@iwonaryki 8 tydzień
@halynka mam tabletki z imbirem, ale nic to nie pomaga, a herbaty imbirowej nie jestem w stanie pić.
Trudno, przetrzymam. W końcu sama chciałam. ![]()
Napisano 13 lutego 2016 - 12:01
Napisano 15 lutego 2016 - 07:12
Ja należę do tych co przechodzą ciąże bez objawów. Współczuje kobietą które tak mordują dolegliwości ciążowe. Nie miałyście opuchniętych nóg pod koniec ciąży?
Napisano 15 lutego 2016 - 13:35
Nie miałyście opuchniętych nóg pod koniec ciąży?
Ja miałam spuchły mi stopy jak bania , musiałam aż w klapkach chodzić do lekarza bo butów nie mogłam założyć . Na szczęście dzięki częstemu moczeniu stopy już nie były spuchnięte
.
@Aspirynkaaa O to jeszcze trochę , i wkroczycie w pierwszy trymestr
.
Użytkownik iwonaryki edytował ten post 15 lutego 2016 - 13:36

Napisano 15 lutego 2016 - 19:00
@wloczykijka dzięki za podopowiedź
Kupiłam i są faktycznie rewelacyjne. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 17 lutego 2016 - 16:25
dziewczyny, miałyście problem z drętwieniem całych górnych kończyn? przez ten ból budzę się w nocy ![]()
Napisano 18 lutego 2016 - 14:28
ja nie mam zbyt dużo objaw fizycznych, za to intelektualnie czuję się wrakiem. Jakby mi dzidzia podgryzała mózg
Napisano 24 lutego 2016 - 18:22
Praktycznie na każdą dolegliwość znajdzie się jakiś domowy sposób na pordzennie sobie z nią. Lepiej próbować radzić sobie naturalnie niż od razu brać leki. Oczywiście wiadomo, ze nie ze wszystkim poradzimy sobie za pomocą naturalnych środków, ale jak jest możliwość to należy próbować. Często sam lekarz podpowiada na podstawie tego, co słyszy od innych pań w ciąży, jakie sposoby pomagają na ciążowe dolegliwości. Często są to objawy związane z fizjologią, ale i psychiczne osłabienie nas może dopaść.
Napisano 28 lutego 2016 - 15:43
aspi dalej ci okruszek spac nie daje ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 lutego 2016 - 19:27
@magdaaaaa a to różnie, już trochę lepiej. Nie wiem, czy te mdłości trochę się zmniejszyły, czy ja przywykłam, ale nie męczą już tak cały czas. Zemdli mnie jeszcze kilka razy dziennie, ale to wszystko. Natomiast zaczęła pojawiać się zgaga. ![]()
Napisano 29 lutego 2016 - 21:23
a ty pijesz kawe ![]()
Napisano 29 lutego 2016 - 23:52
Napisano 01 marca 2016 - 11:29
@magdaaaaa piłam, już nie piję. Zupełnie mi nie smakuje. Od wielkiego dzwonu białą i z cukrem...![]()
@wloczykijka pojawia się po przeżarciu, np. po wizycie u znajomych - tort, ciasto, pizza.. i potem noc zawalona
nigdy szybciej nie miałam problemów z tym, co jem
A objawy faktycznie szybko u mnie, bo pierwszy raz wymiotowałam kilka dni przed zrobieniem testu.
Naprawdę jest coraz lepiej.
![]()
Napisano 01 marca 2016 - 11:42
Naprawdę jest coraz lepiej.
pomału mija ten okres ![]()
@Aspirynkaaa jak czytam Twoje posty, to tak refleksyjnie mi na duszy, bo w pierwszych tygodniach ciąży przechodziłam dokładnie to samo i nawet w podobnym okresie roku (marzec) I tak sobie wspominam, jak to było ![]()
Rzeczywiście od 6tc. do 10 tc masakra
Mdłości, mdłości, upiorne mdłości, coraz bardziej upiorne mdłości, spanie 24h, omdlenia, niskie ciśnienie. Herbatka miętowa jako tako mnie ratowała. Sam jej zapach niekiedy stawiał mnie na nogi. Na zapachy nie reagowałam, na smaki też nie. Niczego nie mogłam jeść, tylko tę herbatkę i chyba chrupki kukurydziane. Jakoś przeszło....
Będzie coraz lepiej.
Po tym pierwszym trudnym okresie nie miałam żadnych poważniejszych problemów. Dobrze się czułam do końca.
I takiego samopoczucia życzę wszystkim ciężarnym ![]()
Napisano 01 marca 2016 - 12:58
Napisano 03 marca 2016 - 15:34
Jeśli męczy Was refluks żołądka to warto zastanowić się nad zmianą diety. Doskonale rozumiem, że podczas ciąży mamy zachcianki na różne produkty, ale lepiej przetrwać zachciankę niż nieprzyjemną zgagę. Jedzenie owoców i warzyw zmniejsza powstawanie zgagi. Bardzo pomocne są jabłka, ich jedzenie chroni przed refluksem żołądka. Zbawienne działanie ma także zielona sałata, jednak należy zwrócić uwagę na miejsce, z którego pochodzi. Lepiej zaopatrzyć się w taką, która pochodzi z ekologicznego źródła. Niektórym pomaga też korzeń lukrecji. Dużo osób robi sobie z niego wywar, a następnie dodaje do posiłków. Można także robić z niego herbatkę.
Napisano 16 marca 2016 - 21:44
@Aspirynkaaa i co jak pisalas jest lepiej i energia rozpiera ![]()
Napisano 17 marca 2016 - 09:59
@magdaaaaa jest naprawdę cudownie
Biust mam coraz większy i trochę boli, brzuszek baaaaaardzo rośnie i to też czuć, że się rozciąga. Ale to takie symaptyczne, jak rano wstaję, biegnę do lustra i widzę, że młody się rozwija.
Czasami jeszcze zemdli, czasami kręci mi się w głowie.
Wszyscy się dziwią, jak mnie widzą, bo to dopiero koniec pierwszego trymestru, a ciązy już raczej ukryć się nie da. ![]()
Napisano 21 marca 2016 - 11:43
ale to leci
o koniec pierwszego trymestru,
Napisano 21 marca 2016 - 13:21
czujesz ze piekniejsze
Zdecydowanie mam teraz taki pozytywny czas. Cerę mam idealną, włosy bardzo ładne, paznokcie rosną szybciej i się wcale nie łamią. ![]()
Jedyne co teraz jest niefajne, to pękające naczynka na nogach. Brzydkie to. ![]()
No i odkąd się lepiej czuję, to brak seksu też jest zdecydowanie niefajny. ![]()
Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 21 marca 2016 - 13:21
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Pielęgnacja łuszczycy w ciąży |
|
|
|
Podpięty Jak przygotować się do ciąży? |
|
|
|
Dolegliwości bólowe podczas ciąży - ankieta |
|