Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bitwa o dom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

#121 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 października 2013 - 07:32

Jaa super, ze odpadła Andzelika ;) 

Nadal kibicuje Ani i Gorowi. 

Elizka widac ze byla zazdrosna :-P

Wkurza mnie ojciec dziewczynek." Bo prawdziwy facet z jajami wszystko sobie sam zrobi " no to pokazal jak zrobil polki :roll:

I to jego ze kobiety to takie delikatne ze nie nadaja sie do takiej pracy. No pewnie, wedlug niego tylko do prania i gotowani ao czym powiedzial w innym odcinku ze chcialy  taka kobiete ktora by go tu odciazyla 

Nie przepadam za nimi 

Przekonalam sie do Magdy i Pawla. No i nadal fajni sa Elizka z mezem . 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#122 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 31 października 2013 - 11:06

aa super, ze odpadła Andzelika  

Też się cieszę. Dwa kompletne bezguścia, zwłaszcza ona. 

Wkurza mnie ojciec dziewczynek." Bo prawdziwy facet z jajami wszystko sobie sam zrobi "

Nie wiem, ale ja jakoś nie wzięłam tego na super poważnie. Moim zdaniem to było powiedziane półżartem, a nawet jeżeli nie to nie widzę w tym nic złego. 

No pewnie, wedlug niego tylko do prania i gotowani ao czym powiedzial w innym odcinku ze chcialy  taka kobiete ktora by go tu odciazyla 

A dziwisz mu się ? Został sam z córkami po rozwodzie. Nagle wszystkie "damskie" obowiązki spadły na niego, a przypuszczam, że wcześniej tego nie robił. Osobiście uważam, że jest świetnym ojcem, na podstawie tego co widać w programie. Bardzo dba w swoje córki i bardzo je kocha. To, że nie pozwolił im szlifować czy czegoś tam przycinać to nie znaczy, że miałyby tylko stać przy garach.

Bardzo ich lubię i im kibicuje  :-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#123 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 października 2013 - 14:35

Też się cieszę. Dwa kompletne bezguścia, zwłaszcza ona. 
ona mnie irytowala od poczatku. Co ona sobie tam umyslala z tym rowerem ???

A dziwisz mu się ? Został sam z córkami po rozwodzie. Nagle wszystkie "damskie" obowiązki spadły na niego, a przypuszczam, że wcześniej tego nie robił. Osobiście uważam, że jest świetnym ojcem, na podstawie tego co widać w programie. Bardzo dba w swoje córki i bardzo je kocha. To, że nie pozwolił im szlifować czy czegoś tam przycinać to nie znaczy, że miałyby tylko stać przy garach.
ja nie lubie gdy facet mowi nawet w zartach ze  kobieta to mi popierze, pogotuje.Jakbysmy juz do niczego innego nie byly stworzone. :-P  taki typ faceta tradycjonalisty.  ;-) Co nie znaczy ze uwazam ze to cos zlego

te jego corki fajnie dobieraja kolory

W poprzedniej edycji  chyba nie byla robiona piwniczka . 

#124 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 31 października 2013 - 16:26

W poprzedniej edycji chyba nie byla robiona piwniczka .

Nie była i własnie teraz mnie zdziwiło, że robią coś takiego...

Właśnie nadrabiam... zobaczę co tam wykombinowali :lol:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#125 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 31 października 2013 - 21:22

Co ona sobie tam umyslala z tym rowerem

Nie mam pojęcia, praktycznie nigdy nie patrzyłam na tv jak oni byli  <H>

te jego corki fajnie dobieraja kolory

Cudnie. Już mogłabym zamieszkać w ich mieszkaniu :)

er3mjw4zst9mivdb.png

#126 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 31 października 2013 - 21:32

Nadrobiłam. Generalnie najfajniejsze pomieszczenie funkcjonalnie mieli chyba Ania i Gor... o ile dobrze pamiętam.

Angelika i jej męzuś w końcu odpadli - i dobrze to ich pomieszczenie kompletnie nieogarnięte.

Ciekawa jestem jak teraz ogarną kuchnie, bo chyba to będa kończyć...

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#127 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 09:42

kto ogladał ?  Kibicuje nadal Ani i Gorowi. Choc czuje ze wygra Magda z Pawlem

Kuchnia Magdy i Pawla najlepsza.Moze dlatego ze taka naturalna, jasniutka, i te szafki byly z drewna   :-) A  reszta kuchni jak dla mnie na ten sam urok

Czern, biel, nowoczesnie, ja zas lubie klimat w kuchni, przytulnie, cieplo( czyli jak w mojej :P ) . I taka byla dla mnie kuchnia Magdy.

W nastepnym odcinku czuje ze odpadnie albo Wojtek z corami albo  Ta para z coreczkami . Nie pamietam ich imion ? Ewa ? tak ?

Zastanawiam sie czy to ze Elizka z mezem dali klucze Wojtkowi bylo wyrezyserowane ? czy faktycznie taki ich gest?

Jesli gest to musialo im specjalinie nie zalezec. Bo ja mimo wszystko kluczy bym nie dala gdyby mi zalezalo na mieszkaniu

Chyba ze faktycznie bralabym w tym udzial dla zabawy...sama miala super domek . 

Nie podobaly mi sie te lampy ? w kuchni Jerzego ktory swoja strona strasznie mnie drazni :roll:

Mnie osobiscie jego stosunek do chlopaka corki nie podoba sie zbytnio

Co do kuchni Gora i Ani - swietna z nich para, taka zgrana, widac ze sie kochaja, ich kuchnia miala klimat, to widac, ale pomysl mi sie nie podobal.

Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 listopada 2013 - 09:45

#128 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 10:20

Mi się bardzo podobała kuchnia Magdy i Pawła. Zresztą to moi faworyci póki co.

Kuchnia Gora i Anny, nie bardzo. Zlew taki, że nawet nie wiem czy jeden talerz tam się zmieści, zero praktyczności.

Co do Elizy z mężem... gest mieli. Ale jak to on powiedział oni dwoje pracują i zaznaczył, że ich może stać na coś innego dla siebie...

A kuchnia Wojtka i córek mi się osobiście też podobała. Niby katalogowo, ale ładnie. :)

#129 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 15:17

Zastanawiam sie czy to ze Elizka z mezem dali klucze Wojtkowi bylo wyrezyserowane ? czy faktycznie taki ich gest?

Jesli gest to musialo im specjalinie nie zalezec. Bo ja mimo wszystko kluczy bym nie dala gdyby mi zalezalo na mieszkaniu

Chyba ze faktycznie bralabym w tym udzial dla zabawy...sama miala super domek

Z tego, co pamiętam oni mają fajne, duże mieszkanie, na pieniądze też raczej nie narzekają, bo stac ich na podróże po całym świecie, a od początku miałam wrażenie, że nie spinają się tak, jak niektórzy i że rzeczywiście bawią się w tym programie.

Jeszcze raz powtórzę, że to strasznie fajni ludzie i mieli naprawdę cudowny gest, bo widać, że dla Wojtka mieszkanie jest bardzo ważne. Nie zdziwiłabym się, gdyby wygrał, bo na koniec chyba decydują widzowie, a wiadomo, że ludzie lubią takie wzruszające historie.

Ja od kilku już odcinków kibicuję Magdzie i Pawłowi. Trzymają stały, naprawdę bardzo dobry poziom i w ich wnętrzach podoba mi się większość rzeczy.

#130 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 15:22

@karatetyka ja bym byla za kims kto naprawde  warunki mial kiepskie 

A Magda I Pawel wydaje mi sie az tak zlych nie mieli

natomiast chyba Wojtek z corami i Gor z Anka mieli gorsze. I faktycznie historia Wojtka moze wziasc za serce tak samo jak tej dziewczyny co poznala chlopaka w Domu Dziecka. 

#131 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 15:27

Gor z Anka mieli gorsze.

Oni ten dom mieli po prostu nie wykończony... a nie, że gorsze warunki. Dach nad głową jako tako mieli... takie moje zdanie.

Natomiast Magda i Paweł no mieszkanie w czymś co wczesniej było piwnicą to nie luksus mimo tego, że sobie to wyremontowali.

dziewczyny co poznala chlopaka w Domu Dziecka.

I teraz odwołuje się do tego praktycznie w każdym mozliwym odcinku. :roll:

#132 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 15:28

ja bym byla za kims kto naprawde warunki mial kiepskie

Ja nie, bo zwracam uwagę nie na to, kto miał gorzej w życiu i kto ma bardziej wzruszającą historię, tylko na to, jak wyglądają mieszkania, a moim zdaniem Magda i Paweł radzą sobie najlepiej.

dziewczyny co poznala chlopaka w Domu Dziecka.

Widać, że ona z mężem jest strasznie faworyzowana przez Rozenek, bo mimo, że kolejny raz wszyscy mają słuszne zastrzeżenia do ich aranżacji, ona jedna krzyczy, kłóci się i próbuje ich wybronić. Chociaż rzeczywiście zarzut co do tego, że niby lodówka jest za daleko dla mnie też był bez sensu. Ale z wyspą zgadzam się w zupełności.

#133 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 15:44

Widać, że ona z mężem jest strasznie faworyzowana przez Rozenek, bo mimo, że kolejny raz wszyscy mają słuszne zastrzeżenia do ich aranżacji, ona jedna krzyczy, kłóci się i próbuje ich wybronić.

Mam dokładnie to samo odczucie. Rozenkowa broni ich ciągle na siłę.

Najbardziej podobała mi się kuchnia Magdy i Pawła. Ich aranżacja była najlepsza.

A decyzja Ryjków - spodziewałam się, że oddadzą komuś klucze po zapowiedziach. Fajni ludzie :)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#134 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 16:45

@palomka ja wiem ze Magda z Pawlem nie mieli luksusow, zreszta gdyby ktokolwiek mial nie trafil by tam

Oni trafili do prgramu z dwoch powodow - ze mieszkaja w piwnicy i ze mieli pomysl na siebie, bo jak dla mnie mieszkanie jak na takie warunki mozliwosci mieli dobrze wykonczone i ladnie. 

@karatetyka a dla mnie licza sie i pomysly, i to jaka rodzina jest i to jak mieli wczesniej. Wszystko;)

Ale pewnie i tak tak jak Ci pisalam  ludzie beda sie kierowac tym jaka kto ma historie zyciowa. Ze ta dziewczyna z chlopakiem sa z domu dziecka , ze Wojtek nie ma zony ( odeszla od niego ? )  to ludzi ujmie.

Co do Magdy i Pawla to w sumie dopiero z kuchnia mi zaimponowali.I gdybym tak strasznie sie musiala uprzec to nie ma tam pary ktora naprawde w swoich pomyslach jest rewelacyjna zawsze 

Kibicowalam Elizie i Tomkowi, szkoda ze ich nie ma juz... bo moja sympatia byla dla nich wielka. fajni ludzie 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 listopada 2013 - 16:46

#135 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 23:41

Program oglądam od pierwszego sezonu, w którym najbardziej urzekła mnie Rita. Szkoda, że nie wygrała, bo właśnie jej kibicowała. Obecnie bardzo lubię parę, która mieszła w piwnicy - przesympatyczni i widać, że zakochani. Nie przepadam za to za tym gościem w lokach, jego pomysły może i są oryginalne, ale dla mnie niektóre tandetne. W dodatku z zięcia sobie ciągle jaja robi; biedny chłopak. ;)

Szkoda też, że nie ma już Ryjków - dodawali programowi takiej pozytywnej energii. Zawsze się uśmiechałam, gdy ich widziałam. Jednak trochę wkurzyło mnie, że wzięli do programu parę, którą na mieszkanie stać i tak na prawdę go nie potrzebuje... zajęli miejce komuś, dla kogo mogła to być szansa... ale przynajmniej trochę ubarwili ''Bitwę o dom''.

Najlepsza była Anetka z chłopakiem. O matko... tak słodko, że aż rzygałam tęczą. Mimo to widać, że Anetka wiele dobrego wyniosła z domu; szczególnie gościnność - właśnie za to ją lubiłam. Pewnie będzie świetną gospodynią. :D

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#136 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 17:55

Oglądam sporadycznie, ale to co ostatnio zrobili Ryjkowie zasługuje na mega szacunek. Myślę, że teraz Wojtek będzie miał jeszcze większą motywację do walki, bo głupio byłoby zaprzepaścić drugą szansę.

Nie ma w programie jednego lidera. Wydaje mi się, że osoby z 'historią życiową' mają większe szanse na wygraną, bo chwytają za serce też prowadzących.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#137 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 18:46

Bardzo fajny odcinek i fajnie zachowali sie przekazując mieszkanie Wojtkowi...super ludzie i na pewno życie im za to podziękuję :)

#138 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 08:46

Co do mieszkań to w sumie przy żadnym nie było źle, ale też nie było wielkiego WOW ;-) jedynie u Magdy i Pawła kuchnia była 'inna'. Nie wiem czemu wszyscy zdecydowali się na czerń i biel.

Rozenkowa broni ich ciągle na siłę.

Jak dla nie powinni już opuścić program.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#139 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 21:10

Kolejny już raz najbardziej podobał mi się salon Magdy i Pawła. Uważam, że idealnie współgrał z kuchnią.

Zdecydowanie najgorszy był za to salon Ani i Gora. Nie było tam kompletnie nic, co by mi się podobało. Pomysł z podwieszanym łóżkiem może i dobry, ale ta pusta ściana robiąca za ekran w ogóle mnie nie przekonała. Po przestawieniu mebli w taki sposób, w jaki radziła Natalia efekt był lepszy, ale z kolei wtedy nie mieliby gdzie instalować łóżka. Bez sensu to porobili. Nie wiem, czy to nie najgorsze pomieszczenie w ogóle w tej edycji.

No i Wojtek. Odpadł zasłużenie i w sumie dziwię się, że dopiero teraz. Nie dość, że nie zobaczę już tej jego "sztuki", to jeszcze nie będę musiała patrzeć na jego niesamowicie irytującą córkę i milion razy bardziej wkurzającego zięcia. To drugie cieszy mnie chyba bardziej :P

#140 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 23:02

@karatetyka mnie najbardziej spodobał się salon Kamila i Ewy(?), no tych z DD.

Bardzo ciepły, fajny, mogłabym mieć taki ;)

Ogólnie zaś bardzo lubię Magdę i Pawła.

Nie dość, że podoba mi się to co robią w mieszkaniu aranżacyjnie, to jeszcze przemawiają do mnie jako ludzie - fajni są po prostu. Trzymam za nich kciuki, bo zasłużyli na wygraną, moim zdaniem.

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D