Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bitwa o dom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

#161 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 16:28

, bo na pewno, ze względu na trudną sytuację, było im potrzebne, ale to nie ten program..
a no wlasnie....a jak u nich bylo przed tym programem bo nie pamietam? gdzie i jak oni mieszkali ???

w poprzedniej edycji wygral ojciec samotnie wyhowujacy corke teraz zas para ktora sie wychowala w Domu Dziecka

Ja nie powiem, wspolczuje im. Przykro mi ze tak im sie zycie potoczylo, teraz tworza rodzine kochaja sie ale...to program zupelnie o czym innym. O projetkowaniu, urzadzaniu. 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#162 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 17:11

Ja wcześniejszych odcinków bitwy o dom nie oglądałam, po prostu nie miałam jakoś nigdy na to czasu ani ochoty. Ale wczorajszy finał obejrzałam. Tych ludzi znam tylko z wczorajszego odcinka, pierwszy raz ich na oczy widziałam. Kibicowałam Pawłowi i Magdzie z tego względu, że ich mieszkanie podobało mi się najbardziej :-)

A poza tym podobali mi się jako małżeństwo, biła od nich miłość a jeszcze jak powiedzieli że starają się o dziecko to sobie pomyślałam, że przydałoby im się nowe mieszkanie.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#163 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 17:21

A ja nie rozumiem czemu się bulwersujecie :P . Od dawna wiadomo, że te wszystkie programy o talentach, kucharskie, teraz niby o aranżowaniu wnętrz to tak naprawdę programy rozrywkowe wrzucone w ramówkę pod podrasowaną nazwą. A jak rozrywka, to i historyjki muszą być. A jak są, to jest plebiscyt komu było w życiu gorzej. Zresztą, pamiętacie rodzinę, której powiedzieli, że mają świetny gust, ale to nie jest program dla nich, tylko dla ludzi, którzy potrzebują mieszkania? ;-) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#164 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 20:19

Przeczuwałam, że tak będzie, więc wynik mnie nie zaskoczył, choć w sumie do końca miałam jeszcze nadzieję, że wygra ta para, która zasługuje na to najbardziej, czyli Magda i Paweł. Ale przyzwyczaiłam się już do tego, że w programach, w których decydują smsy zwycięża jak najsmutniejsza i jak najbardziej wzruszająca historia :roll:

#165 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 21:06

Jak pokazali te 3 finałowe wnętrza to wg mnie mieszkanie Magdy i Pawła powinno wygrać.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#166 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 15 marca 2014 - 12:29

Nowy sezon trwa, oglądacie?

Widzę, że znów wygrywa wzruszająca historia, a niekoniecznie umiejętności.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#167 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 marca 2014 - 17:27

@Findmysky. tak ogladam

Jak narazie kibicuje chyba kazdej rodzinnie poza jedna. Oczywiscie zobaczymy co pokaza w programie

Moze tylko te dwie dziewczyny srednio przypadly mi do gustu 

fajne pomysly ma Mieszko z karolina . Moga nas zaskoczyc

że znów wygrywa wzruszająca historia,

np. w przypadku tej dziewczyny co musi zajmowac sie sama rodzenstwem, albo Ci co maja za soba 2 powodzie i pozar...

Takie tematy chwytaja za serce. Najpierw ojciec z corka . Pozniej rodzinka ktora wychowala sie w domu dziecka...( jak dla mnie pomysly srednie i nie wiem czemu wygrali )

ciekawe jak tu bedzie

Kompletnie nie rozumiem malzenstwa -on gornik ona prawnik... ktorzy sie zglosili do programu

Mieszkaja maja,  wszystko na bogato . No jedynie chyba po to ze gdyby wygrali to mieszkanie sprzedadza 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 15 marca 2014 - 17:28

#168 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 16 marca 2014 - 20:42

np. w przypadku tej dziewczyny co musi zajmowac sie sama rodzenstwem, albo Ci co maja za soba 2 powodzie i pozar...

Albo ten facet, który przyjął Rozenek w akademiku dziewczyny, bo chce mieszkanie wygrać, żeby ściągnąć rodziców (nie pamiętam już dokładnie skąd). ;)

Super cel, ale mogli coś pokazać, cokolwiek własnoręcznego, żeby pokazać że coś potrafią i mają wyczucie stylu, a tam nic...

Kompletnie nie rozumiem malzenstwa -on gornik ona prawnik... ktorzy sie zglosili do programu

No, dla mnie to było niedorzeczne. Ale mieszkanie mieli ładne, eleganckie, jednak jak dla mnie mało przytulnie, bardziej jak w muzeum. :P

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#169 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 17 marca 2014 - 16:20

Do mnie w ogóle te edycja nie przemawia. Za dużo znowu wypłakanych historii, a za mało pokazania czegoś od siebie. Chociaż to dopiero początek, może teraz Ci co przeszli dalej faktycznie potrafią, że mają pomysł i są kreatywni.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#170 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 07:25

Uważam, że odpadli niewłaściwi ludzie - fakt, że ich balkon był mało funkcjonalny, ale nie był najgorszy. Mimo, że kibicuję Ani, to ona miała najgorszy balkon - skrzynia, która faktycznie jest niebezpieczna, więc do wywalenia, a bez skrzyni tam nic nie ma. Uważam też, że niewłaściwi ludzie zostali wyróżnieni. Karolina i Mieszko jeszcze ok, ale uważam, że te dwie dziewczyny super zrobiły balkon. W tej edycji zresztą balkony są większe, więc można było tam coś fajnego zaaranżować.

Dima i doktorek też mieli fajne balkony ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#171 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 12:59

Uważam, że odpadli niewłaściwi ludzie - fakt, że ich balkon był mało funkcjonalny, ale nie był najgorszy. Mimo, że kibicuję Ani, to ona miała najgorszy balkon - skrzynia, która faktycznie jest niebezpieczna, więc do wywalenia, a bez skrzyni tam nic nie ma.

Dokładnie. U Ani na balkonie nawet zjeść nie można było, bo tylko skrzynia i kwiaty. U tych co odpadli może i było trochę ciasno, ale znośnie. Poza tym lubiłam patrzeć na ich miłość. :D

Dima i doktorek też mieli fajne balkony :-)

Tak, sama mogłabym tam przesiedzieć cały wieczór. :)

Za tydzień chyba kuchnię robią?

#172 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 25 kwietnia 2014 - 06:51

Dokładnie, teraz będzie kuchnia, czyli jeden z trudniejszych miejsc. Ciekawa jestem realizacji szczególnie tej młodej pary Mieszka i jego partnerki. Oni mają ciągle jakieś ciekawe pomysły, chociaż ten balkon u nich to nie był za ciekawy.

#173 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 25 kwietnia 2014 - 11:27

Mieszka i jego partnerki. Oni mają ciągle jakieś ciekawe pomysły

Pomysły mają, to fakt, ale gorzej z wykończeniem. Ostatnio, jak robili przedpokój, to ta szafka im się rozwaliła, teraz na balkonie szafka się nie chciała otworzyć do końca. Jeśli się nie poprawią z tym to w końcu ich za to wywalą, chociaż ich polubiłam bardzo. :D

#174 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 15:57

A wedlug mnie odpadly wlasciwe osoby. Ich balkon ani ladny, ani funkcjonalny.Marta mnie strasznie wkurzala swoim zachowaniem

No ewentualnie Ania ....bo jak dla mnie jej pomysly sa srednie, za to duzo uzalania sie

najbardziej irytuje mnie Dima.

Kibicuje doktorkowi i dziewczyna

Użytkownik Sajuri edytował ten post 26 kwietnia 2014 - 15:58

#175 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 17:17

dziewczyna

dziewczynom

Mi się w sumie najbardziej podobał przedpokój tych dziewczyn. Jak dla mnie Dima powinien teraz odpaść, bo ma ten sam pomysł na wszystkie pomieszczenia - bez sensu trochę, wystarczyłyby akcenty.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#176 Panna_Nikt

Panna_Nikt
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 17:26

Fajny program, podziwiam nieskończoną wyobraźnię niektórych uczestników. Póki co najbardziej kibicuję Karolinie i Mieszkowi oraz Agnieszce i Łukaszowi :) Werdykt z ostatniego odcinka niekoniecznie słuszny, jak dla mnie powinien odpaść Dima, jakoś te jego pomysły mnie nie przekonują.

#177 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 19:25

dziewczynom
racja, dziekuje za uwage.

Co do dziewczyn fakt przedpokoj byl najlepszy, ale balkon też mial swoj klimat

Ciekawa jestem kuchni w ich wydaniu

Ogolnie program ogladam ,ale juz mi sie troche przejadl. Za duzo płaczu i smutnych historii 

#178 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 maja 2014 - 13:02

Jak Wam się podobały kuchnie?

Wg mnie u doktorka i u dziewczyn, które dostały wyróżnienie najładniejsza. Tak patrzyłam i myślałam jak miło byłoby tam gotować. :D

Ania [?] dobrze, że odpadła. Kolejne pomieszczenie nie do końca takie jak powinno być. Chociaż trochę mi jej szkoda. Mieszko i jego dziewczyna kolejny raz mnie zawiedli. Pomysły mają, ale zawsze są jakieś niedoróbki. Następnym razem mogą polecieć...

#179 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 maja 2014 - 13:19

Wedlug mnie ta Dimy i doktorka najlepsza. Ale dziewczyn tez ladna. One i doktorek maja najwieksze chyba szanse

Najgorsza kuchnia - Mieszko i jego dziewczyna. ( ale to moim zdaniem ). gdyby okap u anki byl i moze nie te czerwone ( bordowe ) plytki to bylo moim zdaniem ok. Zalezy co kto lubi. 

i. Pomysły mają, ale zawsze są jakieś niedoróbki.
i to jego zdanie ze nie beda mu na glowe wchodzic.No masz;) 

Anka mnie osobiscie denerwowala troszke. 

#180 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 maja 2014 - 13:23

Ja się cieszę, że Anka odpadła, bo w każdym odcinku były tylko u niej łzy, a moim zdaniem pomieszczenia nie powalały.

Doktorek jak do tej pory jest moim faworytem, bo ma pomysły i fajnie je realizuje.

No i jeszcze ta rodzina Borkowskich, czy jakoś tak też póki co mają wszystko fajnie zrobiony.

Karolina i Mieszko - nie mam pojęcia co oni jeszcze robią w tym programie. Niby fakt pomysły mają dość ciekawe, ale wykonanie już do kitu....

A co będą robić jako następne? Salon?

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif