Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bitwa o dom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

#181 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 maja 2014 - 14:30

Kuchnia dziewczyn była ok, ale nie była najlepsza - ja się w niej nie zakochałam, dla mnie była tylko poprawna. Była fajna, ale zabrakło mi tu czegoś - jakiegoś fajnego akcentu.

Najlepsza była chyba kuchnia Dimy, fajnie, klimatycznie, lubię takie swojskie kuchnie. Dobrze, że Ania odpadła - pomysłów już nie miała, ciągle ryczała - nie chciało mi się już jej oglądać.

Jury chwaliło kuchnię Agnieszki i Łukasza - to takie jasne niby drewno - kompletnie to do mnie nie przemawia, wygląda jak okleina na meble kuchenne z lat 90-tych!

ef03c256-d070-11e3-8b73-0025b511226e.jpg

Co do kuchni rodziny Borkowskich - tej z czerwonymi meblami, to dla mnie za dużo się działo - czerwone meble, fototapeta, tablica kredowa. Ta sciana z tablicą mi się podobała, ale nie wśród tego wszystkiego.

Karolina i Mieszko - niedoróbki kolejny raz, okropne łańcuchy, nic mi się tam nie podobało, wcale nie są już oryginalni :/

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#182 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 maja 2014 - 14:56

Jury chwaliło kuchnię Agnieszki i Łukasza - to takie jasne niby drewno - kompletnie to do mnie nie przemawia, wygląda jak okleina na meble kuchenne z lat 90-tych!

Dla mnie ta kuchnia była okropna... Do mnie też nie przemawia. Gdy ją zobaczyłam to pomyślałam "oho, będzie krytyka...", ale się zdziwiłam, że ją pochwalili. O.o

A co będą robić jako następne? Salon?

Chyba tak, bo reszta mieszkania już chyba gotowa.

Użytkownik Findmysky. edytował ten post 03 maja 2014 - 15:08

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#183 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 maja 2014 - 14:59

uf. Myslalam ze tylko ja jakas wybredna. No mnie sie to nie podoba. Moze te krzesla. I tyle. 

lubię takie swojskie kuchnie.

to tak jak ja

Za to typowa nowoczesna kuchnia to nie moj klimat. Lubie te w stylu prowansalskim

Użytkownik Sajuri edytował ten post 03 maja 2014 - 15:00

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#184 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 10 maja 2014 - 21:54

A jednak nie salon, a ogród robili... ;) U dziewczyn ładny...

I szkoda mi tych co odpadli, widać, że najwięcej chcieli zrobić dla dzieci i się im za to oberwało... ;)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#185 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 maja 2014 - 15:22

I szkoda mi tych co odpadli, widać, że najwięcej chcieli zrobić dla dzieci i się im za to oberwało..
tez takie mam wrazenie . Maja dzieci wiec ja nie widze w tym nic zlego ze chca robic ogrodek pod dzieci

Szczerze to najgorzej wypadl Lukasz - tu warzywa obornik altanka dla gosci..kogel mogel bez skladu 

Okropnosc 

Pomysl Agnieszki tez sredni. 

#186 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 11 maja 2014 - 15:28

Mi się w sumie jakoś żaden ten ogródek nie podobał....

A Ci co odpadli to jeśli chcieli coś dla dzieci to mogli dać jakaś mniejszą huśtawkę, piaskownicę, albo mniejszą trampolinę, a nie na pół ogrodu. :roll: :roll: Przecież wystarczyło zrobić jakiś kącik dla dzieci i też by było okej....

Co do Łukasza to już w ogóle totalnie pojechał z tym obornikiem, niedaleko stołu. :roll:

Jakoś nic specjalnego w tym odcinku....

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#187 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 maja 2014 - 16:03

@palomka mnie sie podobalo u dziewczyn. 

Mieszko -beznadziejnie. I nie znosze tego goscia :roll:

Faktycznie odc. malo ciekawy

kibicuje Dimie i dziewczyna

#188 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 maja 2014 - 16:36

U Łukasza było strasznie - no gorzej niż na działce :-/

U dziewczyn po prostu ok. Zachwytów żadnych po tym odcinku. U Dimy nawet fajnie.

Mimo tej okropnie dużej trampoliny, która była okropnym pomysłem i szczęście dzieci jej nie usprawiedliwia, to i tak powinien odpaść Łukasz.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#189 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 14 maja 2014 - 21:29

Nie rozumiem czemu doktorek nie był zagrożony - jego salon był tak nudny, że aż nie było czego oglądać - zdecydowanie najgorszy.

Karolina i Mieszko też się nie popisali, ale ni było najgorzej - fajne meble i leżanki dla kota :P
Zdecydowanie zgadzam się z jury co do najlepszego pomieszczenia - dziewczyny super sobie poradziły <ookk> w finale im kibicuję (chociaż widzowie pewnie ich nie wybiorą).

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#190 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 14 maja 2014 - 22:14

(chociaż widzowie pewnie ich nie wybiorą).

Czuję, że Dima wygra, bo ma chwytliwą historię. ;-)

#191 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 maja 2014 - 05:36

i leżanki dla kota
Ciebie kotem zawsze da sie przekupic <lol> 

W sumie najbardziej podobał mi sie salon dziewczyn, ale chyba tylko dlatego, że dzięki wyburzonej ścianie był większy. 

Odpaść powinni Agnieszka I Łukasz. Są sympatyczni, ale w każdym pomieszczeniu było coś do czego można sie przyczepić. Natomiast Karolina i Mieszko mieli masę świetnych pomysłów. Z wykonaniem było różnie, ale to w przeciwieństwie do braku wyobraźni, da sie poprawić. 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#192 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 15 maja 2014 - 18:28

Rzeczywiście poza salonem dziewczyn nie było na czym więcej oka zawiesić.Powinny wygrać,ale wiadomo jacy my Polacy jesteśmy na bakier z tolerancją więc pewnie nie wygrają. :-/

#193 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 maja 2014 - 19:31

zdecydowanie najgorszy.
ciut nudny. Fakt. Ale przy koszmarnych błedach Mieszka i jego dziewczyny wypadl super. I Dimy male poprawki i bedzie ok. To samo u Agi. Pokoj dziewczyn boski. 

Co do wygranej - wygra Dima. Ale wolalabym aby dziewczyny. Pomysly fajne, wykonanie. A u Mieszka niestety z wykonaniem juz klapa...ten stol...ten podest...i nieraz masa bledow. 

#194 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 21 maja 2014 - 21:56

Co myślicie o finalistach? Jak myślicie, kto wygra?

Według mnie Dima bardziej zasłużył na finał, a powinni wylecieć Agnieszka i Łukasz. Ich wnętrze wcale mnie nie zachwyciło... i ta okropna kuchnia. :P

#195 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 maja 2014 - 07:41

Według mnie Dima bardziej zasłużył na finał, a powinni wylecieć Agnieszka i Łukasz. Ich wnętrze wcale mnie nie zachwyciło... i ta okropna kuchnia.

Wiedziałam, że któraś z tych rodzin odpadnie i było mi obojętne która.

U Agnieszki i Łukasza nadal okropna kuchnia, ale faktycznie zaszło sporo pozytywnych zmian.

Kibicuję tylko dziewczynom i im najbardziej należał się finał i należy im się mieszkanie. Zdecydowanie mieszkanie jest najlepsze, proste, ale niebanalne.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#196 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 maja 2014 - 18:55

Sama nie wiem..chyba jestem za dziewczynami . Ale Za Dima tez bylam...

obojetne mi kto wygra. Bedzie jak bedzie.

#197 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 22 maja 2014 - 20:42

Ja kibicuję doktorkowi. :D

#198 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 29 maja 2014 - 06:56

No i niestety wygrał doktorek :/ Szkoda, że nie dziewczyny, bo miały zdecydowanie najlepiej urządzone mieszkanie.

Ale z drugiej strony - ludzie się oburzają wygraną doktorka, bo rodzinie z dzieckiem bardziej by się mieszkanie przydało - pewnie, że tak, ale to program o urządzaniu wnętrz, a wnętrze Agnieszki i Łukasza było najgorsze z tych finałowych.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#199 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 29 maja 2014 - 10:09

Ja się cieszę, że doktorek wygrał, chociaż dziewczyny też miały ładne mieszkanie. Wzruszyło mnie jak cała jego rodzina się cieszyła. ^^

Już przy samym ogłaszaniu wyników obawiałam się, że wygra Agnieszka z Łukaszem, bo przecież, jakby nie było, mieli najbardziej poruszającą historię.

#200 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 03 lipca 2014 - 13:38

Dziewczyny miały najlepiej urządzone mieszkanie, no ale cóż... To było do przewidzenia, że nie wygrają. Ale doktorek też fajnie się urządził :)