Alkohol na wesele
Napisano 23 sierpień 2012 - 12:04
Otóż mamy prawie 200butelek wódki Pan Tadeusz, na bramki to różnie: Krupnik, Biała Dama (te dwie u połówka), a u mnie Żołądkowa de Lux i chyba Żubrówka.
Na weselu będzie jeszcze śliwowica i bimber, do tego wino i piwo
Napisano 24 sierpień 2012 - 07:00
u będzie jeszcze śliwowica i bimber, do tego wino i piwo
jak dla mnie to zdecydowanie za dużo tego..
Napisano 24 sierpień 2012 - 07:09
Wiesz. Każdy ma swój rozum i pije albo jedno albo drugie. Lepiej nie mieszać A co zostanie to naszejak dla mnie to zdecydowanie za dużo tego..
Napisano 24 sierpień 2012 - 07:57
Pewnie,lepiej jak ma zostać niż potem zabraknąć i może goście by fukali nosami.Chociaż każdy ma swój rozum i zapewne zna umiar w dozowaniu trunku.A co zostanie to nasze
Chociaż jakby dużo zostało to i można na odchodne niektórym gościom wręczyć po butelce ,hi,hi.(Taka myśl mi się nasunęła)
Napisano 24 sierpień 2012 - 08:46
No tak właśnie zrobimy. Na odchodne trochę ciasta w pojemnikach i flaszka wódki na paręChociaż jakby dużo zostało to i można na odchodne niektórym gościom wręczyć po butelce
Napisano 24 sierpień 2012 - 17:44
Otóż mamy prawie 200butelek wódki Pan Tadeusz
Anonimka to dużo macie flaszek jak na moje oko to wam zostanie wódki. Nie wydaje mi się żeby cała poszła, chociaż mogę się mylić u nas będzie tylko wódka i beczka wina i tyle. Więcej alkoholu na wesele nie planujemy mieć. My pewnie zakupimy koło 100 flaszek. Powinno wystarczyć. Wszystko zależy od tego ile gości będziemy mieć.
Napisano 24 sierpień 2012 - 18:25
Miałam na myśli za dużo gatunków alkoholu, bo skoro jest wódka i wino to po co jeszcze piwo? Rozumiem że bimber i śliwowica to tak na wiejski stół do "pokosztowania"?Każdy ma swój rozum i pije albo jedno albo drugie. Lepiej nie mieszać
u nas daje się chrzestnym tylko ale my pewnie damy jeszcze przyjaciołom i rodzeństwujakby dużo zostało to i można na odchodne niektórym gościom wręczyć po butelce
rozmawiałam ostatnio z kolegą który miał wesele 11 sierpnia i na 76 gości poszło mu 150 butelek wódki i nikt się nie uchlał tak żeby do nieprzytomności teraz to nie wiem co zrobić bo my mamy 120 butelek ale spora grupka która była u niego będzie też u nas na weselu i chyba będzie trzeba dokupić alko a gości będzie pewnie podobna ilośćdużo macie flaszek jak na moje ok
Napisano 24 sierpień 2012 - 18:47
Tak, bimber i śliwowica na wiejskim stole będzie.Rozumiem że bimber i śliwowica to tak na wiejski stół do "pokosztowania"?
Napisano 25 sierpień 2012 - 08:43
To nawet więcej niż tylko bardzo dużo.na 76 gości poszło mu 150 butelek wódki
Mój brat miał 4 kartony wódki, 6 kartonów wina i co najlepsze najwięcej zeszło wina, bo wódki zostały 2 kartony, a wina 1. Tylko że było to małe wesele - gości i parą młodą było 46.
Napisano 25 sierpień 2012 - 09:17
A na każdej butelce będziecie mieć zawieszki, czy tylko na bramki i dla gości?
na każdej zapłaciłam 30zł za całość
Napisano 25 sierpień 2012 - 11:56
Sporo butelek im zostało. My dalej nie wiemy ile kupić butelek. Wódke na wesele bedzie kupował mój tato. Ja się do tego nie wtrącam. Myśle że koło 100 flaszek 110 powinno starczyć.
A co do naklejek na wódke, to ładne macie my będziemy mieć takie bez imion i daty.
mam pare na oku, tylko nie moge się zdecydować która kupic :->
Napisano 25 sierpień 2012 - 12:05
mloda z tymi wódkami to różnie bywa. Jak byłam ostatnio teraz w lipcu na ślubie brata S. to kupili koło 120 flaszek na 60 osób co mieli zaproszonych i równa połowa wódki im została.
Sporo butelek im zostało. My dalej nie wiemy ile kupić butelek. Wódke na wesele bedzie kupował mój tato. Ja się do tego nie wtrącam. Myśle że koło 100 flaszek 110 powinno starczyć.
Też i prawda moja siostra na ich wesele chce 150 osób zaprosić , i na każdą parę tam gości chcą tyle samo wódeczki kupić , a wiadomo że nie każdy będzie pił , bo samochodem kto tam przyjechał , a nie każdy lubi też pić .
Lepiej słońce kupić dużo niż żeby zabrakło , nawet jeśli zostanie to możecie potem porozdawać
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 25 sierpień 2012 - 12:11
tak tez myślimy, jakby zabrakło wódki to dopiero byłaby wtopaLepiej słońce kupić dużo niż żeby zabrakło , nawet jeśli zostanie to możecie potem porozdawać
gością chcą pić wódki a tu wódki nie ma skończyła się chociaż u mnie z rodziny to aż tak gości nie piją nie wiadomo ile. Tam piją jak to sie mówi z kulturą co innego u połowka w rodzinie. Tam wódka może iść szybciej. Tam mają inne gardła jak to się mówi
Napisano 25 sierpień 2012 - 12:21
iwonaryki napisał/a:
Lepiej słońce kupić dużo niż żeby zabrakło , nawet jeśli zostanie to możecie potem porozdawać
tak tez myślimy, jakby zabrakło wódki to dopiero byłaby wtopa
gością chcą pić wódki a tu wódki nie ma skończyła się chociaż u mnie z rodziny to aż tak gości nie piją nie wiadomo ile. Tam piją jak to sie mówi z kulturą co innego u połowka w rodzinie. Tam wódka może iść szybciej. Tam mają inne gardła jak to się mówi
Też i prawda , my to tam na nasze skromne przyjęcie , alkoholu nie kupujemy gdyż dużo osób będzie samochodami .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 25 sierpień 2012 - 13:37
Bardzo mi się zawieszki podobają nie jest za dużo tekstu,a czcionka czytelna
Napisano 25 sierpień 2012 - 13:52
a dopiero po chwili się zorientowałam,że tam będzie dziura na sznurek
mloda, bardzo mi się podobają. Lekkie, z ładnym wierszykiem i motywem po brzegach- no i nie są z jakimś "zabawnym" obrazkiem- nie wiem czemu, ale dla mnie te obrazki wychodzą ordynarnie a nie śmiesznie
Napisano 25 sierpień 2012 - 16:27
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!
Napisano 25 sierpień 2012 - 16:57
przez chwilę tak się zastanawiałam po co to "o" nad napisem wódka a dopiero po chwili się zorientowałam,że tam będzie dziura na sznurek
miszczu
Napisano 27 sierpień 2012 - 10:19
Ładna zawieszka
Czego nie wypije Twoja rodzina to inna nadrobi także spokojnieTam wódka może iść szybciej. Tam mają inne gardła jak to się mówi