Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bitwa o dom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

#141 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 08:23

I jak wam sie podoba finalowa trojka?

Ja bardzo sie ciesze, ze sa w niej Magda i Pawel. Aczkolwiek nie bardzo pasuje mi tam Gor i Ania; zamiast nich wolalabym tam Wojtka..

Teraz to juz nie moge sie doczekac finalu :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#142 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 17:20

. Aczkolwiek nie bardzo pasuje mi tam Gor i Ania; zamiast nich wolalabym tam Wojtka..
a ja wole Anie i Gora niz Wojtka. Chociaz....wolalabym Wojtka chyba niz Ewe z mezem

I cos czuje ze ona wygra. 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#143 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 18:15

I cos czuje ze ona wygra. 

Ewa z Kamilem ? 

#144 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 19:13

Ewa z Kamilem ? 
tak, oni. Sa mocno faworyzowani przez Goske. 

Ewetualnie Magda z mezem. 

#145 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 19:16

Mi się wydaje, że sporo tez podkreślają u nich życiowe doświadczenia. Trochę jakby z litości. 

#146 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 19:21

Właśnie Rozenek w ich przypadku mnie najbardziej wkurzała. :roll: Mowa o Ewie i Kamilu.

Jakby mogła to by czasem Tomkowi oczy wydrapała, a ich tak zawzięcie broniła.... :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#147 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 19:44

I tak pewnie cała trójka dostanie mieszkania. <jezorek11> Tak jak w poprzedniej edycji.

Finałowa trójka - ok, chociaż Wojtek trochę odpadł niepsrawiedliwie, widać że odwalił kawał dobrej roboty. Ważne, że jemu się podobało. 

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#148 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 21:50

I tak pewnie cała trójka dostanie mieszkania. Tak jak w poprzedniej edycji.

To co było powiedziane na wizji, a to co było w rzeczywistości bardzo się mijało ;-) pozostali finaliści dostali rabat (chyba 15%) na wykup mieszkania i to na dodatek nie tego, które urządzali.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#149 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 22:01

@Tilia gdzie to wyczytałaś? :)

Co w ogóle się dzieje z tymi prawie urządzonymi mieszkaniami?

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#150 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 22:47

@Tilia gdzie to wyczytałaś?

W odcinku finałowym chyba zaproponowali im taką propozycję. 

#151 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 00:35

@Findmysky. poprzedni finaliści pisali to na swoich tablicach na FB, bo ludzie ciągle się dopytywali jak sprawa się zakończyła.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#152 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 07:12

Co w ogóle się dzieje z tymi prawie urządzonymi mieszkaniami?
chyba ida na sprzedaz z tego co sie orinetuje...

#153 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 07:21

Uważam, że jeśli Magda z Pawłem nie wygrają, to będzie to naprawdę niesprawiedliwe - tylko oni utrzymywali poziom, przez co w poprzednim odcinku mieli najmniej poprawek. Ich mieszkanie jest spójne, wszystko do siebie pasuje. Mimo, że nie jest to 'moje wnętrze', to zasługują z całej trójki najbardziej na wygraną.

Mieszkanie Ani i Gora też ma coś w sobie, ale jedne rzeczy mi się bardziej podobają, inne mniej.

Co do Ewy i Kamila, to dochodzę do wniosku, że ich mieszkanie jest chyba bardziej nudne niż mieszkanie Wojtka.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#154 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 10:34

Trochę jakby z litości. 

Taa ! Zawsze tak jest, było tak np w Mam talent. Wygrała mała dziewczynka, bo była biedna i obiecała rodzicom wybudować za to dom ;) Ludzie lubią takie historie. Zwłaszcza już para ludzi z domu dziecka, która chce sobie i dzieciom zapewnić dobre mieszkanie ;)

Dla mnie powinni odpaść Ania i Gor. Co to w ogóle ma być za salon ? To łóżko podwieszane i ten projektor, koszmar  :roll:

Mam nadzieję, że wgrają Magda i Paweł. Mają piękne mieszkanie i są bardzo fajni  :-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#155 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 12:06

Też stawiam na Magdę i Pawła. Zapomniałam już, jak wyglądała ich sypialnia i nie dziwię się, bo podobała mi się najmniej, ale reszta mieszkania jest świetna i urządzona najlepiej ze wszystkich mieszkań.

Nie rozumiem za bardzo tego, że w finale znalazła się Ewa z mężem. Chyba nikt w tej edycji nie irytował mnie tak bardzo, jak ta dziewczyna, a mieszkanie nie powala. Właściwie w ogóle nie zapada w pamięć.

U Ani i Gora podobała mi się zmiana w salonie. Wystarczyło domalować motyw kliszy na ścianie i wnętrze zmieniło się bardzo na plus. Wkurzała mnie strasznie Rozenek i to jej czepianie się braku ociekacza. Skoro rzeczywiście nie będą z niego korzystać, to po co wstawiać go na siłę? Moi rodzice ociekacza też nie mają, bo naprawdę jest im zupełnie niepotrzebny.

#156 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 22:01

Też kibicuję Magdzie i Pawłowi, choć mam wrażenie, że niestety przegrają z jakąś "historią". Strasznie są sympatyczni. Magda nawet w swoich fochach jest tak fajną osobą, że strasznie nabrałam do niej sympatii :mrgreen: 

Ewa z Kamilem... z jednej strony przez tą ich historię jakoś czuję do nich sympatię, z drugiej uważam, że ze względu na ilość i jakość pracy włożoną w mieszkanie, porównując je z innymi... nie powinni wygrać. A jaki będzie efekt końcowy?... 

Zupełnie nie rozumiem dlaczego Ania i Gor znaleźli się w finale. Wojtek może i miał katalogowe wnętrze, ale było ładne, funkcjonalne i potrzebne... Bo jakby na to nie patrzeć, mieszkanie by im się przydało i to bardzo. 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#157 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 23:03

Co do Wojtka, to niestety też go w finale nie widziałam, bo też przesadzili z 'historią' - ciągle tylko o tym, że jest samotnym ojcem, że szuka kobiety, o tym jaka ta kobieta powinna być, o tym anonsie towarzyskim :roll:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#158 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 10:36

A jaki będzie efekt końcowy?... 
to juz wiemy. ;/ Nie ogladalam finalu, szkoda czasu bylo, ale dzis w ddtvn dowiedzialam sie kto wygral . Niestety;/

Jak dla mnie wygrala litosc, wspolczuje 

#159 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 12:11

Wkurzyłam się na koniec i tyle. :roll:

Historia o domu dziecka powtarzana do znudzenia jednak wygrała... Szkoda..

#160 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 15:06

Lubiłam Ewę i Kamila; nic do nich nie miałam jako ludzi... ale jednak w programie o projektowaniu wnętrz powinien wygrać ktoś, kto się na tym zna... i zdecydowanie osobami, którzy mieli o tym pojęcie, a ich wnętrze mnie zachwyciło byli Magda i Paweł. To za nich trzymałam kciuki i według mnie oni powinni wygrać. Już ich piwnica była zachwycająca... jak w takim pomieszczeniu potrafili stworzyć taki przyjemny, przyjazny, przytulny kąt.

Kolejny raz wygrała wzruszająca historia, no ale cóż... to telewizja, a ludzie lubią takie historyjki.

Nie twierdzę, że Ewie i Kamilowi nie należało się mieszkanie, bo na pewno, ze względu na trudną sytuację, było im potrzebne, ale to nie ten program... Równie dobrze mógłby powstać program, w którym wybierzemy najbardziej wzruszającą historyjkę, bez całej otoczki z urządzeniem wnętrz.