy, że jest na absolutne nie. :-P Przekonanie go to znowu nie jest jakiś wielki problem( :lol: ), tylko sama muszę się zastanowić, czy warto. W grę wchodziłaby jakaś powolna, romantyczna choreografia, wiec na patrzenie w oczy też bym czas wygospodarowała. Albo po prostu normalny kurs tańca, żeby nie bujać się tylko z prawej nogi na lewą. No nie wiem sama. :-> Myślicie, że to nienaturalnie wychodzi, kiedy młoda para tańczy wyuczony kawałek?

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#355 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 02 marca 2012 - 21:45

Myślicie, że to nienaturalnie wychodzi, kiedy młoda para tańczy wyuczony kawałek?

wcale to nie wygląda nienaturalnie, tylko uroczo :-D my też się zapiszemy bliżej października na jakiś indywidualny kurs tańca. Mamy juz ustaloną piosenke na pierwszy taniec wybraliśmy taką :-D

http://www.youtube.com/watch?v=RIMt2L10kDk

201407101662.png

#356 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 marca 2012 - 22:25

Myślicie, że to nienaturalnie wychodzi, kiedy młoda para tańczy wyuczony kawałek?

to zależy :-D Jak się para nauczy i idzie im to zgrabnie i wręcz naturalnie, bo są przygotowani to fajnie, ale jak komuś się kilka dni przed przypomina i później widać luki to już nie ciekawie. Sama oglądałam płytę z wesela znajomych M. gdzie słychać było przy pierwszej piosence (i widać z ruchu warg) że on mówi jej 'teraz obrót' :lol:

Czasu jeszcze mnóstwo, ale co tam- szybciej zaczniemy, szybciej będzie kolejna rzecz do odhaczenia. (wiem, wiem..to okropne tak myśleć, ale w tej chwili jestem przerażona tymi przygotowaniami :-P )

właśnie fajnie, nie tylko zajmujecie się formalnościami, płaceniem i rachowaniem ale też przygotowujecie się do pierwszego tańca :-D

Mi tam się marzy piosenka i układ rodem z Dirty Dancing <dreams></span> Poza wyskokiem :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#357 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 marca 2012 - 00:01

monia66, ta piosenka jest tak bezsensowna i nie podoba mi się :/ ale udanego tańca wam życzę :)

#358 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 05 marca 2012 - 10:38

Szczerze? :-? To bywa z tym różnie... Oglądałam płytę z wesela na którym para młoda tańczyła wyuczony układ i wyglądało to koszmarnie i sztucznie <bezradny></span> W kolejnych tańcach prezentowali się dużo lepiej niż w tym sztucznym pokazowym pierwszym kawałku.

#359 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 marca 2012 - 16:16

Pierwszy taniec to dla mnie najważniejsza część całego wesela :D
I od jakiegoś czasu mam bzika na tym punkcie :P
Nie podoba mi się gdy para tańczy go 'na siłę' wtedy wychodzi sztucznie.
Najgorzej gdy partner rusza się jak kołek w walcu angielskim.

Osobiście podobają mi się szybsze i bardziej szalone tańce. Niekoniecznie musi to być taniec-niespodzianka. Lubię gdy jest to przemyślane, młodzi się dobrze bawią, a nie tańczą, bo 'taka tradycja' To ma być fajne show. Szkoda tylko, że mało komu się chce nauczyć się tanczyć i coś fajnego wymyśleć.

#360 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 marca 2012 - 17:23

Oglądałam płytę z wesela na którym para młoda tańczyła wyuczony układ i wyglądało to koszmarnie i sztucznie

Bo tak się dzieje gdy para młoda uczy się jakiegoś tańca,często ruchy wymyślane na siłę żeby było efektowniej,a nie czuje się dobrze w tym co robi. Dochodzi stres,bo wszyscy patrzą i potem są właśnie takie efekty <bezradny></span>

Mi np. nie podobają się tańce-niespodzianki. O ile początkowe numery w tym stylu były ciekawe tak teraz jak oglądałam filmiki na YT to te tańce to totalne klapy,bo każdy koniecznie chce je mieć,a nie każdy ma talent do tego żeby całość wyszła zgrabnie ;-) A po drugie robi je prawie każdy i teraz łatwiej chyba zaskoczyć gości tańcząc "zwykły" taniec od A do Z :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png