Alkohol na wesele
Napisano 19 styczeń 2012 - 20:02
Ile alkoholu kupowałyście na swoje wesel i jaki rodzaj? Jaki gatunek wódki polecacie i gdzie można ją taniej kupić?
Napisano 19 styczeń 2012 - 20:05
co do wódki to kupujemy albo żołądkową gorzką, albo soplice, albo stock którąś z tych.
Z tego co się orientuje to są jeszcze w przyzwoitych cenach. Swój alkohol kupujemy w hurtowni bardziej sie opłaca
Napisano 19 styczeń 2012 - 20:12
A czy do zakupu w hurtowni nie jest wymagana koncesja?Swój alkohol kupujemy w hurtowni
Napisano 19 styczeń 2012 - 20:28
chyba już wiem o jakiej mówiszjedynie karta członkowska do takiej hurtowni, bo bez niej nie wejdziesz :-> i nic nie kupisz
Napisano 23 styczeń 2012 - 12:46
Zrobiliśmy z mężem wesele bezalkoholowe i jesteśmy z tego mega-zadowoleni, choć rodzina z początku nie była zachwycona, ale DJ i wodzireje rozruszali towarzystwo i % okazały się zbędne.
Napisano 23 styczeń 2012 - 14:28
Napisano 23 styczeń 2012 - 15:23
Pytanie do dziewczyn już po ślubach i nie tylko.
Ile alkoholu kupowałyście na swoje wesel i jaki rodzaj? Jaki gatunek wódki polecacie i gdzie można ją taniej kupić?
Ja wszak nie byłam na żadnym tam ślubie, ale moje siostry były. to tam z tego co mi wiadomo niektórzy w cale nawet takiego alkoholu nie kupują. bo w końcu na weselu trzeba się pobawić, a nie wypić tylko i się najeść . Niektórzy to kupowali sobie z skrzynkę takiej wódki i innych takich Można sobie w Biedronce kupić lub w innych takich sklepach pochodzić popytać się
[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2012-01-23, 16:41 ]
jedna kropka na cały post to nieco za mało...
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 23 styczeń 2012 - 15:26
Co do pytania to policz ile będziesz miała osób i na każdą głowę licz 0,5l wódki. Odlicz dzieci, nastolatków i osoby niepijace bądź pijące tylko wino. Na drgugi dzień wesela to samo (choć niektórzy na drugi dzień nie doliczają bo i tak zostaje). Do tego dolicz bramki (o ile u Was taka tradycja), konkursy na weselu podczas oczepin no i czy dajecie gościom na odchodne czy nie (wódka na parę)Pytanie do dziewczyn już po ślubach i nie tylko.
Napisano 23 styczeń 2012 - 15:29
U nas było dużo. Wiadomo bramki, wykupienie młodej , zabawy oczepinowe, na stole + wino, i w sumie Ci co nie mogli przyjsc to dostali bo ciachu i butelce.... + do pracy butelka... i jak sie okazało, to po kilku miesiącach się wynalazło kilka butelek jeszcze ale było miłe zaskoczenie jak sie je zobaczyło :->Ile alkoholu kupowałyście na swoje wesel i jaki rodzaj? Jaki gatunek wódki polecacie i gdzie można ją taniej kupić?
Napisano 23 styczeń 2012 - 18:11
Napisano 23 styczeń 2012 - 18:12
Co kraj to obyczaj. U nas tak jest. Do tego niekeidy dochodzi nawet ciasto na odchodne...właśnie zastanawiam się po co wódka na odchodne.Musi tak być?
Napisano 23 styczeń 2012 - 18:17
Napisano 19 luty 2012 - 15:53
Napisano 19 luty 2012 - 17:18
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!
Napisano 21 luty 2012 - 15:00
Ja też raczej bym nie eksperymentowała z Łaciatym, Tymbarkiem czy McDonaldsemJednak zbyt odważne, żebym się odważyła takie kupić na swoje wesele
Ale te z Sercem i Rozumem są fajne i Johny Walker albo M&Ms
Napisano 21 luty 2012 - 18:02
ja bym tam sobie lajsła ludzie zawsze komentują, czasem po prostu z zazdrościJednak zbyt odważne, żebym się odważyła takie kupić na swoje wesele- już słyszę komentarze niektórych, że "wydziwiane"
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 21 luty 2012 - 18:49
ja też, de puta madre sąja tam bym z połowę wybrała, bo są boskie
A ludzi to bym miała gdzieś, ważne żeby mi się podobało i ogólnie do klimatu i poczucia humoru młodej pary pasował
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."